Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam wczoraj tragiczny dzień, nigdy odkąd się staramy, nie miałam takiego zjazdu. Ale dzisiaj lepiej, jestem w 2 dniu ciąży 😅
A tak serio to włączył mi się zadaniowiec , stwierdziłam że leczę się prywatnie u gina ale pora iść na NFZ, chciałabym zrobić drożność. Tylko dzisiaj usłyszałam wstępne terminy na...grudzień 🤦🏼♀️ do dziewczyn które miały drożność na NFZ, od zawsze chodzicie do gina na NFZ czy tak jak ja, chcialyście skierowanie na badania? Ktoś ma pomysł jak to przyspieszyć? -
Nikodemka wrote:Przedszkolanka - niestety to, co sie dzialo w poprzednim cyklu jakos odbiera mi nadzieje. Mialam plamienia juz od 7dpo, owu tez byla w 21 dc. Nie łamie się, ale nastawiam sie na bieganie po lekarzach za jakis czas
Co podejrzewasz przez te plamienia ? Też mam ten problem 😒
Ostatni cykl plamienie od 8/9 dpo, zaczynam się martwić, że jednak jest coś nie tak i bez ingerencji lekarza nie uda się zajść.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
Limonka co to za sklep? 🤔
-
Jo_anna - znam 3 przyczyny plamien przed okresem: niedomoga lutealna, zespol antyfosfolipidowy i polipy. Pewnie sa jeszcze jakies, o ktorych nie wiem
Myslalam, ze u mnie przyczyna byl polip, ale w sumie nie mam pewnosci, bo w cyklu, w ktorym zostal usuniety zaszlam w ciaze. Teraz boje sie, ze odrosl 🙈 Wkurza mnie, ze przed staraniami w ogole nie mialam tego problemu...
Pomarancza - a z jakiego wojewodztwa jestes? Ja leczylam sie prywatnie i niestety nikt nie zaproponowal mi wykonania hsg i histeroskopii na nfz az w koncu trafilam do lekarza, ktory przyjmowal mnie prywatnie, a wszystkie badania zlecal na nfz, w szpitalu, w ktorym pracowal. Tym sposobem mialam histeroskopie wykonana tydzien po wizycie u niego i wszystkie badania konieczne w pierwszym trymestrze ciazy za free.jo_ana lubi tę wiadomość
-
jo_ana wrote:Co podejrzewasz przez te plamienia ? Też mam ten problem 😒
Ostatni cykl plamienie od 8/9 dpo, zaczynam się martwić, że jednak jest coś nie tak i bez ingerencji lekarza nie uda się zajść.
W pierwszej kolejności warto sprawdzić progesteron, czy nie spada za szybko po owulacji powodując plamienia ale tez uniemożliwiając zagnieżdżenie. Najlepiej sprawdzać chyba 7dpo bo wtedy jest ten pik największy.
Ale takie plamienia mogą być związane z innymi rzeczami, zaczęłabym jednak od najprostszych wykluczeń i badańjo_ana lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Pomarańcza wrote:Ja miałam wczoraj tragiczny dzień, nigdy odkąd się staramy, nie miałam takiego zjazdu. Ale dzisiaj lepiej, jestem w 2 dniu ciąży 😅
A tak serio to włączył mi się zadaniowiec , stwierdziłam że leczę się prywatnie u gina ale pora iść na NFZ, chciałabym zrobić drożność. Tylko dzisiaj usłyszałam wstępne terminy na...grudzień 🤦🏼♀️ do dziewczyn które miały drożność na NFZ, od zawsze chodzicie do gina na NFZ czy tak jak ja, chcialyście skierowanie na badania? Ktoś ma pomysł jak to przyspieszyć?13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Olenkaqx wrote:Limonka co to za sklep? 🤔
Poczpol.pl z tego co widziałam mają różne tego typu komplety ale ten jakoś tak najbardziej wpadł mi w oko 😊Olenkaqx lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:
Pomarancza - a z jakiego wojewodztwa jestes? Ja leczylam sie prywatnie i niestety nikt nie zaproponowal mi wykonania hsg i histeroskopii na nfz az w koncu trafilam do lekarza, ktory przyjmowal mnie prywatnie, a wszystkie badania zlecal na nfz, w szpitalu, w ktorym pracowal. Tym sposobem mialam histeroskopie wykonana tydzien po wizycie u niego i wszystkie badania konieczne w pierwszym trymestrze ciazy za free.
Domistr, ja jestem właśnie zadowolona ze swojego ginekologa, ale nie przyjmuje na NFZ czyli nie da mi skierowania na hsg...dlatego mi chodzi tylko i wyłącznie o skierowanie 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 23:05
-
nick nieaktualnyPomarańcza wrote:Jestem z pomorskiego 🙂 własnie pomyślałam że najwyżej pójdę prywatnie do ginekologa który przyjmuje w mojej przychodni na NFZ i wtedy pogadam o skierowaniu na NFZ 🙂
Domistr, ja jestem właśnie zadowolona ze swojego ginekologa, ale nie przyjmuje na NFZ czyli nie da mi skierowania na hsg...dlatego mi chodzi tylko i wyłącznie o skierowanie 😅
A i też jestem z pomorskiego. 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2021, 23:24
-
Ladinola wrote:Lekarze do których chodzimy prywatnie mogą nam wystawić skierowanie na hsg na nfz do szpitala! Ja dostałam! Z tym, że na nfz można tylko hsg pod rtg nie sono hsg, sono jest tylko prywatnie.
A i też jestem z pomorskiego. 😂 -
Sallvie, twoja historia dodaje mi otuchy.
Ja nic nie kupuję jeszcze dla dziecka, ale ogólnie szyję patchworki i obiecałam sobie, że zacznę szyć kołderkę dla dziecka, jak zajdę w ciążę. Mam już nawet wybrany materiał.
Ostatnio szyłam coś dla koleżanki ze śpioszków i koszulek, które zostawiła sobie na pamiątkę (jej dzieci już chodzą do szkoły). I chyba to dotykanie i zapach niemowlęcych ubranek postymulowały mi owulacjęsallvie lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 🤗
U mnie zaczynają się dni płodne, od dzisiaj zaczynam z owulakami, mam nadzieję, że tym razem uda mi się wyłapać pik.
Od wczoraj mam śluz płodny 9dc typowa konsystencja białka jaja 🍀 także lecimy z tym cyklem 🙈😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 06:58
sallvie, Pomarańcza, Magda_Lena, Monika7 lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Nikodemka wrote:Jo_anna - znam 3 przyczyny plamien przed okresem: niedomoga lutealna, zespol antyfosfolipidowy i polipy. Pewnie sa jeszcze jakies, o ktorych nie wiem
Myslalam, ze u mnie przyczyna byl polip, ale w sumie nie mam pewnosci, bo w cyklu, w ktorym zostal usuniety zaszlam w ciaze. Teraz boje sie, ze odrosl 🙈 Wkurza mnie, ze przed staraniami w ogole nie mialam tego problemu...
Też miałam usówany polip, ale to było już dawno chyba w 2014, mam nadzieję, że jednak nic nie odrosło 😨
Ale wolałabym znać przyczynę jak najszybciej, by się tym nie stresować. Jeszcze ze dwa cykle i jak nie wyjdzie to idę do lekarza.
Choć mieszkam za granicą i tutaj dopiero po 2 latach nieudanych starań, zaczynają diagnozować 🤷🏻♀️
Oby się jednak udało 🍀Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Alutka, trzymaj się 🥺 bardzo mi przykro.. myślę że dobra diagnoza i uda się! Udaje Ci się szybko zajść, więc trzeba zbadać czemu nie udaje się dotrzymać. Z tego co pamiętam i tak masz umówiona wizytę, będziesz mogła skonsultować.
-
Pomarańcza wrote:Alutka, trzymaj się 🥺 bardzo mi przykro.. myślę że dobra diagnoza i uda się! Udaje Ci się szybko zajść, więc trzeba zbadać czemu nie udaje się dotrzymać. Z tego co pamiętam i tak masz umówiona wizytę, będziesz mogła skonsultować.
Do tego starego chuja (za przeproszeniem) nie idę... On w ogóle jest niekompetentny, nie czuję do niego żadnego zaufania. A u mnie jest tylko jeden gin.... Muszę znaleźć gdzieś w pobliżu jakiegoś gina i gdzie indziej chodzić... -
Alutka128 wrote:Proszę o wpisanie 💔 😭
jejku mocno przytulam bardzo mi przykro .Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Alutka128 wrote:Do tego starego chuja (za przeproszeniem) nie idę... On w ogóle jest niekompetentny, nie czuję do niego żadnego zaufania. A u mnie jest tylko jeden gin.... Muszę znaleźć gdzieś w pobliżu jakiegoś gina i gdzie indziej chodzić...
A nie chcesz znaleźć jakiegoś dobrego gina choćby z polski który przyjmuje online i z nim się konsultować ? Będzie Ci zlecał badania to będziesz robiła u siebie w Serbii, a konsultowala z nim.
21 wiek to ogromne możliwości, nie musisz brać jedynego lekarza który jest w Twoim mieście
Ja się konsultuje w ten sposób z jedna p Doktor (nie z polski) i bardzo mi pomogła25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia