Forum Starając się - ogólne MARCOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • ignite Autorytet
    Postów: 444 103

    Wysłany: 17 marca 2018, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Hej dziewczyny :) może ktoś mnie pamięta :)

    Almond ależ się cieszę, że Wam się udało jupi trzymam kciuki za dzisiejszą betę & & &

    Diamond92 teraz musisz komuś przekazać amunicję testów Gratulacje :)

    Inaa ale fajnie że po takim czasie u Was zaswiecilo słonko ogromne eee gratulacje :)

    Pozostałym też gratuluję i życzę spokojnych 9 miesięcy :)

    U mnie dziś 35dc ani @ ani ciąży... :( byłam u gin powiedziała by jeszcze 6 Msc bez wspomagać y jak przez ten czas pojawi się ciąża biochemiczna to skieruje nas na badania genetyczne i uzna to za poronienia nawykowe. Mam insulinooporność jestem (staram się mocno) na diecie o niskim IG
    Do tego glucophage 1500xr na noc po posiłku. Ogólnie dupa... :)
    Wróciłam z ferii w górach z babskiego wypadu było bosko gorące źródła, masaże wycieczki (jednego dnia zrobiliśmy pieszo 25km) strachu się najadlysmy jak gałęzie trzaskaly i śnieg z nich spadał na nas :)

    Walczę dalej ale entuzjazm już opadł...
    Fajnie że wróciłaś, odpoczełaś i możesz znowu walczyć.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 12:51

    ignite
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 marca 2018, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej KaL. A powiedz mi jakie wyniki miałaś ze masz stwierdzona insulinoodpornosc?

  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 17 marca 2018, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL OCZYWIŚCIE ZE PAMIETAMY :* cieszę że z nowymi wracasz :*

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 17 marca 2018, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Hej KaL. A powiedz mi jakie wyniki miałaś ze masz stwierdzona insulinoodpornosc?

    Ja mam bardzo wysoka insulinę bo na czczo 23 po 1h 291 po 2h 141

    Glukoze 90 po 1h 137 chyba i po 2h coś 97 wskaźnik homa 5.13 jak dobrze pamiętam

    Akceptacja!
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 17 marca 2018, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL ja tez Cię pamiętam :) ja niby nie mam IO tylko lekką hiperinsulinemie aczkolwiek dit mi nie kazali , biorę metformax 500xr na to unikam słodkiego i białej mąki :)
    Co mogę doradzić ... widze , że wcinasz ovarin , ja zmieniłam go na miovarian ten ma dużo więcej inozytolu i lepiej wpływa na hormony :)

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 marca 2018, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info. Ja robiłam te trzypunktowe wczoraj ale tylko glukoze mam trochę wysoka. Zobaczę co gin powie.

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2046 659

    Wysłany: 17 marca 2018, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

    Mój mąż właśnie wrócił od urologa, z tej strony powiedział że jest ok. Więc dobrze i źle , dobrze że nie znalazł bo można to wykluczyć a źle bo wciąż musimy szukać przyczyny złego nasienia ;/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 14:11

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 17 marca 2018, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond niestety nie pracują bo też chciałam zrobić betę w sobotę, no ale ciemnogród wita :/ więc czekam do poniedziałku i się stresuje ;P ja mam wizytę 22 marca ale też chce przełożyć bo boję się, że nic nie będzie widać, wtedy 28 marca w swoje urodziny bym szła ;P i już sama nie wiem...

    KAL no pewnie, że Cię pamiętamy! :) arsenał wysikuje kontrolując czy kreska ciemnieje ;P no ale dzisiaj już tak ciemna jak testowa więc testy podaruje komuś, może przyniosą szczęście tak jak mi :) inne arsenały testów zawodziły tyle czasu, aż w końcu szczęśliwa seria się trafiła :)
    Fajnie, że odpoczęłaś i zresetowałaś się trochę :) mam nadzieję, że przyniesie to oczekiwany rezultat :) nie poddawaj się ;*

    Tekana, patkaaxx90 po tych pozytywnych owulakach życzę owocnych seksów ;D

    Tekana lubi tę wiadomość

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
  • patkaaxx90 Autorytet
    Postów: 834 668

    Wysłany: 17 marca 2018, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekana wrote:
    No to super :D wiesz z tego co dziewczyny pisały to obstawiałam że wczoraj był pozytyw niby kreska ciemna ale jednak nie tak jak dzisiaj :D okazuje się że te testy też czasem pokazują mega krechę :) ja dzisiaj 17 DC a u Ciebie? :D

    18 dc zobaczymy co to będzie bo ta moja temperatura coś taka dziwna

    Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet
    Postów: 1849 1174

    Wysłany: 17 marca 2018, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wpiszcie mnie na marzec. Tylko nie wiem kiedy. Termin @ to 25 ale owulacja była chyba wczoraj,więc testowanie 30.03. Wpiszcie na 30.03. I tak nic z tego nie będzie. Cykle mi się tak rozregulowały. Muszę chyba wybrać się na badania hormonów,chociaż moja gin nie widzi potrzeby. Proga się robi w 7dpo? Coś jeszcze mogę zrobić teraz?

    Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 17 marca 2018, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL super ze jestes :** myslalam o Tobie ostatnio, fajnie ze babski wypad sie udal i nabralas energii:)! Wwzne jest ze zrobilas te badania i teraz wszytsko powinno byc dobrze. Trzymam za Was mocno kciuki :*

    Ja mam bete
    1. 265
    2. 648
    3. 1589

    kurcze chyba wszytsko idzie w dobrym kierunku:)

    Tylko spadl mi progesteron z 58 na 39... hmm

    Diamond w takim razie czekam i ja na Twoje wyniki:**

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 14:45

    pumka1990, 1000, ams, oyeykova, Tekana, Diamond92, agniecha2101 lubią tę wiadomość

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 17 marca 2018, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna Hej! :) tak, proga się robi 7-8 dpo, możesz do niego dołożyć prolaktynę bo jest największa w drugiej fazie cyklu :) reszta hormonów na początku cyklu :) mam nadzieję, że będzie dobrze :)

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 17 marca 2018, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond ekstra! Ale się cieszę ;D wszystko idzie w dobrym kierunku :) rośnijcie zdrowo ;*

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 17 marca 2018, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wow pięknie przyrasta :) super :) co do progesteronu bierz sobie duphaston 2x1 co byś nie plamiła , bo czasami jak spada to lubią być .
    Chociaż progesteron to też skokowo w badaniu wychodzi ale ja bym brała jednak wspomagacz

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 17 marca 2018, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamond, Karmelkova :**

    Wlacze dzis dupka faktycznie, lepiej chuchac na zimne a biorac pod uwage moj mega niski prog z 1szej ciazy pewnie we wtorek na wizycie dostane arsenal na podtrzymanie proga. Oby wszystko bylo dobrze

    Karmelkovaa lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 17 marca 2018, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond to koniecznie go bierz , bo może masz niewydolność i szkoda byłoby przy tak ładnej becie się stresować :) ja po owulacji już biorę dupka właśnie ze względu na to , ze w poprzednich ciążach nie miałam za wesoło

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • kłot Autorytet
    Postów: 800 918

    Wysłany: 17 marca 2018, 17:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba nie będzie sensu nawet testować w poniedziałek. Zaczęłam lekki plamic a zawsze tak mam na parę dni przed @ :( A już się ucieszyłam jak ujrzałam idącą w górę temp- powyżej 37 stopni... ;(

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3045 2058

    Wysłany: 17 marca 2018, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    ciąża potwierdzona beta 103 ufff ;)
    Jeszcze raz gratulacje :-)

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    qdkkx1hppzr9qlv8.png
    p19ucsqvh84pvyvi.png
  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3045 2058

    Wysłany: 17 marca 2018, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl wrote:
    Przepraszam dziewczyny, ze w ogole tu to pisze. Wlasnie wyszlam z domu. Zabralam to co najwazniejsze. Nawet nie wiem co. Nie wzielam szczoteczki. TSH w normie. W srode byla owulacja. W srode byl seks. Dzis okazalo sie, ze moj facet...szuka sobie innej. Zadzwonil do niego telefon. Szybko odrzucil i zaraz wyszedl z psem na spacer. Potem caly czas nr zajety. Zapytalam go kto to. Powiedzial, ze dzwonil tam i to jakas dziewczyna ale pomylka. Na prosbe o pokazanie numeru odpowiedzial, ze juz usunal spis polaczen... Nie zatrzymywal mnie.
    Bardzo mi zle.
    Wiem, ze to nie miejsce na to...Trzymajcie kciuki, bym zapomniala o nim szybko...I moze bym jednak nie z nim byla w tej ciazy...

    Pozdrawiam Was bardzo i trzymam za Was kciuki.
    Współczuję Kochana, bardzo mocno mi przykro :-( Wiem co teraz czujesz, byłam kiedyś w podobnej sytuacji, chociaż było to jakieś 5-6 lat temu. Rozumiem, że jest Ci teraz bardzo ciężko, ale nie wierz w żadne śmieszne tłumaczenia. Gdyby mu naprawdę zależało i nie miałby kogoś na boku, napewno nie pozwoliłby Ci tak poprostu wyjść. Jak w ogóle można starać się z kimś o dziecko, a tak się zachowywać :-/ Trzymaj się Kochana i nie wracaj do niego, nie jest tego wart. Jeszcze sobie z kimś szczęśliwie życie ułożysz. Nie chce szczegółowo opowiadać mojej historii, ale trwałam kiedyś kilka lat w toksycznym związku, kilkanaście razy wybaczałam i wracałam, ciężko mi było to całkowicie zakończyć, ale w końcu się udało i teraz żałuję, że nie zrobiłam tego dużo wcześniej, bo uraz psychiczny pozostał przez długi czas :-( Na szczęście trafiłam później na wspaniałego faceta, który wynagrodził mi te wcześniejsze lata męczarni i uwierzyłam w to, że moje życie może wyglądać inaczej i mogę być naprawdę szczęśliwa. Teraz jesteśmy małżeństwem i brakuje nam do szczęścia tylko dzidziusia. Zobaczysz, że i Tobie się wszystko poukłada, życzę Ci tego z całego serca :-*

    qdkkx1hppzr9qlv8.png
    p19ucsqvh84pvyvi.png
  • Marryy Autorytet
    Postów: 596 292

    Wysłany: 17 marca 2018, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wracam do Was i proszę o wypisanie mnie z testowania. Po clo w 11dc był pęcherzyk 11mm w 15dc nie było już nic widać za to krwawienie, endometrium 10.lekarz stwierdził że za mocne krwawienie jak na owulacyjne i że pęcherzyka wchłoną się zapewne. dał duphaston 10 dni i później już nie clo a aromek w takich samych dawkach czyli 1x1 od 2-6dc trochę mam doła ale myślę że chwilowego. Także testuje w kwietniu dopiero mam nadzieję.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 19:05

    xnw43e3k52ngl2j5.png

    Starania od 09.2017
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego