X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Przekonamy się za kilka dni.
    Ofkors wątpię już w zobaczenie dwóch kresek po pierwszym nieudanym cyklu
    i nastawiam się na długie starania jak przy pierwszej ciąży :D ( taki typ człowieka )

U mnie pierwsza ciąża to przypadek był - wynik godzenia się po wielkiej kłótni 😅
    A zobaczymy jak będzie teraz kiedy człowiek podjął się tego😊

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, beamyx gratulacje!!! 🎉🎉
    Od rana super wiadomości!!!
    Kochane nudnej ciazy i niech kurczaczki zdrowo rosna!❤🤞🥰

beamyx lubi tę wiadomość

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 18:42

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Ester Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Z tymi piersiami to mam tak samo! Od 2-3 lat co cykl po owu przez dzień-dwa bolą mnie akurat nie piersi, ale same sutki tak z wierzchu. A tym razem nic 🤷🏼‍♀️ I też już zwątpiłam, że może pęcherzyk nie pękł, zwłaszcza że w dzień owulki miałam dużo stresu... A za to od 5dpo boli mnie brzuch tak lekko okresowo 🙈

Mnie w sumie od samego dnia owu boli brzuch właśnie tak jakby trochę okresowo i czuje się jakbym miała mieć biegunkę ale nie mam 😂😂😂 Do tej pory nie miałam takich objawów, zazwyczaj ból piersi, wzdęcia i mdłości😊 także też jakiś dziwny ten cykl, ale narazie za wcześnie na jakiekolwiek objawy, bo dopiero 3dpo (o ile takowa była😂)

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, wow, wow! 😍😍😍 Co za wiesci!!! Gratuluje dziewczyny. Niech marzec idzie tak dalej ❤️

Sallvie - szczerze mowiac mam tak samo 🙈 Niby pozytywnie sie nastawiam, bo to tak naprawde nasz pierwszy cykl staran, a gdzies z tylu glowy mam, zeby sie nie nakrecac, bo to na pewno potrwa. Taki typ czlowieka, jak to powiedzialas :D

beamyx lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie progesteronu to on nie powinien właśnie rosnąć kiedy organizm przygotowuje się do ciąży? 🤔

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:
    Dziewczyny temp skoczyła i z tego powodu zrobiłam test 😱 nie spodziewałam się tego 😮.

c4d7336c21d1.jpg

To moja 4 ciąża może chociaż ta będzie szczęśliwa🙏
    Nie za jasną ta kreską na 13 dpo ? Na żywo trochę lepiej wygląda.

Z objawów to ja nic za bardzo nie mam 🤷‍♀️ale tak jak sobie dziś na spokojnie myślę to ostatnio zasypiam około 20 😉same oczy mi się zamykały .Parę dni po owu miałam straszną ochotę na kapustę kiszoną i oczywiście kupiłam cały worek a sok zlałam do pojemniczka i piłam go przez parę dni bo tak mi smakował ,ugotowałam ogórkówą i jem ją codziennie od 3 dni 😉.Wczoraj czy nawet przed wczoraj odezwały się moje jajniki które zazwyczaj na początku ciąży kłują przy gwałtowniejszych ruchach tym razem to odczycie pojawiało się rzadziej i mniej intensywniej niż poprzednim razem .Wczoraj rano w pracy dosyć mocno pobolewał okresowo brzuch. Piersi właściwie nic nie bolą, może są trochę bardziej napięte i mam takie ,,uczucie" 🤔czasem coś zakuje .

Na razie staram się myśleć o tym wszystkim jak naj mniej i nie analizować .
    Super! ♥ Gratuluję! 💕 😍

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    A odnośnie progesteronu to on nie powinien właśnie rosnąć kiedy organizm przygotowuje się do ciąży? 🤔

On powinien rosnąć po owulacji, jak zostało wytworzone ciałko żółte, nie tylko jak jest ciąża

Manioka lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beamyx wrote:
    Ja też nie wytrzymałam i zrobiłam test, i mamy ⏸ 🙏🏻 Jeszcze w to nie umiem uwierzyć, euforia i strach zarazem. Jednakże same pozytywne myśli 😊🙏🏻

c7b547436136.jpg
    Wow dwa pozytywy jednego dnia! 🙈🥰🥰 Gratuluję! ♥

beamyx lubi tę wiadomość

• Beza27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Progesteron jest produkowany przez ciałko żółte w fazie lutelnej i na początku ciąży też ale ma podobne wartości, dopiero później przy ciąży rośnie
    Ja miałam w tamtym cyklu 29ng/ml 7dpo
    A teraz 14dpo i 27ng/ml więc nie różni się zbytnio w ciąży czy nie w ciąży (tzn pewnie 14dpo w poprzednim cyklu już spadł ale same wartości są podobne na razie)

Manioka lubi tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 30dc, cycki bolą jak oszalałe ale czekam na 🐵. 😂 Miałam chęć dzisiaj zrobić test ale zrezygnowałam, nie mam pojemnika na mocz w domu a mam te paskowe do zanurzenia. Więc ja planowo 7 marca będę testować jeśli do tej pory okres nie przyjdzie. ;)

• Beza27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    U mnie 30dc, cycki bolą jak oszalałe ale czekam na 🐵. 😂 Miałam chęć dzisiaj zrobić test ale zrezygnowałam, nie mam pojemnika na mocz w domu a mam te paskowe do zanurzenia. Więc ja planowo 7 marca będę testować jeśli do tej pory okres nie przyjdzie. ;)
    Ja zamaczam w nakrętce od jakiegoś kosmetyku - już od jakiegoś czasu to mój pojemnik, który sobie myje 🙈 nie ma wymówek hahaha 🤪

NataliaGie lubi tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola- sikaj do szklanki, dzisiaj dzien pozytywnych testow :D
    Sama bym siknela gdyby nie to, ze dzis 11 dc 🤦‍♀️
    Ja tez mam wysoki progesteron po owu. Nie raz sie jaralam, ze „ciazowy” po czym przed @ spadal z predkoscia swiatla.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    Progesteron jest produkowany przez ciałko żółte w fazie lutelnej i na początku ciąży też ale ma podobne wartości, dopiero później przy ciąży rośnie
    Ja miałam w tamtym cyklu 29ng/ml 7dpo
    A teraz 14dpo i 27ng/ml więc nie różni się zbytnio w ciąży czy nie w ciąży (tzn pewnie 14dpo w poprzednim cyklu już spadł ale same wartości są podobne na razie)

Rozumiem 😊
    No to zobaczymy co będzie 😊
    Scenariusze są dwa: albo radość albo załamanie 😂
    Oby ból podbrzusza po tym wszystkim był dobrym objawem😂😂🤞

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika7 wrote:
    Dzień dobry 🙂 Dziś testuje jo_ana i _Hania. I czekamy na wieści od Zuzki i snw. Ewelina dzisiaj wysikała ⏸ także szlaki przetarte 😉Czekamy na Was 🤞🏻🍀

matko zapomniałam. Tyle czekałam na ten dzień, a zapomniałam, że już 8dpo! Chyba nie ma teraz sensu, bo tak wcześnie po owulacji to tylko z porannego moczu nie?

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie, wolę jeszcze poczekać. 😂 Już robiłam w 27 dc i był negatywny, ale ja też mam cykle 31 dniowe czasem więc daje sobie czas. ;)

• _Hania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:
    Dziewczyny temp skoczyła i z tego powodu zrobiłam test 😱 nie spodziewałam się tego 😮.

c4d7336c21d1.jpg

To moja 4 ciąża może chociaż ta będzie szczęśliwa🙏
    Nie za jasną ta kreską na 13 dpo ? Na żywo trochę lepiej wygląda.

Z objawów to ja nic za bardzo nie mam 🤷‍♀️ale tak jak sobie dziś na spokojnie myślę to ostatnio zasypiam około 20 😉same oczy mi się zamykały .Parę dni po owu miałam straszną ochotę na kapustę kiszoną i oczywiście kupiłam cały worek a sok zlałam do pojemniczka i piłam go przez parę dni bo tak mi smakował ,ugotowałam ogórkówą i jem ją codziennie od 3 dni 😉.Wczoraj czy nawet przed wczoraj odezwały się moje jajniki które zazwyczaj na początku ciąży kłują przy gwałtowniejszych ruchach tym razem to odczycie pojawiało się rzadziej i mniej intensywniej niż poprzednim razem .Wczoraj rano w pracy dosyć mocno pobolewał okresowo brzuch. Piersi właściwie nic nie bolą, może są trochę bardziej napięte i mam takie ,,uczucie" 🤔czasem coś zakuje .

Na razie staram się myśleć o tym wszystkim jak naj mniej i nie analizować .

<3 <3 gratuluję Mamo!

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beamyx wrote:
    Ja też nie wytrzymałam i zrobiłam test, i mamy ⏸ 🙏🏻 Jeszcze w to nie umiem uwierzyć, euforia i strach zarazem. Jednakże same pozytywne myśli 😊🙏🏻

c7b547436136.jpg

aaa <3

beamyx lubi tę wiadomość

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    matko zapomniałam. Tyle czekałam na ten dzień, a zapomniałam, że już 8dpo! Chyba nie ma teraz sensu, bo tak wcześnie po owulacji to tylko z porannego moczu nie?
    Tak, jak tak wcześnie, to lepiej poczekaj do jutra :)

_Hania lubi tę wiadomość

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba ten cykl muszę spisać na straty, dziś 10 dc, ale jestem mega chora, kto to tam wie teraz czy to grypa czy covid🤷‍♀️ :(

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ