Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne MARCOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Na marcowym wątku się nie udzielałam, bo myślałam, że i tak nic z tego nie będzie mąż miał mały wypadek na wyjeździe i cóż nie bardzo mógł funkcjonować :)
    ALe do rzeczy. W lutym w 15dc poszłam do nowego ginekologa (swoją drogą super babeczka), zrobiła wywiad zbadała mnie - pęcherzyk 25mm więc stwierdziła, że podamy zastrzyk, żeby nie przedłużać cyklu. Owulację prawdopodobnie miałam na drugi dzień tak wynikało z moich obserwacji. Mąż starał się jak mógł i jakoś hmmm serduszkowaliśmy - nawet się zaśmiałam do niego, że jak teraz by nam się udało to by było wesoło. We tamten wtorek w 28 dc zrobiłam test, dla pewności czy odstawiać luteinę i niestety negatyw więc spokojnie przetłumaczyłam sobie, że tak musiało być i czekam na okres... Ale co mnie zdziwiłoo temperatura nie zaczęła spadać, a wręcz rosła do około 37 st. Po dwóch dniach (w Dzień Kobiet) czyli w 30dc zorbiłam test i co dwie kreski - jakie było moje zaskoczenie :) dziękowałam Bogu i Matce Bożej! Pojechałam na betę, aby mieć 100% pewność nawet mężowi nie mówiłam o teście. Wniosek jeden nie róbcie testów przed miesiączką, bo to niepotrzebny stres i módlcie się zawierzcie się Maryji, proście o wstawiennictwo u Boga, o dar macierzyństwa. Mi modlitwa pomogła bardzo uporządkować myśli i dała mi nadzieję. Codziennie modlę się na różańcu, a potem taką modlitwą, może i wam pomoże a jestem tego pewna
    Maryjo, Matko Jezusa! Pod swoim sercem nosiłaś Zbawiciela świata. Dzięki łasce Ojca naszego w niebiosach poznałaś czym jest radość i ból macierzyństwa. Znasz moje imię. Znasz moją udrękę i smutek. Z ukochanym małżonkiem nie możemy doczekać się upragnionego dzieciątka. Wierzę, że dziecko przychodzi na świat dlatego, że tego chce Bóg. Dlatego z głęboką wiarą i ufnością błagam Cię o wyproszenie u Stwórcy łaski macierzyństwa. Amen.
    8.03 beta 106
    10.03 beta 266
    10.03 prog 23,5

Jestem taka szczęśliwa! Teraz modlę się o zdrowie i opiekę nad moją kruszynką!

Diamond92, Szimi, ignite, Multiwitamina, MałaMi90, 1000, Joanka87, patylka, pumka1990, JaKa, Tekana, Ikulinka29 lubią tę wiadomość

• Szimi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak miło ze mnie pamietacie :D dawno nie pisalam, ale podczytuje Was czasami:) jestem ciekawa co sluchac i Natali91, Karolci27, Hani?

Ja czuję się średniawo, codziennie męczą mnie mdlosci ale cale szczęście nie wymiotuję. Tak czy siak nie narzekam, jest cudownie ;)
    Dzidziolek w piątek mial 2.5 cm więc pięknie rośnie, oby tak dalej ;)

Poszłam na l4 bo szybko zaczęłam sie bardzo źle czuć, jakies choróbsko mnie dopadlo i musialam leżeć. Ale teraz cieszę się pięknym słonkiem i czekam na wiosne!

JaKa, Diamond92 lubią tę wiadomość

31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamond92 wrote:
    Witam się z rana :) dziękuję za trzymanie kciuków ;* za niedługo się dowiem co i jak :) oczywiście dam Wam znać :)
    1000 teraz będę codzienne je obsikiwała, żeby sprawdzać czy ciemnieje, taka nawiedzona jestem ;P choć tak jak mówiłam, jakbym miała pewność, że każdy dwie kreski pokaże to każdej z Was po jednym bym wysłała ;D
    Almond ja też przeogromnie się cieszę, że się udało :) mam przeczucie, że po tym co ostatnio się stało, teraz będzie wszystko ok ;*
    Katti chyba chodzi o Ovarin, bo on oprócz witamin i folianu zawiera mio-inozytol, który wspomaga dojrzewanie komórki jajowej, polepsza jej jakość, reguluje cykle itp :)
    Ineczka a gdzie takie warsztaty są organizowane i czego dotyczą? Zaciekawiłaś mnie, chętnie bym na nie poszła :)
    To Franuś będzie wysoki chłopak :) cieszę się, że wszystko jest ok :*
    AnnaHanna89 gratulacje ;D
    MeggiGirl testujesz w moje urodziny! Mam nadzieję, że ten 28 przyniesie Ci szczęście! ;D ;*
    Dziękuję też się przyda dla niej . Ja pytałam dla faceta witaminki ktos kiedys tu jakies podawał :D

• patylka Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti wrote:
    Dziewczyny proszę was o nazwę tego żelu który przedłuża żywotność plemników oraz tych witamin na lepszą jakość plemników pamietam ze tutaj pisałyscie o tych preparatach.
    Potrzebuję nazw dla znajomej bo staraja sie dosc długo i efektów nie ma wiec powiedziałam że zapytam was o te produkty. Z góry dzięki :)

Na lepszą jakość plemników to FertilMan/ profertil. Tylko od razu uprzedzam, że 3miesieczna kuracja to droga impreza.
    Mój eM bierze Salfazin, wit C1000, D3+K2 i kwas foliowy, do tego androwit. Można jeszcze l-Karnityne, macę

Katti lubi tę wiadomość

Luty 2017 spermiogram 3 mln
    Kwiecień usunięcie żylaków powrózka
    10.06.2017 sonohsg -jajowody niedrożne
    13.06.2017 hydrotubacja
    13.11.2017 hsg jajowody drożne
  • Annahanna89 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignite serduszkowalismy 3 dni przed owulacja wieczorem i 3 dni po rano wiec jestem zaskoczona ;) niedziela 25 i niedziela 4 marca - ale zaskoczyło ;)

8p3osek2fbn19b8d.png
    1 cykl starań = ciąża :)
  • ignite Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annahanna89 wrote:
    Ignite serduszkowalismy 3 dni przed owulacja wieczorem i 3 dni po rano wiec jestem zaskoczona ;) niedziela 25 i niedziela 4 marca - ale zaskoczyło ;)
    Ja w poprzednim cyklu też serduszkowałam 3 dni przed i nic,chociaż czytałam że lepiej to w dniu owulacji i po niej bo nie wiadomo kiedy dokładnie jest owulacja(na 100 % pewność daje monitoring)i jajeczko żyje tylko około 24 godzin.Dzięki za odpowiedz.U mnie dni płodne wypadają 20,21 dnia cyklu(podług poprzednich cyklów i bólu owulacyjnego).

Annahanna89 lubi tę wiadomość

ignite
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patylka wrote:
    Na lepszą jakość plemników to FertilMan/ profertil. Tylko od razu uprzedzam, że 3miesieczna kuracja to droga impreza.
    Mój eM bierze Salfazin, wit C1000, D3+K2 i kwas foliowy, do tego androwit. Można jeszcze l-Karnityne, macę
    Bardzo dziękuje :)

patylka lubi tę wiadomość

• Annahanna89 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ignite wrote:
    Ja w poprzednim cyklu też serduszkowałam 3 dni przed i nic,chociaż czytałam że lepiej to w dniu owulacji i po niej bo nie wiadomo kiedy dokładnie jest owulacja(na 100 % pewność daje monitoring)i jajeczko żyje tylko około 24 godzin.Dzięki za odpowiedz.U mnie dni płodne wypadają 20,21 dnia cyklu(podług poprzednich cyklów i bólu owulacyjnego).
    Teraz powinnaś widzieć juz wykres z serduszkami

8p3osek2fbn19b8d.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Tez mam taka nadzieje, ze tym razem kropek zostanie ze mna na dluugo:)! Martwie sie bo boli mnie brzuch jak na okres dosc mocno, no ale moze dlatego ze dzis termin @ :)

A nasz kropek powstal na wakacjach, wiec luz i wolna glowa faktycznie pomaga:)

1000 jak sie czujecie??

Mnie tez brzuch bolał jak na okres, no może trochę inaczej, ale to było coś podobnego :) to podobno normalnie, będzie dobrze! :)

Ja się czuje za dobrze, na tyle dobrze, ze zaczynam się martwić czy wszystko okej :D W zeszłym tygodniu miałam gorsze samopoczucie przez kilka dni, poza tym jest w porzadku. Już bym chciała znów podejrzeć mojego kropka na USG, a tu jeszcze 2 tygodnie do wizyty... :)

Szimi, JaKa lubią tę wiadomość

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ffilpiek wrote:
    Hej Dziewczyny,

Na marcowym wątku się nie udzielałam, bo myślałam, że i tak nic z tego nie będzie mąż miał mały wypadek na wyjeździe i cóż nie bardzo mógł funkcjonować :)
    ALe do rzeczy. W lutym w 15dc poszłam do nowego ginekologa (swoją drogą super babeczka), zrobiła wywiad zbadała mnie - pęcherzyk 25mm więc stwierdziła, że podamy zastrzyk, żeby nie przedłużać cyklu. Owulację prawdopodobnie miałam na drugi dzień tak wynikało z moich obserwacji. Mąż starał się jak mógł i jakoś hmmm serduszkowaliśmy - nawet się zaśmiałam do niego, że jak teraz by nam się udało to by było wesoło. We tamten wtorek w 28 dc zrobiłam test, dla pewności czy odstawiać luteinę i niestety negatyw więc spokojnie przetłumaczyłam sobie, że tak musiało być i czekam na okres... Ale co mnie zdziwiłoo temperatura nie zaczęła spadać, a wręcz rosła do około 37 st. Po dwóch dniach (w Dzień Kobiet) czyli w 30dc zorbiłam test i co dwie kreski - jakie było moje zaskoczenie :) dziękowałam Bogu i Matce Bożej! Pojechałam na betę, aby mieć 100% pewność nawet mężowi nie mówiłam o teście. Wniosek jeden nie róbcie testów przed miesiączką, bo to niepotrzebny stres i módlcie się zawierzcie się Maryji, proście o wstawiennictwo u Boga, o dar macierzyństwa. Mi modlitwa pomogła bardzo uporządkować myśli i dała mi nadzieję. Codziennie modlę się na różańcu, a potem taką modlitwą, może i wam pomoże a jestem tego pewna
    Maryjo, Matko Jezusa! Pod swoim sercem nosiłaś Zbawiciela świata. Dzięki łasce Ojca naszego w niebiosach poznałaś czym jest radość i ból macierzyństwa. Znasz moje imię. Znasz moją udrękę i smutek. Z ukochanym małżonkiem nie możemy doczekać się upragnionego dzieciątka. Wierzę, że dziecko przychodzi na świat dlatego, że tego chce Bóg. Dlatego z głęboką wiarą i ufnością błagam Cię o wyproszenie u Stwórcy łaski macierzyństwa. Amen.
    8.03 beta 106
    10.03 beta 266
    10.03 prog 23,5

Jestem taka szczęśliwa! Teraz modlę się o zdrowie i opiekę nad moją kruszynką!

Gratulacje :)
    Bez modlitwy nie wiem czy bym zniosła wszystko co za mną...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 09:22

Ffilpiek lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja jestem głupia, głupia głupia!
    Mam 10dpo i nie wytrzymałam bo wczoraj wieczorem znowu bolało mnie inaczej podbrzusze! Siknelam na test z all z niebieską końcówka bo takie miałam dołączone do testów owu. I co? No oczywiście ze dupa. Po co po co po co. Tylko się zdenerwowalam. Juz nigdy nie dam namówić się jakimś tam "objawom" na sikanie na testy bo dzięki nim jestem co miesiąc w ciąży. No way. Czekam na okres. I wiem że mogę już przenieść sie na kwiecień. Kropka.

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bondzik u mnie w rezerwie leży jeden test, ale po wczorajszym wadliwym wyniku i ujemnym z krwi stwierdziłam że pierdzielę czekam na @. Mimo że czuję się jak przy pierwszych objawach w pierwszej ciąży to nie nakręcam się, dużo robi psychika, dużo robi nasz mózg. Będzie @ to zawitam do kwietniówek, ale więcej testów przed @ nie zrobię :/

bondzik007 lubi tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wszystkim gratuluje 2 kreseczek :) ja dziś dopiero 8 dc ale zaglądam codziennie żeby zobaczyć co u Was i kto każdego kolejnego poranka obwieści dwie kreseczki :) miło czytać takie wieści z rana...:) ja czekam na swoje szczęście ... kiedyś nadejdzie... życzę wszystkim miłego dnia :)

usia89, Diamond92 lubią tę wiadomość

Staramy się o dzidziusia :)
  • ignite Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annahanna89 wrote:
    Teraz powinnaś widzieć juz wykres z serduszkami
    O matko ale miałaś farta,zazdroszczę Ci.

ignite
  • Annahanna89 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ignite wrote:
    O matko ale miałaś farta,zazdroszczę Ci.
    Tym bardziej, ze nastawialismy sie na dzieciaczka na wrzesień na staranie sie , bo przed Nami podróż poślubna itp ale ... ale jestem przeszczęśliwa , ze stało sie tak, a nie inaczej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 10:04

8p3osek2fbn19b8d.png
  • Natalia91! Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szimi wrote:
    O jak miło ze mnie pamietacie :D dawno nie pisalam, ale podczytuje Was czasami:) jestem ciekawa co sluchac i Natali91, Karolci27, Hani?

Ja czuję się średniawo, codziennie męczą mnie mdlosci ale cale szczęście nie wymiotuję. Tak czy siak nie narzekam, jest cudownie ;)
    Dzidziolek w piątek mial 2.5 cm więc pięknie rośnie, oby tak dalej ;)

Poszłam na l4 bo szybko zaczęłam sie bardzo źle czuć, jakies choróbsko mnie dopadlo i musialam leżeć. Ale teraz cieszę się pięknym słonkiem i czekam na wiosne!

Hej Szimi, super ze się odezwałas, cudownie czyta się takie wiadomości, cieszę się ze dzidzia nabiera rozmiarów, tak jak piszesz-oby tak dalej <3 ile ja bym dała za takie mdłości, moge nawet wymiotować byleby dzidzia była;)
    Miło mi ze o mnie pamiętasz ale u mnie właściwie bez zmian- chodze dalej na monitoring, biore bromergon, prenatal uno i ovarin, po wcześniejszym bezowulacyjny lutowym cyklu w marcu na szczescie owu była wiec się trochę uspokoiłam ale niestety 8 marca była jedna krecha, a 9 marca przyszła @... także u mnie bez zmian, maz idzie na badania nasienia w tym tygodniu i działamy dalej mając nadzieje ze w końcu i nam się uda :)

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Szimi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia uda się na pewno :) trzymam mocno kciuki, zostawiam wiruski i życzę powodzenia ;) nam się udało zafasolkowac w tym miesiącu co mąz byl na badaniach nasienia ;) działajcie, wiosna idzie to Wam pomoże;)

Diamond92 lubi tę wiadomość

31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wracam do gry. Co prawda dopiero w maju, ale przygotowuję się mocno.

Przeczytałam wszystko co mogłam o cp i wyszło mi, ze nie ma opcji, jedyny powód u mnie to zrosty. W związku z czym piję ohydne w smaku zioła, 3x dziennie i od wczoraj okładam się borowiną.
    I staram się myśleć pozytywnie :)
    w końcu wadliwego jajowodu już nie mam. ;)
    A w dodatku przezyłam na kontroli szok, bo miałam owulację z prawego jajnika. A zawsze był tylko lewy.

1000, Almond, Diamond92, Magda - mbc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście gratuluję wszystkim 2 kresek :)

Almond, Diamond92 lubią tę wiadomość

• RudaAnna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:)
    Co dzien to lepsze wiadomosci: gratuluje mamusie:*
    A za reszte dalej trzymam kciuki :)
    Ffilpek podobal mi sie Twoj post uwazam ze bez modlitwy i wiary ciezko byloby pogodzic sie co miesiac niepowodzeniem :(
    Ja modle sie do sw. Dominika i mam nadzieje ze kiedys doczekam sie i ja dwoch upragnionych kreseczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 10:35

Skarpeta, Ffilpiek lubią tę wiadomość

15.08.19r. Wojciech ❤️
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: