Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
-
WIADOMOŚĆ
-
Morgana wrote:A ja nie wiem o co chodzi, bo boli mnie od 12-13 godziny brzuch jak na okres, a dopiero 4dpo.. Nie jest to jakiś mega mocny ból, ale takie dość wyrazne ciągnięcie co idę do toalety to boję się, że zobaczę krew 😔
U mnie jest tak samo, zwykle od 2-3 dpo boli brzuch delikatnie jak na okres... i tak już do okresu 🤷🏼♀️ Podobno norma25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Tak, w poniedziałek. Potem w piatek razem z tsh i ft 4, bo mam haschimoto a dopiero na piątek byl termin do laboratorium na rano.
Ogolnie to, co przezywalam od pazdziernika (plamienia, krwotoki, beta spadala mi 4 miesiace i w marcu nadal nie byla zero, cykle bezowulacyjne i torbiele) sprawia, ze nie moge sie cieszyc tymi kreskami, ani nawet beta - uciesze sie dopiero z dobrego usg. Mam 36 lat, wiec stres jest. I presja.
Monika7 wrote:O woooow!! Gratulacje! I trzymam kciuki, żeby tym razem było wszystko dobrze! ❤️ Będziesz powtarzać betę przed usg? -
Dajanira wrote:Tak, w poniedziałek. Potem w piatek razem z tsh i ft 4, bo mam haschimoto a dopiero na piątek byl termin do laboratorium na rano.
Ogolnie to, co przezywalam od pazdziernika (plamienia, krwotoki, beta spadala mi 4 miesiace i w marcu nadal nie byla zero, cykle bezowulacyjne i torbiele) sprawia, ze nie moge sie cieszyc tymi kreskami, ani nawet beta - uciesze sie dopiero z dobrego usg. Mam 36 lat, wiec stres jest. I presja. -
_Hania wrote:Dziewczyny! Gratuluję dwóch kresek i niech się wszystko już pięknie Wam układa
Ja raz w życiu miałam torbiel z niepękniętego pęcherzyka, miała w momencie wykrycia ok 13 mm, po pierwszym okresie zmalała do jakichś 8-9 i po następnym nie było śladu. Zero objawów itp, ale była też malutka.
CestLaVie - a 11 dniowa ta faza jest ok? Wiadomo, że zagnieżdżenie w razie czego jest wcześniej, ale właśnie pod kątem progesteronu i dojrzewania endometrium czy to nie ma różnicy, że jest 3 dni krótsza od 'książkowej'?
Jedne źródła mówią, że jest ok, inne że powinno być pow. 12. To podobnie jak z stosunkiem fsh/lh- obecnie podobno nie ma to, az tak dużego znaczenia jeśli owulacje występują.[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Jeśli coś wygląda jak @ (czerwona krew, skrzepy), boli jak @ i przychodzi w terminie @, to nie jest to plamienie implantacyjne, zwłaszcza wobec negatywnych testów. Koniec złudzeń.
Wczoraj odebraliśmy wyniki badań męża. Nie jest za dobrze z morfologią, reszta może być.
Rozpoczynamy kolejny miesiąc starań. Pierwsze, o co się staram, to zająć głowę czymś innym na razie. -
Monika7 wrote:Coco31, NataliaGie i KarBar, dziewczyny czy testowałyście dziś? Pokazujcie te ⏸ 🤞🏻😉
U mnie niestety biel🙄 meldowałam się już dzisiaj 👍😁 nie liczyłam na ten cykl bo niestety ❤️ tylko dwa razy także ten..😐 no ale próbujemy dalej 😁🥰🥰 teraz czekam na 🙈🙈 -
Paulinaaa wrote:Dziewczyny rece mi sie trzesa, serce zaraz wypadnie.. malo sie udzielalam w marcu, wiec sie nie zapisywalam na liste...
ten cykl odpuscilismy, rzucilam wszystkie leki : bromergon na prolatyktyne, ovarin, kwas foliowy, zele do seksu, nac- wszystko ... mialam miec w tym miesiacu zabieg usuwania torbieli - guza. bylam miesiac temu i dr powiedzial ze nie mam owulacji, ze trzeba to usunac. za tydzien mam wizyte i mialam miec termin juz do operacji..
2 dni temu i wczoraj mialam plamienia, dzis nic... nie wiem czemu zrobilam test, nie wiem ! seksu nie bylo duzo, mowie starania odpuszczone... patrzcie... to 5 min temu robilam z 10 moczu...
https://zapodaj.net/564efe0251683.jpg.html ...
nie wierze............
25 dc.......
Suuuuper! Gratulacje! 😍Paulinaaa lubi tę wiadomość
Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
nick nieaktualnyDziewczyny zerkniecie na moje wyniki?🙏
Wydają się chyba ok co? Rzućcie swoim eksperckim okiem 👀
Karmię piersią i żarłam dużo niepokalanka, żeby prolaktyna nie była za wysoka, a tu takie buty🤦
https://naforum.zapodaj.net/edf0fd840281.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2021, 21:13
-
Za wczesnie na bole przed-okresowe.
Morgana wrote:A ja nie wiem o co chodzi, bo boli mnie od 12-13 godziny brzuch jak na okres, a dopiero 4dpo.. Nie jest to jakiś mega mocny ból, ale takie dość wyrazne ciągnięcie co idę do toalety to boję się, że zobaczę krew 😔 -
Tez tego nie wiedzialam (podobnie jak i wiekszosc krakowskich ginekologow). Mam teraz liste tych fatalnych i trzech niezlych.
Monika7 wrote:Jej, to faktycznie. Nie wiedziałam, że beta może spadać aż tyle czasu. Życzę Ci, żeby w końcu było wszystko dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2021, 23:58
-
Suplementujesz faceta?
Miaukens wrote:Jeśli coś wygląda jak @ (czerwona krew, skrzepy), boli jak @ i przychodzi w terminie @, to nie jest to plamienie implantacyjne, zwłaszcza wobec negatywnych testów. Koniec złudzeń.
Wczoraj odebraliśmy wyniki badań męża. Nie jest za dobrze z morfologią, reszta może być.
Rozpoczynamy kolejny miesiąc starań. Pierwsze, o co się staram, to zająć głowę czymś innym na razie. -
Wczoraj ogarniałam wyniki, dzisiaj kazałam mu zrobić research supli. Znalazł info, że uszkadzają DNA w plemnikach. Ale kupił dwa litry soku pomidorowego. I nie protestuje przeciwko rybom morskim w menu
Edit: obiecał, że jutro, a najpóźniej pojutrze coś kupi. Do lekarza już zapisany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2021, 22:58
-
Moj po konsultacji z lekarzem dostaje wit. C, A+E, D i popija Acertin. Jesli sie okaze, ze jestem w zdrowej ciazy, to acertin odstawi. Reszte witamin i tak warto brac.
Miaukens wrote:Wczoraj ogarniałam wyniki, dzisiaj kazałam mu zrobić research supli. Znalazł info, że uszkadzają DNA w plemnikach. Ale kupił dwa litry soku pomidorowego. I nie protestuje przeciwko rybom morskim w menu
Edit: obiecał, że jutro, a najpóźniej pojutrze coś kupi. Do lekarza już zapisany.futuremama lubi tę wiadomość
-
Na zdjęciach mi ciężko uchwycić, ale jest wyraźniejsza niż wczoraj 😊
Paulinaaa, Magda_Lena, Natalia1992, Beza27, Ola_45, sallvie, Anjucha, przedszkolanka:), weronika_weronika, Limonka26, Pomarańcza, MartiWa, Ester, Miaukens, Julkaaa, Gizmo 11, Vivian, _Hania, Niebieska Gwiazda, SunnyMe lubią tę wiadomość
-
Nie widzialam twojej wczorajszej Ale ta jest pokaznaaaa. Kiedy termin okresu? Którego nie będzie
Gratuluje !!!!
https://zapodaj.net/10114eb4dd744.jpg.html ja dzis tez zrobilam 2 z góry z wczoraj dolny z dzis . Jutro chyba beta i może prog? Mysle jeszcze..Manioka, Beza27, sallvie, Limonka26, MartiWa, Ester, Vivian lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:Nie widzialam twojej wczorajszej Ale ta jest pokaznaaaa. Kiedy termin okresu? Którego nie będzie
Gratuluje !!!!
https://zapodaj.net/10114eb4dd744.jpg.html ja dzis tez zrobilam 2 z góry z wczoraj dolny z dzis . Jutro chyba beta i może prog? Mysle jeszcze..
16 marca mam mieć okres 😏
Właśnie robię jeszcze clearblue dla pewności 😁Paulinaaa lubi tę wiadomość
-
Just wrote:Dziewczyny zerkniecie na moje wyniki?🙏
Wydają się chyba ok co? Rzućcie swoim eksperckim okiem 👀
Karmię piersią i żarłam dużo niepokalanka, żeby prolaktyna nie była za wysoka, a tu takie buty🤦
https://naforum.zapodaj.net/edf0fd840281.jpg.html
Hmm bardzo niskie LH. To 3dc? Zwykle jest 1:1 do FSH lub LH wyższe niż FSH. Ciekawe czy przy fak niskim LH występują owulacje w ogóle
No i tą prolaktyne to za bardzo zbilas25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Manioka wrote:Wrzucam clearblue 😊
Manioka lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia