X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    raz tak zrobiłam od przodu do tyłu i naderwałam sobie kawałek mniejszej wargi:/ no nie potrafię sie tam trzeć od zadu- za duży zad mam- nie sięgam dobrze;)
    popróbuję

i wogóle jestem ciekawa jak mi powiedzą ze podejrzewają nietolerancje to co da się z tym zrobić? nie mam wolnych 2 tys na badanie nietolerancji:/

cały czas masz 4? na początek możesz odstawiać metodą prób i błędów niektóre produkty,
    co do obserwacji i wyglądu śluzu to jak chcesz to mogę przesłać Ci na maila zdjęcia, które dała mi moja instruktorka

a odnośnie podcierania ;) to czy w naprotechnologi czy nie, higieniczniej jest od przodu do tyłu ;)
    jeśli nie czujesz lubrykacji=śliskości to może nie masz po prosty takiego śluzu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:21

• olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero 2 dzien obserwuję ale jak sięgam pamięcią to non stop 4
    nie wiem co miałabym odstawić, jestem na paleo wiec jem tylko mięso i warzywa
    poproszę na maila, wysyłam Ci priv

u5cvp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja że tak powiem po stolcu, reką od tylu sobie przejezdzałam od pochwy do tylu, nie musisz od samej cewki. A potem jeszcze raz od cewki do tylu, reka z przodu. i PCZASZ CZY CZUJESZ POSLIZG CZY NIE;) ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja, nie martw się na pewno wszystko niebawem obczaisz ;)
    może po prostu masz słaby śluz i nigdy nie miałaś lubrykacji więc dlatego nie wiesz jak to wygląda, może musisz popracować nad jakością śluzu, gdybam tak tylko bo lekarzem nie jestem ;)

• olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byc moze.jem codziennie siemie,pije 3l wody i jem srodki na rozrzedzenie
    Jeden dzien w cyklu mam plodny sluz ciagnacy sie ale przez reszte nie mam zadnego poslizgu,nie wiem czy to dobrze czy zle

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh no nic,idę wypić ziółka:/ myślałam że te obserwacje są prostsze:D a się okazuje to wcale nie taki hop siup

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Byc moze.jem codziennie siemie,pije 3l wody i jem srodki na rozrzedzenie
    Jeden dzien w cyklu mam plodny sluz ciagnacy sie ale przez reszte nie mam zadnego poslizgu,nie wiem czy to dobrze czy zle
    czyli płodny śluz masz ;) jak dłużej się poobserwujesz to może więcej go zauważysz ;) a który u Ciebie dzień cyklu?

• olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 2dc dzis, i 2 dzien wpisow na karte
    mam plodny,pol roku temu bylo go 4 dni, teraz jest najwyzej 2, najczesciej 1:(

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie dobrze ;)

olencja lubi tę wiadomość

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja na pewno po owulacji i kolejny raz mam dziwny śluz - już pisałam o tym, że mi się zwykle pokrywał ból owulacyjny z owulacją (czyli teoretycznie 11 dc 8KY x2) potem: 12 dc 8 C x2, 13 dc 10 C/K z B czyli jak to zapisać? 10 C/K VLB x1? 14 dc 6CP, 15 dc 4, 16 OAD, 17 dc 8YC x3, 18 dc 4WC AD, dziś 19 dc znowu 6CYP - stosuję luteinę, ale dziś rano nie, bo zapomniałam. O czym taki śluz może świadczyć? Infekcja? Czy pozostałość po luteinie? Choć wtedy to bardziej 4WKC takie na zmianę z P - nie wiem, który zaznaczać powinnam.

olencja ja NIGDY nie mam lubrykacji. Z tego co pamiętam, to przy żadnej z czterech ciąż w trakcie owulacji nie miałam, ale wtedy się creightonem nie obserwowałam, ale jakoś do zapłodnienia dochodziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 23:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i ja mam problem, jestem generalnie na końcówce cyklu i na wkładkami pojawia się kremowy śluz, raczej suchy i nie lepki, ale wkładka higieniczna jest wilgotna, jak zaznaczyć to na karcie i jak opisać?
    Co to w ogóle może oznaczać?

• olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm a moze mamy to odczucie a nie wiemy ze to to?

nie wie co oznacza 4wc? czy przy 4 bierzemy dalsze oznaczenia z zoltej ramki? myslalam ze tylo dla 6,8 i 10

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Dziewczyny i ja mam problem, jestem generalnie na końcówce cyklu i na wkładkami pojawia się kremowy śluz, raczej suchy i nie lepki, ale wkładka higieniczna jest wilgotna, jak zaznaczyć to na karcie i jak opisać?
    oznaczasz tylko to co masz na papierze toaletowym, nie na gatkach ani na wkladce

Niczkka lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    oznaczasz tylko to co masz na papierze toaletowym, nie na gatkach ani na wkladce

Na papierze mam sucho jak na pustyni

• olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i to jest wlasnie obserwacja ktora masz wpisac- tak pisza w ksiazce i dziewczyny tak mowia:)
    wyslalam CI mejla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 23:30

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli mam wpisywać wszystko to co pojawi się na papierze? Czyli poza dwoma dniami jak coś się pojawia u mnie jest sucho

• olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no generalnie tak wynika z ksiazki,ze tylko papier

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak widziała maila thx

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Niczka nie bierze sie pod obserwacje sluzu z bielizny ani z wkładki. Zreszta lepiej ich nie stosować. Wyłącznie patrzy się na papierek

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja nie łączysz zmniejszenia liczby plodnych dni z jakims nowym lekiem lub ziółkiem? mi np wiesiolek nie sluzyl i zmniejszal ilosc dni plodnych. Notuj sobie kiedy jakie leki i suplementy bierzesz;)

f2wlanlihx9vcryh.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ