Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 15:24

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    Ja tam mam nadzieję że jednak pomyłka i będą te 2 kreseczki ! Trzymam kciuki 💚

Chciałbym mieć tyle optymizmu 😍ale dziekuje. Ściskam mocno❤

Vivian lubi tę wiadomość

• Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsBean wrote:
    A to pewnie test wadliwy miałaś.. nie sugeruj się nim.🤣
    Czekamy na ⏸ ! 😁

😂😂😂czas Kochana pokaże, zaczynam 27d.c

MrsBean lubi tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 wrote:
    😂😂😂czas Kochana pokaże, zaczynam 27d.c

U mnie dzisiaj 29dc. Raz mam 28 a raz 29😊 chyba na wczoraj miałam termin na 🐒, bo mnie podbrzusze dość mocno bolało 😊 dzisiaj cisza😊

Ewa84, Magda_Lena, MrsBean, sallvie, Vivian lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    U mnie dzisiaj 29dc. Raz mam 28 a raz 29😊 chyba na wczoraj miałam termin na 🐒, bo mnie podbrzusze dość mocno bolało 😊 dzisiaj cisza😊

Kurde mnie wczoraj tez ładnie brzuch oraz, a dzis jak nowo narodzona. Ale też wiem że może mnie się to zmienić w parę minut 😂😂😂😂😂

Manioka, Magda_Lena lubią tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 wrote:
    Kurde mnie wczoraj tez ładnie brzuch oraz, a dzis jak nowo narodzona. Ale też wiem że może mnie się to zmienić w parę minut 😂😂😂😂😂

Nie myśl negatywnie!! 🙂 Będzie dobrze😊
    🐒🐒 Na razie nie ma to nie myśl o tym czy przyjdzie czy nie 🙂 trzymam mocno kciuki żeby jednak nie przyszła 🤞😊
    Ja nie mogę spać.. Jak zawsze spałam do 8 tak teraz chodzę późno spać i wstaje o 5😐 dziwna ta ciąża, ale jak mówią każda jest inna😊
    Za tydzień mam betę a za dwa wizytę u ginekologa 😊 nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że beta będzie ładna 😊

Ewa84 lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Nie myśl negatywnie!! 🙂 Będzie dobrze😊
    🐒🐒 Na razie nie ma to nie myśl o tym czy przyjdzie czy nie 🙂 trzymam mocno kciuki żeby jednak nie przyszła 🤞😊
    Ja nie mogę spać.. Jak zawsze spałam do 8 tak teraz chodzę późno spać i wstaje o 5😐 dziwna ta ciąża, ale jak mówią każda jest inna😊
    Za tydzień mam betę a za dwa wizytę u ginekologa 😊 nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że beta będzie ładna 😊

Oczywiście że będzie piekna becia😍
    Wiesz u mnie to ogólnie być optymiatka w tych sprawach to ciezki temat. Mogę zająć co 2 cykl, niemam prawnego jajowodu.
    Przestałam kontrolować owu, jednak że ją czuje ale nic poza tym.

• Manioka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 wrote:
    Oczywiście że będzie piekna becia😍
    Wiesz u mnie to ogólnie być optymiatka w tych sprawach to ciezki temat. Mogę zająć co 2 cykl, niemam prawnego jajowodu.
    Przestałam kontrolować owu, jednak że ją czuje ale nic poza tym.

Kurcze.. Ale i tak trzeba myśleć pozytywnie 😊 ważne że masz drugi jajowód i on jest sprawny😊
    I na 100% Tobie się uda😊 tylko trzeba w to wierzyć 😊

Ewa84, Vivian lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Kurcze.. Ale i tak trzeba myśleć pozytywnie 😊 ważne że masz drugi jajowód i on jest sprawny😊
    I na 100% Tobie się uda😊 tylko trzeba w to wierzyć 😊

Zawsze powtarzam sobie ze uda się kiedyś napewno. Juz mi wczoraj stary mowi zrob sobie test 🤣🤣🤣bo nie mowilam ze robiłam😂mowie mu głupolu ma być to będzie ciaza nie ucieknie. Do końca tygodnia poczekam na rozwój sytuacji 🤣

Magda_Lena lubi tę wiadomość

• Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    U mnie nie wiem co i jak, można mnie w sumie wykreślić z pierwszej strony. Dzisiaj 20 dc, a wczoraj na usg troche płynu w zatoce Douglasa ale ja nie wiem czy ta owu byla czy nie bo tydzień temu we wtorek nie było nic na usg. Robiłam testy ale rzadko i tez nie wiem w sumie. W 17 dc był lekko ciemniejszy ale negatyw. Potem wiecej juz nie robiłam
    Jak widoczny płyń to musiała się odbyc

• Manioka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mój też w sobotę zrób test, bo widzę po Tobie 😁 a ją mówię, że nie robię bo za wcześnie😁 ale jednak uległam i zrobiłam😂 takich słów jakich użyłam w łazience nie było w moim słowniku 😂😂 dzisiaj też robiłam, bo miałam paski jeszcze do zużycia 😁 są tak ciulowe.. Ale kreska ciemnieje 😊

Collage_20210316_070006.jpg

Ewa84, Nynka, abrakadabra, Julkaaa, sallvie, Nikodemka, Vivian lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    No to mój też w sobotę zrób test, bo widzę po Tobie 😁 a ją mówię, że nie robię bo za wcześnie😁 ale jednak uległam i zrobiłam😂 takich słów jakich użyłam w łazience nie było w moim słowniku 😂😂 dzisiaj też robiłam, bo miałam paski jeszcze do zużycia 😁 są tak ciulowe.. Ale kreska ciemnieje 😊

Collage_20210316_070006.jpg

Ewidentnie jest ciaza. Ja tez mam paski niebieskie z allegro. Kiedyś kupiłam. I chyba że 3 lata je mam,ale termin mają dobry🤣🤣🤣 różnica jest taka ze wychodzą negatywne🤣🤣🤣🤣

Manioka lubi tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 wrote:
    Ewidentnie jest ciaza. Ja tez mam paski niebieskie z allegro. Kiedyś kupiłam. I chyba że 3 lata je mam,ale termin mają dobry🤣🤣🤣 różnica jest taka ze wychodzą negatywne🤣🤣🤣🤣

Uwielbiam Twoje poczucie humoru😂 masz super dystans do siebie i tak trzymać 👍😂
    Jutro na pamiątkę robię ostatniego, który mam clearblue i we czwartek jadę do Polski w końcu!!!! 😊 Z taką informacją 😁

Ewa84, Vivian lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Jutro na pamiątkę robię ostatniego, który mam clearblue i we czwartek jadę do Polski w końcu!!!! 😊 Z taką informacją 😁

Kochana przez 12 lat i 8 miesięcy nauczyłam się równoważyć pewnie rzeczy. Przeszłam duzo. Mam 8 ciąż za sobą z czego 2 rozwiązane. Dystans mam takie że ohoho. Teraz nie liczę na cuda tylko grzecznie czekam na rozwój sytuacji 🤣🤣🤣 będzie super nie będzie bede nadal próbować, nic mi nie pozostaje. Juz nie płacze, nie wyczekuje, niema sensu 😂

Manioka, Coco31 lubią tę wiadomość

• Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:

Ucieszą się Twoi że przyjechałaś i jeszcze w dwupaku😍😍

• Manioka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 wrote:
    Kochana przez 12 lat i 8 miesięcy nauczyłam się równoważyć pewnie rzeczy. Przeszłam duzo. Mam 8 ciąż za sobą z czego 2 rozwiązane. Dystans mam takie że ohoho. Teraz nie liczę na cuda tylko grzecznie czekam na rozwój sytuacji 🤣🤣🤣 będzie super nie będzie bede nadal próbować, nic mi nie pozostaje. Juz nie płacze, nie wyczekuje, niema sensu 😂

No to życie trochę Cię doświadczyło 😊 gdybym ja była w takiej sytuacji to bym się załamała mimo, że mam bardzo duży dystans do siebie😁 najwidoczniej nie do życia 😂
    Dobrze jest sobie tak pogadać, bo m nerwy ostatnio, że nie mogę bety zbadać! A mój jak zwykle, że za bardzo przeżywam itd.. 😐 Ehhh.. Czemu oni nie mogą być w ciąży i doświadczyć tych wszystkich nerwów z tym związanych 😁?

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 wrote:
    Ucieszą się Twoi że przyjechałaś i jeszcze w dwupaku😍😍

Nie ma mnie w Polsce 7 miesięcy!! 😡 Przez naszą pandemie kochaną 😐
    Moja siostra jak z nią rozmawiałam o tym, że próbujemy to mi powiedziała, że myślała że dzwonię już z informacją że w ciąży jestem😂😂
    Mówiła nie martw się, wiosna idzie natura wie co ma zrobić 😂😁 no i się jej powiedziało 😁

Magda_Lena, Vivian lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    No to życie trochę Cię doświadczyło 😊 gdybym ja była w takiej sytuacji to bym się załamała mimo, że mam bardzo duży dystans do siebie😁 najwidoczniej nie do życia 😂
    Dobrze jest sobie tak pogadać, bo m nerwy ostatnio, że nie mogę bety zbadać! A mój jak zwykle, że za bardzo przeżywam itd.. 😐 Ehhh.. Czemu oni nie mogą być w ciąży i doświadczyć tych wszystkich nerwów z tym związanych 😁?
    Było minęło. Ale zobaczymy co życie dla mnie szykuje nowego 😂

• Ewa84 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Nie ma mnie w Polsce 7 miesięcy!! 😡 Przez naszą pandemie kochaną 😐
    Moja siostra jak z nią rozmawiałam o tym, że próbujemy to mi powiedziała, że myślała że dzwonię już z informacją że w ciąży jestem😂😂
    Mówiła nie martw się, wiosna idzie natura wie co ma zrobić 😂😁 no i się jej powiedziało 😁

Haha ty jej powiedz niech zadzwoni do mnie🤣🤣🤣🤣ile masz lat?

• Manioka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa84 wrote:
    Haha ty jej powiedz niech zadzwoni do mnie🤣🤣🤣🤣ile masz lat?

Rocznikowo 27😁 stara już jestem😂
    I mam Rocznikowo 5 letnią córkę 🙂
    Strasznie czeka na rodzeństwo 😁
    A Ty ile masz lat?

f2w39jcg9uvyycdv.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ