Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina26 wrote:Selena
Mam nadzieję że już niedługo ujrzysz 2 kreski 🤞😚.
A można wiedzieć dlaczego możecie się starać tylko 2 razy w cyklu ?
Mój m jest po wypadku i porusza się na wózku... dlatego mamy utrudnione starania do tego tryb siedzący nie sprzyja plemnikom..a już ponad 10 lat minęło..więc może być tak że już nam się wcale nie uda
-
Hej dziewczyny🙂 jestem nowa😏
Właśnie z mężem zaczynamy próby od drugie.
Mam córkę 4 letnią urodzoną przez cc.
Czytam właśnie Wasze wpisy i powiedźcie mi jak to jest z tą tarczycą.. Ja mam tak, że raz jest w normie powiedzmy 2.5 a raz tak wystrzeli w górę, że jest tragedia..
Lekarz stwierdził, że dopóki FT3 lub FT4 jest w normie nie dostanę żadnych leków.. 😐CestLaVie lubi tę wiadomość
-
Selena wrote:Mój m jest po wypadku i porusza się na wózku... dlatego mamy utrudnione starania do tego tryb siedzący nie sprzyja plemnikom..a już ponad 10 lat minęło..więc może być tak że już nam się wcale nie uda
Bardzo mi przykro 😔trzymam za Was kciuki 🤞✊Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
U mnie dzisiaj lekkie nitki krwi w śluzie. Dziwnie, powiem Wam że bardziej owulacyjne czułam się w okolicach 11dc, a teraz nie czuje tak bardzo jajników, lekko prawy dzisiaj, no i mam to uczucie takiej ciężkości jakby w szyjce macicy. Jakby była bardzo nisko. Totalnie tak jak przed okresem 🙄 no i test owu ciemniejszy niż wczoraj. Zrobię jeszcze wieczorem03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 18:33
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Limonka26 wrote:Selena, ojej to za Was trzymam podwójnie kciuki 🤞🏼🤞🏼💚
Manioka, myślę że dobrze że od razu nie faszeruje Cię lekami. W wątku styczniowym lub lutowym był podobny temat i któraś z dziewczyn pisała, że dopóki FT3 i FT4 są w normie, usg jest w porządku to tak naprawdę nie powinno się włączać euthyroxu. Sama miałam podobną sytuację, bo miałam TSH lekko ponad 2,5, potem spadło do 1,99, ale endo powiedziała mi, że z powyższych względów nie ma co włączać sztucznego hormonu. A samo TSH nie musi być odzwierciedleniem, że dzieje się coś złego z tarczycą, chyba że naprawdę byłoby jakieś kosmicznie wysokie. Łykaj jod
Właśnie biorę witaminy typowo przeznaczone dla kobiet starających się i w ciąży 😏
Może jestem przewrażliwiona już na tym punkcie. Z mężem nie zabezpieczamy się już ponad rok i nic z tego, ale dopiero teraz podjęliśmy decyzję o staraniu się.
Wrócę do Polski to zrobię badania..
Wizyta u ginekologa dopiero 29.03
Więc może byście mi podpowiedziały jakie badania krwi warto zrobić przed wizytą? 🙂 -
Manioka wrote:Właśnie biorę witaminy typowo przeznaczone dla kobiet starających się i w ciąży 😏
Może jestem przewrażliwiona już na tym punkcie. Z mężem nie zabezpieczamy się już ponad rok i nic z tego, ale dopiero teraz podjęliśmy decyzję o staraniu się.
Wrócę do Polski to zrobię badania..
Wizyta u ginekologa dopiero 29.03
Więc może byście mi podpowiedziały jakie badania krwi warto zrobić przed wizytą? 🙂 -
Witajcie ,
przenosze się z lutowych. u mnie dzis 11 dc i wizyta u gina jest ladny pecherzyk owulacja sie zbliza. jednak wolalabym zeby zblizała się wolniej tak do piątku maz wtedy pojawi sie w domu... poki co test owulacyjny negatywny. To moj drugi cykl staran (choć pierwszy traktowalam totalnie na luzie, na zasadzie obserwacji, zapiskow itp) ten raczej tez bedzie stracony bo jak owulacja bedzie jutro to marne szanse... eh ten chlop najpierw sam mnie nakrecil na kolejne dziecko , a teraz jak potrzeba to nie ma dziada -
Halmaanam wrote:Ja od początku starań miałam zalecenia zrobienia badania z krwi na tsh, ferretyne, Wit d3 , AMH, prolaktyna, etrogen. Wszystko było dobrze ,tylko tsh trochę do zbicia, za to ma z poszedł na rozszerzone badanie nasienia i tam wyszedł nasz problem,czyli 2% żywych plemników. Może namawiaj już męża na takie badanie? Im szybciej się dowiecie tym wiecej rozczarowan i niepewności się pozbedziecie ja mimo świadomości slabych wynikow męża poczułam ulgę dopiero kiedy dowiedziałam się ma czym stoimy. Powodzenia! 🙃
Mea, staracie się o pierwsze dzieciątko?
W takim razie wykonam sobie takie badania żeby potem nie latać co chwilkę po przychodniach🙂
Wiesz jak to kobieta, od razu myśli, że to z nią jest problem.
Ciągle zwalam to na tarczycę, duży stres a może nawet blizna po cesarce jest utrudnieniem? 🤔 -
Manioka wrote:Mea, staracie się o pierwsze dzieciątko?
W takim razie wykonam sobie takie badania żeby potem nie latać co chwilkę po przychodniach🙂
Wiesz jak to kobieta, od razu myśli, że to z nią jest problem.
Ciągle zwalam to na tarczycę, duży stres a może nawet blizna po cesarce jest utrudnieniem? 🤔
nie o trzecie. Mam 2 synów. -
Manioka wrote:Z drugim łatwiej poszło?
-
Dziewczyny jestem po monitoringu
Pęcherzyk ma 29mm🤦♀️nie wiem co to z tego będzie 🤷♀️😔.
Mam nadzieję że jutro już pęknie 🙄.
Kurczę teraz zastanawiam się czy przypadkiem Aromek + NAC nie pobudził pęcherzyka aż za bardzo do wzrostu 😬🤦🙆♀️
Chyba w następnym cyklu daruję sobie NAC albo pójdę na monitoring wcześniej i poproszę o zastrzyk na pęknięcieStarania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Mea wrote:ciezko powiedzieć bo pierwszy byl nieplanowany ... o drugiego staralismy sie jakies 2-3 cykle nie pamietam juz teraz, ale pamietam że własnie testy owu robilam w ostatnim cyklu , wiec teraz tez je stosuje. tyle ze ja bylam wtedy mlodsza... teraz mam 36 lat ( synowie 10 i 6 lat) wiec nie oszukujmy sie ale wiek robi swoje w ciele..
Moja pierwsza też nie planowana.
W sumie to ja mam dopiero 26 lat.. Mam nadzieję, że szybko nam pójdzie🙂 -
Hej. U mnie dziś dopiero 7dc a już czuję lekki ból z lewego jajnika 🙈
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
U mnie 6dc, trzeci dzień z NAC i czuję takie ciepło z lewego jajnika rośnij jajeczko - piękne, duże, okrąglutkie!
Selena, Karooolcia :), Ester, Limonka26, futuremama, Ola_45 lubią tę wiadomość
-
Limonka Ewelina 😊dziękuję Wam bardzo 😚☺️z takim wsparciem prędzej czy później musi się udać 💪❤️o synka staraliśmy się jakieś 3 lata z przerwami na pobyty m w szpitalach... Więc wiem że i teraz tak szybko nie pójdzie... Ale bardzo chce żeby synek miał rodzeństwo ☺️żeby nie był sam ☺️
Limonka26, Ewelina26 lubią tę wiadomość
-
Rodzeństwo to bardzo ważna sprawa, sama mam 4 rodzeństwa i sobie nie wyobrażam jakbym była sama...
U mnie płodne zakończone. Pojawił się biały śluz przy szyjce, szyjka niżej niż wczoraj. Także teraz odliczanie...Karooolcia :), Limonka26, Selena lubią tę wiadomość