Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
-
WIADOMOŚĆ
-
sallvie wrote:Przekonamy się za kilka dni.
Ofkors wątpię już w zobaczenie dwóch kresek po pierwszym nieudanym cyklu
i nastawiam się na długie starania jak przy pierwszej ciąży ( taki typ człowieka )
U mnie pierwsza ciąża to przypadek był - wynik godzenia się po wielkiej kłótni 😅
A zobaczymy jak będzie teraz kiedy człowiek podjął się tego😊 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 18:42
-
Limonka26 wrote:Z tymi piersiami to mam tak samo! Od 2-3 lat co cykl po owu przez dzień-dwa bolą mnie akurat nie piersi, ale same sutki tak z wierzchu. A tym razem nic 🤷🏼♀️ I też już zwątpiłam, że może pęcherzyk nie pękł, zwłaszcza że w dzień owulki miałam dużo stresu... A za to od 5dpo boli mnie brzuch tak lekko okresowo 🙈
Mnie w sumie od samego dnia owu boli brzuch właśnie tak jakby trochę okresowo i czuje się jakbym miała mieć biegunkę ale nie mam 😂😂😂 Do tej pory nie miałam takich objawów, zazwyczaj ból piersi, wzdęcia i mdłości😊 także też jakiś dziwny ten cykl, ale narazie za wcześnie na jakiekolwiek objawy, bo dopiero 3dpo (o ile takowa była😂) -
Wow, wow, wow! 😍😍😍 Co za wiesci!!! Gratuluje dziewczyny. Niech marzec idzie tak dalej ❤️
Sallvie - szczerze mowiac mam tak samo 🙈 Niby pozytywnie sie nastawiam, bo to tak naprawde nasz pierwszy cykl staran, a gdzies z tylu glowy mam, zeby sie nie nakrecac, bo to na pewno potrwa. Taki typ czlowieka, jak to powiedzialasbeamyx lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina26 wrote:Dziewczyny temp skoczyła i z tego powodu zrobiłam test 😱 nie spodziewałam się tego 😮.
To moja 4 ciąża może chociaż ta będzie szczęśliwa🙏
Nie za jasną ta kreską na 13 dpo ? Na żywo trochę lepiej wygląda.
Z objawów to ja nic za bardzo nie mam 🤷♀️ale tak jak sobie dziś na spokojnie myślę to ostatnio zasypiam około 20 😉same oczy mi się zamykały .Parę dni po owu miałam straszną ochotę na kapustę kiszoną i oczywiście kupiłam cały worek a sok zlałam do pojemniczka i piłam go przez parę dni bo tak mi smakował ,ugotowałam ogórkówą i jem ją codziennie od 3 dni 😉.Wczoraj czy nawet przed wczoraj odezwały się moje jajniki które zazwyczaj na początku ciąży kłują przy gwałtowniejszych ruchach tym razem to odczycie pojawiało się rzadziej i mniej intensywniej niż poprzednim razem .Wczoraj rano w pracy dosyć mocno pobolewał okresowo brzuch. Piersi właściwie nic nie bolą, może są trochę bardziej napięte i mam takie ,,uczucie" 🤔czasem coś zakuje .
Na razie staram się myśleć o tym wszystkim jak naj mniej i nie analizować . -
Manioka wrote:A odnośnie progesteronu to on nie powinien właśnie rosnąć kiedy organizm przygotowuje się do ciąży? 🤔
On powinien rosnąć po owulacji, jak zostało wytworzone ciałko żółte, nie tylko jak jest ciążaManioka lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualny
-
Manioka wrote:A odnośnie progesteronu to on nie powinien właśnie rosnąć kiedy organizm przygotowuje się do ciąży? 🤔
Ja miałam w tamtym cyklu 29ng/ml 7dpo
A teraz 14dpo i 27ng/ml więc nie różni się zbytnio w ciąży czy nie w ciąży (tzn pewnie 14dpo w poprzednim cyklu już spadł ale same wartości są podobne na razie)Manioka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ladinola wrote:U mnie 30dc, cycki bolą jak oszalałe ale czekam na 🐵. 😂 Miałam chęć dzisiaj zrobić test ale zrezygnowałam, nie mam pojemnika na mocz w domu a mam te paskowe do zanurzenia. Więc ja planowo 7 marca będę testować jeśli do tej pory okres nie przyjdzie.
NataliaGie lubi tę wiadomość
-
Ladinola- sikaj do szklanki, dzisiaj dzien pozytywnych testow
Sama bym siknela gdyby nie to, ze dzis 11 dc 🤦♀️
Ja tez mam wysoki progesteron po owu. Nie raz sie jaralam, ze „ciazowy” po czym przed @ spadal z predkoscia swiatla. -
Beza27 wrote:Progesteron jest produkowany przez ciałko żółte w fazie lutelnej i na początku ciąży też ale ma podobne wartości, dopiero później przy ciąży rośnie
Ja miałam w tamtym cyklu 29ng/ml 7dpo
A teraz 14dpo i 27ng/ml więc nie różni się zbytnio w ciąży czy nie w ciąży (tzn pewnie 14dpo w poprzednim cyklu już spadł ale same wartości są podobne na razie)
Rozumiem 😊
No to zobaczymy co będzie 😊
Scenariusze są dwa: albo radość albo załamanie 😂
Oby ból podbrzusza po tym wszystkim był dobrym objawem😂😂🤞 -
Monika7 wrote:Dzień dobry 🙂 Dziś testuje jo_ana i _Hania. I czekamy na wieści od Zuzki i snw. Ewelina dzisiaj wysikała ⏸ także szlaki przetarte 😉Czekamy na Was 🤞🏻🍀
matko zapomniałam. Tyle czekałam na ten dzień, a zapomniałam, że już 8dpo! Chyba nie ma teraz sensu, bo tak wcześnie po owulacji to tylko z porannego moczu nie?syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
nick nieaktualny
-
Ewelina26 wrote:Dziewczyny temp skoczyła i z tego powodu zrobiłam test 😱 nie spodziewałam się tego 😮.
To moja 4 ciąża może chociaż ta będzie szczęśliwa🙏
Nie za jasną ta kreską na 13 dpo ? Na żywo trochę lepiej wygląda.
Z objawów to ja nic za bardzo nie mam 🤷♀️ale tak jak sobie dziś na spokojnie myślę to ostatnio zasypiam około 20 😉same oczy mi się zamykały .Parę dni po owu miałam straszną ochotę na kapustę kiszoną i oczywiście kupiłam cały worek a sok zlałam do pojemniczka i piłam go przez parę dni bo tak mi smakował ,ugotowałam ogórkówą i jem ją codziennie od 3 dni 😉.Wczoraj czy nawet przed wczoraj odezwały się moje jajniki które zazwyczaj na początku ciąży kłują przy gwałtowniejszych ruchach tym razem to odczycie pojawiało się rzadziej i mniej intensywniej niż poprzednim razem .Wczoraj rano w pracy dosyć mocno pobolewał okresowo brzuch. Piersi właściwie nic nie bolą, może są trochę bardziej napięte i mam takie ,,uczucie" 🤔czasem coś zakuje .
Na razie staram się myśleć o tym wszystkim jak naj mniej i nie analizować .
gratuluję Mamo!syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
beamyx wrote:
aaabeamyx lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:matko zapomniałam. Tyle czekałam na ten dzień, a zapomniałam, że już 8dpo! Chyba nie ma teraz sensu, bo tak wcześnie po owulacji to tylko z porannego moczu nie?
_Hania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny