🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
Oho zagnieżdżamy się bo brązowe plamienie mnie dopadło 🤞🏼
Nataliii, Paprota9418, Niaha, NatalaDzD, Paucia, Domi94, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Elenaa wrote:Ale piękny ❤️ ile dpo jesteś bo gdzieś mi umknęło chyba
11dpo pierwszy cien pojawił się 9dpo, wczoraj już dużo ładniejsza kreska a dzisiaj aż się zdziwiłam.
Na innym teście natomiast cały czas biel :o
Beta wczoraj 41, jutro powtórzę, ale spodziewam się sporego przyrostuElenaa lubi tę wiadomość
-
niemamnicku wrote:11dpo pierwszy cien pojawił się 9dpo, wczoraj już dużo ładniejsza kreska a dzisiaj aż się zdziwiłam.
Na innym teście natomiast cały czas biel :o
Beta wczoraj 41, jutro powtórzę, ale spodziewam się sporego przyrostu -
MP25 jeest pik, jedziesz z tym maleńka 😎🔥
Piękne kreseczki dziewczyny ❤️ jaram się strasznie 🔥 Jakbyście widziały jaki taniec radości odwalam idąc wpisywać dwie kreski na pierwszej stronie 💃😹MP25 lubi tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Piękne te Wasze kreseczki ❤️
Dziewczyny a tak najpóźniej ile dpo pamiętacie, żeby komuś na forum wyszedł pozytywny test? 🙈 w sensie tak że było biało biało i któregoś dpo dopiero krecha? -
Elenaa nie chcę Cię martwić czy też straszyć ale teoretycznie beta startuje po zagnieżdżeniu. Oczywiście plamienia się zdarzają również bez żadnych przyczyn, ale może to też być wina progesteronu który odpowiada za utrzymanie ciąży. Trzymam kciuki żeby było wszytko okk🤞🏻
Paucia, Blond27 lubią tę wiadomość
👩 28
🧔29
1 IVF
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Kasia111 wrote:Piękne te Wasze kreseczki ❤️
Dziewczyny a tak najpóźniej ile dpo pamiętacie, żeby komuś na forum wyszedł pozytywny test? 🙈 w sensie tak że było biało biało i któregoś dpo dopiero krecha?
U mnie 8dpo biel totalna, w 9dpo cien cienia, 10dpo dopiero kreska taka lekko widoczna, nie pod lupą
Nie słyszałam żeby komuś wyszła wcześniej niż 8dpo, a jeśli tak to raczej musiała być wcześniej owu. -
Wydaje mi się że w dniu spodziewanej miesiączki jak coś jest to powinno już wyjść, o ile cykle są regularne, wiesz kiedy była owu itp ☺️
Blond27 lubi tę wiadomość
👩 28
🧔29
1 IVF
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Też choruje na sikanie z popołudniowego moczu duuuzo za wcześnie 🙈 co zrobisz jak nic nie zrobisz... Ale dzisiaj był cień cienia. Na dwóch testach. Na zdjeciach raczej nie widać, ale to nie wyobraznia. A do mnie nawet nie dociera, że mogłoby się udać 😂
rozalaa, Lilka1298, MerryCherry, malutka203 lubią tę wiadomość
♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
niemamnicku wrote:U mnie 8dpo biel totalna, w 9dpo cien cienia, 10dpo dopiero kreska taka lekko widoczna, nie pod lupą
Nie słyszałam żeby komuś wyszła wcześniej niż 8dpo, a jeśli tak to raczej musiała być wcześniej owu.
To bardzo wcześnie Ci pokazało, a zastanawiam się jak długo może się nie pokazywać na teście, a jednak jest ciąża ;p wiesz, szukam nadziei -
Elenaa wrote:Oho zagnieżdżamy się bo brązowe plamienie mnie dopadło 🤞🏼
Elenka dobrze by było zbadać proga, bo beta startuje po zagnieżdżeniu. Brązowe plamienie nie jest problemem ale lepiej dmuchać na zimneBlond27 lubi tę wiadomość
-
Kasia111 ja przez pierwsze 4 miesiące starań chwytałam się wujka google jak tonący tratwy. Wpisywałam ,,brak objawów a ciąża, ból jak na okres czy to ciąża, negatywny test 12 dpo a jednak ciąża, krwawienie w terminie miesiączki a ciąża" ...🤦♀️ umordowałam się przy tym okropnie więc nie polecam, aczkolwiek wiele z Nas tak ma, że sama musi przez pewne etapy przejść i nie życzę tych niektórych etapów nikomu 🙅♀️
siesiepy, Emka06, malutka203, Blond27 lubią tę wiadomość
👩 28
🧔29
1 IVF
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Dziewczyny....
6dpo a progesteron 38,1 czy to nie jest za duzo ? 😯😯 Jestem oczywiście caly czas na duphastonie
Dla porównania w tamtym cyklu w 7dpo mialam 23,6 i też brałam DuphastonWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 18:12
👩💼 28 lat:
- Hashimoto ( Euthyrox 25)
- Choroba Von Willenbranda ( brak stałych leków)
- LH-3,94
-FSH- 4,77
-PROLAKTYNA - 23, 98
🧔34 lata
- zdrowy
- bardzo aktywny
6 cykli z CLO i Duphastonem nieudanych
7cs (CZERWIEC) - przerwa w stymulacji ---> zmiana lekarza ---> ostra infekcja, wdrożenie leków przerwa do lipca
8cs (LIPIEC) - wyleczona infekcja-nowe suplementy- brak stymulacji ze względu na brak możliwości monitoringu ( urlop lekarza)- własna owulacja
9cs (SIERPIEŃ) - brak stymulacji ze względu na brak dostępnego leku - monitoring 1.08 - cykl bezowulacyjny
23.08 - wypadek rowerowy
4.09- II
11.09- pierwsze USG - 2 mm pęcherzyk ciążowy w macicy
12.09- beta 1819
14.09- beta 3460 - wzrost o 90,2%
02.10 - kolejna wizyta -
Niezapominajka95 wrote:Dziewczyny....
6dpo a progesteron 38,1 czy to nie jest za duzo ? 😯😯 Jestem oczywiście caly czas na duphastonie
Dla porównania w tamtym cyklu w 7dpo mialam 23,6♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
rozalaa wrote:Kasia111 ja przez pierwsze 4 miesiące starań chwytałam się wujka google jak tonący tratwy. Wpisywałam ,,brak objawów a ciąża, ból jak na okres czy to ciąża, negatywny test 12 dpo a jednak ciąża, krwawienie w terminie miesiączki a ciąża" ...🤦♀️ umordowałam się przy tym okropnie więc nie polecam, aczkolwiek wiele z Nas tak ma, że sama musi przez pewne etapy przejść i nie życzę tych niektórych etapów nikomu 🙅♀️
Ten etap jest chyba nieunikniony😅
My np od wakacji przestaliśmy się zabezpieczać i byliśmy pewni, że wystarczy „cyk, myk” i już będzie ciąża, bo przecież w naszym wieku to za pierwszym razem powinnismy trafić😂😂rozalaa lubi tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Kasia111 wrote:To bardzo wcześnie Ci pokazało, a zastanawiam się jak długo może się nie pokazywać na teście, a jednak jest ciąża ;p wiesz, szukam nadziei
Nie ma kompletnie reguły, niektóre dziewczyny do kilku a nawet kilkunastu dni po terminie miesiączki maja negatywne.. więc wiesz, dopóki nie ma miesiączki wszystko jest możliwe.Blond27 lubi tę wiadomość
-
Ja tez z tych, co wsłuchują się w siebie w opór i każde ukłucie to już na bank ciąża.
Dwie ciąże kilka lat temu miałam takie typowe, objawowe i przewidywalne, że teraz nie ogarniam.
Dla przykładu: w bezciążowym cyklu miałam miesiąc temu okrutny ból piersi i mdłości, no tak typowo, jak miałam kiedyś w ciąży. A tu nic.
Natomiast w tym cyklu poza niechęcią do pieczywa i cudzych dzieci nie miałam żadnego nietypowego objawu.
W poprzedniej poronionej ciąży tak samo, kompletne nic. Zrobiłam test tylko dlatego, że miałam mieć tego dnia rtg zęba i szok, zaskoczenie, jakim cudem? Skoro cycki jak naleśniki -
siesiepy wrote:A jakie masz normy?
Faza lutelna 1,2 - 15,9 ng/mlWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 18:19
Blond27 lubi tę wiadomość
👩💼 28 lat:
- Hashimoto ( Euthyrox 25)
- Choroba Von Willenbranda ( brak stałych leków)
- LH-3,94
-FSH- 4,77
-PROLAKTYNA - 23, 98
🧔34 lata
- zdrowy
- bardzo aktywny
6 cykli z CLO i Duphastonem nieudanych
7cs (CZERWIEC) - przerwa w stymulacji ---> zmiana lekarza ---> ostra infekcja, wdrożenie leków przerwa do lipca
8cs (LIPIEC) - wyleczona infekcja-nowe suplementy- brak stymulacji ze względu na brak możliwości monitoringu ( urlop lekarza)- własna owulacja
9cs (SIERPIEŃ) - brak stymulacji ze względu na brak dostępnego leku - monitoring 1.08 - cykl bezowulacyjny
23.08 - wypadek rowerowy
4.09- II
11.09- pierwsze USG - 2 mm pęcherzyk ciążowy w macicy
12.09- beta 1819
14.09- beta 3460 - wzrost o 90,2%
02.10 - kolejna wizyta -
Niezapominajka95 wrote:Faza lutelna 1,2 - 15,9 ng/ml♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎