X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    raz tak zrobiłam od przodu do tyłu i naderwałam sobie kawałek mniejszej wargi:/ no nie potrafię sie tam trzeć od zadu- za duży zad mam- nie sięgam dobrze;)
    popróbuję

i wogóle jestem ciekawa jak mi powiedzą ze podejrzewają nietolerancje to co da się z tym zrobić? nie mam wolnych 2 tys na badanie nietolerancji:/

cały czas masz 4? na początek możesz odstawiać metodą prób i błędów niektóre produkty,
    co do obserwacji i wyglądu śluzu to jak chcesz to mogę przesłać Ci na maila zdjęcia, które dała mi moja instruktorka

a odnośnie podcierania ;) to czy w naprotechnologi czy nie, higieniczniej jest od przodu do tyłu ;)
    jeśli nie czujesz lubrykacji=śliskości to może nie masz po prosty takiego śluzu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:21

• olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero 2 dzien obserwuję ale jak sięgam pamięcią to non stop 4
    nie wiem co miałabym odstawić, jestem na paleo wiec jem tylko mięso i warzywa
    poproszę na maila, wysyłam Ci priv

u5cvp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja że tak powiem po stolcu, reką od tylu sobie przejezdzałam od pochwy do tylu, nie musisz od samej cewki. A potem jeszcze raz od cewki do tylu, reka z przodu. i PCZASZ CZY CZUJESZ POSLIZG CZY NIE;) ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja, nie martw się na pewno wszystko niebawem obczaisz ;)
    może po prostu masz słaby śluz i nigdy nie miałaś lubrykacji więc dlatego nie wiesz jak to wygląda, może musisz popracować nad jakością śluzu, gdybam tak tylko bo lekarzem nie jestem ;)

• olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byc moze.jem codziennie siemie,pije 3l wody i jem srodki na rozrzedzenie
    Jeden dzien w cyklu mam plodny sluz ciagnacy sie ale przez reszte nie mam zadnego poslizgu,nie wiem czy to dobrze czy zle

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh no nic,idę wypić ziółka:/ myślałam że te obserwacje są prostsze:D a się okazuje to wcale nie taki hop siup

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Byc moze.jem codziennie siemie,pije 3l wody i jem srodki na rozrzedzenie
    Jeden dzien w cyklu mam plodny sluz ciagnacy sie ale przez reszte nie mam zadnego poslizgu,nie wiem czy to dobrze czy zle
    czyli płodny śluz masz ;) jak dłużej się poobserwujesz to może więcej go zauważysz ;) a który u Ciebie dzień cyklu?

• olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 2dc dzis, i 2 dzien wpisow na karte
    mam plodny,pol roku temu bylo go 4 dni, teraz jest najwyzej 2, najczesciej 1:(

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie dobrze ;)

olencja lubi tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja na pewno po owulacji i kolejny raz mam dziwny śluz - już pisałam o tym, że mi się zwykle pokrywał ból owulacyjny z owulacją (czyli teoretycznie 11 dc 8KY x2) potem: 12 dc 8 C x2, 13 dc 10 C/K z B czyli jak to zapisać? 10 C/K VLB x1? 14 dc 6CP, 15 dc 4, 16 OAD, 17 dc 8YC x3, 18 dc 4WC AD, dziś 19 dc znowu 6CYP - stosuję luteinę, ale dziś rano nie, bo zapomniałam. O czym taki śluz może świadczyć? Infekcja? Czy pozostałość po luteinie? Choć wtedy to bardziej 4WKC takie na zmianę z P - nie wiem, który zaznaczać powinnam.

olencja ja NIGDY nie mam lubrykacji. Z tego co pamiętam, to przy żadnej z czterech ciąż w trakcie owulacji nie miałam, ale wtedy się creightonem nie obserwowałam, ale jakoś do zapłodnienia dochodziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 23:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i ja mam problem, jestem generalnie na końcówce cyklu i na wkładkami pojawia się kremowy śluz, raczej suchy i nie lepki, ale wkładka higieniczna jest wilgotna, jak zaznaczyć to na karcie i jak opisać?
    Co to w ogóle może oznaczać?

• olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm a moze mamy to odczucie a nie wiemy ze to to?

nie wie co oznacza 4wc? czy przy 4 bierzemy dalsze oznaczenia z zoltej ramki? myslalam ze tylo dla 6,8 i 10

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Dziewczyny i ja mam problem, jestem generalnie na końcówce cyklu i na wkładkami pojawia się kremowy śluz, raczej suchy i nie lepki, ale wkładka higieniczna jest wilgotna, jak zaznaczyć to na karcie i jak opisać?
    oznaczasz tylko to co masz na papierze toaletowym, nie na gatkach ani na wkladce

Niczkka lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    oznaczasz tylko to co masz na papierze toaletowym, nie na gatkach ani na wkladce

Na papierze mam sucho jak na pustyni

• olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i to jest wlasnie obserwacja ktora masz wpisac- tak pisza w ksiazce i dziewczyny tak mowia:)
    wyslalam CI mejla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 23:30

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mam wpisywać wszystko to co pojawi się na papierze? Czyli poza dwoma dniami jak coś się pojawia u mnie jest sucho

• olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no generalnie tak wynika z ksiazki,ze tylko papier

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak widziała maila thx

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Niczka nie bierze sie pod obserwacje sluzu z bielizny ani z wkładki. Zreszta lepiej ich nie stosować. Wyłącznie patrzy się na papierek

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja nie łączysz zmniejszenia liczby plodnych dni z jakims nowym lekiem lub ziółkiem? mi np wiesiolek nie sluzyl i zmniejszal ilosc dni plodnych. Notuj sobie kiedy jakie leki i suplementy bierzesz;)

f2wlanlihx9vcryh.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ