Marcowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Z takim wsparciem na pewno się uda.
axox wrote:No ale co będzie to ma być u mnie dziś chyba była owu więc czas start urojone objawy ciąży i liczenie do testu;)
Urojone objawy przechodziłam w poprzednim cyklu. Łącznie z pozytywnym testem 2 dni przed okresem. Szkoda że beta nie potwierdziła. I @ przyszła dzień po terminie. Obiecałam sobie że tym razem na luzie. Bo zwarjuje.
-
Heeeeej wszystkim .
Kurcze pol dnia szukalam swojego wpisu tu ... mysle co sie nie wyslalo :o ale po trudnych poszukiwaniach znalazlam i jestem hahaha .
Nona wlasnie mialam pisac Ci czy mnie pamietasz . Kope lat hahahahaha
A Ruda no Ja tuuuu :p
Wiecie mysle ze kazde zwiazki musza przejsc jakis kryzys .
My tez mielismy juz taki naprawde powazny przed slubem ale wyszlismy z tego razem i stanelismy orzed oltarzem hahaha nie czuje ze rymuje :p
Wezta mnie nie straszcie tym po 7 latach zwiazku kryzysem bo osiwieje . Hahaha to niebawem by wypadalo ... taka nie przygotowana jestem haha.
Co do porodu w listopadzie to ja rodzilam i nie jest zle .
Troche depresyjny czas wiadomo ale tragedii nie ma . Co do zimowych spacerow to ktoras z was napisala ze za dlugo wychodzic nie mozna ze cos tam cos tam sorka ale nie pamietam dokladnoe to wrecz przeciwnie ... my po 4 h dziennie chodzilismy na spacerki codziennie ! Spalo sie malemu najlepiej wtedy , dotlenieni wszyscy byli porzadnie . Az milo .
Teraz gdyby nam sie udalo urodzilabym na koniec listooada poczatek grudnia wiec w sumie spoko chociaz marzylo mi sie raz chociaz urodzic w lato badz na wiosne :pDośka, AnitaK lubią tę wiadomość
-
Gratka wrote:Z takim wsparciem na pewno się uda.
Urojone objawy przechodziłam w poprzednim cyklu. Łącznie z pozytywnym testem 2 dni przed okresem. Szkoda że beta nie potwierdziła. I @ przyszła dzień po terminie. Obiecałam sobie że tym razem na luzie. Bo zwarjuje.
Stwierdzilismy ze nasze starania nie beda jak kiedys ze seks wtedy kiedy ma byc koniecznie jakies mierzenie temperatur itp. Ja odpuszczam to bo zbyt duzo na glowie osiada ... Seks kiedy chcemy i tyle . Bedzie co bedzie -
nick nieaktualny
-
ZakręconaOna też postanowiłam że to ostatni cykl z termometrem. Moja Gin kazała się wstrzymać ze staraniami 2-3 mies. Stwierdziłam że to będzie dobry czas na obserwację, poznanie swojego organizmu, wyznaczenia kiedy mam ovu. Taka przygoda. Było bez stresu i pomagało odliczać dni do zielonego światła. A teraz bliżej ovu i po człowiek budzi się rano i z przyspieszonym biciem serca sięga po termometr i zastanawia co zobaczy. Rośnie czy maleje temp. to dobrze czy źle... I jak tu być zdrowym. Chciałam powtórzyć sobie badania hormon. w 8dpo I dlatego jeszcze prowadzę wykres... A później odpuszczam
AnitaK, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytaka_mama wrote:A ja nawet nie wiem kiedy zacząć robić owulaki. Ostatnie moje cykle to 35, 34, 28 i 29. W tym cyklu odstawiłam miovarian. Może to on mi tak miesza.
Kurde mam podobnie, w poprzednim roku miałam raz 24 raz 25 a tak to 28 i 32 na zmianę
Teraz nasz pierwszy cykl starań i dzisiaj mam 11 dc i już zaczęłam robić testy owulacyjne bo u mnie to nigdy nie wiadomo jaki w tym miesiącu długi będzie mój cykl. -
Gratka wrote:ZakręconaOna też postanowiłam że to ostatni cykl z termometrem. Moja Gin kazała się wstrzymać ze staraniami 2-3 mies. Stwierdziłam że to będzie dobry czas na obserwację, poznanie swojego organizmu, wyznaczenia kiedy mam ovu. Taka przygoda. Było bez stresu i pomagało odliczać dni do zielonego światła. A teraz bliżej ovu i po człowiek budzi się rano i z przyspieszonym biciem serca sięga po termometr i zastanawia co zobaczy. Rośnie czy maleje temp. to dobrze czy źle... I jak tu być zdrowym. Chciałam powtórzyć sobie badania hormon. w 8dpo I dlatego jeszcze prowadzę wykres... A później odpuszczam
blair., Dośka, Gratka lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
2018 👶
2019 👶
aktualnie 13cs o 3 maleństwo -
Hej Dziewczyny, zgadzam sie co do mierzenia temp, ja troche w zeszlym miesiacu odpuscilam mierzenie tzn mierzylam w kratke, okazalo sie ze bezowulacyjny cykl, w tym cyklu pomierze bo mam zaplanowane jakies badania a potem moze tez odpuszcze, nie wiem..
Ladinola pomylily mi sie daty, przepraszam, czy mozesz mnie wpisac na 22.03?II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Ja mierzę i będę mierzyć, bo nie chcę się opierać tylko na testach owu. Po owulacji było u mnie szaleństwo w dwóch poprzednich cyklach właśnie przez utrzymującą się temperaturę, ale już wiem, że nie ma się tym co kierować, bo u mnie spada dopiero w dzień lub dwa po starcie @. Tak samo uważam, że testowanie wcześniej, niż przed terminem @ jest bez sensu, bo to nakręcanie się cieniami cieniów czasem sprawia więcej bólu niż radości (choć mi nigdy nic nie wyszło oprócz jednej kreski).
AnitaK lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
ABI90 wrote:Maija jak dla mnie badanie szyjki jest ciężkie, tzn ciężko mi stwierdzić jaka ona jest. Jedynie co mogę stwierdzić to wysoko/nisko a otwarcie, czy twardość z tym jest ciężej
Ok, a jak stwierdzasz, że jest nisko wysoko?
Ja widzę, różnice w poszczególnych fazach cyklu, ale nie potrafię tego fachowo nazwaćCóreczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Maija wrote:Ok, a jak stwierdzasz, że jest nisko wysoko?
Ja widzę, różnice w poszczególnych fazach cyklu, ale nie potrafię tego fachowo nazwać
miękka -jak wargi ust ,twarda jak czubek nosaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 09:15
AnitaK, Ladinola, Maija, OlivkowaMama lubią tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud z próbą strzału "w synka"
2.05.2016 poronienie 6/7tc -
nick nieaktualny
-
Ehhh dziewczyny.. co za noc miałam
Zazwyczaj jak @ się rozkręca to maksymalnie muszę wziąć 1 ibuprom i jest ok.
Ty razem obudziłam się po 3... z ostrym bólem brzucha.. który po chwili spowodował u mnie wymioty.. drgawki.. duszności Nie mogłam leżeć z bólu.. a jak stałam to myślałam że zemdleje. Najgorsze że nie mogłam nic zażyć bo wymiotowałam
Pojechałam na SOR .. podali mi kroplówkę z ketonalem i zobaczymy jak będzie jak przestanie działać.
Czy któraś tak strasznie przechodzi okres? Ten 1 dzień @? -
Dorciax wrote:Ehhh dziewczyny.. co za noc miałam
Zazwyczaj jak @ się rozkręca to maksymalnie muszę wziąć 1 ibuprom i jest ok.
Ty razem obudziłam się po 3... z ostrym bólem brzucha.. który po chwili spowodował u mnie wymioty.. drgawki.. duszności Nie mogłam leżeć z bólu.. a jak stałam to myślałam że zemdleje. Najgorsze że nie mogłam nic zażyć bo wymiotowałam
Pojechałam na SOR .. podali mi kroplówkę z ketonalem i zobaczymy jak będzie jak przestanie działać.
Czy któraś tak strasznie przechodzi okres? Ten 1 dzień @?Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
2018 👶
2019 👶
aktualnie 13cs o 3 maleństwo -
Ja puki co uciekam od termometru testów owu mierzenie szyjki. Tylko śluz i samopoczucie. Wczoraj chyba mialam owu maz specjalnie z pracy wrócił dzień wczesniej żeby jeszcze były sexy a córka chyba wyczuła ze szykujemy jej konkurencję bo cała noc płakała:((
Także z sexow nici, było w ndz i sob może starczy;)AnitaK lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-69827.png