X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie :)
Odpowiedz

Marcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Nera86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    I co myślicie? :D Ja nie ogarniam. :D
    2prtizp.jpg
    Już bliżej niż dalej bo lh się zmiejsza. Test owulacyjny powinno się wykonywać tylko raz (do pozytywnego)i liczyć od pierwszego 6-40h w zależności jakiej jest czułości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 23:07

Malamia lubi tę wiadomość

W oczekiwaniu na czwarty cud z próbą strzału "w synka"
    2.05.2016 poronienie 6/7tc
  • Nera86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera86 wrote:
    Słoneczko -niestety nie znam żadnych specjalistow od "staranek" . Mam bardzo chwalonego ginekologa ale od tysiąca jeden spraw . On właśnie dał nadzieje na zostanie mamą .Nie wiem czy jest dobry - dla mnie wystarczający
    Super ! Fajnie by było się spotkać :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Moim zdaniem po południu był pik :-) I teraz już spada :-)
    A może coś z testami jest nie tak... Pierwszy raz coś takiego widzę, moja temperatura w takim razie jutro powinna wzrosnąć. Najgorsze jest to, że ja kilak dni temu trochę się pochorowałam i miałam lekki stan podgorączkowy i ten wykres może być zaburzony...

• Nera86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    A może coś z testami jest nie tak... Pierwszy raz coś takiego widzę, moja temperatura w takim razie jutro powinna wzrosnąć. Najgorsze jest to, że ja kilak dni temu trochę się pochorowałam i miałam lekki stan podgorączkowy i ten wykres może być zaburzony...
    Czemu nie zaznaczasz zakłuconych?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera86 wrote:
    Już bliżej niż dalej bo lh się zmiejsza. Test owulacyjny powinno się wykonywać tylko rqz i liczyć od pierwszego 6-40h w zależności jakiej jest czułości
    No a wcześniej dziewczyny radziły mi robić dwa razy dziennie i już głupia jestem totalnie. :D Ja mam testy o czułości 25.

Nera86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera86 wrote:
    Czemu nie zaznaczasz zakłuconych?
    Sama nie wiem czy zaznaczać czy nie, nie wiem które, bo ogólnie nie miałam gorączki, dokładnie w dzień kiedy miałam z rana 36.60 w południe pokazało mi się 37,50. Wiec uznałam, że jak nie ma gorączki to nie zaznaczam zakłóceń. Nawet w sumie w poradach ovufriend jest napisane, że tylko notatkę wystarczy napisać sobie. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 22:51

• Nera86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze Wam taką ciekawostkę przyczyny pojawienie się ponownie LH (na monitoringu płodności za 3tys ) .Mojej znajomej po dwóch dniach od pierwszego pojawił się drugi raz ponownie pik. Przecież to nierealne -ale dostala odpowiedz . Mianowicie dzieje się tak w momencie gdy pęcherzyk jest zbyt słaby to jest odrzucony i do gry wkracza drugi pęcherzyk (mniej więcej bo fachowo zapomnialam jak to kurduś brzmiało )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 22:59

Wik89 lubi tę wiadomość

• Nera86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Sama nie wiem czy zaznaczać czy nie, nie wiem które, bo ogólnie nie miałam gorączki, dokładnie w dzień kiedy miałam z rana 36.60 w południe pokazało mi się 37,50. Wiec uznałam, że jak nie ma gorączki to nie zaznaczam zakłóceń. Nawet w sumie w poradach ovufriend jest napisane, że tylko notatkę wystarczy napisać sobie. :D
    Katar, kaszel, alkohol ,gorączka,stan podgorączkowy ,ból gardła ,łamanie w kościach , rozwolnienie ,wymioty ,temperatura wieksza w pomieszczeniu niż zawsze itp to temperatura zakłucona. Generalnie póki co to masz ladna tempke . Nie widzę tu zaburzeń ale nie mniej jednak w przyszłości trzeba brać pod uwagę takie objawy .
    PS. Wiesz ,ze niektóre kobiety podczas owulacji mają podwyższona temperature ciała? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 22:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera86 wrote:
    Katar, kaszel, alkohol ,gorączka,stan podgorączkowy ,ból gardła ,łamanie w kościach , rozwolnienie ,wymioty ,temperatura wieksza w pomieszczeniu niż zawsze itp to temperatura zakłucona. Generalnie póki co to masz ladna tempke . Nie widzę tu zaburzeń ale nie mniej jednak w przyszłości trzeba brać pod uwagę takie objawy .
    PS. Wiesz ,ze niektóre kobiety podczas owulacji mają podwyższona temperature ciała? :)
    To akurat wiedziałam z tą podwyższoną temperaturą. :) Z zaburzeniami to chodziło mi właśnie o tą 3dniówkę. Dzisiaj na przykład mam gazy tak jak zawsze jak mam owualcję i to mnie strasznie dziwi. ;) Co cykl to totalnie inny.

Nera86 lubi tę wiadomość

• Nera86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    To akurat wiedziałam z tą podwyższoną temperaturą. :) Z zaburzeniami to chodziło mi właśnie o tą 3dniówkę. Dzisiaj na przykład mam gazy tak jak zawsze jak mam owualcję i to mnie strasznie dziwi. ;) Co cykl to totalnie inny.
    Możesz mieć wvzesniejszą bo tempka widzę ze ładnie poszła w dół . A jak śluz kochana?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic będę po prostu dalej obserwowała co się będzie działo, testów jeszcze mam 8 to potestuję. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera86 wrote:
    Możesz mieć wvzesniejszą bo tempka widzę ze ładnie poszła w dół . A jak śluz kochana?
    Wodnisty, i jest go naprawdę sporo. Gdzie zawsze po @ miałam sucho jak pieprz.

• Nera86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wodnisty zawsze przy owulacyjnym i przed @

• Nera86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walnij dziś serducho Ladinola! Albo jutro z rana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 23:06

• blair. Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola no faktycznie ten pierwszy test zmienił się w pozytyw! Zrób jeszcze test jutro może, to zobaczysz czy blednie, ale widzę że temperatura poszła Ci dzisiaj jeszcze w dół, to może serio owu już? Zobaczymy czy Twoja temperatura pójdzie jutro w górę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera86 wrote:
    Walnij dziś serducho Ladinola! Albo jutro z rana
    Było wczoraj, dzisiaj już też. ;) Też zawsze przed @ mam śluz taki wodnisty, potem trochę kremowy.

Dośka, Nera86, blair. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blair. wrote:
    Ladinola no faktycznie ten pierwszy test zmienił się w pozytyw! Zrób jeszcze test jutro może, to zobaczysz czy blednie, ale widzę że temperatura poszła Ci dzisiaj jeszcze w dół, to może serio owu już? Zobaczymy czy Twoja temperatura pójdzie jutro w górę :)
    W cyklu wrześniowym, w którym zaszłam w ciążę właśnie owulacja przypadła tak na 8/9dc. Może teraz tez tak będzie. Zobaczymy jak rano będzie wyglądała sytuacja z temperaturą. :)

Nera86 lubi tę wiadomość

• Nera86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 4dc miałam 36,2 , 5dc 36,88 ,dziś 36,81 . Albo będę chora albo moja temperatura oszalała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 07:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera86 wrote:
    W 4dc miałam 63,2 , 5dc 36,88 ,dziś 36,81 . Albo będę chora albo moja temperatura oszalała
    Obyś tylko nie była chora! :) A u mnie dzisiaj tempka delikatnie poszła do góry. Ciekawe jak będzie wyglądał test.

• Nera86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (63,2 źle mi się napisalo)
    Jestwm ciekawa jak Ci się obecny cykl ułoży .teoretycznie do 2-3dni od testu owulacja i 2-3 dni na skok

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ