X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Mnie przed 🐒 śluz zanika😊 jest tylko uczucie takiego mokrego czegoś, ale nie ma nic na bieliźnie 😊
    Zaczęłam sobie przypominać, czytać wiadomości stare. 😂 Tak, przed okresem zalewa mnie zawsze kremowym śluzem, zawsze w dniu dostania okresu lub tak dzień przed. Także czekam na 🐵. 😂

• _Hania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Też macie "nawał" śluzu tuż przed 🐵? Bo ja tak sobie próbuje przypomnieć czy tak miewam zawsze czy nie. 🤔 Tak to jest jak się kompletnie nie analizuje i nie zapisuje objawów śluzów itp. 😂

Ja nie pamiętam, ale kobiety rożnie mają, czasami nawet przed okresem pojawić się może 'płodny śluz' a najlepsze, że nawet jedna kobieta może mieć jakieś różnice w cyklu, ale każda anomalia może świadczyć że coś się dzieje:-)

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    No ja byłam w szoku jak zrobiłam test po tak długim czasie i wyszedł pozytyw😂 jakby mi ktoś w łeb przywalił 😂
    I jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to wtedy zaczęły się objawy😂😂

Ja po pozytywnym teście przestałam jeść suszone pomidory :p a potem mdłości, wymioty... nie dało się nie zauważyć, że jestem w ciąży :D

Manioka lubi tę wiadomość

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Ja nie pamiętam, ale kobiety rożnie mają, czasami nawet przed okresem pojawić się może 'płodny śluz' a najlepsze, że nawet jedna kobieta może mieć jakieś różnice w cyklu, ale każda anomalia może świadczyć że coś się dzieje:-)
    No dokładnie, ja zawsze miałam gazy na okres, no ale jednak okazuje się, że nie zawsze, czasem w ogóle nie mam. Także tak jak ciąża może być inna u kobiety tak samo i cykle. 👍

• Manioka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Ja po pozytywnym teście przestałam jeść suszone pomidory :p a potem mdłości, wymioty... nie dało się nie zauważyć, że jestem w ciąży :D

Ja do tej pory nie zjem ryby z puszki w sosie pomidorowym 😂😂
    A mdłości miałam tylko parę dni przed ślubem to się śmiałam, że z jednej strony będzie trzymał mnie mąż a w drugiej ręce będę trzymać zamiast bukiet to miednice😂😂
    A drugi raz to jak robiłam sobie spaghetti na obiad, bo miałam ochotę.. Ale jak poczułam zapach mięsa mielonego które się smażyło to wyłączyłam to szybko i wylądowałam w toalecie 😂😂

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Agut Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam identycznie!🙊 zeswirowac mozna🤦🏻‍♀️ Plus ja,w okolicach cyklu, jak maz nie chce, to od razu placze po kątach🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️😆
    NataliaGie wrote:
    No liczę na to :p robię krok do przodu 😁
    A co do facetów to mój nic nie pyta, nic nie wnika, nigdy mi nie mówi ale dzisiaj jesteś jakaś inna w środku ...
    seks to seks :p
    Tylko ja świruje i odświeżam forum co 2 godziny :p od jakiegoś czasu badam śluz , nawet już po owulacji ( nie wiem po co )
    Tez bym chciała mieć podejście jak on, ale trochę za długo to trwa.
    W ogóle to ja nie wiem, czy tylko ja tak mam czy my wszystkie ... (kobieta zmienna jest )
    Poczatek cyklu mówię a mam wyjebane, będzie co będzie ... przychodzi owulacja o kurde teraz trzeba działać , a potem odliczanie dni do okresu jakby nie wiem co to było. Tak mi się często zmienia .. i jak ktoś mówi „wyluzuj, to na pewno zadziała „ No ale jak ... jak ja dziś wyluzuje to jutro wszystko może się zmienić . Nie przetrwałam nigdy całego cyklu na wyjebce 🤔

👫🏻29 lat
    Starania od 01.2021
  • NataliaGie Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agut wrote:
    Ja mam identycznie!🙊 zeswirowac mozna🤦🏻‍♀️ Plus ja,w okolicach cyklu, jak maz nie chce, to od razu placze po kątach🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️😆

Ja tez ! 🤣 a już w tym cyklu to takie ostre słowa poleciały, ze później trochę kaca moralnego miałam :p takiej złości to jeszcze u mnie nie było. Oby było warto Haha

Agut lubi tę wiadomość

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
  • NataliaGie Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Dzień przed testem przy wstawaniu z kanapy poczułam dziwny ból, taki zakwasowy właśnie w podbrzuszu i powiedziałam mężowi, że rano leci po test :p

Co to jest zakwasowy ból ?

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaGie wrote:
    Taki jak zakwasy po ćwiczeniach. :)

• Manioka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozerwie mi dziś jajnika... 😒

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Agut Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mogę ustawić sobie informacje w stopce, tak jak u Was? (Ile mam lat, ile cs, itd .)

👫🏻29 lat
    Starania od 01.2021
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaGie wrote:

Tak, jak napisała Ladinola. Taki jak po ćwiczeniach jest. Jak zapomnisz, że masz zakwas i szybko ruszysz to te jest taki mocniejszy ból. Ale to była jednorazowa akcja :-)

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Rozerwie mi dziś jajnika... 😒

może tam coś się dzieje? :) Który masz dzień cyklu, bo się pogubiłam.

Manioka lubi tę wiadomość

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agut wrote:
    Jak mogę ustawić sobie informacje w stopce, tak jak u Was? (Ile mam lat, ile cs, itd .)

W ustawieniach, w 'społeczność' możesz dodać podpis, zdjecie itp :)

Agut lubi tę wiadomość

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    W ustawieniach, w 'społeczność' możesz dodać podpis, zdjecie itp :)
    Agut, tak jak Hania pisze, tylko to się da zrobić, jak się nie mylę tylko na stronie OvuFriend. Przez aplikację chyba się nie da 🙂

Agut lubi tę wiadomość

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek wraca z pracy i znowu tyle stron do nadrobienia 😄

Ja dalej nie wiem o co chodzi z moim wykresem. Patrzę i nie rozumiem, czemu te temperatury po okresie takie wysokie. Czuję się jak przed @ a nie po. Dalej wzdęta i nabrzmiałe piersi. To chyba nie wina stymulacji, bo brałam już ten lek i wcześniej nic takiego się nie działo ...

Jutro mam w końcu monitoring, ale jakieś złe przeczucia mam 😔

Limonka26 lubi tę wiadomość

33l. ♀ ➥PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Człowiek wraca z pracy i znowu tyle stron do nadrobienia 😄

Ja dalej nie wiem o co chodzi z moim wykresem. Patrzę i nie rozumiem, czemu te temperatury po okresie takie wysokie. Czuję się jak przed @ a nie po. Dalej wzdęta i nabrzmiałe piersi. To chyba nie wina stymulacji, bo brałam już ten lek i wcześniej nic takiego się nie działo ...

Jutro mam w końcu monitoring, ale jakieś złe przeczucia mam 😔
    Trzeba myśleć pozytywnie :)

Morgana lubi tę wiadomość

• Monika7 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    NAC ile brać.. bo że od 3dc do 7dc to wiem
    1200 mg ☺️ Ale jeśli kupisz w dawkach po 500 mg, możesz wziąć 3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 17:38

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Trzeba myśleć pozytywnie :)

Chyba wolę pozytywnie się zaskoczyć, niż mocno rozczarować. :)
    Mózg podpowiada, że coś jest nie tak, ale znowu serce próbuje bronić, że może te moje objawy to jednak są dobre? Może to znaczy, że te moje jajniki się z końcu rozruszają?
    Ale jutro dopiero 9dc, więc jestem nastawiona, że też nie wiele może jeszcze być widać.

33l. ♀ ➥PCOS
  • mgielka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Też macie "nawał" śluzu tuż przed 🐵? Bo ja tak sobie próbuje przypomnieć czy tak miewam zawsze czy nie. 🤔 Tak to jest jak się kompletnie nie analizuje i nie zapisuje objawów śluzów itp. 😂
    Normalnie nie, ale ostatnio przy CB i owszem!

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ