X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    jerzu!!bedzie Ci zagladal w majtki i badal sluz czy wklejal naklejki?:D

Znając mojego ślubnego raczej nie liczę na jakieś większe zaangażowanie, sama muszę wszystkiego pilnować, raczej go ciekawi z czym jest to związane cały ten model creighton i na czym polega

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Majeczka zakupiłam duży zapas testów owulacyjnych, robię je regularnie od dwóch cykli, zaczynam w 10 dniu cyklu i robię czasem nawet do 20 dnia i od dwóch cykli wychodzą negatywne, czasem ok 12 dnia wyjdzie blada druga kreska ale pojawia się po ok min.
    Wykres prowadzę dopiero od bieżącego cyklu, bo dopiero w listopadzie do was dołączyłem, nie mierzyłam tempki bo za dużo było wolnego i nie miałam regularnych pobudek ale od najbliższego cyklu zamierzam się zmobilizować i mierzyć tempke

nICZKA udostepnij go to bedziemy pomagać.. a kto powiedzial ze owu musi byc po 10 dniu cyklu? wasilewski mówił ze moze byc pod koniec okresu nawet lub przed samyym zakonczeniem cyklu. ZZrób konkretnie od plamienia miesiaczkowego do samiutkiego końca, nie pij 2 godziny wczesniej, Dla mnie najlepszą porą na robienie testyu byla 16-17

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    ja nabylam!!zebys na mnie nie krzyczala grzecznie zrobie i wstawie foto:D

olencja nie poznałam Cie po zmianie foto;) kobietko Ty akurat musisz znalesc lekarza który cos zrobi z Twoim lh zeby Ci jajka pękały;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sama robilam ale temu ze sama sie crejtona uczylam.

We wtorek mam wizyte kolezanki siostry, bede uczyla ją crejtona i zachecala dalej aby podjela napro. Lekarz powiedzial jej ze ma stany zapalne endometriozy ale laska nie ma zadnych ale to zadnych objawów tej choroby... wspomniala mi o alergii.. wiec dla mnie to ona ma stany zapalne od alergii i temu nie moze zajsc w ciaze... Mam nadzieje ze Wasilewski ich szybko wyprowadzi. Jednak dobra diagnostyka to podstawa.

f2wlanlihx9vcryh.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka a miałaś też książkę do creightona? Bo ja też sama zaczęłam się uczyć z wielką pomocą naszej archeolog <3, no i tak zastanawiam się nad tą książką, tak z ciekawości żeby przeczytać, tylko ją chyba można tylko o instruktorów kupić? I lekarz nie robił Ci problemów, że się sama metody nauczyłaś?

Aha już kilkakrotnie czytałam o niepiciu kawy przy staraniach, a jak to się ma do czarnej herbaty? Chodzi ogólnie o kofeinę/teinę?

archeolog lubi tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    olencja nie poznałam Cie po zmianie foto;) kobietko Ty akurat musisz znalesc lekarza który cos zrobi z Twoim lh zeby Ci jajka pękały;)
    no wiem wiem, bedzie lekarz od polowy roku bo na razie nie dam rady:D poobserwuje sie jeszcze,pouzupelniam karte i zobaczymy:)

a foto zmienione bo wiesz,bylam u nowego fotografa:D

ewleinka- ja kawy nie pije juz ponad pol roku:D poki co cionrzy nie zauważyłam:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 10:44

majeczka87 lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jakoś nie wierzę w to nie picie kawy, wydaje mi się że to jest trochę naciągane, ale jak komuś to pomaga to ja trzymam kciuki, na samej wodzie to chyba nie umiałabym wytrzymać dłużej niż trzy dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    nICZKA udostepnij go to bedziemy pomagać.. a kto powiedzial ze owu musi byc po 10 dniu cyklu? wasilewski mówił ze moze byc pod koniec okresu nawet lub przed samyym zakonczeniem cyklu. ZZrób konkretnie od plamienia miesiaczkowego do samiutkiego końca, nie pij 2 godziny wczesniej, Dla mnie najlepszą porą na robienie testyu byla 16-17

Wykres udostępniony, to mój pierwszy i jedyny bo jestem z wami bardzo krótko, od najbliższego cyklu będzie i mierzenie tempki
    Zastanawiam się jak z tą tempka będzie w weekendy bo ja zwykle sypiam do upadłego i mogę nie mieć tyle samozaparcia żeby budzić się o 6.30 na mierzenie bo w tyg będę mierzyć jak tylko do tyry będę wstawać

• olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinapowoduje ze strzepki jajowodow ktore siegaja po jajeczko sie nie ruszaja,czyli go nie wychwytuja, oczywiscie nie u wszystkich moze tak byc ale to stwierdzone ze kofeina dziala na jajowody:)

moj kawowy detoks to byl koszmar- przez 4 dni glowa mnie tak bolala ze wylam do księżyca a na ulicy bałam się ludzi i autobusów... teraz cieszę się ze kawa pita na mieście raz na kilka miesięcy jest tak pyszna:))

każdemu polecam odstawienie kawy przy staraniach

u5cvp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Majeczka a miałaś też książkę do creightona? Bo ja też sama zaczęłam się uczyć z wielką pomocą naszej archeolog <3, no i tak zastanawiam się nad tą książką, tak z ciekawości żeby przeczytać, tylko ją chyba można tylko o instruktorów kupić? I lekarz nie robił Ci problemów, że się sama metody nauczyłaś?

Aha już kilkakrotnie czytałam o niepiciu kawy przy staraniach, a jak to się ma do czarnej herbaty? Chodzi ogólnie o kofeinę/teinę?

kochana mnie nauczyla kolezanka w godzinke, potem przeczytalam ksiazke i jedno mialam spotkanie z instruktorem zeby sprawdzic wiedze;) lekarz nic nie mial przeciwko bo widzial ze dobrze zaznaczam ;) instruktorka podszkolila mnie jeszcze poprawila bledy wiec nie mialam problemow.. fakt ze nie stosowalam jakis zoltych znaczkow bo nie mam nietolerancji pokarmowych. Ale tyle ile musialam na wlasne potrzeby to ogarnelam;)

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pilam kawe codziennie rano i to parzochę dopoki nie dowiedzialam sie o ciazy ;) nie bylabym w stanie funkcjonowac i chodzic do pracy bez niej ;) jakos mi nie przeszkodzila.. mysle ze wieksza ilosc niz 1-2 dziennie wyplukuje witaminy i mikroelementy i wode i to jest minus kawy. Na 1 mozna sobie pozwolić i nawadniac sie potem oraz suplementowac witaminy i sie zdrowo odzywiac

kawa jest natomiast polecana mezczyznom pol godzinki przed stosunkiem;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 11:10

f2wlanlihx9vcryh.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem,moj przed IUI pije cole albo kawe:D

jak z karty można wyczytać nietolerancje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 13:31

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    wiem,moj przed IUI pije cole albo kawe:D

jak z karty można wyczytać nietolerancje?

sluz z symbolem 4 jeżeli często się pojawia może świadczyć o nietolerancjach

majeczka87 lubi tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to pewnie u mnie będzie tego sporo, aczkolwiek nie odróżniam lubrykacji od nielubrykacji, nie potrafie tego odczuć, bo nie umiem się podcierać w ten sposób no i mam dość krótkie krocze, dla mnie to żadna różnica,wszystko jest mokre/śliskie/nieśliskie/z lubrykacją/bez lubrykacji itd.

u5cvp2.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 to jest błyszczący, bez lubrykacji.

Lepiej się nauczyć rozróżniać z i bez lubrykacji. W podręczniku chyba coś jest na ten temat. A jak nie, to instruktor wyjaśni :)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam i czytam i nie potrafię tego rozróżnić, nie wiem dokąd mam tym papierem trzeć- do kości ogonowej czy do połowy kręgosłupa?:D cały tyłek sobie tym umazać? bez sensu:/ nigdy się nie podcierałam wten sposób, zawsze raczej prztykałam papier do tyłka i już, nie tarłam nic

u5cvp2.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekhm... Między wejściem pochwy, a odbytem masz kawałek skóry. Jedziesz grubą warstwą papieru od przodu, aż do tej skóry włącznie.
    Poślizg jest charakterystyczny. Suchość jest też charakterystyczna - bo wówczas to nieprzyjemne. A jeśli nie trze, ale i nie nabiera rozpędu na tym kawałku skóry, to jest to gładkość, bez lubrykacji.

Jak chcesz wypróbowac, jak to ma wyglądać z lubrykacją, to nie wiem, może posmaruj się na dole jakimś łagodnym kremem w większej ilości i wtedy przetestuj, jak to działa ;) Albo żelem intymnym.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raz tak zrobiłam od przodu do tyłu i naderwałam sobie kawałek mniejszej wargi:/ no nie potrafię sie tam trzeć od zadu- za duży zad mam- nie sięgam dobrze;)
    popróbuję

i wogóle jestem ciekawa jak mi powiedzą ze podejrzewają nietolerancje to co da się z tym zrobić? nie mam wolnych 2 tys na badanie nietolerancji:/

u5cvp2.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sobie zrobiłaś?

To nie miał być papier ścierny, tylko toaletowy :P I trochę delikatniej...

ewelinka2210, ara lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam bardzo delikatne ciałko:D dlatego się podcieram a odsączam :/

u5cvp2.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ