Marcowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNera86 wrote:(63,2 źle mi się napisalo)
Jestwm ciekawa jak Ci się obecny cykl ułoży .teoretycznie do 2-3dni od testu owulacja i 2-3 dni na skokTak jak wcześniej pisałam u mnie co cykl to totalnie inny.
blair. lubi tę wiadomość
-
Nie zgodzę się z tym robieniem testu owulacyjnego tylko raz. Ja jak robiłam raz dziennie to nigdy nie wykrylam piku. Dopiero jak przy daniach plodnych zaczęłam robić 2-3 razy dziennie zaczęłam wykrywać pik. I nawet jak wyszedł pozytywny to robię jeszcze następnego dnia żeby sprawdzić czy poziom już spada. W tym cyklu dwa dni mi się utrzymywał pozytywny, dopiero na 3 dzień był negatywny. Zresztą wcześniej już tutaj był poruszany ten temat
blair., ZakręconaOna lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
nick nieaktualnyAnitaK wrote:Nie zgodzę się z tym robieniem testu owulacyjnego tylko raz. Ja jak robiłam raz dziennie to nigdy nie wykrylam piku. Dopiero jak przy daniach plodnych zaczęłam robić 2-3 razy dziennie zaczęłam wykrywać pik. I nawet jak wyszedł pozytywny to robię jeszcze następnego dnia żeby sprawdzić czy poziom już spada. W tym cyklu dwa dni mi się utrzymywał pozytywny, dopiero na 3 dzień był negatywny. Zresztą wcześniej już tutaj był poruszany ten temat
-
Ladinola wrote:Wiesz co ja gdybym robiła dopiero dzisiaj testy mogłabym a wczoraj był PIK to mogłabym myśleć, że to cykl bezowulacyjny. Coś mnie tknęło wczoraj przez ten śluz wodnisty żeby zrobić jednak dzień wcześniej ten test.Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
nick nieaktualnyAnitaK wrote:No ale kochana przecież wodnisty jest też plodny, ja właśnie najpierw też mam wodnisty i jak tylko się pokaże od razu robię testy
AnitaK lubi tę wiadomość
-
A Wy te testy robicie, bo czekacie na konkretny czas na
? Chyba lepiej po prostu działać regularnie.
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 13:53
Salome lubi tę wiadomość
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Zmienić raczej się nie da, skoro wyznacza owu na podstawie temperatury. A dodalas obserwacje śluzu?2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyABI90 wrote:Dziewczyny ja piszę o poradę... Dostałam wczoraj zastrzyk pregnylu. Od poprzedniego lekarza mam 1 opakowanie duphastonu, ten obecny nic nie mówił żeby go brać. Ja w obawie związanej z CB i opiniami że zazwyczaj przyjmuje się duphaston/luteinę po zastrzyku myślałam żeby wziąć te opakowanie... Znalazłam 1 osobę która ma na sprzedaż duphaston za 80zł... Akurat w dniu testowania wyjeżdżam w góry a jak wiadomo nie można odstawić go i chciałabym mieć jedno opakowanie w razie potrzeby. Z tym że zastanawiam się w ogóle czy wprowadzić go na własną rękę... Mąż mówi żeby nie kombinować i słuchać jednego. Z drugiej strony duphaston podobno ułatwia ewentualne zagnieżdżenie, a ja teraz nie wiem co zrobić
-
Co do regularnych starań to racja
Ostatnio ginekolog zadała mi takie pytanie .. czy my tylko celujemy w owu czy regularnie wspołżyjemy :o zaskoczyła mnie
Ale ma racje.. trzeba regularnie uprawiać sexy żeby wzmocnić nasienie
Abi chciałabym pomóc , ale nigdy nie miałam zastrzyku i nie wiem czy łączy się to z Duphastonem. Może inne osoby coś powiedzą. Za to ciekawi mnie cena dupka. Czy ktoś zwariował żeby sprzedawać za 80 zl? Przecież opakowanie kosztuje może z 25 zl?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 09:24
-
ABI90 wrote:Dziewczyny ja piszę o poradę... Dostałam wczoraj zastrzyk pregnylu. Od poprzedniego lekarza mam 1 opakowanie duphastonu, ten obecny nic nie mówił żeby go brać. Ja w obawie związanej z CB i opiniami że zazwyczaj przyjmuje się duphaston/luteinę po zastrzyku myślałam żeby wziąć te opakowanie... Znalazłam 1 osobę która ma na sprzedaż duphaston za 80zł... Akurat w dniu testowania wyjeżdżam w góry a jak wiadomo nie można odstawić go i chciałabym mieć jedno opakowanie w razie potrzeby. Z tym że zastanawiam się w ogóle czy wprowadzić go na własną rękę... Mąż mówi żeby nie kombinować i słuchać jednego. Z drugiej strony duphaston podobno ułatwia ewentualne zagnieżdżenie, a ja teraz nie wiem co zrobić
ABI jeśli ja bym miała doradzić, to ja bym chyba bała się wziąć na własną rękę. Jakoś zawsze wolę coś działać w konsultacji z lekarzem, ale to tylko moje zdanie
I tak jak mówi Ladinola cb w większości przypadków dzieją się same, bez konkretnej przyczyny. Doskonale rozumiem Twoją obawę, ale trzeba myśleć pozytywnie, będzie dobrze!! -
nick nieaktualnyDorciax wrote:Co do regularnych starań to racja
Ostatnio ginekolog zadała mi takie pytanie .. czy my tylko celujemy w owu czy regularnie wspołżyjemy :o zaskoczyła mnie
Ale ma racje.. trzeba regularnie uprawiać sexy żeby wzmocnić nasienie
Abi chciałabym pomóc , ale nigdy nie miałam zastrzyku i nie wiem czy łączy się to z Duphastonem. Może inne osoby coś powiedzą. Za to ciekawi mnie cena dupka. Czy ktoś zwariował żeby sprzedawać za 80 zl? Przecież opakowanie kosztuje może z 25 zl? -
nick nieaktualnyABI90 wrote:I właśnie zastanawia mnie też to czy to nie oszustwo
Wiecie chyba odpuszczę, tzn. pomyślę jeszcze czy brać . Najwyżej poproszę mamę o załatwienie recepty, bo pracuje w szpitalu. Fakt może i głupio tłumaczyć co i jak bo nie do końca wie co się u nas dzieje, ale chociaż pewne źródło.
Ladinola możesz mnie przepisać na testowanie 10 marcaw związku że wczoraj poszedł zastrzyk to przesunie mi się testowanie
10 marca będzie 12 dni po zastrzyku
-
[.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 13:53
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Judit wrote:Używa ktoś z Was aplikacji ovuview? Nie miałam jeszcze wyrażnego skoku temp ale po monitoringu mogę sądzić, że owu była wczoraj 14dc-pobolewało mnie tez podbrzusze.Temperatura wzrodłosła tylko o 0,1. Śluz dzisiaj jest już mleczny. Aplikacja uparcie mi wyznacza na 11 dc.Da sie to jakos zmienić?
Też korzystam z tej aplikacji. I z ovufriend. I zawsze (czyli 2 cykle)pokazują inna datę ovu. Różnica 1-2dni. Raz jedna była bliżej moich odczuć co do ovu raz druga. I bądź tu mądry -
AnitaK wrote:Nie zgodzę się z tym robieniem testu owulacyjnego tylko raz. Ja jak robiłam raz dziennie to nigdy nie wykrylam piku. Dopiero jak przy daniach plodnych zaczęłam robić 2-3 razy dziennie zaczęłam wykrywać pik. I nawet jak wyszedł pozytywny to robię jeszcze następnego dnia żeby sprawdzić czy poziom już spada. W tym cyklu dwa dni mi się utrzymywał pozytywny, dopiero na 3 dzień był negatywny. Zresztą wcześniej już tutaj był poruszany ten temat
Najlepszy czas to na drugi i trzeci dzień po pozytywnym teście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 09:48
W oczekiwaniu na czwarty cud z próbą strzału "w synka"
2.05.2016 poronienie 6/7tc