X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściskam was dziewczyny, które zobaczyły biel albo @ nadciąga. Oby nowy cykl to był wasz cykl <3

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Dastiny Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikajcie kobity bo czekam 😁

Monika7, Gizmo 11 lubią tę wiadomość

• _Hania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    Chciałam iść zrobić betę to okazało się że nie było miejsca w pobliżu i szłam bardzo długo żeby zobaczyć kolejkę na 2 piętra. Więc się popłakałam i pojechałam do domu 🤷🏻‍♀️
    Poczym się pokłóciłam z mężem bo chciał dzisiaj oddać auto do mechanika, a ja chciałam jechac o 12 jeszcze raz spróbować, więc znowu sobie popłakałam...

Wariancja przytulam mocno, czasem takie wkurzenie i oddalenie od myslenia o jednym przynosi niespodzianki 🤞

Alutka zrobiłaś ten test ?

Oj hormony :-) Beza jak się nie uda zrobić bety to nic, testy jednoznacznie wskazują ciążę, ciesz się tym stanem. Chyba, że zależy Ci na tej becie z jakiegoś konkretnego powodu?

Ja w następnej ciąży bety chyba nie będę robić. Dla mnie to był mega stres, taki, że chyba 4 czy 5 dni po terminie @ poleciałam na USG i na szczęście pęcherzyk był już widoczny, bo wyniki bety wskazywały, że może coś być nie tak.

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Oj hormony :-) Beza jak się nie uda zrobić bety to nic, testy jednoznacznie wskazują ciążę, ciesz się tym stanem. Chyba, że zależy Ci na tej becie z jakiegoś konkretnego powodu?

Ja w następnej ciąży bety chyba nie będę robić. Dla mnie to był mega stres, taki, że chyba 4 czy 5 dni po terminie @ poleciałam na USG i na szczęście pęcherzyk był już widoczny, bo wyniki bety wskazywały, że może coś być nie tak.
    A chciałam tylko ją zobaczyć 🤪 i już kupiłam badania więc już zrobię, jakbym nie kupiła ich przez internet to chyba bym zrezygnowała 😛

Alutka czekam 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 10:20

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    A chciałam tylko ją zobaczyć 🤪 i już kupiłam badania więc już zrobię, jakbym nie kupiła ich przez internet to chyba bym zrezygnowała 😛

Alutka czekam 🤪

Aaa, no jak już zapłacone, to trzeba zrobić :D na pewno będzie piękna beta :-)

Alutka buduje napięcie :D

Beza27 lubi tę wiadomość

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety biel, jakby się uparł człowiek to by niby coś tam widział aczkolwiek to na pewno moja wyobraźnia :)

Nie poddaje się, następne testowanko za 2 dni :)

Agut lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Niestety biel, jakby się uparł człowiek to by niby coś tam widział aczkolwiek to na pewno moja wyobraźnia :)

To pewnie dlatego że było rozwodnione 😛 za dwa dni tam będzie 🤞

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Dastiny Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano mówię do męża - chyba zrobię test 8 marca w dzień kobiet, będę 9 dpo to jak będzie miało coś wyjść to wyjdzie. A on mówi do mnie - noo pewnie przecież na bank jesteś w ciąży już to co za różnica kiedy zrobisz 😂
    On w to mocno wierzy i ja chyba też chcę wierzyć. Bardzo bym poszła na monitoring ale mam nie przychodzić bo lekarz mówi że widuje mnie częściej niż własną matkę i mam sobie dać spokój przez 2 miesiące bo już wszystko jest dobrze. Przez to że przesunęła mi się owu codziennie od 12 dc myślałam że to dziś i męczyłam chłopa a teraz dałam mu spokój i dziś znów czuję dziwne bóle i wydaje mi się że znów to dziś, oszaleje 😂

Monika7, Limonka26, Julkaaa lubią tę wiadomość

• weronika_weronika Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Dziś rano mówię do męża - chyba zrobię test 8 marca w dzień kobiet, będę 9 dpo to jak będzie miało coś wyjść to wyjdzie. A on mówi do mnie - noo pewnie przecież na bank jesteś w ciąży już to co za różnica kiedy zrobisz 😂
    On w to mocno wierzy i ja chyba też chcę wierzyć. Bardzo bym poszła na monitoring ale mam nie przychodzić bo lekarz mówi że widuje mnie częściej niż własną matkę i mam sobie dać spokój przez 2 miesiące bo już wszystko jest dobrze. Przez to że przesunęła mi się owu codziennie od 12 dc myślałam że to dziś i męczyłam chłopa a teraz dałam mu spokój i dziś znów czuję dziwne bóle i wydaje mi się że znów to dziś, oszaleje 😂

Jak Ci faceci są pewni swoich działań :P U mnie to samo, w okres wielkie zdziwienie: ale jak to, przecież miałaś już być w ciąży :D

Starania o 2 maluszka od 01.2021
    km5svcqg2y585a87.png
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eii to znowu ja🙈
    Zrobiłam ostatniego owulaka, bo już nie mam😂
    Proszę mi wyjaśnić te cuda😅

IMG_20210302_104614.jpg

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Z jednej strony to jest takie super, jak mąż się tak pozytywnie nastawia, ale wiem też po sobie, że czasem przez to trudniej. Mój mąż generalnie mówi do mojego brzucha i pyta czy jest tam kto 😂 i fajnie fajnie, tylko ja się przez to bardziej nakręcam. Także pod koniec cyklu ciężej mi 😉

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Agut Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, udana jestes🙈😆 ale podziwiam i zazdroszcze, ze chlop Twoj jest tak wciagniety w to:) moj maz uwaza, ze wystarczy na razie spontaniczny ❤️ Bo on nie lubi presji czuc, a ja troche ja robie w okolicach owulacji i wtedy jestem rozczorowana jak mi odmawia😒 ale on praktycznie tylko w weekendy umie sie zrelaksowac🙈
    Dastiny wrote:

👫🏻29 lat
    Starania od 01.2021
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Eii to znowu ja🙈
    Zrobiłam ostatniego owulaka, bo już nie mam😂
    Proszę mi wyjaśnić te cuda😅

IMG_20210302_104614.jpg

po pierwszym pozytywnym teście nie powtarza się ich. Ja miałam tak samo, w dniu owulacji był pozytywny, a dzień po niej jeszcze ciemniejszy, mimo, że wiem, że owulacja już była. a masz jakieś objawy owulacji?

Manioka lubi tę wiadomość

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:

no poka, może coś wypatrzymy :D chyba, że minął już czas ważności.

Kurka a ja się tak waham, robić jutro ten test? 8 dni po owulacji, nawet galerie przeglądałam jakie testy miały dziewczyny w 8dpo i całkiem całkiem te kreseczki. Wiadomo, że jak później było zagnieżdżenie to nie wyjdzie, ale jakoś wisi to nade mną i chciałabym mieć za sobą :P

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    po pierwszym pozytywnym teście nie powtarza się ich. Ja miałam tak samo, w dniu owulacji był pozytywny, a dzień po niej jeszcze ciemniejszy, mimo, że wiem, że owulacja już była. a masz jakieś objawy owulacji?

Wczoraj miałam wielki ból lewej strony. Dziś mnie ćmi cały czas też lewa strona. Myślę tylko czy ten z 14dc jest już pozytywny czy jeszcze negatywny?
    To moje pierwsze owulaki i nie mam zielonego pojęcia jak do tego podejść..

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Wczoraj miałam wielki ból lewej strony. Dziś mnie ćmi cały czas też lewa strona. Myślę tylko czy ten z 14dc jest już pozytywny czy jeszcze negatywny?
    To moje pierwsze owulaki i nie mam zielonego pojęcia jak do tego podejść..

Moim zdaniem jest pozytywny, więc od 14 dc w ciągu 24-36 h może nastąpić owulacja. Niesety testy nie dają pewności, że ona nastąpi, dlatego dałabym się porwać wirowi starań i działała co dwa dni :D

Ale obserwuj się, może poczujesz owulacje :-) Chyba, że była wczoraj jak czułaś ten ból :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 11:58

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • Agut Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy na kolejne testowanie za 2 dni✊✊
    Alutka128 wrote:

👫🏻29 lat
    Starania od 01.2021
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Moim zdaniem jest pozytywny, więc od 14 dc w ciągu 24-36 h może nastąpić owulacja. Niesety testy nie dają pewności, że ona nastąpi, dlatego dałabym się porwać wirowi starań i działała co dwa dni :D

Ale obserwuj się, może poczujesz owulacje :-) Chyba, że była wczoraj jak czułaś ten ból :)

Mój to się już tak porwał, że ja mam dość a nie on😂😂🙈
    Zobaczymy co z tego wyjdzie😊
    Liczę jednak na to, że zobaczę też dwie kreski, ale już na innym teście 🙏
    W każdym bądź razie staram się nie nakręcać 😂

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Nie no teraz jestem niemal pewna, że będzie okres. ;) wczoraj zerknęłam na szyjkę i okazała się już lekko otwarta. ;)

Ja nie potrafię rozpoznać czy otwarta czy zamknięta 🤷‍♀️za to u mnie wczoraj była strasznie nisko .

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

02.2025 III procedura * 18 pęcherzyków i tylko 1 komórka 😭brak zarodków .

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAC ile brać.. bo że od 3dc do 7dc to wiem

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ