X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • beamyx Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, teraz czas na Wasze kreseczki ❤️❤️

Monika7 lubi tę wiadomość

atdcjw4zrf5hk46x.png

4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️
  • beamyx Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika7 wrote:
    Jest jest jest!!! Wspaniale 😊 Gratulacje!
    ❤️

atdcjw4zrf5hk46x.png

4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️
  • Halmaanam Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, ale dajecie nadzieję na ten miesiąc :D ! Gratuluje 💕 ja drugi cykl z rzedu mam totalnie inne objawy po owulacji niż zwykle ... piersi zero totalnie, może troszkę powiekszone, ale za to wzdeta jestem tak ,że zaraz odlece ... 😅 w ogóle... mam wrażenie, że jajniki zaczęłam czuć przed okresem dopiero kiedy zaczęłam się starać o ciążę :P wcześniej jakby ich nie było 🙈

beamyx, Monika7, Limonka26 lubią tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owulacja musiała być jakaś cholernie mocna, bo mnie tak wysyfiło na twarzy, że masakra a nie mam z tym większych problemów🤦‍♀️
    Oprócz tego boli mnie macica ale to dopiero 16dc więc nic się jeszcze tam takiego nie może dziać 😊
    A tak jak pisałam wcześniej rozmyślanie i załamanie depresyjne 🤦‍♀️🙈😂

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Ester Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, beamyx gratulacje!!! ale super! 😍

Ja zaczynam mieć wątpliwości czy miałam wogole owulacje... zawsze bolały mnie piersi po owulacji, a teraz nic. Dodatkowo temperatury jakieś niskie. Co prawda dopiero rozpoczęłam przygodę z mierzeniem temperatury i w nocy brałam lek przeciwbólowo-przeciwgorączkowy bo dopadło mnie jakieś zapalenie pęcherza chyba że zasnąć nie mogłam 😢 niby wiem, że nie powinnam się tym martwić ale jakoś smutno mi się patrzy na te moje temperatury 😂 ale chce sobie wyrobić nawyk.

beamyx lubi tę wiadomość

• Manioka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ester wrote:
    Ewelina, beamyx gratulacje!!! ale super! 😍

Ja zaczynam mieć wątpliwości czy miałam wogole owulacje... zawsze bolały mnie piersi po owulacji, a teraz nic. Dodatkowo temperatury jakieś niskie. Co prawda dopiero rozpoczęłam przygodę z mierzeniem temperatury i w nocy brałam lek przeciwbólowo-przeciwgorączkowy bo dopadło mnie jakieś zapalenie pęcherza chyba że zasnąć nie mogłam 😢 niby wiem, że nie powinnam się tym martwić ale jakoś smutno mi się patrzy na te moje temperatury 😂 ale chce sobie wyrobić nawyk.

No ja też nie jestem pewna czy ją miałam 😅 Mam nadzieję, że jednak była bo to co mam na twarzy to ludzkie pojęcie przechodzi 😂
    Jeszcze tylko 2 tygodnie i albo mnie zaleje, albo nie 😂

Ester lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje pięknie wysikanych dwóch kreseczek, na prawdę ładnie się ten marzec zaczął, od razu widać, że wiosna idzie :D

U mnie dzisiaj już 21 dzień cyklu i teoretycznie miałam testować dopiero za tydzień ale tak jak myślałam, nie wytrzymam i będę testować piątek/sobota. Będzie to jakiś 10dpo więc co by nie było, wyjdzie. Tym bardziej, że ja od razu z grubej rury lecę i idę na betę. Sikańca w razie w zrobię na pamiątkę :D

Manioka, Monika7, beamyx, Magda_Lena lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Dziewczyny gratulacje pięknie wysikanych dwóch kreseczek, na prawdę ładnie się ten marzec zaczął, od razu widać, że wiosna idzie :D

U mnie dzisiaj już 21 dzień cyklu i teoretycznie miałam testować dopiero za tydzień ale tak jak myślałam, nie wytrzymam i będę testować piątek/sobota. Będzie to jakiś 10dpo więc co by nie było, wyjdzie. Tym bardziej, że ja od razu z grubej rury lecę i idę na betę. Sikańca w razie w zrobię na pamiątkę :D

W takim razie trzymam kciuki!🤞
    10 dni po owu test powinien już wyjść?

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to od owulacji codziennie boli mnie podbrzusze. 5dpo byłam wręcz gotowa już wziąć jakąś nospę, a jestem z tych, co tabletka jest na prawdę ostatecznością, bo wolę głupia męczyć się z bólem niż ulżyć tabletką...
    także w głowie już sobie nakręcam, że może to była jakaś implantacja zarodka :P

iv09jw4z732yf0w9.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    W takim razie trzymam kciuki!🤞
    10 dni po owu test powinien już wyjść?

Przy synku wyszedł mi już 9dpo i to wcale nie z porannego moczu tylko około 19 robiłam wtedy ten test, dzień później byłam na becie i była prawie 22

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    W ogóle to od owulacji codziennie boli mnie podbrzusze. 5dpo byłam wręcz gotowa już wziąć jakąś nospę, a jestem z tych, co tabletka jest na prawdę ostatecznością, bo wolę głupia męczyć się z bólem niż ulżyć tabletką...
    także w głowie już sobie nakręcam, że może to była jakaś implantacja zarodka :P

No właśnie mnie też coś tam podbrzusze pobolewa, ale staram sobie nic nie wkręcać.. 😅
    Staram się, ale nie zawsze to wychodzi 🤦‍♀️

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Przy synku wyszedł mi już 9dpo i to wcale nie z porannego moczu tylko około 19 robiłam wtedy ten test, dzień później byłam na becie i była prawie 22

Kurcze.. Kusisz żeby wykonać test wcześniej 😁
    Ale będę się bronić jak najdłużej przed tym 😂

sallvie lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    No właśnie mnie też coś tam podbrzusze pobolewa, ale staram sobie nic nie wkręcać.. 😅
    Staram się, ale nie zawsze to wychodzi 🤦‍♀️

Przy staraniach zazwyczaj nigdy nie wychodzi :D
    Chociaż u mnie w tym cyklu wyjątkowo żadnych objawów po owulacji poza tym codziennym bólem podbrzusza, no i może to też dobry objaw, że jest brak objawów :D
    Bo ostatnimi czasy miałam na koniec cykli takie objawy, że za każdym razem zastanawiałam się czy nie ciąża, nawet jak się nie staraliśmy :D

iv09jw4z732yf0w9.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Kurcze.. Kusisz żeby wykonać test wcześniej 😁
    Ale będę się bronić jak najdłużej przed tym 😂

Ja też się staram wytrzymać jak najdłużej :D
    Ale z natury jestem dość ciekawską osobą i jest cholernie ciężko żyć w niewiedzy :D

Manioka lubi tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Martyna33 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie, Manioka nie chce gasić waszego zapału, ale brzuch po owulacji często boli jak jest ładny progesteron, sama często tak mam :)

Manioka, sallvie lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Ester Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    No ja też nie jestem pewna czy ją miałam 😅 Mam nadzieję, że jednak była bo to co mam na twarzy to ludzkie pojęcie przechodzi 😂
    Jeszcze tylko 2 tygodnie i albo mnie zaleje, albo nie 😂

Chciałabym powiedzieć, że dwa tygodnie szybko minął, ale wiadomo, że będą się ciągnęły 😂 jesteśmy w tym razem 🤞😂

• Manioka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Przy staraniach zazwyczaj nigdy nie wychodzi :D
    Chociaż u mnie w tym cyklu wyjątkowo żadnych objawów po owulacji poza tym codziennym bólem podbrzusza, no i może to też dobry objaw, że jest brak objawów :D
    Bo ostatnimi czasy miałam na koniec cykli takie objawy, że za każdym razem zastanawiałam się czy nie ciąża, nawet jak się nie staraliśmy :D

A może akurat strzeliliście dobrze🙂
    Ja tak w środku mam uczucie lekkiego stresu i ekscytacji jakby się miało coś stać, wydarzyć🤦‍♀️
    Ale to pewnie tylko głupie nakręcanie siebie 😁

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Sallvie, Manioka nie chce gasić waszego zapału, ale brzuch po owulacji często boli jak jest ładny progesteron, sama często tak mam :)

Co ma być to będzie 😁
    Zajdę w ciążę to będę się cieszyć, nie zajdę to się załamie 😂😂
    Innego scenariuszu nie przewiduje😂

sallvie, Monika7, Magda_Lena lubią tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    A może akurat strzeliliście dobrze🙂

Przekonamy się za kilka dni.
    Ofkors wątpię już w zobaczenie dwóch kresek po pierwszym nieudanym cyklu
    i nastawiam się na długie starania jak przy pierwszej ciąży :D ( taki typ człowieka )

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ester wrote:
    Chciałabym powiedzieć, że dwa tygodnie szybko minął, ale wiadomo, że będą się ciągnęły 😂 jesteśmy w tym razem 🤞😂

To trzymamy za siebie wzajemnie kciuki🤞😅
    Mnie się dwa razy bardziej dłużyć będą, bo wracam na jakiś czas do Polski do rodziców, których widziałam ostatni raz ponad 7 miesięcy i już się doczekać nie mogę 😊

Ester lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ