X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • PanaKotka Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Archeolog, jesteś cudowna! Już zaglądam do zaproszeń :)

archeolog lubi tę wiadomość

23cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    eee wczoraj sie bzykalismy a rano IUI byla, styknie do jutra:D

To trzymam kciuki żeby pozytywnie się wszystko zakończyło :)

• olencja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dziekuje;)

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis owutest tak samo blady jak wczoraj...

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też

• Riri Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestem w 25 dc.. Przedwczoraj skończyłam lutke... Czekam na miesiączkę...Ale dziś zauważyłam śluz jak płodny nawet taki rozciagliwy jak płodny... Wiecie co to może być?

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • olencja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wrote:
    Kochane jestem w 25 dc.. Przedwczoraj skończyłam lutke... Czekam na miesiączkę...Ale dziś zauważyłam śluz jak płodny nawet taki rozciagliwy jak płodny... Wiecie co to może być?
    cionrza!!!!

u5cvp2.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeeee raczej nie możliwosc;/// chociaż bym się nie obraziła...Ale właśnie czuję ta mende jak się zbliża ;);)

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Jokaa Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak sprawdzacie wydzieline w czasie miesiączki bo jest słabe krwawienie, czyli L, to macie coś do zapisania? Zbieracie palcami z papieru wtedy? Pojawił mi się śluz rozciagliwy, ale nie okresle barwy, tzn barwa różowa taka jak przy końcu @. No ale ewidentnie rozciagliwy jest.

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri pojawienie się sluzu plodnego przed końcem cyklu niestety świadczy o spadku progesteronu czyli o @....

Gianna, Ewosińska lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jokaa wrote:
    Dziewczyny, jak sprawdzacie wydzieline w czasie miesiączki bo jest słabe krwawienie, czyli L, to macie coś do zapisania? Zbieracie palcami z papieru wtedy? Pojawił mi się śluz rozciagliwy, ale nie okresle barwy, tzn barwa różowa taka jak przy końcu @. No ale ewidentnie rozciagliwy jest.

normlanie oceniasz jak zawsze poza miesiaczką. Nie pamiętam jak to jest jednak z kolorem. Zapisz na ile sie rozciaga. Moze dziewczyny cos podpowiedza

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • olencja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Riri pojawienie się sluzu plodnego przed końcem cyklu niestety świadczy o spadku progesteronu czyli o @....
    :(((

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jokaa wrote:

Ja zapisuje to tak: daje czerwony znaczek, zapisuje B jako barwe i numerek w zaleznosci od rozciagliwosci czylu np 8B

majeczka87 lubi tę wiadomość

• Gianna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jokaa, ja robię tak samo, jak Anulka :)

olencja, ja mam pytanie do Ciebie, bo czegoś nie rozumiem. Twierdzisz, że jesteś w naprotechnologii, a poddajesz się sztucznym inseminacjom... czyli o co chodzi? Bo NaProTechnology nie stosuje IUI.

Archeolog, fajnie być mądrym samoukiem, ale ja choć jestem nauczycielem NPR i stosuję Model Creightona, to nie odważylabym się kogoś uczyć. Ważne jest właśnie pójście do instruktora, bo on jest dokładnie przeszkolony i zwróci uwagę na wiele rzeczy, których same nie wychwycimy. I właśnie w tych niuansach kryje się zwykle przyczyna braku poczęcia. Więc jeśli ktoś się nauczy MC nie dość dokładnie, to może właśnie traci szansę na właściwą diagnozę.
    Może warto odezwać się do jakiegoś instruktora i szczerze powiedzieć, że pieniądze są przeszkodą... może ktoś podejmie się nauki za mniejszą opłatą, albo za darmo. My skorzystaliśmy z takiej pomocy i jestem bardzo wdzięczna mojej instruktorce :)

archeolog, Maczek, ara, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna wrote:
    Jokaa, ja robię tak samo, jak Anulka :)

olencja, ja mam pytanie do Ciebie, bo czegoś nie rozumiem. Twierdzisz, że jesteś w naprotechnologii, a poddajesz się sztucznym inseminacjom... czyli o co chodzi? Bo NaProTechnology nie stosuje IUI.

Archeolog, fajnie być mądrym samoukiem, ale ja choć jestem nauczycielem NPR i stosuję Model Creightona, to nie odważylabym się kogoś uczyć. Ważne jest właśnie pójście do instruktora, bo on jest dokładnie przeszkolony i zwróci uwagę na wiele rzeczy, których same nie wychwycimy. I właśnie w tych niuansach kryje się zwykle przyczyna braku poczęcia. Więc jeśli ktoś się nauczy MC nie dość dokładnie, to może właśnie traci szansę na właściwą diagnozę.
    Może warto odezwać się do jakiegoś instruktora i szczerze powiedzieć, że pieniądze są przeszkodą... może ktoś podejmie się nauki za mniejszą opłatą, albo za darmo. My skorzystaliśmy z takiej pomocy i jestem bardzo wdzięczna mojej instruktorce :)
    robie iui bo nie chce tracic czasu zanim zaczne napro, a noz widelec sie uda;)

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dzis owu test prawie niewidoczny:/ kurde,jeszcze z rok temu wychodzily mi dwie kreski:/

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Ja odpadam w najbliższym czasie z kolejki o ciążę, mój ślubny mi oznajmił że wszystko sobie przemyślał i doszedł do wniosku, że jeszcze się nie dorobiliśmy na tyle żeby mieć dziecko :( że nie jesteśmy na tyle zabezpieczeni finansowo i mieszkaniowo żeby powiększać rodzinę, więc po 3 latach wracam do punktu zero, chyba że wymienię ślubnego...

Wszystkim zaciążonym życzę szczęśliwych narodzin i żeby maluszki były zdrowe, wszystkim starającym życzę owocnych starań i szybkich dwóch pięknych kreseczek na teście...

Będę się za was modlić i od czasu do czasu do was zaglądać, żeby dowiedzieć się co tam u was słychac...

• olencja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera, noon chyba oszalal...ehh,ale to dobry znak, najczesciej w takim momencie sie zaciaza:D czego Ci zycze i zeby jednak zycie Wam sie dobrze ulozylo, nie najwazniejsze sa te meble, meble moga poczekac a Twoje jajka nie

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, ale Ja nie mam pojęcia o co mu chodzi, mamy własne duże mieszkanie, kupowane z myślą o szybkim powiększaniu rodziny, no Ok nie jest jeszcze tak umeblowane jakbyśmy chcieli ale powoli i to się dzieje i wszystko jest uzupełniane...
    Jemu chodzi o to że musi na jakiś czas zrezygnować z fajek i alko,tak mi się wydaje

• olencja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze mu przejdzie, na pewno chodzi o fajki i alko,ale jesli nie ma najgorszego nasienia to nie katuj go zakazami, ja wiem ze ciezko,bo mam tez ten problem ze swoim,ale moze zadbaj o swoje zdrowie najpierw, znajdz u siebie przyczyne a jesli nie znajdziesz to dopiero jego mecz

u5cvp2.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ