X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Ja brałam i moja mąż tez. Wpłynęło to na nas nijak 🤷🏼‍♀️ dodatkowo strasznie zaczęły mi się wtedy przetłuszczać włosy
    Moja mama ma niedoczynnosc i endokrynolog powiedział żeby nie brała
    Cóż, przetestuję u siebie. 😂 Zobaczymy jak to będzie wyglądać po miesiącu stosowania.

• Ester Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety jedna kreseczka🙁 Przez chwile wydaje mi się że był cień, ale to chyba tylko miejsce, w którym powinna być druga kreseczka. Dzisiaj chyba 14 dzień po owu, o ile wogóle była bo wydaje mi się, że nie :) także obmyślam plan na nowy cykl, czekam na 🐵 (planowo powinna się zjawić we wtorek lub środę) i lecimy dalej 😀

Coco31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Najlepiej pokaz lekarzowi te wyniki, szczególnie LH i FSH, bo za niski masz ten stosunek. I monitoring owu tez oczywiście wskazany :)
    A ile masz lat? FSH wzrasta jak się zbliża menopauza (ale wtedy chyba baaardzo wzrasta, a u Ciebie jest w normie, tylko LH niskie), ale nie wiem jak się wtedy zachowuje wtedy LH. Ale tutaj trzeba się sugerować tym co powie lekarz, ja tylko gdybam :)

Matko nie strasz, że menopauza się zbliża! Mam 30 lat... Już zapisalam się do lekarza. Zobaczę po powie 🙂

• Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. U mnie 25d.c od wczoraj dziwne historie. Ale moje cykle od25 do max27 więc już nie długo okaże się czy przyjdzie @.miłego dnia dziewczynki

• Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie już plamienie :( okres za 3 dni i chyba znowu nic z tego, testy białe :(

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just wrote:
    Matko nie strasz, że menopauza się zbliża! Mam 30 lat... Już zapisalam się do lekarza. Zobaczę po powie 🙂

Ja nie mówię ze się zbliża, napisałam tylko ze przy menopauzie FSH jest wysokie, a u Ciebie w normie, tylko LH niskie :P
    Aż z ciekawości napisz proszę co lekarz powiedział, bo ja się spotkałam żeby stosunek był 1:1 albo LH wyższe, ale ze FSH wyższe to nigdy. Jestem bardzo ciekawa czy przy tak niskim LH są owulki🤔

Just lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:
    Dziewczyny u mnie już plamienie :( okres za 3 dni i chyba znowu nic z tego, testy białe :(

Nie trać wiary. Ja pamiętam z córką byłam w ciąży. Zrobiłam test neg, pojechałam na betę neg. Przyszło plamienie,trwało 2,5dnia. Po tym plamieniu okres się nie rozwinął. Pojechałam na betę znowu, a tam 871.
    Młoda ma 4 latka

Pamiętaj nadzieja umiera ostatnia

sallvie, Magda_Lena, Szyszka90 lubią tę wiadomość

• Dastiny Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekałam aż dzisiejszy test wyschnie i jest niestety taki sam jak ten 2 dni temu. Jak za 2 dni zrobię i będzie biało to znaczy że biochem chyba że @ przyjdzie wcześniej. Zaraz wrzucę fotkę

• Annie13 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just wrote:

Cześć Dziewczyny! Rzadko się udzielam ale czesto Was podczytuje i trzymam za wszystkie kciuki.
    Just mam taka sama sytuację FSH wysokie (ale w normie) a LH niskie, tylko przy staraniach o 1 dziecko. We wtorek lekarz, zobaczymy co powie. A Ty kiedy się wybierasz?

september baby 🍁🍼🌸

"wszystko to co mam to ta nadzieja, że życie mnie poskleja..."
  • Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Poczekałam aż dzisiejszy test wyschnie i jest niestety taki sam jak ten 2 dni temu. Jak za 2 dni zrobię i będzie biało to znaczy że biochem chyba że @ przyjdzie wcześniej. Zaraz wrzucę fotkę

Olej te testy odpocznij psychicznie. Zrób za kilka dni.

MrsBean lubi tę wiadomość

• Halmaanam Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, miałam testować 11stego, ale na monitoringu wyszło mi ,że pecherzyk nie pękł, także czekałam na okres . Do dzisiaj nie dostałam, myślicie, że to ta torbiel ? Tak się dzieje kiedy nie peka pecherzyk ? Pierwszy raz coś takiego mam ... 32 dzień cyklu, a okresu nie ma . Moje cykle zawsze trwały co do dnia 28 dni :(

• Dajanira Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam z tym stosunkiem 1:1.
    Martyna33 wrote:
    Ja nie mówię ze się zbliża, napisałam tylko ze przy menopauzie FSH jest wysokie, a u Ciebie w normie, tylko LH niskie :P
    Aż z ciekawości napisz proszę co lekarz powiedział, bo ja się spotkałam żeby stosunek był 1:1 albo LH wyższe, ale ze FSH wyższe to nigdy. Jestem bardzo ciekawa czy przy tak niskim LH są owulki🤔

• Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halmaanam wrote:
    Cześć, miałam testować 11stego, ale na monitoringu wyszło mi ,że pecherzyk nie pękł, także czekałam na okres . Do dzisiaj nie dostałam, myślicie, że to ta torbiel ? Tak się dzieje kiedy nie peka pecherzyk ? Pierwszy raz coś takiego mam ... 32 dzień cyklu, a okresu nie ma . Moje cykle zawsze trwały co do dnia 28 dni :(

Niestety tak podejrzewam,

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halmaanam wrote:

Tak, cykle bezowulacyjne często się baaardzo przeciągają. Możliwe ze jeszcze trochę przyjdzie Ci czekać

Ewa84 lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Dastiny Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje różowe plamienie :(

• Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Melduje różowe plamienie :(

Dopóki niemasz krwi jest dobrze. Może to implantacji ciag dalszy. Musisz Kochana uzbroić się w cierpliwość.
    Mam nadzieję że będzie ok. Odpoczywaj ile sie da

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie13 wrote:
    Cześć Dziewczyny! Rzadko się udzielam ale czesto Was podczytuje i trzymam za wszystkie kciuki.
    Just mam taka sama sytuację FSH wysokie (ale w normie) a LH niskie, tylko przy staraniach o 1 dziecko. We wtorek lekarz, zobaczymy co powie. A Ty kiedy się wybierasz?

Ja mam zbyt niskie LH, a dodatkowo niski estradiol :( lekarz powiedział mi jedynie że owulacja u mnie nie występuje i że czeka mnie stymulacja. Natomiast na dzień dzisiejszy nie znam przyczyn.. aktualnie miałam zbijać prolaktynę bo była za wysoka, teraz spadła Ale nie mogłam monitorować tego cyklu bo wylądowałam na kwarantannie.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najgorsze jest to że zawsze miałam śluz płodny, I jakby objawy owulacji i testy owulacyjne też czasem wychodziły pozytywne ..

• _Hania Autorytet

Wysłany: 14 marca 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Manioka i Paulina piękne kreski. Ciemnieją <3 Dużo zdrówka i spokoju teraz dla Was!

Dastiny niestety też myślę, że może być to biochem, sama to przeszłam pierwszy raz w życiu, a u mnie kreska początkowo ciemniała, i w ciągu 24 h była spora różnica, a potem jaśniały. Najlepiej zrobić betę, ale możesz poczekać te 2 dni i powtórzyć test. Testy z moczu też są mniej precyzyjne i niektóre dziewczyny mając taką samą betę mają różnej ciemności kreseczki.

A u mnie okres trwał niecałe 3 dni. Pierwszy po 2 latach i po biochemie. Jak dla mnie zawsze mogą tak wyglądać, zero bólu i obfitości. Zastanawiam się tylko, czy skąpy okres = cienkie endometrium = przyczyna nieudanego zagnieżdżenia?

Ewa84, Manioka lubią tę wiadomość

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    A najgorsze jest to że zawsze miałam śluz płodny, I jakby objawy owulacji i testy owulacyjne też czasem wychodziły pozytywne ..

Testy owu i śluz tylko informują o zbizajacej się owu,dniach płodnych a nie o jej wystąpieniu. .może Ci ją pokazać ale ona może wcale nie wystąpić.
    Tylko monitoring da odp . Chodziłam przed i po. Miałam pewność że pękł.

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ