X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierdziele, naprawdę pierdziele dziewczyny. Mam już syndrom ciążowego mózgu. A raczej jego braku. W piątek zostawiłam auto na zapalonych światłach na cały dzień pracy, dziś to samo i musiałam szukać miłego Pana, który użyczy mi swój akumulator żebym mogła odpalić. A nie zdarza mi się to, swoim autem jeżdżę już dobrych parę lat i odruch mam taki, że jedna ręka wyciągam kluczyki ze stacyjki, drugą gaszę światła. Papka z mózgu. Jak ktokolwiek zapyta się o wczesne objawy ciąży to u mnie będą to nie pykanie jajników, nie ból ciągnacy piersi i ich wrażliwość, nie ból jak na okres a właśnie papka z mózgu i rozkojarzenie totalne...

Domistr, Ola_45, mgielka lubią tę wiadomość

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Pierdziele, naprawdę pierdziele dziewczyny. Mam już syndrom ciążowego mózgu. A raczej jego braku. W piątek zostawiłam auto na zapalonych światłach na cały dzień pracy, dziś to samo i musiałam szukać miłego Pana, który użyczy mi swój akumulator żebym mogła odpalić. A nie zdarza mi się to, swoim autem jeżdżę już dobrych parę lat i odruch mam taki, że jedna ręka wyciągam kluczyki ze stacyjki, drugą gaszę światła. Papka z mózgu. Jak ktokolwiek zapyta się o wczesne objawy ciąży to u mnie będą to nie pykanie jajników, nie ból ciągnacy piersi i ich wrażliwość, nie ból jak na okres a właśnie papka z mózgu i rozkojarzenie totalne...
    U Ciebie są bardzo obiecujące te wszystkie objawy także trzymam kciuki 🤞
    I czekam na kreski ⏸️💚

Olenkaqx lubi tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Domistr Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Haha ale się uśmiałam 😄 i to jest konkretny objaw, trzymam kciuki 🍀

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agut wrote:
    Nie testowalas jeszcze prawda?
    Jeszcze nie. Wszystkiego wyglądało obiecująco aż do dzisiejszego wieczora. Chociaż teraz jak się położyłam to trochę przeszło. (Tak, ostatnio chodzę tak wcześnie spać 😅 dosłownie jak moje dziecko)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    2025r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już dzisiaj męczy na okres, gazuje tak, że aż się wstydzę w domu chociaż to ludzka rzecz. Nudności męczą najbardziej chyba. No i ściska już brzuch na 🐵. Jutro chyba nadejście franca.

• Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jak zmusiłam gościa do pomocy? ) 'panie w ciazy jestem (co z tego że dopiero w trzecim tygodniu 😂😂) do domu mam 30km, akumulator mi padł, pomoże mi Pan?'
    Nie mówiąc o tym, że zapomniałam o tradycyjnym co wtorkowym spotkaniu męza z kolegą i byłam żywo zdziwiona, ze to juz dziś jest wtorek :D
    Ladinola ja tam trzymam tradycyjnie za Ciebie kciuki że może to jednak nie malpa :) 🦍

Ladinola, Ester, Monika7, Just, mgielka, Limonka26 lubią tę wiadomość

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam wszystkie, ktore nie wysikaly dzis drugiej kreski, ale wierze, ze pojawia sie szybciej niz myslicie ❤️
    Cholera, ja mialam postanowienie, ze do staran o drugie dziecko podchodze na luzie, bez kontrolowania, bez doszukiwania sie objawow, czytania godzinami czy ktos mial tak samo jak ja... i dupa. Tak, jak piszecie do owulacji jeszcze jakos sie trzymam, a pozniej kazdy dzien dluzy sie niemilosiernie i wpadam w obsesje. Nie lubie tego czasu.
    Tym bardziej, ze w pierwszej ciazy nie mialam zadnych z tych objawow, ktorych doszukiwalam sie przez rok staran 🙈
    Mam w sobie w ogole jakis stres zwiazany z tym, ze to nasz pierwszy cykl staran. Podswiadomie bardzo licze, ze sie uda. Chyba az za bardzo...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaGie wrote:
    No liczę na to :p robię krok do przodu 😁
    A co do facetów to mój nic nie pyta, nic nie wnika, nigdy mi nie mówi ale dzisiaj jesteś jakaś inna w środku ...
    seks to seks :p
    Tylko ja świruje i odświeżam forum co 2 godziny :p od jakiegoś czasu badam śluz , nawet już po owulacji ( nie wiem po co )
    Tez bym chciała mieć podejście jak on, ale trochę za długo to trwa.
    W ogóle to ja nie wiem, czy tylko ja tak mam czy my wszystkie ... (kobieta zmienna jest )
    Poczatek cyklu mówię a mam wyjebane, będzie co będzie ... przychodzi owulacja o kurde teraz trzeba działać , a potem odliczanie dni do okresu jakby nie wiem co to było. Tak mi się często zmienia .. i jak ktoś mówi „wyluzuj, to na pewno zadziała „ No ale jak ... jak ja dziś wyluzuje to jutro wszystko może się zmienić . Nie przetrwałam nigdy całego cyklu na wyjebce 🤔

Na wyjebce najlepiej.Ja miałam dwa takie cykle przy staraniach w życiu.Pierwszy to w owulacje pokłóciłam się bardzo z mężem i do niczego nie doszło.Jak się dogadaliśmy to dopiero sreduszkowaliśmy.Pamiętam,że myślałam o tym że to za późno i tak nic z tego nie będzie i że to jego wina.I te myśli oczywiście w trakcie...i tak powstał starszak.Drugi cykl na wyjebce to było wtedy gdy mieliśmy w domu przez kilka dni nieproszonego gościa i miałam dość,byłam bardzo zmęczona i nawet leki na stymulacje wzięłam zamiast piątego to ósmego dnia cyklu.Czas leciał i test zrobiłam dla formalności bo byłam na luteinie i chciałam odstawić i tak dowiedzieliśmy się o młodszym.

• weronika_weronika Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2021, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Przytulam wszystkie, ktore nie wysikaly dzis drugiej kreski, ale wierze, ze pojawia sie szybciej niz myslicie ❤️
    Cholera, ja mialam postanowienie, ze do staran o drugie dziecko podchodze na luzie, bez kontrolowania, bez doszukiwania sie objawow, czytania godzinami czy ktos mial tak samo jak ja... i dupa. Tak, jak piszecie do owulacji jeszcze jakos sie trzymam, a pozniej kazdy dzien dluzy sie niemilosiernie i wpadam w obsesje. Nie lubie tego czasu.
    Tym bardziej, ze w pierwszej ciazy nie mialam zadnych z tych objawow, ktorych doszukiwalam sie przez rok staran 🙈
    Mam w sobie w ogole jakis stres zwiazany z tym, ze to nasz pierwszy cykl staran. Podswiadomie bardzo licze, ze sie uda. Chyba az za bardzo...

U mnie tez juz podobnie sie dzieje. Mowilam sobie, ze przy nadtepnym dziecku przeciez samo pyknie, bez zadnych stresow i nakrecania sie 🤣 A tu rzeczywistosc, suplementacja pelna para, testy owu i ciazowe juz w zapasie w łazience i kombinuje, co tu jeszcze ogarnac. Czas po owulacji beznadziejny, liczenie dni kiedy moge juz sikac 😀A to dopiero 2 cykl na powaznie 😅😅

Starania o 2 maluszka od 01.2021
    km5svcqg2y585a87.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj test negatywny. Zrobiłam dla spokoju, może głowa odpuści to szybciej okres przyjdzie.

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    2025r
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    U mnie dzisiaj test negatywny. Zrobiłam dla spokoju, może głowa odpuści to szybciej okres przyjdzie.
    😞
    Ale póki nie ma 🐒 nie puszczam kciuków 🤞

Kto jeszcze dzisiaj testuje? 💚

Monika7 lubi tę wiadomość

6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny temp skoczyła i z tego powodu zrobiłam test 😱 nie spodziewałam się tego 😮.

c4d7336c21d1.jpg

To moja 4 ciąża może chociaż ta będzie szczęśliwa🙏
    Nie za jasną ta kreską na 13 dpo ? Na żywo trochę lepiej wygląda.

Z objawów to ja nic za bardzo nie mam 🤷‍♀️ale tak jak sobie dziś na spokojnie myślę to ostatnio zasypiam około 20 😉same oczy mi się zamykały .Parę dni po owu miałam straszną ochotę na kapustę kiszoną i oczywiście kupiłam cały worek a sok zlałam do pojemniczka i piłam go przez parę dni bo tak mi smakował ,ugotowałam ogórkówą i jem ją codziennie od 3 dni 😉.Wczoraj czy nawet przed wczoraj odezwały się moje jajniki które zazwyczaj na początku ciąży kłują przy gwałtowniejszych ruchach tym razem to odczycie pojawiało się rzadziej i mniej intensywniej niż poprzednim razem .Wczoraj rano w pracy dosyć mocno pobolewał okresowo brzuch. Piersi właściwie nic nie bolą, może są trochę bardziej napięte i mam takie ,,uczucie" 🤔czasem coś zakuje .

Na razie staram się myśleć o tym wszystkim jak naj mniej i nie analizować .

Monika7, Ester, Agut, Beza27, Olenkaqx, Otter, NataliaGie, Magda_Lena, Martyna33, sallvie, futuremama, abrakadabra, Limonka26, Morgana, Sendi94, wariancja, Just, Vivian, Nikodemka, Ladinola, _Hania, jo_ana, Ola_45, MartiWa, weronika_weronika, Niebieska Gwiazda, Gizmo 11 lubią tę wiadomość

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • Otter Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 17:40

Ewelina26 lubi tę wiadomość

• Monika7 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, gratulacje 😍

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂 Dziś testuje jo_ana i _Hania. I czekamy na wieści od Zuzki i snw. Ewelina dzisiaj wysikała ⏸ także szlaki przetarte 😉Czekamy na Was 🤞🏻🍀

Otter, Ewelina26 lubią tę wiadomość

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Dastiny Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Ewelina!
    Ja wam powiem ze jestem zadowolona pierwszy raz po owu bez luteiny mam skok i to wysoko bo w porównaniu do innych cykli 2 kreski wyzej, dziś zaczęłam luteinę i duphaston i odliczanie do poniedziałku 😁

Monika7, Beza27 lubią tę wiadomość

• Zuzka Znajoma

Wysłany: 3 marca 2021, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temperatura spadła wiec 99,99% @ dzisiaj. Z dobrych wieści mam cykle 25 dniowe, wiec proszę o zapisanie na kolejne testowanie 27 marca :D

Magda_Lena, Monika7 lubią tę wiadomość

• Agut Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2021, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super❤️❤️
    Ewelina26 wrote:
    Dziewczyny temp skoczyła i z tego powodu zrobiłam test 😱 nie spodziewałam się tego 😮.

c4d7336c21d1.jpg

Z objawów to ja nic za bardzo nie mam 🤷‍♀️ale tak jak sobie dziś na spokojnie myślę to ostatnio zasypiam około 20 😉same oczy mi się zamykały .Parę dni po owu miałam straszną ochotę na kapustę kiszoną i oczywiście kupiłam cały worek a sok zlałam do pojemniczka i piłam go przez parę dni bo tak mi smakował ,ugotowałam ogórkówą i jem ją codziennie od 3 dni 😉.Wczoraj czy nawet przed wczoraj odezwały się moje jajniki które zazwyczaj na początku ciąży kłują przy gwałtowniejszych ruchach tym razem to odczycie pojawiało się rzadziej i mniej intensywniej niż poprzednim razem .Wczoraj rano w pracy dosyć mocno pobolewał okresowo brzuch. Piersi właściwie nic nie bolą, może są trochę bardziej napięte i mam takie ,,uczucie" 🤔czasem coś zakuje .

👫🏻29 lat
    Starania od 01.2021
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:

c4d7336c21d1.jpg

Ewelina gratulacje 🎉🎉 nie za jasna, sama na pewno wiesz że to zależy od momentu zagnieżdżenia, a poza tym wcale jasna nie jest jak na moje oko, jeżeli jeszcze na żywo jest ciemniejsza 🥰

6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina piękna Kreska! Gratulacje 🎊

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ