Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj dziewczyny, ale dajecie nadzieję na ten miesiąc ! Gratuluje 💕 ja drugi cykl z rzedu mam totalnie inne objawy po owulacji niż zwykle ... piersi zero totalnie, może troszkę powiekszone, ale za to wzdeta jestem tak ,że zaraz odlece ... 😅 w ogóle... mam wrażenie, że jajniki zaczęłam czuć przed okresem dopiero kiedy zaczęłam się starać o ciążę wcześniej jakby ich nie było 🙈
beamyx, Monika7, Limonka26 lubią tę wiadomość
-
U mnie owulacja musiała być jakaś cholernie mocna, bo mnie tak wysyfiło na twarzy, że masakra a nie mam z tym większych problemów🤦♀️
Oprócz tego boli mnie macica ale to dopiero 16dc więc nic się jeszcze tam takiego nie może dziać 😊
A tak jak pisałam wcześniej rozmyślanie i załamanie depresyjne 🤦♀️🙈😂 -
Ewelina, beamyx gratulacje!!! ale super! 😍
Ja zaczynam mieć wątpliwości czy miałam wogole owulacje... zawsze bolały mnie piersi po owulacji, a teraz nic. Dodatkowo temperatury jakieś niskie. Co prawda dopiero rozpoczęłam przygodę z mierzeniem temperatury i w nocy brałam lek przeciwbólowo-przeciwgorączkowy bo dopadło mnie jakieś zapalenie pęcherza chyba że zasnąć nie mogłam 😢 niby wiem, że nie powinnam się tym martwić ale jakoś smutno mi się patrzy na te moje temperatury 😂 ale chce sobie wyrobić nawyk.beamyx lubi tę wiadomość
-
Ester wrote:Ewelina, beamyx gratulacje!!! ale super! 😍
Ja zaczynam mieć wątpliwości czy miałam wogole owulacje... zawsze bolały mnie piersi po owulacji, a teraz nic. Dodatkowo temperatury jakieś niskie. Co prawda dopiero rozpoczęłam przygodę z mierzeniem temperatury i w nocy brałam lek przeciwbólowo-przeciwgorączkowy bo dopadło mnie jakieś zapalenie pęcherza chyba że zasnąć nie mogłam 😢 niby wiem, że nie powinnam się tym martwić ale jakoś smutno mi się patrzy na te moje temperatury 😂 ale chce sobie wyrobić nawyk.
No ja też nie jestem pewna czy ją miałam 😅 Mam nadzieję, że jednak była bo to co mam na twarzy to ludzkie pojęcie przechodzi 😂
Jeszcze tylko 2 tygodnie i albo mnie zaleje, albo nie 😂Ester lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratulacje pięknie wysikanych dwóch kreseczek, na prawdę ładnie się ten marzec zaczął, od razu widać, że wiosna idzie
U mnie dzisiaj już 21 dzień cyklu i teoretycznie miałam testować dopiero za tydzień ale tak jak myślałam, nie wytrzymam i będę testować piątek/sobota. Będzie to jakiś 10dpo więc co by nie było, wyjdzie. Tym bardziej, że ja od razu z grubej rury lecę i idę na betę. Sikańca w razie w zrobię na pamiątkęManioka, Monika7, beamyx, Magda_Lena lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
sallvie wrote:Dziewczyny gratulacje pięknie wysikanych dwóch kreseczek, na prawdę ładnie się ten marzec zaczął, od razu widać, że wiosna idzie
U mnie dzisiaj już 21 dzień cyklu i teoretycznie miałam testować dopiero za tydzień ale tak jak myślałam, nie wytrzymam i będę testować piątek/sobota. Będzie to jakiś 10dpo więc co by nie było, wyjdzie. Tym bardziej, że ja od razu z grubej rury lecę i idę na betę. Sikańca w razie w zrobię na pamiątkę
W takim razie trzymam kciuki!🤞
10 dni po owu test powinien już wyjść? -
W ogóle to od owulacji codziennie boli mnie podbrzusze. 5dpo byłam wręcz gotowa już wziąć jakąś nospę, a jestem z tych, co tabletka jest na prawdę ostatecznością, bo wolę głupia męczyć się z bólem niż ulżyć tabletką...
także w głowie już sobie nakręcam, że może to była jakaś implantacja zarodkaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Manioka wrote:W takim razie trzymam kciuki!🤞
10 dni po owu test powinien już wyjść?
Przy synku wyszedł mi już 9dpo i to wcale nie z porannego moczu tylko około 19 robiłam wtedy ten test, dzień później byłam na becie i była prawie 22Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
sallvie wrote:W ogóle to od owulacji codziennie boli mnie podbrzusze. 5dpo byłam wręcz gotowa już wziąć jakąś nospę, a jestem z tych, co tabletka jest na prawdę ostatecznością, bo wolę głupia męczyć się z bólem niż ulżyć tabletką...
także w głowie już sobie nakręcam, że może to była jakaś implantacja zarodka
No właśnie mnie też coś tam podbrzusze pobolewa, ale staram sobie nic nie wkręcać.. 😅
Staram się, ale nie zawsze to wychodzi 🤦♀️ -
sallvie wrote:Przy synku wyszedł mi już 9dpo i to wcale nie z porannego moczu tylko około 19 robiłam wtedy ten test, dzień później byłam na becie i była prawie 22
Kurcze.. Kusisz żeby wykonać test wcześniej 😁
Ale będę się bronić jak najdłużej przed tym 😂sallvie lubi tę wiadomość
-
Manioka wrote:No właśnie mnie też coś tam podbrzusze pobolewa, ale staram sobie nic nie wkręcać.. 😅
Staram się, ale nie zawsze to wychodzi 🤦♀️
Przy staraniach zazwyczaj nigdy nie wychodzi
Chociaż u mnie w tym cyklu wyjątkowo żadnych objawów po owulacji poza tym codziennym bólem podbrzusza, no i może to też dobry objaw, że jest brak objawów
Bo ostatnimi czasy miałam na koniec cykli takie objawy, że za każdym razem zastanawiałam się czy nie ciąża, nawet jak się nie staraliśmyKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Manioka wrote:Kurcze.. Kusisz żeby wykonać test wcześniej 😁
Ale będę się bronić jak najdłużej przed tym 😂
Ja też się staram wytrzymać jak najdłużej
Ale z natury jestem dość ciekawską osobą i jest cholernie ciężko żyć w niewiedzyManioka lubi tę wiadomość
Sallvie, Manioka nie chce gasić waszego zapału, ale brzuch po owulacji często boli jak jest ładny progesteron, sama często tak mam
Manioka, sallvie lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Manioka wrote:No ja też nie jestem pewna czy ją miałam 😅 Mam nadzieję, że jednak była bo to co mam na twarzy to ludzkie pojęcie przechodzi 😂
Jeszcze tylko 2 tygodnie i albo mnie zaleje, albo nie 😂
Chciałabym powiedzieć, że dwa tygodnie szybko minął, ale wiadomo, że będą się ciągnęły 😂 jesteśmy w tym razem 🤞😂Manioka lubi tę wiadomość
-
sallvie wrote:Przy staraniach zazwyczaj nigdy nie wychodzi
Chociaż u mnie w tym cyklu wyjątkowo żadnych objawów po owulacji poza tym codziennym bólem podbrzusza, no i może to też dobry objaw, że jest brak objawów
Bo ostatnimi czasy miałam na koniec cykli takie objawy, że za każdym razem zastanawiałam się czy nie ciąża, nawet jak się nie staraliśmy
A może akurat strzeliliście dobrze🙂
Ja tak w środku mam uczucie lekkiego stresu i ekscytacji jakby się miało coś stać, wydarzyć🤦♀️
Ale to pewnie tylko głupie nakręcanie siebie 😁 -
Martyna33 wrote:Sallvie, Manioka nie chce gasić waszego zapału, ale brzuch po owulacji często boli jak jest ładny progesteron, sama często tak mam
Co ma być to będzie 😁
Zajdę w ciążę to będę się cieszyć, nie zajdę to się załamie 😂😂
Innego scenariuszu nie przewiduje😂sallvie, Monika7, Magda_Lena lubią tę wiadomość
-
Manioka wrote:A może akurat strzeliliście dobrze🙂
Przekonamy się za kilka dni.
Ofkors wątpię już w zobaczenie dwóch kresek po pierwszym nieudanym cyklu
i nastawiam się na długie starania jak przy pierwszej ciąży ( taki typ człowieka )Manioka lubi tę wiadomość
Ester wrote:Chciałabym powiedzieć, że dwa tygodnie szybko minął, ale wiadomo, że będą się ciągnęły 😂 jesteśmy w tym razem 🤞😂
To trzymamy za siebie wzajemnie kciuki🤞😅
Mnie się dwa razy bardziej dłużyć będą, bo wracam na jakiś czas do Polski do rodziców, których widziałam ostatni raz ponad 7 miesięcy i już się doczekać nie mogę 😊Ester lubi tę wiadomość