Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Przekonamy się za kilka dni.
    Ofkors wątpię już w zobaczenie dwóch kresek po pierwszym nieudanym cyklu
    i nastawiam się na długie starania jak przy pierwszej ciąży :D ( taki typ człowieka )

U mnie pierwsza ciąża to przypadek był - wynik godzenia się po wielkiej kłótni 😅
    A zobaczymy jak będzie teraz kiedy człowiek podjął się tego😊

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, beamyx gratulacje!!! 🎉🎉
    Od rana super wiadomości!!!
    Kochane nudnej ciazy i niech kurczaczki zdrowo rosna!❤🤞🥰

beamyx lubi tę wiadomość

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 18:42

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑‍🧑‍🧒
  • Ester Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Z tymi piersiami to mam tak samo! Od 2-3 lat co cykl po owu przez dzień-dwa bolą mnie akurat nie piersi, ale same sutki tak z wierzchu. A tym razem nic 🤷🏼‍♀️ I też już zwątpiłam, że może pęcherzyk nie pękł, zwłaszcza że w dzień owulki miałam dużo stresu... A za to od 5dpo boli mnie brzuch tak lekko okresowo 🙈

Mnie w sumie od samego dnia owu boli brzuch właśnie tak jakby trochę okresowo i czuje się jakbym miała mieć biegunkę ale nie mam 😂😂😂 Do tej pory nie miałam takich objawów, zazwyczaj ból piersi, wzdęcia i mdłości😊 także też jakiś dziwny ten cykl, ale narazie za wcześnie na jakiekolwiek objawy, bo dopiero 3dpo (o ile takowa była😂)

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, wow, wow! 😍😍😍 Co za wiesci!!! Gratuluje dziewczyny. Niech marzec idzie tak dalej ❤️

Sallvie - szczerze mowiac mam tak samo 🙈 Niby pozytywnie sie nastawiam, bo to tak naprawde nasz pierwszy cykl staran, a gdzies z tylu glowy mam, zeby sie nie nakrecac, bo to na pewno potrwa. Taki typ czlowieka, jak to powiedzialas :D

beamyx lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie progesteronu to on nie powinien właśnie rosnąć kiedy organizm przygotowuje się do ciąży? 🤔

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:
    Dziewczyny temp skoczyła i z tego powodu zrobiłam test 😱 nie spodziewałam się tego 😮.

c4d7336c21d1.jpg

To moja 4 ciąża może chociaż ta będzie szczęśliwa🙏
    Nie za jasną ta kreską na 13 dpo ? Na żywo trochę lepiej wygląda.

Z objawów to ja nic za bardzo nie mam 🤷‍♀️ale tak jak sobie dziś na spokojnie myślę to ostatnio zasypiam około 20 😉same oczy mi się zamykały .Parę dni po owu miałam straszną ochotę na kapustę kiszoną i oczywiście kupiłam cały worek a sok zlałam do pojemniczka i piłam go przez parę dni bo tak mi smakował ,ugotowałam ogórkówą i jem ją codziennie od 3 dni 😉.Wczoraj czy nawet przed wczoraj odezwały się moje jajniki które zazwyczaj na początku ciąży kłują przy gwałtowniejszych ruchach tym razem to odczycie pojawiało się rzadziej i mniej intensywniej niż poprzednim razem .Wczoraj rano w pracy dosyć mocno pobolewał okresowo brzuch. Piersi właściwie nic nie bolą, może są trochę bardziej napięte i mam takie ,,uczucie" 🤔czasem coś zakuje .

Na razie staram się myśleć o tym wszystkim jak naj mniej i nie analizować .
    Super! ♥ Gratuluję! 💕 😍

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    A odnośnie progesteronu to on nie powinien właśnie rosnąć kiedy organizm przygotowuje się do ciąży? 🤔

On powinien rosnąć po owulacji, jak zostało wytworzone ciałko żółte, nie tylko jak jest ciąża

Manioka lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beamyx wrote:
    Ja też nie wytrzymałam i zrobiłam test, i mamy ⏸ 🙏🏻 Jeszcze w to nie umiem uwierzyć, euforia i strach zarazem. Jednakże same pozytywne myśli 😊🙏🏻

c7b547436136.jpg
    Wow dwa pozytywy jednego dnia! 🙈🥰🥰 Gratuluję! ♥

beamyx lubi tę wiadomość

• Beza27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Progesteron jest produkowany przez ciałko żółte w fazie lutelnej i na początku ciąży też ale ma podobne wartości, dopiero później przy ciąży rośnie
    Ja miałam w tamtym cyklu 29ng/ml 7dpo
    A teraz 14dpo i 27ng/ml więc nie różni się zbytnio w ciąży czy nie w ciąży (tzn pewnie 14dpo w poprzednim cyklu już spadł ale same wartości są podobne na razie)

Manioka lubi tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 30dc, cycki bolą jak oszalałe ale czekam na 🐵. 😂 Miałam chęć dzisiaj zrobić test ale zrezygnowałam, nie mam pojemnika na mocz w domu a mam te paskowe do zanurzenia. Więc ja planowo 7 marca będę testować jeśli do tej pory okres nie przyjdzie. ;)

• Beza27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    U mnie 30dc, cycki bolą jak oszalałe ale czekam na 🐵. 😂 Miałam chęć dzisiaj zrobić test ale zrezygnowałam, nie mam pojemnika na mocz w domu a mam te paskowe do zanurzenia. Więc ja planowo 7 marca będę testować jeśli do tej pory okres nie przyjdzie. ;)
    Ja zamaczam w nakrętce od jakiegoś kosmetyku - już od jakiegoś czasu to mój pojemnik, który sobie myje 🙈 nie ma wymówek hahaha 🤪

NataliaGie lubi tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola- sikaj do szklanki, dzisiaj dzien pozytywnych testow :D
    Sama bym siknela gdyby nie to, ze dzis 11 dc 🤦‍♀️
    Ja tez mam wysoki progesteron po owu. Nie raz sie jaralam, ze „ciazowy” po czym przed @ spadal z predkoscia swiatla.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    Progesteron jest produkowany przez ciałko żółte w fazie lutelnej i na początku ciąży też ale ma podobne wartości, dopiero później przy ciąży rośnie
    Ja miałam w tamtym cyklu 29ng/ml 7dpo
    A teraz 14dpo i 27ng/ml więc nie różni się zbytnio w ciąży czy nie w ciąży (tzn pewnie 14dpo w poprzednim cyklu już spadł ale same wartości są podobne na razie)

Rozumiem 😊
    No to zobaczymy co będzie 😊
    Scenariusze są dwa: albo radość albo załamanie 😂
    Oby ból podbrzusza po tym wszystkim był dobrym objawem😂😂🤞

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika7 wrote:
    Dzień dobry 🙂 Dziś testuje jo_ana i _Hania. I czekamy na wieści od Zuzki i snw. Ewelina dzisiaj wysikała ⏸ także szlaki przetarte 😉Czekamy na Was 🤞🏻🍀

matko zapomniałam. Tyle czekałam na ten dzień, a zapomniałam, że już 8dpo! Chyba nie ma teraz sensu, bo tak wcześnie po owulacji to tylko z porannego moczu nie?

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie, wolę jeszcze poczekać. 😂 Już robiłam w 27 dc i był negatywny, ale ja też mam cykle 31 dniowe czasem więc daje sobie czas. ;)

• _Hania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:
    Dziewczyny temp skoczyła i z tego powodu zrobiłam test 😱 nie spodziewałam się tego 😮.

c4d7336c21d1.jpg

To moja 4 ciąża może chociaż ta będzie szczęśliwa🙏
    Nie za jasną ta kreską na 13 dpo ? Na żywo trochę lepiej wygląda.

Z objawów to ja nic za bardzo nie mam 🤷‍♀️ale tak jak sobie dziś na spokojnie myślę to ostatnio zasypiam około 20 😉same oczy mi się zamykały .Parę dni po owu miałam straszną ochotę na kapustę kiszoną i oczywiście kupiłam cały worek a sok zlałam do pojemniczka i piłam go przez parę dni bo tak mi smakował ,ugotowałam ogórkówą i jem ją codziennie od 3 dni 😉.Wczoraj czy nawet przed wczoraj odezwały się moje jajniki które zazwyczaj na początku ciąży kłują przy gwałtowniejszych ruchach tym razem to odczycie pojawiało się rzadziej i mniej intensywniej niż poprzednim razem .Wczoraj rano w pracy dosyć mocno pobolewał okresowo brzuch. Piersi właściwie nic nie bolą, może są trochę bardziej napięte i mam takie ,,uczucie" 🤔czasem coś zakuje .

Na razie staram się myśleć o tym wszystkim jak naj mniej i nie analizować .

<3 <3 gratuluję Mamo!

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beamyx wrote:
    Ja też nie wytrzymałam i zrobiłam test, i mamy ⏸ 🙏🏻 Jeszcze w to nie umiem uwierzyć, euforia i strach zarazem. Jednakże same pozytywne myśli 😊🙏🏻

c7b547436136.jpg

aaa <3

beamyx lubi tę wiadomość

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    matko zapomniałam. Tyle czekałam na ten dzień, a zapomniałam, że już 8dpo! Chyba nie ma teraz sensu, bo tak wcześnie po owulacji to tylko z porannego moczu nie?
    Tak, jak tak wcześnie, to lepiej poczekaj do jutra :)

_Hania lubi tę wiadomość

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba ten cykl muszę spisać na straty, dziś 10 dc, ale jestem mega chora, kto to tam wie teraz czy to grypa czy covid🤷‍♀️ :(

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ