Marcowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNera86 wrote:(63,2 źle mi się napisalo)
Jestwm ciekawa jak Ci się obecny cykl ułoży .teoretycznie do 2-3dni od testu owulacja i 2-3 dni na skokblair. lubi tę wiadomość
-
Nie zgodzę się z tym robieniem testu owulacyjnego tylko raz. Ja jak robiłam raz dziennie to nigdy nie wykrylam piku. Dopiero jak przy daniach plodnych zaczęłam robić 2-3 razy dziennie zaczęłam wykrywać pik. I nawet jak wyszedł pozytywny to robię jeszcze następnego dnia żeby sprawdzić czy poziom już spada. W tym cyklu dwa dni mi się utrzymywał pozytywny, dopiero na 3 dzień był negatywny. Zresztą wcześniej już tutaj był poruszany ten temat
blair., ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnitaK wrote:Nie zgodzę się z tym robieniem testu owulacyjnego tylko raz. Ja jak robiłam raz dziennie to nigdy nie wykrylam piku. Dopiero jak przy daniach plodnych zaczęłam robić 2-3 razy dziennie zaczęłam wykrywać pik. I nawet jak wyszedł pozytywny to robię jeszcze następnego dnia żeby sprawdzić czy poziom już spada. W tym cyklu dwa dni mi się utrzymywał pozytywny, dopiero na 3 dzień był negatywny. Zresztą wcześniej już tutaj był poruszany ten temat
-
Ladinola wrote:Wiesz co ja gdybym robiła dopiero dzisiaj testy mogłabym a wczoraj był PIK to mogłabym myśleć, że to cykl bezowulacyjny. Coś mnie tknęło wczoraj przez ten śluz wodnisty żeby zrobić jednak dzień wcześniej ten test.
-
nick nieaktualnyAnitaK wrote:No ale kochana przecież wodnisty jest też plodny, ja właśnie najpierw też mam wodnisty i jak tylko się pokaże od razu robię testy
AnitaK lubi tę wiadomość
-
A Wy te testy robicie, bo czekacie na konkretny czas na ? Chyba lepiej po prostu działać regularnie.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 13:53
Salome lubi tę wiadomość
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Zmienić raczej się nie da, skoro wyznacza owu na podstawie temperatury. A dodalas obserwacje śluzu?2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyABI90 wrote:Dziewczyny ja piszę o poradę... Dostałam wczoraj zastrzyk pregnylu. Od poprzedniego lekarza mam 1 opakowanie duphastonu, ten obecny nic nie mówił żeby go brać. Ja w obawie związanej z CB i opiniami że zazwyczaj przyjmuje się duphaston/luteinę po zastrzyku myślałam żeby wziąć te opakowanie... Znalazłam 1 osobę która ma na sprzedaż duphaston za 80zł... Akurat w dniu testowania wyjeżdżam w góry a jak wiadomo nie można odstawić go i chciałabym mieć jedno opakowanie w razie potrzeby. Z tym że zastanawiam się w ogóle czy wprowadzić go na własną rękę... Mąż mówi żeby nie kombinować i słuchać jednego. Z drugiej strony duphaston podobno ułatwia ewentualne zagnieżdżenie, a ja teraz nie wiem co zrobić
-
Co do regularnych starań to racja Ostatnio ginekolog zadała mi takie pytanie .. czy my tylko celujemy w owu czy regularnie wspołżyjemy :o zaskoczyła mnie Ale ma racje.. trzeba regularnie uprawiać sexy żeby wzmocnić nasienie
Abi chciałabym pomóc , ale nigdy nie miałam zastrzyku i nie wiem czy łączy się to z Duphastonem. Może inne osoby coś powiedzą. Za to ciekawi mnie cena dupka. Czy ktoś zwariował żeby sprzedawać za 80 zl? Przecież opakowanie kosztuje może z 25 zl?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 09:24
-
ABI90 wrote:Dziewczyny ja piszę o poradę... Dostałam wczoraj zastrzyk pregnylu. Od poprzedniego lekarza mam 1 opakowanie duphastonu, ten obecny nic nie mówił żeby go brać. Ja w obawie związanej z CB i opiniami że zazwyczaj przyjmuje się duphaston/luteinę po zastrzyku myślałam żeby wziąć te opakowanie... Znalazłam 1 osobę która ma na sprzedaż duphaston za 80zł... Akurat w dniu testowania wyjeżdżam w góry a jak wiadomo nie można odstawić go i chciałabym mieć jedno opakowanie w razie potrzeby. Z tym że zastanawiam się w ogóle czy wprowadzić go na własną rękę... Mąż mówi żeby nie kombinować i słuchać jednego. Z drugiej strony duphaston podobno ułatwia ewentualne zagnieżdżenie, a ja teraz nie wiem co zrobić
ABI jeśli ja bym miała doradzić, to ja bym chyba bała się wziąć na własną rękę. Jakoś zawsze wolę coś działać w konsultacji z lekarzem, ale to tylko moje zdanie
I tak jak mówi Ladinola cb w większości przypadków dzieją się same, bez konkretnej przyczyny. Doskonale rozumiem Twoją obawę, ale trzeba myśleć pozytywnie, będzie dobrze!! -
nick nieaktualnyDorciax wrote:Co do regularnych starań to racja Ostatnio ginekolog zadała mi takie pytanie .. czy my tylko celujemy w owu czy regularnie wspołżyjemy :o zaskoczyła mnie Ale ma racje.. trzeba regularnie uprawiać sexy żeby wzmocnić nasienie
Abi chciałabym pomóc , ale nigdy nie miałam zastrzyku i nie wiem czy łączy się to z Duphastonem. Może inne osoby coś powiedzą. Za to ciekawi mnie cena dupka. Czy ktoś zwariował żeby sprzedawać za 80 zl? Przecież opakowanie kosztuje może z 25 zl? -
nick nieaktualnyABI90 wrote:I właśnie zastanawia mnie też to czy to nie oszustwo Wiecie chyba odpuszczę, tzn. pomyślę jeszcze czy brać . Najwyżej poproszę mamę o załatwienie recepty, bo pracuje w szpitalu. Fakt może i głupio tłumaczyć co i jak bo nie do końca wie co się u nas dzieje, ale chociaż pewne źródło.
Ladinola możesz mnie przepisać na testowanie 10 marca w związku że wczoraj poszedł zastrzyk to przesunie mi się testowanie 10 marca będzie 12 dni po zastrzyku -
[.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 13:53
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Judit wrote:Używa ktoś z Was aplikacji ovuview? Nie miałam jeszcze wyrażnego skoku temp ale po monitoringu mogę sądzić, że owu była wczoraj 14dc-pobolewało mnie tez podbrzusze.Temperatura wzrodłosła tylko o 0,1. Śluz dzisiaj jest już mleczny. Aplikacja uparcie mi wyznacza na 11 dc.Da sie to jakos zmienić?
Też korzystam z tej aplikacji. I z ovufriend. I zawsze (czyli 2 cykle)pokazują inna datę ovu. Różnica 1-2dni. Raz jedna była bliżej moich odczuć co do ovu raz druga. I bądź tu mądry -
AnitaK wrote:Nie zgodzę się z tym robieniem testu owulacyjnego tylko raz. Ja jak robiłam raz dziennie to nigdy nie wykrylam piku. Dopiero jak przy daniach plodnych zaczęłam robić 2-3 razy dziennie zaczęłam wykrywać pik. I nawet jak wyszedł pozytywny to robię jeszcze następnego dnia żeby sprawdzić czy poziom już spada. W tym cyklu dwa dni mi się utrzymywał pozytywny, dopiero na 3 dzień był negatywny. Zresztą wcześniej już tutaj był poruszany ten temat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 09:48
W oczekiwaniu na czwarty cud z próbą strzału "w synka"
2.05.2016 poronienie 6/7tc