MARZENIE - 2021 zajść w ciążę ☺
-
WIADOMOŚĆ
-
Tuuusia wrote:Dziewczyny nie ma co odkładać badań na później. Od razu nie jesteście w stanie wszystkiego wykryć i wszystko wyregulować, czasami potrzeba kilka miesięcy żeby wyniki zaczynały być w normie.
-
Też to przerabiałam z mężem, że po ślubie mamy jeszcze czas, a zajście to przecież żaden problem. a tak juz nam mija dwa lata świadomych starań, czterech lekarzy za nami w tym klinika niepłodności (zrezygnowałam po pierwszej wizycie), jedna CB i jedna strata w 7tyg.
-
Tuuusia wrote:Też to przerabiałam z mężem, że po ślubie mamy jeszcze czas, a zajście to przecież żaden problem. a tak juz nam mija dwa lata świadomych starań, czterech lekarzy za nami w tym klinika niepłodności (zrezygnowałam po pierwszej wizycie), jedna CB i jedna strata w 7tyg.
My obserwujac wlasnie znajomych czy rodzine mowilismy 'a na spokojnie' mielismy pare planow zyciowych po drodze i w koncu dobra to jest TEN moment i myslelismy ze to od tak takie proste bedzie.narazie nie ma co panikowac oczywiscie bo wlasnie czekam na efekty 3cs ale z kazdym miesiacem jestem bardziej podlamana i nieszczesliwa. -
daisy wrote:Hej dziewczyny. Co tam slychac jak sytuacja na froncie? 😅 widzialam w innym watku ze jedna z nas juz nas opuszcza bo wygrala zabawe w zobacz dwie kreski! Gratulacje! Ja juz nastawiona na 200 % na 🐒 za dwa dni a moze i szybciej. Koncowka cyklu to zawsze tragedia dla mnie, o ile po owulacji zawsze karmie sie nadzieja i czekam spokojnie to jak zaczynam juz zauwazac objawy nadchodzacego okresu zaczynaja sie mega nerwy, zly humor i przychodzi zalamanie.Odliczam tylko i sie niecierpliwie bo jak juz przyjdzie to robi sie lzej na sercu.
A kto jeśli mogę zapytać nas opuścił ? Szkoda, że się tutaj nie pochwaliła w którym cyklu zaszła i w którym tygodniu ciąży jest. Może to by dało troszkę nadziei dla starających się -
Nowa_2021 wrote:A kto jeśli mogę zapytać nas opuścił ? Szkoda, że się tutaj nie pochwaliła w którym cyklu zaszła i w którym tygodniu ciąży jest. Może to by dało troszkę nadziei dla starających się
-
Cześć Dziewczyny, jestem tu nowa i chętnie dołączę się do wątku, razem raźniej mam 32 lata, partner 35, od dwóch cykli staramy się o pierwsze dziecko. Badania robiłam tylko podstawowe plus amh, raczej wszystko ok - tsh lekko powyżej 2, ale lekarz twierdzi, że może być. Amh dosyć niskie no tylko 1,2 ale podobno mam się tym nie przejmować. Co nowego u Was?Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
Eurofertil Ostrava
Listopad 2021 start stymulacji
4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣 -
Tuuusia daj znac po wizycie, trzymam mocno kciuki za dobre wieści!!!
Tuuusia lubi tę wiadomość
Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
Eurofertil Ostrava
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
Tuuusia do jutra szybko minie, wypij sobie melise na wieczór to spokojnie zaśniesz mam nadzieję, że mimo wszystko warto czekać na jutrzejsze wynikiOna: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
Eurofertil Ostrava
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
daisy wrote:Kurcze o ile sie nie myle to Sowa. Nadzieja rzecz dobra gorzej jak ktos sie lapie tej nadziei w kazdym cyklu jak glupi 🤣 czyli ja. Brak trzezwego myslenia level hard. Ja jestem na ogol osoba naprawde twardo stapajaca po ziemi, biore rzeczy z dystansem, jestem realistka. Ale starania totalnie wymiotly mi mozg, nie mam w glowie niczego poza tym,zfiksowac mozna.
Hej,
Cały opis moich starań jest na poprzednich stronach 😂 nie chce spamować każdego wątku 🙃
Nadzieja jest zawsze dziewczyny u mnie to 3 cykl po 12 latach żarcia tabletek ze wsparciem testów owu, cykle mam 27-28. Wczoraj pierwsza wizyta u gin i aktualnie leci 7 tydzień plus jest już serduszko 🥰
Dodałam, ze w tym cyklu nie mieliśmy takiego parcia psychicznego i nie interpretowałam wszystkiego ze to napewno jest ciąża, bardziej na luz, nawet bylam pewna ze nic z tego i jeszcze urodziny męża świętowałam 🤭 Test zrobiłam 11 dni po i nic na nim nie widziałam, to dziewczyny z grupy mnie uświadomiły, ze jest tam cień 😂 następnego dnia zrobiłam i faktycznie kreska ciemniala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 18:07
Blond27, Anna8eM lubią tę wiadomość
———————————-
Ponad 10 lat stosowania tabletek antykoncepcyjnych
Ona 30 lat - badania ok, cykle przed ciąża 27-28
On 32 lata - badania ok
27.07.2021 CC, Aleksander 🤱🏻
( 3 cs / 11dp⏸)
01.01.2023 CC, Alicja 👨👩👧👦
( 2cs / 13dp⏸️) -
Sowa2684 wrote:Hej,
Cały opis moich starań jest na poprzednich stronach 😂 nie chce spamować każdego wątku 🙃
Nadzieja jest zawsze dziewczyny u mnie to 3 cykl po 12 latach żarcia tabletek ze wsparciem testów owu, cykle mam 27-28. Wczoraj pierwsza wizyta u gin i aktualnie leci 7 tydzień plus jest już serduszko 🥰
Dodałam, ze w tym cyklu nie mieliśmy takiego parcia psychicznego i nie interpretowałam wszystkiego ze to napewno jest ciąża, bardziej na luz, nawet bylam pewna ze nic z tego i jeszcze urodziny męża świętowałam 🤭 Test zrobiłam 11 dni po i nic na nim nie widziałam, to dziewczyny z grupy mnie uświadomiły, ze jest tam cień 😂 następnego dnia zrobiłam i faktycznie kreska ciemniala.
Gratulacje kochana 😍😍😍😍Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
A ja dzisiaj jestem w 32 dc.. (cykle mam różnie 28-31). Zadnych objawów nie mam i raczej nie sądzę aby się tym razem udało, ale 27dc, 28 dc i dzisiaj ćmi mnie w brzuchu jak na okres tak lekko (tego bólu nie da się z niczym pomylić) a jednak @ pomimo tego bólu nie ma. Nie nastawiam się ale jednak nigdy w życiu tak nie miałam, zawsze zaczynało boleć i przychodziła @. Przez to znowu tli się nadzieja, a nie chcę się zawieść . Dzisiaj dostać nie powinnam bo temp na to nie wskazuje. ..
-
Dasiaczka wrote:A ja dzisiaj jestem w 32 dc.. (cykle mam różnie 28-31). Zadnych objawów nie mam i raczej nie sądzę aby się tym razem udało, ale 27dc, 28 dc i dzisiaj ćmi mnie w brzuchu jak na okres tak lekko (tego bólu nie da się z niczym pomylić) a jednak @ pomimo tego bólu nie ma. Nie nastawiam się ale jednak nigdy w życiu tak nie miałam, zawsze zaczynało boleć i przychodziła @. Przez to znowu tli się nadzieja, a nie chcę się zawieść . Dzisiaj dostać nie powinnam bo temp na to nie wskazuje. ..
-
daisy wrote:Ja tak mialam w tamtym cyklu. Cykle mam zazwyczaj 26 dni. Do 29 nie pojawila sie miesiaczka i planowalam isc rano na bete ( z wielkimi nadziejami) jednak rano sprawa sama sie rozwiazala - 🐒 przyszla. Trzymam kciuki zeby u ciebie bylo inaczej!
Dziękuję dobrze by było, ale jakoś czarno to widzę. Martwię się bo ostatnio po przytulaniu plamilam.. coś tam się dzieje i niewiadomo co. . Do mojego gin mialam dzwonić zaraz od razu jak dostanę okres bo będzie miał na mnie inny plan, więc nie dzwoniłam jeszcze bo 32 dc to myślę, że w końcu ta podła @ dostanę. -
Hej, chciałabym dołączyć do wątku:) mam 35 lat i staramy się o czwarte dziecko jestem jedynaczką dlatego taka chęć posiadania dużej rodzinki. To pierwszy cykl starań. Będę testować 2 stycznia. Mam niedoczynność tarczycy i choruje na depresję, która w ciąży nabiera na sile. Każda ciąża mdłości i wymioty do ok 20 tyg.
-
Cześć chciałam do Was dołączyć. Mam 24 lata , mąż 25. To nasz pierwszy cykl konkretnych starań z clo i duphastonem. Dostałam leki bo w 22 cyklu miałam progesteron 0,11 i nieregularne miesiączki. Aktualnie jestem w 18 DC. Nie robię sobię nadziei bo nie wierzę że leki od razu zadziałają. Oby @ chociaż przyszła be terminie.
Kajucha lubi tę wiadomość
1 cykl starań z lekami.
Clo, duphaston
Dodatkowo: kwas foliowy; kompleks witamin A,D,E, K ; tran ; witamina C -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny ! I ja się do Was dołączam 🙂
U mnie pierwszy cykl starań w grudniu, chociaż myślałam, że coś się zdarzy 🤰🏼 już we wrześniu - jak się okazało, u mojego męża po kuracji testosteronem - morze martwe 😞 Brał clo na tzw. odblok i różne suplementy, na początku stycznia idzie na badanie nasienia - liczę, że coś się ruszyło i niedługo pojawi się wyczekiwana fasolka 😊
U mnie podwyższone TSH i prolaktyna, biorę od października Euthyrox i Bromergon, poza tym jeszcze witaminę D3 i 2x dziennie inofolic combi i jeszcze Duphaston od 16 dnia cyklu przez 10 dni.
Nie wiem jak Wy, ale ja ledwo zaczęłam starania, a już wyszukuje u siebie objawów ciąży i nie wiem czy nie zwariuje do czasu pojawienia się ⏸ 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 16:33
-
Pati_92 wrote:Cześć Dziewczyny ! I ja się do Was dołączam 🙂
U mnie pierwszy cykl starań w grudniu, chociaż myślałam, że coś się zdarzy 🤰🏼 już we wrześniu - jak się okazało, u mojego męża po kuracji testosteronem - morze martwe 😞 Brał clo na tzw. odblok i różne suplementy, na początku stycznia idzie na badanie nasienia - liczę, że coś się ruszyło i niedługo pojawi się wyczekiwana fasolka 😊
U mnie podwyższone TSH i prolaktyna, biorę od października Euthyrox i Bromergon, poza tym jeszcze witaminę D3 i 2x dziennie inofolic combi i jeszcze Duphaston od 16 dnia cyklu przez 10 dni.
Nie wiem jak Wy, ale ja ledwo zaczęłam starania, a już wyszukuje u siebie objawów ciąży i nie wiem czy nie zwariuje do czasu pojawienia się ⏸ 🙈
Ja w tym cyklu odpuściłam doszukiwanie się objawów. Nie wierzę że leki od razu zaczną działać. Oczywiście starania były . Dzisiaj dopiero 18 DC. Może chociaż @ przyjdzie w terminie. 🙂🙂
Wcześniej już miałam kilkanaście razy wszystkie objawy ciąży. A że @ miałam nie regularne to robiłam testy. Oczywiście w ciąży nie byłam. 🙂🙂1 cykl starań z lekami.
Clo, duphaston
Dodatkowo: kwas foliowy; kompleks witamin A,D,E, K ; tran ; witamina C