X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Ja brałam i moja mąż tez. Wpłynęło to na nas nijak 🤷🏼‍♀️ dodatkowo strasznie zaczęły mi się wtedy przetłuszczać włosy
    Moja mama ma niedoczynnosc i endokrynolog powiedział żeby nie brała
    Cóż, przetestuję u siebie. 😂 Zobaczymy jak to będzie wyglądać po miesiącu stosowania.

• Ester Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety jedna kreseczka🙁 Przez chwile wydaje mi się że był cień, ale to chyba tylko miejsce, w którym powinna być druga kreseczka. Dzisiaj chyba 14 dzień po owu, o ile wogóle była bo wydaje mi się, że nie :) także obmyślam plan na nowy cykl, czekam na 🐵 (planowo powinna się zjawić we wtorek lub środę) i lecimy dalej 😀

Coco31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Najlepiej pokaz lekarzowi te wyniki, szczególnie LH i FSH, bo za niski masz ten stosunek. I monitoring owu tez oczywiście wskazany :)
    A ile masz lat? FSH wzrasta jak się zbliża menopauza (ale wtedy chyba baaardzo wzrasta, a u Ciebie jest w normie, tylko LH niskie), ale nie wiem jak się wtedy zachowuje wtedy LH. Ale tutaj trzeba się sugerować tym co powie lekarz, ja tylko gdybam :)

Matko nie strasz, że menopauza się zbliża! Mam 30 lat... Już zapisalam się do lekarza. Zobaczę po powie 🙂

• Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. U mnie 25d.c od wczoraj dziwne historie. Ale moje cykle od25 do max27 więc już nie długo okaże się czy przyjdzie @.miłego dnia dziewczynki

• Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie już plamienie :( okres za 3 dni i chyba znowu nic z tego, testy białe :(

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just wrote:
    Matko nie strasz, że menopauza się zbliża! Mam 30 lat... Już zapisalam się do lekarza. Zobaczę po powie 🙂

Ja nie mówię ze się zbliża, napisałam tylko ze przy menopauzie FSH jest wysokie, a u Ciebie w normie, tylko LH niskie :P
    Aż z ciekawości napisz proszę co lekarz powiedział, bo ja się spotkałam żeby stosunek był 1:1 albo LH wyższe, ale ze FSH wyższe to nigdy. Jestem bardzo ciekawa czy przy tak niskim LH są owulki🤔

Just lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:
    Dziewczyny u mnie już plamienie :( okres za 3 dni i chyba znowu nic z tego, testy białe :(

Nie trać wiary. Ja pamiętam z córką byłam w ciąży. Zrobiłam test neg, pojechałam na betę neg. Przyszło plamienie,trwało 2,5dnia. Po tym plamieniu okres się nie rozwinął. Pojechałam na betę znowu, a tam 871.
    Młoda ma 4 latka

Pamiętaj nadzieja umiera ostatnia

sallvie, Magda_Lena, Szyszka90 lubią tę wiadomość

• Dastiny Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekałam aż dzisiejszy test wyschnie i jest niestety taki sam jak ten 2 dni temu. Jak za 2 dni zrobię i będzie biało to znaczy że biochem chyba że @ przyjdzie wcześniej. Zaraz wrzucę fotkę

• Annie13 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just wrote:

Cześć Dziewczyny! Rzadko się udzielam ale czesto Was podczytuje i trzymam za wszystkie kciuki.
    Just mam taka sama sytuację FSH wysokie (ale w normie) a LH niskie, tylko przy staraniach o 1 dziecko. We wtorek lekarz, zobaczymy co powie. A Ty kiedy się wybierasz?

'92 👩
    czekamy na pierwsze 👶🏻 🏳 🏳 🏳

"wszystko to co mam to ta nadzieja, że życie mnie poskleja..."
  • Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Poczekałam aż dzisiejszy test wyschnie i jest niestety taki sam jak ten 2 dni temu. Jak za 2 dni zrobię i będzie biało to znaczy że biochem chyba że @ przyjdzie wcześniej. Zaraz wrzucę fotkę

Olej te testy odpocznij psychicznie. Zrób za kilka dni.

MrsBean lubi tę wiadomość

• Halmaanam Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, miałam testować 11stego, ale na monitoringu wyszło mi ,że pecherzyk nie pękł, także czekałam na okres . Do dzisiaj nie dostałam, myślicie, że to ta torbiel ? Tak się dzieje kiedy nie peka pecherzyk ? Pierwszy raz coś takiego mam ... 32 dzień cyklu, a okresu nie ma . Moje cykle zawsze trwały co do dnia 28 dni :(

• Dajanira Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam z tym stosunkiem 1:1.
    Martyna33 wrote:
    Ja nie mówię ze się zbliża, napisałam tylko ze przy menopauzie FSH jest wysokie, a u Ciebie w normie, tylko LH niskie :P
    Aż z ciekawości napisz proszę co lekarz powiedział, bo ja się spotkałam żeby stosunek był 1:1 albo LH wyższe, ale ze FSH wyższe to nigdy. Jestem bardzo ciekawa czy przy tak niskim LH są owulki🤔

• Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halmaanam wrote:
    Cześć, miałam testować 11stego, ale na monitoringu wyszło mi ,że pecherzyk nie pękł, także czekałam na okres . Do dzisiaj nie dostałam, myślicie, że to ta torbiel ? Tak się dzieje kiedy nie peka pecherzyk ? Pierwszy raz coś takiego mam ... 32 dzień cyklu, a okresu nie ma . Moje cykle zawsze trwały co do dnia 28 dni :(

Niestety tak podejrzewam,

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halmaanam wrote:

Tak, cykle bezowulacyjne często się baaardzo przeciągają. Możliwe ze jeszcze trochę przyjdzie Ci czekać

Ewa84 lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Dastiny Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje różowe plamienie :(

• Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Melduje różowe plamienie :(

Dopóki niemasz krwi jest dobrze. Może to implantacji ciag dalszy. Musisz Kochana uzbroić się w cierpliwość.
    Mam nadzieję że będzie ok. Odpoczywaj ile sie da

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie13 wrote:
    Cześć Dziewczyny! Rzadko się udzielam ale czesto Was podczytuje i trzymam za wszystkie kciuki.
    Just mam taka sama sytuację FSH wysokie (ale w normie) a LH niskie, tylko przy staraniach o 1 dziecko. We wtorek lekarz, zobaczymy co powie. A Ty kiedy się wybierasz?

Ja mam zbyt niskie LH, a dodatkowo niski estradiol :( lekarz powiedział mi jedynie że owulacja u mnie nie występuje i że czeka mnie stymulacja. Natomiast na dzień dzisiejszy nie znam przyczyn.. aktualnie miałam zbijać prolaktynę bo była za wysoka, teraz spadła Ale nie mogłam monitorować tego cyklu bo wylądowałam na kwarantannie.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najgorsze jest to że zawsze miałam śluz płodny, I jakby objawy owulacji i testy owulacyjne też czasem wychodziły pozytywne ..

• _Hania Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Manioka i Paulina piękne kreski. Ciemnieją <3 Dużo zdrówka i spokoju teraz dla Was!

Dastiny niestety też myślę, że może być to biochem, sama to przeszłam pierwszy raz w życiu, a u mnie kreska początkowo ciemniała, i w ciągu 24 h była spora różnica, a potem jaśniały. Najlepiej zrobić betę, ale możesz poczekać te 2 dni i powtórzyć test. Testy z moczu też są mniej precyzyjne i niektóre dziewczyny mając taką samą betę mają różnej ciemności kreseczki.

A u mnie okres trwał niecałe 3 dni. Pierwszy po 2 latach i po biochemie. Jak dla mnie zawsze mogą tak wyglądać, zero bólu i obfitości. Zastanawiam się tylko, czy skąpy okres = cienkie endometrium = przyczyna nieudanego zagnieżdżenia?

Ewa84, Manioka lubią tę wiadomość

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    A najgorsze jest to że zawsze miałam śluz płodny, I jakby objawy owulacji i testy owulacyjne też czasem wychodziły pozytywne ..

Testy owu i śluz tylko informują o zbizajacej się owu,dniach płodnych a nie o jej wystąpieniu. .może Ci ją pokazać ale ona może wcale nie wystąpić.
    Tylko monitoring da odp . Chodziłam przed i po. Miałam pewność że pękł.

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ