Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie :)
Odpowiedz

Marcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Judit Autorytet
    Postów: 1224 1222

    Wysłany: 26 lutego 2019, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 13:52

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 26 lutego 2019, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:56

    AnitaK lubi tę wiadomość

  • Ladinola Autorytet
    Postów: 2789 2441

    Wysłany: 26 lutego 2019, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit wrote:
    Wiecie jak to jest z tym pęknięciem pęcherzyka?
    On natychmiast znika czy jest po nim ślad?Nie mówie o płynie itp chodzi o to że w 11 dc mialam pecherzyk 20mm a dziś 14 dc jest mniejszy i "postrzępiony,nieregularny".To chyba świadczy o tym,że wszystko jest ok i mogło byc tuz po peknieciu?
    Nie może zostać pęcherzyk, on zapada się od razu po pęknięciu. Tutaj filmik gdzie fajnie wytłumaczone:
    https://www.youtube.com/watch?v=QycMj7yUHQs&list=PLJe0kYKMOaU5vljBoANN_Mc5TDV-X9ltR&index=1

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 19:22

    Starania o pierwsze dziecko od 2014 roku
    08.2014 ciąża biochemiczna
    02.2015 ciąża pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    05.2019 ciąża biochemiczna
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja:
    Nieprawidłowy kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinooporność (hiperinsulinemia)
    PCOS

    Mąż:
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero (nosiciel mukowiscydozy)
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 664

    Wysłany: 26 lutego 2019, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz na ostatniej wizycie pokazał jak wyglada pęcherzyk po uwolnieniu komórki jajowej. Zapada się, zmniejsza i staje się nieregularnego kształtu-przypomina gwiazdę.

    Ladinola lubi tę wiadomość

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 664

    Wysłany: 26 lutego 2019, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj dziewczyny wyniki 7dpo:
    - progesteron 23,09 ng/mL (normy dla fazy lutealnej: 1,83-23,90 ; I trymestr: 11,00-44,30)
    - estradiol 326,20 pg/ml (normy dla fazy lutealnej: 22,30-341,00 ; I trymestr: 154,00-3243,00)

    Co myślicie?

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • ZakręconaOna Autorytet
    Postów: 15142 6962

    Wysłany: 26 lutego 2019, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaak . Ja mowie oczywiscie o cyklach 30 dniowych regularnych wiec to wypada na 7 dzien po owulacji . Jak ktos ma dluzsze to lepiej wlasnie patrzec na to kiedy owulka byla i zrobic 7 -8 dni po .
    Tez badalam mase razy i nie chce nikogo wprowadzac w blad . Luzna guma :]

    AnitaK lubi tę wiadomość


    de7e166350.png

    b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet
    Postów: 15142 6962

    Wysłany: 26 lutego 2019, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    U mnie dzisiaj dziewczyny wyniki 7dpo:
    - progesteron 23,09 ng/mL (normy dla fazy lutealnej: 1,83-23,90 ; I trymestr: 11,00-44,30)
    - estradiol 326,20 pg/ml (normy dla fazy lutealnej: 22,30-341,00 ; I trymestr: 154,00-3243,00)

    Co myślicie?
    Piekny progesteron !!!!!!!!!
    Estradiol tez masz dobry :)

    Nic tylko kciuki mocne trzymac by to byla ciaza

    Martek&M lubi tę wiadomość


    de7e166350.png

    b2727090e5.png
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 2789 2441

    Wysłany: 26 lutego 2019, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    U mnie dzisiaj dziewczyny wyniki 7dpo:
    - progesteron 23,09 ng/mL (normy dla fazy lutealnej: 1,83-23,90 ; I trymestr: 11,00-44,30)
    - estradiol 326,20 pg/ml (normy dla fazy lutealnej: 22,30-341,00 ; I trymestr: 154,00-3243,00)

    Co myślicie?
    Myślę, że to bardzo ładne wyniki ! :) Może akurat wróżą pozytywny test. :)

    Martek&M lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko od 2014 roku
    08.2014 ciąża biochemiczna
    02.2015 ciąża pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    05.2019 ciąża biochemiczna
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja:
    Nieprawidłowy kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinooporność (hiperinsulinemia)
    PCOS

    Mąż:
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero (nosiciel mukowiscydozy)
  • Ladinola Autorytet
    Postów: 2789 2441

    Wysłany: 26 lutego 2019, 19:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    U mnie dzisiaj dziewczyny wyniki 7dpo:
    - progesteron 23,09 ng/mL (normy dla fazy lutealnej: 1,83-23,90 ; I trymestr: 11,00-44,30)
    - estradiol 326,20 pg/ml (normy dla fazy lutealnej: 22,30-341,00 ; I trymestr: 154,00-3243,00)

    Co myślicie?
    Widzę, że też lubisz obrazki wykonane przez Yehudę DeVira. :D Chodzi mi o avatar. :)

    Starania o pierwsze dziecko od 2014 roku
    08.2014 ciąża biochemiczna
    02.2015 ciąża pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    05.2019 ciąża biochemiczna
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja:
    Nieprawidłowy kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinooporność (hiperinsulinemia)
    PCOS

    Mąż:
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero (nosiciel mukowiscydozy)
  • Judit Autorytet
    Postów: 1224 1222

    Wysłany: 26 lutego 2019, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 13:52

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 664

    Wysłany: 26 lutego 2019, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Widzę, że też lubisz obrazki wykonane przez Yehudę DeVira. :D Chodzi mi o avatar. :)
    Ooo matko! Uwielbiam. W fajny sposób i zabawny pokazują życie pary takie codzienne ;)

    Jakiś czas temu ostro sie na nich „pogniewalam” bo wstawili obrazek ze maja pozytywny test ciążowy ( tez walczyli dłuższy czas) a ja wtedy się dowiedziałam ze się nie udało wiec miałam dola...

    Ale tak to pełna miłość do nich ;)

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 26 lutego 2019, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratka wrote:
    Judit 1/2 tabletki. Balam sie skutków ubocznych. Ale mała dawka to może mnie ominęły.
    ZakręconaOna myślałam że prog. się robi w konkretny dzień po owulacji. A cykle mam dłuższe 29-33 dni.
    Mam wspaniałą gin. Ale ona uważa że raz się udało i nie muszę badań robić. Także badania sama sobie zlecam (ovufriend to skarbnica wiedzy) i przychodzę do niej z wynikami jak mnie coś niepokoi. W tym cyklu zrobie w 21 dniu. Dzięki
    Progesteron badamy w 7 dpo, 21 dc wychodzi w przypadku cyklu 28-dniowych ;-)

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • Akmelap Znajoma
    Postów: 27 15

    Wysłany: 26 lutego 2019, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Dziewczyny na mnie ovarin zadziałał . Wcześniej miałam okres 7,8 a nawet i 9 dni i do tego bardzo bolesne od listopada biorę ovarin i właściwie po miesiącu skróciły mi się i teraz mam 4-5 dniowe i właściwie 1 dzień jest jest normalny 2 bardziej obfity a reszta same plamienia bóle też już nie są takie mocne i zazwyczaj jak są to tylko 1 i/lub 2 a nie cały okres .. do tego nie miałam owulacji i po 2 miesiącach brania mi przywróciło bez żadnych stymulacji . Też może przez prolaktyne nie miałam ciężko powiedzieć pół roku po unormowaniu prl dalej nie było owu a gdy zaczęłam brać ovarin to 2 miesiące później owu wróciła więc raczej stawiam na ovarin :)


    Też mam hiperprolaktynemie I w zasadzie od tego się zaczęły trudności z zajściem.
    Wcześniej brałam bromergon 1x dziennie I prl była w normie nagle lekarz stwierdził że przechodzimy na dostinex 1x w tygodniu I po 3 miesiącach stosowania tak zaczęły mi wypadac włosy ze się przerazilam zbadalam prl A wynik pokazał duuuuzo poniżej normy aż wykrzykniki Się pojawiły obok. Powiedziałam to lekarzowi powiedział żeby całkowicie odstawić dostinex ale chyba nie wziął pod uwagę tego że odstawie ale za jakiś czas ona znowu urośnie do nie wiadomo jakich górnych granic .. Więc sama sobie biorę raz na jakiś czas pół tabletki I robię badania .. stąd moje wcześniejsze pytanie odnośnie lekarzy w Poznaniu bo na tych co trafiam to porażka...

    A Ty co stosujesz na zbicie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 19:45

  • Ladinola Autorytet
    Postów: 2789 2441

    Wysłany: 26 lutego 2019, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    Ooo matko! Uwielbiam. W fajny sposób i zabawny pokazują życie pary takie codzienne ;)

    Jakiś czas temu ostro sie na nich „pogniewalam” bo wstawili obrazek ze maja pozytywny test ciążowy ( tez walczyli dłuższy czas) a ja wtedy się dowiedziałam ze się nie udało wiec miałam dola...

    Ale tak to pełna miłość do nich ;)
    Ja się jak dziecko cieszyłam z ich pozytywu. :D Ja uwielbiam jego rysunki bo te postacie wyglądają jak ja i mój mąż. :P Ona malutka szatynka, on wyższy czarne włosy i ta broda identyczna. :D

    Starania o pierwsze dziecko od 2014 roku
    08.2014 ciąża biochemiczna
    02.2015 ciąża pozamaciczna jajowodowa
    10.2018 poronienie 6tc
    05.2019 ciąża biochemiczna
    04.2020 poronienie 6tc

    Ja:
    Nieprawidłowy kariotyp: 46,XX,t(7;9)(q22;p13)
    Polimorfizm 4G/5G w genie SEPRINE 1 (PAI-1) hetero
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinooporność (hiperinsulinemia)
    PCOS

    Mąż:
    Detekcja mutacji c.1521_1523delCTT (F508del) w genie CFTR - hetero (nosiciel mukowiscydozy)
  • AnitaK Autorytet
    Postów: 1048 896

    Wysłany: 26 lutego 2019, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    U mnie dzisiaj dziewczyny wyniki 7dpo:
    - progesteron 23,09 ng/mL (normy dla fazy lutealnej: 1,83-23,90 ; I trymestr: 11,00-44,30)
    - estradiol 326,20 pg/ml (normy dla fazy lutealnej: 22,30-341,00 ; I trymestr: 154,00-3243,00)

    Co myślicie?
    Myślę że coś jest na rzeczy <3

    Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    Marzec 2018 - Liwia <3
    13 grudzień 2019 - Daria <3
  • Dośka Autorytet
    Postów: 1172 1817

    Wysłany: 26 lutego 2019, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko12 wrote:
    Cześć wszystkim!
    Dziś 1 dc, kolejny cykl nieudany. Miało mnie tu już nie być, bo przechodzę chyba jakieś załamanie, ale nie potrafię wyłączyć forum. Na testowanie się nie zapisuję.

    Plan na ten cykl:
    - mąż: badanie nasienia
    - ja: wizyta u ginekologa w okolicach owu
    - poza tym:
    - poprawa diety dla nas obojga
    - więcej ruchu dla mnie
    - wspomaganie wzrostu endometrium
    Ogólny ważny cel: znalezienie dobrego lekarza.

    Powodzenia nam wszystkim! :)

    Słoneczko, dystans czasami pomaga, a z drugiej strony w grupie raźniej, mam nadzieję, że to chwilowy dołek.

    Super, że masz plan działania i trzymam kciuki! :)

    Słoneczko12, Nera86 lubią tę wiadomość

    bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 26 lutego 2019, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akmelap wrote:
    Też mam hiperprolaktynemie I w zasadzie od tego się zaczęły trudności z zajściem.
    Wcześniej brałam bromergon 1x dziennie I prl była w normie nagle lekarz stwierdził że przechodzimy na dostinex 1x w tygodniu I po 3 miesiącach stosowania tak zaczęły mi wypadac włosy ze się przerazilam zbadalam prl A wynik pokazał duuuuzo poniżej normy aż wykrzykniki Się pojawiły obok. Powiedziałam to lekarzowi powiedział żeby całkowicie odstawić dostinex ale chyba nie wziął pod uwagę tego że odstawie ale za jakiś czas ona znowu urośnie do nie wiadomo jakich górnych granic .. Więc sama sobie biorę raz na jakiś czas pół tabletki I robię badania .. stąd moje wcześniejsze pytanie odnośnie lekarzy w Poznaniu bo na tych co trafiam to porażka...

    A Ty co stosujesz na zbicie?


    Ja stosuje bromergon i to zaczęło się od tego że przestałam miesiączkować chodziłam do ginekologa żadnych badań nic pomimo niepokojących @ , zmieniłam na innego i ten od razu się mną zajął zapytał czy chcę być w ciąży i powiedział że nie będziemy czekać tylko od razu sprawdzimy co i jak no i dzięki niemu dowiedziałam się o hiperprolaktynemi, pcos, io, podwyższonej tarczycy ... wcześniejszy lekarz miał to wszystko w dupie co wyszło po czasie (rzucał tylko hasło jest Pani młoda ma Pani czas ) ... i przez niego straciłam kilka miesięcy bo nie było owu o czym nie wiedziałam ..
    Dalej biorę bromka, na początku dostałam pół tabletki i po miesiącu spadło mi aż za bardzo więc kazał mi odstawić i po 3 tyg powtórzyć no i miałam znów za dużą więc spowrotem bromek ale tylko ćwiartke i to jest to . Biorę codziennie wieczorem ćwiartke i prl w normie no i wcześniej chodziłam co 3 tyg a teraz to co 4 co 5 tyg sprawdzam i jest ok :) więc moja odpowiednia dawka to codziennie ćwiartke:D

    AnitaK lubi tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • Dorciax Autorytet
    Postów: 572 427

    Wysłany: 26 lutego 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    U mnie dzisiaj dziewczyny wyniki 7dpo:
    - progesteron 23,09 ng/mL (normy dla fazy lutealnej: 1,83-23,90 ; I trymestr: 11,00-44,30)
    - estradiol 326,20 pg/ml (normy dla fazy lutealnej: 22,30-341,00 ; I trymestr: 154,00-3243,00)

    Co myślicie?
    Bardzo dobre wyniki :) !

    ojxezbmhh2cawbkd.png

    9.04.2021 Laura, nasze największe szczęście 👨‍👩‍👧

    4.08 beta 277
    6.08 beta 601
    11.08 beta 2800
    17.08 beta 17000
    22.08 serduszko 💚
  • Judit Autorytet
    Postów: 1224 1222

    Wysłany: 26 lutego 2019, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 13:52

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 26 lutego 2019, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie teraz nie pamiętam ale coś blisko 70 ng/ml

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ