X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 15:24

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    Ja tam mam nadzieję że jednak pomyłka i będą te 2 kreseczki ! Trzymam kciuki 💚

Chciałbym mieć tyle optymizmu 😍ale dziekuje. Ściskam mocno❤

Vivian lubi tę wiadomość

• Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsBean wrote:
    A to pewnie test wadliwy miałaś.. nie sugeruj się nim.🤣
    Czekamy na ⏸ ! 😁

😂😂😂czas Kochana pokaże, zaczynam 27d.c

MrsBean lubi tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 wrote:
    😂😂😂czas Kochana pokaże, zaczynam 27d.c

U mnie dzisiaj 29dc. Raz mam 28 a raz 29😊 chyba na wczoraj miałam termin na 🐒, bo mnie podbrzusze dość mocno bolało 😊 dzisiaj cisza😊

Ewa84, Magda_Lena, MrsBean, sallvie, Vivian lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    U mnie dzisiaj 29dc. Raz mam 28 a raz 29😊 chyba na wczoraj miałam termin na 🐒, bo mnie podbrzusze dość mocno bolało 😊 dzisiaj cisza😊

Kurde mnie wczoraj tez ładnie brzuch oraz, a dzis jak nowo narodzona. Ale też wiem że może mnie się to zmienić w parę minut 😂😂😂😂😂

Manioka, Magda_Lena lubią tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 wrote:
    Kurde mnie wczoraj tez ładnie brzuch oraz, a dzis jak nowo narodzona. Ale też wiem że może mnie się to zmienić w parę minut 😂😂😂😂😂

Nie myśl negatywnie!! 🙂 Będzie dobrze😊
    🐒🐒 Na razie nie ma to nie myśl o tym czy przyjdzie czy nie 🙂 trzymam mocno kciuki żeby jednak nie przyszła 🤞😊
    Ja nie mogę spać.. Jak zawsze spałam do 8 tak teraz chodzę późno spać i wstaje o 5😐 dziwna ta ciąża, ale jak mówią każda jest inna😊
    Za tydzień mam betę a za dwa wizytę u ginekologa 😊 nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że beta będzie ładna 😊

Ewa84 lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Nie myśl negatywnie!! 🙂 Będzie dobrze😊
    🐒🐒 Na razie nie ma to nie myśl o tym czy przyjdzie czy nie 🙂 trzymam mocno kciuki żeby jednak nie przyszła 🤞😊
    Ja nie mogę spać.. Jak zawsze spałam do 8 tak teraz chodzę późno spać i wstaje o 5😐 dziwna ta ciąża, ale jak mówią każda jest inna😊
    Za tydzień mam betę a za dwa wizytę u ginekologa 😊 nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że beta będzie ładna 😊

Oczywiście że będzie piekna becia😍
    Wiesz u mnie to ogólnie być optymiatka w tych sprawach to ciezki temat. Mogę zająć co 2 cykl, niemam prawnego jajowodu.
    Przestałam kontrolować owu, jednak że ją czuje ale nic poza tym.

• Manioka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 wrote:
    Oczywiście że będzie piekna becia😍
    Wiesz u mnie to ogólnie być optymiatka w tych sprawach to ciezki temat. Mogę zająć co 2 cykl, niemam prawnego jajowodu.
    Przestałam kontrolować owu, jednak że ją czuje ale nic poza tym.

Kurcze.. Ale i tak trzeba myśleć pozytywnie 😊 ważne że masz drugi jajowód i on jest sprawny😊
    I na 100% Tobie się uda😊 tylko trzeba w to wierzyć 😊

Ewa84, Vivian lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Kurcze.. Ale i tak trzeba myśleć pozytywnie 😊 ważne że masz drugi jajowód i on jest sprawny😊
    I na 100% Tobie się uda😊 tylko trzeba w to wierzyć 😊

Zawsze powtarzam sobie ze uda się kiedyś napewno. Juz mi wczoraj stary mowi zrob sobie test 🤣🤣🤣bo nie mowilam ze robiłam😂mowie mu głupolu ma być to będzie ciaza nie ucieknie. Do końca tygodnia poczekam na rozwój sytuacji 🤣

Magda_Lena lubi tę wiadomość

• Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    U mnie nie wiem co i jak, można mnie w sumie wykreślić z pierwszej strony. Dzisiaj 20 dc, a wczoraj na usg troche płynu w zatoce Douglasa ale ja nie wiem czy ta owu byla czy nie bo tydzień temu we wtorek nie było nic na usg. Robiłam testy ale rzadko i tez nie wiem w sumie. W 17 dc był lekko ciemniejszy ale negatyw. Potem wiecej juz nie robiłam
    Jak widoczny płyń to musiała się odbyc

• Manioka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mój też w sobotę zrób test, bo widzę po Tobie 😁 a ją mówię, że nie robię bo za wcześnie😁 ale jednak uległam i zrobiłam😂 takich słów jakich użyłam w łazience nie było w moim słowniku 😂😂 dzisiaj też robiłam, bo miałam paski jeszcze do zużycia 😁 są tak ciulowe.. Ale kreska ciemnieje 😊

Collage_20210316_070006.jpg

Ewa84, Nynka, abrakadabra, Julkaaa, sallvie, Nikodemka, Vivian lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    No to mój też w sobotę zrób test, bo widzę po Tobie 😁 a ją mówię, że nie robię bo za wcześnie😁 ale jednak uległam i zrobiłam😂 takich słów jakich użyłam w łazience nie było w moim słowniku 😂😂 dzisiaj też robiłam, bo miałam paski jeszcze do zużycia 😁 są tak ciulowe.. Ale kreska ciemnieje 😊

Collage_20210316_070006.jpg

Ewidentnie jest ciaza. Ja tez mam paski niebieskie z allegro. Kiedyś kupiłam. I chyba że 3 lata je mam,ale termin mają dobry🤣🤣🤣 różnica jest taka ze wychodzą negatywne🤣🤣🤣🤣

Manioka lubi tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 wrote:
    Ewidentnie jest ciaza. Ja tez mam paski niebieskie z allegro. Kiedyś kupiłam. I chyba że 3 lata je mam,ale termin mają dobry🤣🤣🤣 różnica jest taka ze wychodzą negatywne🤣🤣🤣🤣

Uwielbiam Twoje poczucie humoru😂 masz super dystans do siebie i tak trzymać 👍😂
    Jutro na pamiątkę robię ostatniego, który mam clearblue i we czwartek jadę do Polski w końcu!!!! 😊 Z taką informacją 😁

Ewa84, Vivian lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Jutro na pamiątkę robię ostatniego, który mam clearblue i we czwartek jadę do Polski w końcu!!!! 😊 Z taką informacją 😁

Kochana przez 12 lat i 8 miesięcy nauczyłam się równoważyć pewnie rzeczy. Przeszłam duzo. Mam 8 ciąż za sobą z czego 2 rozwiązane. Dystans mam takie że ohoho. Teraz nie liczę na cuda tylko grzecznie czekam na rozwój sytuacji 🤣🤣🤣 będzie super nie będzie bede nadal próbować, nic mi nie pozostaje. Juz nie płacze, nie wyczekuje, niema sensu 😂

Manioka, Coco31 lubią tę wiadomość

• Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:

Ucieszą się Twoi że przyjechałaś i jeszcze w dwupaku😍😍

• Manioka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 wrote:
    Kochana przez 12 lat i 8 miesięcy nauczyłam się równoważyć pewnie rzeczy. Przeszłam duzo. Mam 8 ciąż za sobą z czego 2 rozwiązane. Dystans mam takie że ohoho. Teraz nie liczę na cuda tylko grzecznie czekam na rozwój sytuacji 🤣🤣🤣 będzie super nie będzie bede nadal próbować, nic mi nie pozostaje. Juz nie płacze, nie wyczekuje, niema sensu 😂

No to życie trochę Cię doświadczyło 😊 gdybym ja była w takiej sytuacji to bym się załamała mimo, że mam bardzo duży dystans do siebie😁 najwidoczniej nie do życia 😂
    Dobrze jest sobie tak pogadać, bo m nerwy ostatnio, że nie mogę bety zbadać! A mój jak zwykle, że za bardzo przeżywam itd.. 😐 Ehhh.. Czemu oni nie mogą być w ciąży i doświadczyć tych wszystkich nerwów z tym związanych 😁?

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 wrote:
    Ucieszą się Twoi że przyjechałaś i jeszcze w dwupaku😍😍

Nie ma mnie w Polsce 7 miesięcy!! 😡 Przez naszą pandemie kochaną 😐
    Moja siostra jak z nią rozmawiałam o tym, że próbujemy to mi powiedziała, że myślała że dzwonię już z informacją że w ciąży jestem😂😂
    Mówiła nie martw się, wiosna idzie natura wie co ma zrobić 😂😁 no i się jej powiedziało 😁

Magda_Lena, Vivian lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    No to życie trochę Cię doświadczyło 😊 gdybym ja była w takiej sytuacji to bym się załamała mimo, że mam bardzo duży dystans do siebie😁 najwidoczniej nie do życia 😂
    Dobrze jest sobie tak pogadać, bo m nerwy ostatnio, że nie mogę bety zbadać! A mój jak zwykle, że za bardzo przeżywam itd.. 😐 Ehhh.. Czemu oni nie mogą być w ciąży i doświadczyć tych wszystkich nerwów z tym związanych 😁?
    Było minęło. Ale zobaczymy co życie dla mnie szykuje nowego 😂

• Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Nie ma mnie w Polsce 7 miesięcy!! 😡 Przez naszą pandemie kochaną 😐
    Moja siostra jak z nią rozmawiałam o tym, że próbujemy to mi powiedziała, że myślała że dzwonię już z informacją że w ciąży jestem😂😂
    Mówiła nie martw się, wiosna idzie natura wie co ma zrobić 😂😁 no i się jej powiedziało 😁

Haha ty jej powiedz niech zadzwoni do mnie🤣🤣🤣🤣ile masz lat?

• Manioka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 wrote:
    Haha ty jej powiedz niech zadzwoni do mnie🤣🤣🤣🤣ile masz lat?

Rocznikowo 27😁 stara już jestem😂
    I mam Rocznikowo 5 letnią córkę 🙂
    Strasznie czeka na rodzeństwo 😁
    A Ty ile masz lat?

f2w39jcg9uvyycdv.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ