X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierdziele, naprawdę pierdziele dziewczyny. Mam już syndrom ciążowego mózgu. A raczej jego braku. W piątek zostawiłam auto na zapalonych światłach na cały dzień pracy, dziś to samo i musiałam szukać miłego Pana, który użyczy mi swój akumulator żebym mogła odpalić. A nie zdarza mi się to, swoim autem jeżdżę już dobrych parę lat i odruch mam taki, że jedna ręka wyciągam kluczyki ze stacyjki, drugą gaszę światła. Papka z mózgu. Jak ktokolwiek zapyta się o wczesne objawy ciąży to u mnie będą to nie pykanie jajników, nie ból ciągnacy piersi i ich wrażliwość, nie ból jak na okres a właśnie papka z mózgu i rozkojarzenie totalne...

Domistr, Ola_45, mgielka lubią tę wiadomość

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Pierdziele, naprawdę pierdziele dziewczyny. Mam już syndrom ciążowego mózgu. A raczej jego braku. W piątek zostawiłam auto na zapalonych światłach na cały dzień pracy, dziś to samo i musiałam szukać miłego Pana, który użyczy mi swój akumulator żebym mogła odpalić. A nie zdarza mi się to, swoim autem jeżdżę już dobrych parę lat i odruch mam taki, że jedna ręka wyciągam kluczyki ze stacyjki, drugą gaszę światła. Papka z mózgu. Jak ktokolwiek zapyta się o wczesne objawy ciąży to u mnie będą to nie pykanie jajników, nie ból ciągnacy piersi i ich wrażliwość, nie ból jak na okres a właśnie papka z mózgu i rozkojarzenie totalne...
    U Ciebie są bardzo obiecujące te wszystkie objawy także trzymam kciuki 🤞
    I czekam na kreski ⏸️💚

Olenkaqx lubi tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Domistr Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Haha ale się uśmiałam 😄 i to jest konkretny objaw, trzymam kciuki 🍀

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agut wrote:
    Nie testowalas jeszcze prawda?
    Jeszcze nie. Wszystkiego wyglądało obiecująco aż do dzisiejszego wieczora. Chociaż teraz jak się położyłam to trochę przeszło. (Tak, ostatnio chodzę tak wcześnie spać 😅 dosłownie jak moje dziecko)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już dzisiaj męczy na okres, gazuje tak, że aż się wstydzę w domu chociaż to ludzka rzecz. Nudności męczą najbardziej chyba. No i ściska już brzuch na 🐵. Jutro chyba nadejście franca.

• Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jak zmusiłam gościa do pomocy? ) 'panie w ciazy jestem (co z tego że dopiero w trzecim tygodniu 😂😂) do domu mam 30km, akumulator mi padł, pomoże mi Pan?'
    Nie mówiąc o tym, że zapomniałam o tradycyjnym co wtorkowym spotkaniu męza z kolegą i byłam żywo zdziwiona, ze to juz dziś jest wtorek :D
    Ladinola ja tam trzymam tradycyjnie za Ciebie kciuki że może to jednak nie malpa :) 🦍

Ladinola, Ester, Monika7, Just, mgielka, Limonka26 lubią tę wiadomość

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam wszystkie, ktore nie wysikaly dzis drugiej kreski, ale wierze, ze pojawia sie szybciej niz myslicie ❤️
    Cholera, ja mialam postanowienie, ze do staran o drugie dziecko podchodze na luzie, bez kontrolowania, bez doszukiwania sie objawow, czytania godzinami czy ktos mial tak samo jak ja... i dupa. Tak, jak piszecie do owulacji jeszcze jakos sie trzymam, a pozniej kazdy dzien dluzy sie niemilosiernie i wpadam w obsesje. Nie lubie tego czasu.
    Tym bardziej, ze w pierwszej ciazy nie mialam zadnych z tych objawow, ktorych doszukiwalam sie przez rok staran 🙈
    Mam w sobie w ogole jakis stres zwiazany z tym, ze to nasz pierwszy cykl staran. Podswiadomie bardzo licze, ze sie uda. Chyba az za bardzo...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaGie wrote:
    No liczę na to :p robię krok do przodu 😁
    A co do facetów to mój nic nie pyta, nic nie wnika, nigdy mi nie mówi ale dzisiaj jesteś jakaś inna w środku ...
    seks to seks :p
    Tylko ja świruje i odświeżam forum co 2 godziny :p od jakiegoś czasu badam śluz , nawet już po owulacji ( nie wiem po co )
    Tez bym chciała mieć podejście jak on, ale trochę za długo to trwa.
    W ogóle to ja nie wiem, czy tylko ja tak mam czy my wszystkie ... (kobieta zmienna jest )
    Poczatek cyklu mówię a mam wyjebane, będzie co będzie ... przychodzi owulacja o kurde teraz trzeba działać , a potem odliczanie dni do okresu jakby nie wiem co to było. Tak mi się często zmienia .. i jak ktoś mówi „wyluzuj, to na pewno zadziała „ No ale jak ... jak ja dziś wyluzuje to jutro wszystko może się zmienić . Nie przetrwałam nigdy całego cyklu na wyjebce 🤔

Na wyjebce najlepiej.Ja miałam dwa takie cykle przy staraniach w życiu.Pierwszy to w owulacje pokłóciłam się bardzo z mężem i do niczego nie doszło.Jak się dogadaliśmy to dopiero sreduszkowaliśmy.Pamiętam,że myślałam o tym że to za późno i tak nic z tego nie będzie i że to jego wina.I te myśli oczywiście w trakcie...i tak powstał starszak.Drugi cykl na wyjebce to było wtedy gdy mieliśmy w domu przez kilka dni nieproszonego gościa i miałam dość,byłam bardzo zmęczona i nawet leki na stymulacje wzięłam zamiast piątego to ósmego dnia cyklu.Czas leciał i test zrobiłam dla formalności bo byłam na luteinie i chciałam odstawić i tak dowiedzieliśmy się o młodszym.

• weronika_weronika Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2021, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Przytulam wszystkie, ktore nie wysikaly dzis drugiej kreski, ale wierze, ze pojawia sie szybciej niz myslicie ❤️
    Cholera, ja mialam postanowienie, ze do staran o drugie dziecko podchodze na luzie, bez kontrolowania, bez doszukiwania sie objawow, czytania godzinami czy ktos mial tak samo jak ja... i dupa. Tak, jak piszecie do owulacji jeszcze jakos sie trzymam, a pozniej kazdy dzien dluzy sie niemilosiernie i wpadam w obsesje. Nie lubie tego czasu.
    Tym bardziej, ze w pierwszej ciazy nie mialam zadnych z tych objawow, ktorych doszukiwalam sie przez rok staran 🙈
    Mam w sobie w ogole jakis stres zwiazany z tym, ze to nasz pierwszy cykl staran. Podswiadomie bardzo licze, ze sie uda. Chyba az za bardzo...

U mnie tez juz podobnie sie dzieje. Mowilam sobie, ze przy nadtepnym dziecku przeciez samo pyknie, bez zadnych stresow i nakrecania sie 🤣 A tu rzeczywistosc, suplementacja pelna para, testy owu i ciazowe juz w zapasie w łazience i kombinuje, co tu jeszcze ogarnac. Czas po owulacji beznadziejny, liczenie dni kiedy moge juz sikac 😀A to dopiero 2 cykl na powaznie 😅😅

Starania o 2 maluszka od 01.2021
    km5svcqg2y585a87.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj test negatywny. Zrobiłam dla spokoju, może głowa odpuści to szybciej okres przyjdzie.

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    U mnie dzisiaj test negatywny. Zrobiłam dla spokoju, może głowa odpuści to szybciej okres przyjdzie.
    😞
    Ale póki nie ma 🐒 nie puszczam kciuków 🤞

Kto jeszcze dzisiaj testuje? 💚

Monika7 lubi tę wiadomość

6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny temp skoczyła i z tego powodu zrobiłam test 😱 nie spodziewałam się tego 😮.

c4d7336c21d1.jpg

To moja 4 ciąża może chociaż ta będzie szczęśliwa🙏
    Nie za jasną ta kreską na 13 dpo ? Na żywo trochę lepiej wygląda.

Z objawów to ja nic za bardzo nie mam 🤷‍♀️ale tak jak sobie dziś na spokojnie myślę to ostatnio zasypiam około 20 😉same oczy mi się zamykały .Parę dni po owu miałam straszną ochotę na kapustę kiszoną i oczywiście kupiłam cały worek a sok zlałam do pojemniczka i piłam go przez parę dni bo tak mi smakował ,ugotowałam ogórkówą i jem ją codziennie od 3 dni 😉.Wczoraj czy nawet przed wczoraj odezwały się moje jajniki które zazwyczaj na początku ciąży kłują przy gwałtowniejszych ruchach tym razem to odczycie pojawiało się rzadziej i mniej intensywniej niż poprzednim razem .Wczoraj rano w pracy dosyć mocno pobolewał okresowo brzuch. Piersi właściwie nic nie bolą, może są trochę bardziej napięte i mam takie ,,uczucie" 🤔czasem coś zakuje .

Na razie staram się myśleć o tym wszystkim jak naj mniej i nie analizować .

Monika7, Ester, Agut, Beza27, Olenkaqx, Otter, NataliaGie, Magda_Lena, Martyna33, sallvie, futuremama, abrakadabra, Limonka26, Morgana, Sendi94, wariancja, Just, Vivian, Nikodemka, Ladinola, _Hania, jo_ana, Ola_45, MartiWa, weronika_weronika, Niebieska Gwiazda, Gizmo 11 lubią tę wiadomość

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

02.2025 III procedura * 18 pęcherzyków i tylko 1 komórka 😭brak zarodków .

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • Otter Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2022, 17:40

Ewelina26 lubi tę wiadomość

• Monika7 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, gratulacje 😍

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂 Dziś testuje jo_ana i _Hania. I czekamy na wieści od Zuzki i snw. Ewelina dzisiaj wysikała ⏸ także szlaki przetarte 😉Czekamy na Was 🤞🏻🍀

Otter, Ewelina26 lubią tę wiadomość

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Dastiny Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Ewelina!
    Ja wam powiem ze jestem zadowolona pierwszy raz po owu bez luteiny mam skok i to wysoko bo w porównaniu do innych cykli 2 kreski wyzej, dziś zaczęłam luteinę i duphaston i odliczanie do poniedziałku 😁

Monika7, Beza27 lubią tę wiadomość

• Zuzka Znajoma

Wysłany: 3 marca 2021, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temperatura spadła wiec 99,99% @ dzisiaj. Z dobrych wieści mam cykle 25 dniowe, wiec proszę o zapisanie na kolejne testowanie 27 marca :D

Magda_Lena, Monika7 lubią tę wiadomość

• Agut Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2021, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super❤️❤️
    Ewelina26 wrote:
    Dziewczyny temp skoczyła i z tego powodu zrobiłam test 😱 nie spodziewałam się tego 😮.

c4d7336c21d1.jpg

Z objawów to ja nic za bardzo nie mam 🤷‍♀️ale tak jak sobie dziś na spokojnie myślę to ostatnio zasypiam około 20 😉same oczy mi się zamykały .Parę dni po owu miałam straszną ochotę na kapustę kiszoną i oczywiście kupiłam cały worek a sok zlałam do pojemniczka i piłam go przez parę dni bo tak mi smakował ,ugotowałam ogórkówą i jem ją codziennie od 3 dni 😉.Wczoraj czy nawet przed wczoraj odezwały się moje jajniki które zazwyczaj na początku ciąży kłują przy gwałtowniejszych ruchach tym razem to odczycie pojawiało się rzadziej i mniej intensywniej niż poprzednim razem .Wczoraj rano w pracy dosyć mocno pobolewał okresowo brzuch. Piersi właściwie nic nie bolą, może są trochę bardziej napięte i mam takie ,,uczucie" 🤔czasem coś zakuje .

👫🏻29 lat
    Starania od 01.2021
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:

c4d7336c21d1.jpg

Ewelina gratulacje 🎉🎉 nie za jasna, sama na pewno wiesz że to zależy od momentu zagnieżdżenia, a poza tym wcale jasna nie jest jak na moje oko, jeżeli jeszcze na żywo jest ciemniejsza 🥰

6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina piękna Kreska! Gratulacje 🎊

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ