Marcowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorciax wrote:Cześć dziewczyny! Można dołączyć ?
Możecie mnie wpisać na 31.03 - mam nadzieję że jeszcze zdążę w marcu testować
To będzie mój 6cs.Dorciax lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Dziewczyny, tak mnie coś ostatnio natchnęło, żeby sprawdzić przeciwciała ospy - nie pamiętam, bym ją przechodziła, moi rodzice też nie pamiętali. Całe życie żyłam w przekonaniu, że na nią nie chorowałam, a wiadomo, w ewentualnej ciąży zachorowanie na ospę byłoby straszne. Biorąc pod uwagę, że już od 7 lat pracuję z dziećmi jestem bardziej narażona....
Wydałam kasę, zrobiłam badania, dziś wyniki wykazały, że mam przeciwciała! Czyli musiałam chorować, nawet o tym nie wiedząc - mam dziwną maleńką bliznę na twarzy, być może ona jest jedyną pamiątką po przebytej ospie. Słuchajcie, kamień spadł mi z serca!
Ufff....
Głowa dziś boli cały dzień - wzięłam paracetamol - chyba jest bezpieczny dla ewentualnej ciąży?Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Maija wrote:Dziewczyny, tak mnie coś ostatnio natchnęło, żeby sprawdzić przeciwciała ospy - nie pamiętam, bym ją przechodziła, moi rodzice też nie pamiętali. Całe życie żyłam w przekonaniu, że na nią nie chorowałam, a wiadomo, w ewentualnej ciąży zachorowanie na ospę byłoby straszne. Biorąc pod uwagę, że już od 7 lat pracuję z dziećmi jestem bardziej narażona....
Wydałam kasę, zrobiłam badania, dziś wyniki wykazały, że mam przeciwciała! Czyli musiałam chorować, nawet o tym nie wiedząc - mam dziwną maleńką bliznę na twarzy, być może ona jest jedyną pamiątką po przebytej ospie. Słuchajcie, kamień spadł mi z serca!
Ufff....
Głowa dziś boli cały dzień - wzięłam paracetamol - chyba jest bezpieczny dla ewentualnej ciąży?ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Taaaak... Też to słyszałam, do dnia planowanej miesiączki zarodek jest bezpieczny...a po tym terminie trzeba już uważać
Nie wiem, jaka tutaj jest tendencja, ale ja ogólnie bardzo lubię słuchać mamy ginekolog i w zasadzie opieram się na jej artykułachWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 20:08
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Martek&M wrote:Trzymam kciuki aby 7cykl był dla Ciebie bardzo szczęśliwy
Dziękuję Czeka mnie jeszcze cały 6cs, więc kto wie może się uda
U Ciebie 8cs, tak? O pierwsze dziecko?
-
Maija wrote:Dziewczyny, tak mnie coś ostatnio natchnęło, żeby sprawdzić przeciwciała ospy - nie pamiętam, bym ją przechodziła, moi rodzice też nie pamiętali. Całe życie żyłam w przekonaniu, że na nią nie chorowałam, a wiadomo, w ewentualnej ciąży zachorowanie na ospę byłoby straszne. Biorąc pod uwagę, że już od 7 lat pracuję z dziećmi jestem bardziej narażona....
Ufff....
Głowa dziś boli cały dzień - wzięłam paracetamol - chyba jest bezpieczny dla ewentualnej ciąży?
Super, przynajmniej będziesz spokojna. Ja za to jestem ciekawa czy przechodziłam już różyczkę, która jest też groźna w ciąży. Miałam różnego rodzaju wysypki..ale nikt mi konkretnie nie powiedział, że to 100% ona. -
nick nieaktualnyMaija wrote:Dziewczyny, tak mnie coś ostatnio natchnęło, żeby sprawdzić przeciwciała ospy - nie pamiętam, bym ją przechodziła, moi rodzice też nie pamiętali. Całe życie żyłam w przekonaniu, że na nią nie chorowałam, a wiadomo, w ewentualnej ciąży zachorowanie na ospę byłoby straszne. Biorąc pod uwagę, że już od 7 lat pracuję z dziećmi jestem bardziej narażona....
Ufff....
Głowa dziś boli cały dzień - wzięłam paracetamol - chyba jest bezpieczny dla ewentualnej ciąży? -
U mnie wszystko sie zmienia jak w kalejdoskopie... 15dc i chyba dzis owu byla. Rano mega duzo śluzu troche zakuły jajniki a teraz zaczynam sie czuć tak ak sie czuje w drugiej fazie cyklu- obrzmiala piersi pobolewaja. Wczoraj byl sex dzis chyba tez sie uda; moze akurat coś sie uda:)
Ale przyznam sie Wam ze ten cykl to tak podchodzę bez wiekszych oczekiwań. .. Bo jak coś to poród w listopad. Dla mnie to najgorszy miesiac deprecha i w ogole. Jakoś wydaje mi sie słabo żeby wtedy cała zima z maluchem siedzieć bo ani na dłuższy spacer ani nic... Wiem ze to glupie i najważniejsze zeby bobas byl i byl zdrowy no ale talie marudne myśli mi przychodzą do głowyhttps://www.maluchy.pl/ci-69827.png -
axox ja Cię rozumiem, bo sama marzyłam o tym, by udało się tak, żeby poród max na początku października. No ale nie wyszło. I teraz mam takie podejście, że oczywiście, że chcę, żeby się udało, ale nie obrażę się, jeśli bobo przeczeka jeszcze kilka cykli
Dla mnie ideał to lipiec - sierpień. Kocham lato i niestraszne mi upały2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Maria87 wrote:axox ja Cię rozumiem, bo sama marzyłam o tym, by udało się tak, żeby poród max na początku października. No ale nie wyszło. I teraz mam takie podejście, że oczywiście, że chcę, żeby się udało, ale nie obrażę się, jeśli bobo przeczeka jeszcze kilka cykli
Dla mnie ideał to lipiec - sierpień. Kocham lato i niestraszne mi upałySalome lubi tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud z próbą strzału "w synka"
2.05.2016 poronienie 6/7tc -
nick nieaktualnyMaria87 wrote:axox ja Cię rozumiem, bo sama marzyłam o tym, by udało się tak, żeby poród max na początku października. No ale nie wyszło. I teraz mam takie podejście, że oczywiście, że chcę, żeby się udało, ale nie obrażę się, jeśli bobo przeczeka jeszcze kilka cykli
Dla mnie ideał to lipiec - sierpień. Kocham lato i niestraszne mi upały -
Hejo, ja po monicie, owulacja była.
Jeśli nic nie pyknie teraz, to przyszłe cykle na lametcie. Brał ktoś kiedyś to ustrojstwo? Czego się można po tym spodziewać?AnitaK, Nera86, blair. lubią tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Ladinola wrote:Dałaś mi do myślenia, jak nazywa się to badanie co do przeciwciał ospy? Moja mama mówiła, że ja w ogóle nie miałam nigdy ospy i bardzo się boję, że w ciąży złapię.
Ja właśnie jestem z tych, co okropnie panikują - więc wolałam sprawdzić na zapas.
Zrobiłam badania na"przeciwciała ospy IgG" w Diagnostyce za 70 zł Spokój jest wart każdych pieniędzyAnitaK lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Dorciax wrote:Super, przynajmniej będziesz spokojna. Ja za to jestem ciekawa czy przechodziłam już różyczkę, która jest też groźna w ciąży. Miałam różnego rodzaju wysypki..ale nikt mi konkretnie nie powiedział, że to 100% ona.
Dla świętego spokoju można zrobić badanie na przeciwciałaCóreczka 18.01.2023
Syn 2019
-
nick nieaktualnyMaija wrote:Ja właśnie jestem z tych, co okropnie panikują - więc wolałam sprawdzić na zapas.
Zrobiłam badania na"przeciwciała ospy IgG" w Diagnostyce za 70 zł Spokój jest wart każdych pieniędzy -
Dorciax wrote:Cześć dziewczyny! Można dołączyć ?
Możecie mnie wpisać na 31.03 - mam nadzieję że jeszcze zdążę w marcu testować
To będzie mój 6cs.Dorciax lubi tę wiadomość
2.05.2016 poronienie 6/7tc -
axox wrote:U mnie wszystko sie zmienia jak w kalejdoskopie... 15dc i chyba dzis owu byla. Rano mega duzo śluzu troche zakuły jajniki a teraz zaczynam sie czuć tak ak sie czuje w drugiej fazie cyklu- obrzmiala piersi pobolewaja. Wczoraj byl sex dzis chyba tez sie uda; moze akurat coś sie uda:)
Ale przyznam sie Wam ze ten cykl to tak podchodzę bez wiekszych oczekiwań. .. Bo jak coś to poród w listopad. Dla mnie to najgorszy miesiac deprecha i w ogole. Jakoś wydaje mi sie słabo żeby wtedy cała zima z maluchem siedzieć bo ani na dłuższy spacer ani nic... Wiem ze to glupie i najważniejsze zeby bobas byl i byl zdrowy no ale talie marudne myśli mi przychodzą do głowy -
Dorciax wrote:Dziękuję Czeka mnie jeszcze cały 6cs, więc kto wie może się uda
U Ciebie 8cs, tak? O pierwsze dziecko?
Ale prawda jest taka ze trzymam kciuki bardzo mocno za każda dziewczynę tutaj aż do skutku!
U mnie 8cs z czego 5 cykli ze wspomagaczemDorciax lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Dośka wrote:Ale wiecie co może są tego i plusy?
Nie będąc jeszcze w takiej zaawansowanej ciąży łatwiej będzie nam znieść lato (no bo wszystkie zachodimy w marcu ) upały, puchnące nogi itp?Dośka, AnitaK, Salome, blair. lubią tę wiadomość
2.05.2016 poronienie 6/7tc