X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczka obyście postanowili szybko wrócić do starań i niech facet nie czeka tylko szybko sie namyśli ;) u nas taka akcja byla ze slubem... zwolekal zwlekal az w koncu wybuchelam w telefon ze znow mam dziwny cykl i nie bede mogla miec dzieci... on na to to: to za rok slub ;p i poszla lawina;p

Rozmawialam z ginkiem o krztuscu. Wczoraj konsultowal sie z pulmunologiem. Ginek powiedzial ze mozna antybiotyk sumamed wziać, jesli objawy krztusca sa dokuczliwe. Że to poniekad moja decyzja i nie powinien zaszlodzic dziecku... jednak jak czytam fora to na dwoje babka wróżyla i jesli nie musze tego leku to narazie nie bede brala chyba... A co bedzie w okresie okoloporodowym to on mówi ze zobaczymy jeszcze

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • olencja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz dawno mojemu mowilam ze czuje ze nie bede mogla miec dzieci... no i wykrakalam

u5cvp2.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, mi też właśnie to samouczenie i jeszcze potem uczenie w ten sposób innych wydaje się ryzykowne. :/ Tzn. nie twierdzę, że się nie da. Ale właśnie można w ten sposób łatwo przeoczyć coś, co jest ważne, a osoba wyszkolona by wylapala.
    Do niektórych osób i ich cykli nie mają zastosowania pewne reguły, a wprowadzane są inne, adekwatne do sytuacji. Tego też się samemu nie wymyśli.

ara, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Dziewczyny,
    Ja odpadam w najbliższym czasie z kolejki o ciążę, mój ślubny mi oznajmił że wszystko sobie przemyślał i doszedł do wniosku, że jeszcze się nie dorobiliśmy na tyle żeby mieć dziecko :( że nie jesteśmy na tyle zabezpieczeni finansowo i mieszkaniowo żeby powiększać rodzinę, więc po 3 latach wracam do punktu zero, chyba że wymienię ślubnego...

Wszystkim zaciążonym życzę szczęśliwych narodzin i żeby maluszki były zdrowe, wszystkim starającym życzę owocnych starań i szybkich dwóch pięknych kreseczek na teście...

Będę się za was modlić i od czasu do czasu do was zaglądać, żeby dowiedzieć się co tam u was słychac...

Niczkka, a może to taka reakcja obronna? widze ze straciliście maleństwo, może on to tak przezywa, boi się kolejnej straty i po prostu tak to sobie wszystko tłumaczy?
    wiesz, faceci tez to przezywaja tylko inaczej niż my

a tak poza tym, to wiecie znalazłam na ovuf że ktoś zalozyl watek "naprotechnologia" i wkleił artykuł z gazeta.pl bodajże o naprotechnologii, że ta metoda polega wyłącznie na obserwacjach, no tak się wkurzyłam kurde molek że nie wiem co. i odpisałam tej osobie, nawet grzecznie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:15

• olencja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wlasnie,ktowsik moze miec racje!! kurde zeby nie bylo ze Werowy maz potrzebuje psychologa:/

ktosik, pokaz ten watek?

u5cvp2.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane normalnie oszalałam...hmmm..jestem mega przeziębiona. Ręce popuchly mi po szczepionkach, i ogólnie wrak człowieka dziś 28 dc 4 dni po brania lutki narazie brak okresu,dziś rano bolał tak brzuch że myślę yhy aż zrobiło mi się słabo ledwo doczlapalam do wyra... Przestało boleć.. Zasnąłam... myślę zrobię sobie owulacyjny a tak podcieranou się miałam różowy śluz.. Myślę idzie kochaniutki a tu patrzę na owulacyjny a tu cień cienia kreski świadczący o owulacji.. Czy pochrzanily mi się wszystkie hormony?

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • olencja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu nie zrobilas ciazowego?

u5cvp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wpółczuje takiego samopoczucia.... fatalny dzien u Ciebie... Ściskam Cię :* Cien ciania na owulacyjnym to nie pozytyw. Przewaznie sie utrzymuje taki poziom lh przez caly cykl ze testy pokazuja cien cienia bo delikatny poziom wg norm jest caly cykl. Jedynie dwie mocne kreski to pozytyw. Juz masz różowe plamienia...

nie prowadzicie dodatkowo wykresu tempki na owufriend?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:51

Riri lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci Majeczka ja już się denerwowalam że znowu jakiś problem ze mną...nie znam się na tym wszystkim dziękuję Wam za rady ;)

majeczka87 lubi tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczesniej prowadzilam, ale lekarz kazal wyluzowac:D
    zreszta raz spie 8h a innym razem 6 wiec zadne to miarodajne wyniki

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    ja wczesniej prowadzilam, ale lekarz kazal wyluzowac:D
    zreszta raz spie 8h a innym razem 6 wiec zadne to miarodajne wyniki
    do mierzenia tempki potrzebne chyba co najmniej 3 godz snu, no i pilnować o tej samej porze, ja jak mam wolne to i tak ustawiam budzik na godzine o której zawsze mierze a potem ide sobie np. spac i już
    ale rzeczywiście mierzenie tempki bywa stresujące, takie myslenie "pojdzie w góre czy spadnie?" tez przez jakiś czas nie mierzyłam, teraz podchodzę do tego bardziej na luzie ;) a wtym cyklu w ogole jakos na spokojnie wszystko idzie, może dlatego ze w pracy mam sajgon i nie mam czasu myslec i czytac w necie ;) ale wyjątkowo estradiol w P+7 piękny, w końcu na zadowalającym poziomie :D

a co do tego wątku o którym wcześniej wspomniałam:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/naprotechnologia,9320,1.html#show-post-3172960#show-post-3172960

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 16:26

majeczka87 lubi tę wiadomość

• Riri Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszła potwornica ;( na szczęście bez zbytnich boleści... ;(

• Riri Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    czemu nie zrobilas ciazowego?
    Olencja nie miałam w domu a nie wychodzę bo mnie zlapalo przeziębienie maks,qle już nie trzeba jak wcześniej pisałam menda przyszła ;)

• Riri Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie chyba od przyszłego cyklu będziemy się starać... Niewiem czy to dobry pomysł w czasie brania szczepionek... Ale lekarz mówił że szczepionki nie zaszkodza w razie ciąży...

• olencja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosik wrote:
    do mierzenia tempki potrzebne chyba co najmniej 3 godz snu, no i pilnować o tej samej porze, ja jak mam wolne to i tak ustawiam budzik na godzine o której zawsze mierze a potem ide sobie np. spac i już
    ale rzeczywiście mierzenie tempki bywa stresujące, takie myslenie "pojdzie w góre czy spadnie?" tez przez jakiś czas nie mierzyłam, teraz podchodzę do tego bardziej na luzie ;) a wtym cyklu w ogole jakos na spokojnie wszystko idzie, może dlatego ze w pracy mam sajgon i nie mam czasu myslec i czytac w necie ;) ale wyjątkowo estradiol w P+7 piękny, w końcu na zadowalającym poziomie :D

a co do tego wątku o którym wcześniej wspomniałam:
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/naprotechnologia,9320,1.html#show-post-3172960#show-post-3172960
    no ja sie klade raz tak,raz siak, spie raz dobrze,raz zle, ogolnie wykresy byly dwufazowe ale widac ze prog byl beznadziejny bo wiecznie kanciaste i bez ladnego skoku,opadajace tydzien po owu

co do linka- jak widac nikt wiecej nie wypowiedzial sie a hejterow do napro jest cale mnostwo

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    n

co do linka- jak widac nikt wiecej nie wypowiedzial sie a hejterow do napro jest cale mnostwo
    ale widzisz, ja np. jestem przeciwna in vitro ale nie zakładam wątku który go neguje, ludzie są dziwni

• olencja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosik wrote:
    ale widzisz, ja np. jestem przeciwna in vitro ale nie zakładam wątku który go neguje, ludzie są dziwni
    ehh nie wiem co ta osoba chciala uzyskac,pewnie dyskusje,ja tam sie udzialala nie bede, moje nastawienie jest takie ze skorzystam ze wszystkiego, poki co robie IUI,potem bede walkowac napro a jak sie okaze ze dalej nic to moze robie ivf, nie wiem, nie mam problemow ideologicznych z tym,ale rozumiem ze inni je maja
    ja nigdy nie krytykowalam napro,bo rozumialam idee
    ale podobnie jest w klinikach ivf- najpier probuja leczyc,diagnozowac,tak przynajmniej do mnie docieraja informacje
    zobaczymy, ja jestem juz na etapie rezygnacji,juz mi si eodechciewa wszystkiego, nie mam teraz kasy na napro i to mnie dobija:/

u5cvp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri po niektorych wskazana jest przerwa. Np po rozyczce 3 miechy. Musisz dopytac lekarza

Riri lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy to zdarza sie ze 3-4 dni po owu nadal jest 8C?

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie owulacja nie pokrywa się z dniem peak, owulacje mam zazwyczaj dzień lub dwa wcześniej, więc po owulacji mam jeszcze dzień lub dwa ze sluzem peakowym

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ