X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie :)
Odpowiedz

Marcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Akmelap Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Zaczęłam "podczytywać" was dziś I myślę że zostanie na dłużej :) mam nadzieję, że Marzec okaże się szczęśliwym miesiącem dla nas wszystkich :) obecnie 3 lata starań za mną. W tym cyklu na pewno nic się nie wydarzy , już czuje podbrzusze jak na @ mimo że zostało 6 dni Ale ponoć po Clostilbegyt może zdarzyć się krótszy cykl. To tyle na wstępie "o mnie" :)

Mam do was pytanie czy któraś stosowała może Ovulomed max bądź Ovarin? Lekarz powiedział że mam zacząć pić w przypadku Ovulomedu albo dwie tabletki dziennie Ovarinu.

Z góry dziękuję za odpowiedzi :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 14:35

• Nera86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Miałam robić test 2 marca ale oczywiście zrobiłam dziś i coś się tam mega bladego chyba tli:) nigdy nie miałam fałszywej kreski więc może się uda :)
    Zaciskam kciuki !

Spirit lubi tę wiadomość

W oczekiwaniu na czwarty cud z próbą strzału "w synka"
    2.05.2016 poronienie 6/7tc
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akmelap wrote:
    Cześć dziewczyny,

Zaczęłam "podczytywać" was dziś I myślę że zostanie na dłużej :) mam nadzieję, że Marzec okaże się szczęśliwym miesiącem dla nas wszystkich :) obecnie 3 lata starań za mną. W tym cyklu na pewno nic się nie wydarzy , już czuje podbrzusze jak na @ mimo że zostało 6 dni Ale ponoć po Clostilbegyt może zdarzyć się krótszy cykl. To tyle na wstępie "o mnie" :)

Mam do was pytanie czy któraś stosowała może Ovulomed max bądź Ovarin? Lekarz powiedział że mam zacząć pić w przypadku Ovulomedu albo dwie tabletki dziennie Ovarinu.

Z góry dziękuję za odpowiedzi :*
    Kiedyś stosowałam ovarin, nic nie zmienił ale ja miałam wtedy jeszcze nie zdiagnozowaną niedoczynność tarczycy. Teraz stosuję symfolic, który też ma inozytol i jestem ciekawa jak na mnie zadziała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Akmelap ja stosowałam inofem, miositoginGT a teraz chcę się przerzucić na ovulomed max, polecił mi poprzedni gin i rzeczywiście fajny skład. W smaku troszkę hymmmm tak jakby piecze przy piciu przynajmniej w moim przypadku i jest jakby musujący :) Dostałam od niego kilka próbek. Ale miositogynGT też jest w smaku pomarańczowy tylko własnie mniej drażniący.
    Mój lekarz na przykład jest przeciwnikiem wieloskładnikowych suplementów i zawsze naciska na dietę. Ewentualnie jak już przepisuje jakąś witaminę to tylko po uprzednim badaniu, jeśli jest niedobór. Dlatego tylko przyjmuje symfolic i witaminę D + probiotyki.

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Akmelap Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Akmelap ja stosowałam inofem, miositoginGT a teraz chcę się przerzucić na ovulomed max, polecił mi poprzedni gin i rzeczywiście fajny skład. W smaku troszkę hymmmm tak jakby piecze przy piciu przynajmniej w moim przypadku i jest jakby musujący :) Dostałam od niego kilka próbek. Ale miositogynGT też jest w smaku pomarańczowy tylko własnie mniej drażniący.

Niech smakuje jakkolwiek :D ważne żeby był skuteczny :) zacznę od nowego cyklu stosować czyli zaraz :/ Lekarz na odchodne powiedział idź pij to I zachodz w ciążę. Więc trzymam go za słowo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie drażni, że symfolic jest bez smaku, dolewam do wody zawsze troszkę syropu żeby to jakoś smakowało, bo po przegotowanej wodzie z symfolikiem robi mi się niedobrze. :P

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ak Ja wlasnie dzis bede zamawiac ten oravin czy jakos tak . Znajomych duzo mi polecalo . Nic mi nie zaszkodzi sprobowac . Co do clo skraca sie bo wywoluje wczesniejsza owulacje dlatego :)
    Ja przy clo mialam 30 sto dniowe cykle a bez mam 36 -74 nawet . A wiadomo ze clo bierze sie kilka miechow tylko nie mozna ciagle tym bardziej ze mozna sie barszo przestymulowac .
    Oravin czy tam oviran ponoc jest dibry na skracanie cykli i poorawianie plodnosci . Zobaczymy , ocenimy :d

Co do termometru jakas tam po wlaczeniu tempka sie pokazuje a pozniej dipiero mierzy ale czy to poprzednia niezwrocilam uwagi wiesz . Piszczy mi na koniec mierzenia i szybko mierzy z tym ze mega ciuchutki jest . :) mnie mega odpowiada

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Inofem też bez smaku, Miositogyn i Ovulomed taka pomarańcza :D Tez mnie drażnił inofem smakiem przegotowanej wody hehe
    No właśnie w inofemie widzę, że jest aromat cytrynowy. ;) W ogóle to lekarz zalecił mi inofolic a nie inofem, porąbało mi się. ;) No i właśnie wolałam symfolic wziąć bo tańszy był a ten sam skład miał.

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Też mi proponowali Inofolic ale w aptece kobieta zaproponowała inofem. Wiesz co niby jest napisane że jest aromat cytrynowy ale gdzie to nie mam pojęcia... Ja odczuwałam tylko przegotowaną wodę bleee :)
    No właśnie mi zaproponowała symfolic bo był u nich na przecenie bo data do maja, a ja zdążę to wypić do końca kwietnia. :D Za symfolic 60 saszetek zapłaciłam 30zł.

• Gula Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, czy ginekolog może zalecić jakieś leki stymulujące owulację bez monitoringu a tylko na podstawie długich cyklu? Czy leczenie takimi lekami jest tylko i wyłącznie przy korzystaniu z usg?

Starania od sierpnia 2018
    09.2019 - 10tc puste jajo płodowe 💔
    09.2020 - cb 😔

13.08.2021 - II 🍀
    25.08.2021 - 6mm człowieka z bijącym💚
    15.09.2021 - 2,43cm/❤️177

ckaiikgnedsk8113.png
  • Akmelap Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ak Ja wlasnie dzis bede zamawiac ten oravin czy jakos tak . Znajomych duzo mi polecalo . Nic mi nie zaszkodzi sprobowac . Co do clo skraca sie bo wywoluje wczesniejsza owulacje dlatego :)
    Ja przy clo mialam 30 sto dniowe cykle a bez mam 36 -74 nawet . A wiadomo ze clo bierze sie kilka miechow tylko nie mozna ciagle tym bardziej ze mozna sie barszo przestymulowac .
    Oravin czy tam oviran ponoc jest dibry na skracanie cykli i poorawianie plodnosci . Zobaczymy , ocenimy :d

Co do termometru jakas tam po wlaczeniu tempka sie pokazuje a pozniej dipiero mierzy ale czy to poprzednia niezwrocilam uwagi wiesz . Piszczy mi na koniec mierzenia i szybko mierzy z tym ze mega ciuchutki jest . :) mnie mega odpowiada

Ja już 4 miesiąc na Clo I już koncze teraz wspomogę się Ovulomedem I liczę że będzie dobrze I W KOŃCU się uda bo mam wrażenie że powoli dostaje już na glowe :O

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:56

Gula lubi tę wiadomość

• axox Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy piersi zaczynaja Was bolec? W trakcie owu czy po owu?

https://www.maluchy.pl/ci-69827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    axox wrote:
    Mnie zaczęły piersi boleć w tamtym cyklu od 18dc, czyli po owualcji. Ogólnie to ostatni raz bolały mnie piersi przy ciąży ostatniej we wrześniu tamtego roku. Aż w szoku byłam jak w poprzednim cyklu zaczęły boleć mnie piersi bo na ogół od czasu leczenia tarczycy nie bolały mnie wcale.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 16:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    axox wrote:

Mnie zaczynają boleć, na 2-3 dni przed @.

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ