X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luska,tez slyszalam z roznych zrodel ze immunologi anie ma sensu, ze kupe kosztuje i nic nie daje:/

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis pojawil sie 10 C/K L, ale testy owu nadal negatywne:/

u5cvp2.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy od brania lutki, bolały was piersi, tak bardzo mnie bolą sutki i są takie ciężkie, ciągnięcia podbrzusza... Macie czasem tak przy lutce?

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luska a wiesz ze ja tez tak myślałam że nie ma sensu, a ten lekarz co się lecze u niego w czasie rozmowy opowiadał nam ze miał kobietę która nie mogła zajść w ciaze badania te mlr wyszedł brak hamowania, szczepionki się przyjęły i jest w ciąży.. Także nie ma reguły..

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri, ja też mam takie same objawy jak ty, a do tego jeszcze wysoka tempka nawet 37,6, ale jak odstawiam(P10) to wszystko wraca do normy razem z @. Pozdrawiam i trzymam kciuki. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 22:02

Riri lubi tę wiadomość

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wreszcie na tesciepojawil sie cien cienia!!! a wg dzisiejszego monitoringu owu wlasnie dzis, takze nic dziwnego ze nie zaszlam w ciaze opierajac sie wczesniej na testach..one wychodza z 3 dniowym opoznieniem po prostu

u5cvp2.png
  • PanaKotka Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w nowa na forum. Z OF korzystam już od dawna, ale tylko czytałam. Teraz dopiero się odważyłam i zaczęłam pisać :)

Chciałam Wam podziękować, bo gdy kilka miesięcy temu szukałam informacji na temat napro, to trafiłam właśnie na ten wątek i przeczytałam wszystko, co było napisane gdzieś do października. Czytając Wasze historie, jak opisujecie metodę i to, jak relacjonowałyście kontakt z lekarzem poczułam, że to metoda dla mnie. W tym samym czasie dziewczyny na fb na jednej z grup poruszyły ten temat, gdzie wypłynął kontakt do Pani doktor leczącej zgodnie z tą metodą. Niezwłocznie się zapisałam. Czekałam jakiś czas na wizytę, ale jak weszłam do gabinetu, poczułam się zupełnie tak, jak bym trafiła pod skrzydła anioła... Pierwszy raz lekarz mnie wysłuchał, wziął pod uwagę wszystkie moje spostrzeżenia i poczułam się nie oceniona, a zrozumiana.
    Ponieważ leczę się od dawna, u kilku lekarzy, jestem też uparta i dociekliwa, przyniosłam ze sobą całą, grubą teczkę badań. Wszystkie zostały przeanalizowane. Miałam też że sobą skrupulatnie wypełnione wykresy z OF. Pani doktor chciała abym poszła na kurs metody creightona. Niestety przez rok wydaliśmy kupę kasy na beznadziejnych lekarzy, setki badań i dojazdy do lekarzy (łącznie ok 15tyś - bez liczenia kosztu paliwa), więc powiedziałam wprost, że mnie nie stać. Stanęło na tym, że nadal mam bardzo skrupulatnie wypełniać OF tak, jak wcześniej i bardzo dokładnie opisywać swój śluz. Więc to nie do końca leczenie zgodnie z naprotechnologią, jednak nie jest to też zwykłe leczenie.
    Obecnie Mam przerwę w stymulacjach, a od nowego cyklu zaczynamy z letrozolem.

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 01:01

majeczka87, Niczkka, ara, Riri, archeolog, Gianna, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

23cs
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    wreszcie na tesciepojawil sie cien cienia!!! a wg dzisiejszego monitoringu owu wlasnie dzis, takze nic dziwnego ze nie zaszlam w ciaze opierajac sie wczesniej na testach..one wychodza z 3 dniowym opoznieniem po prostu

jak to z trzy dniowym opoznieniem? cien cienia niestety to nie pozytyw. Po nim do 3 dni jest owulacja. Mialas monitoring sprawdzajacy czy jajeczko peka? Bo przy niskim lh moze byc z tym problem

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Pana Kotka! obyś niedlugo mogla zacząc starania z crejtonem i niech będzie to szybko owocne leczenie :*

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • olencja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    jak to z trzy dniowym opoznieniem? cien cienia niestety to nie pozytyw. Po nim do 3 dni jest owulacja. Mialas monitoring sprawdzajacy czy jajeczko peka? Bo przy niskim lh moze byc z tym problem
    wczoraj byl na granicy pekniecia, niestety u mnie lekarze nie praktykuja wizyty po owulacji wiec nie sprawdze czy pekl
    zobacze jaki dzis bedzie test, ale owu czulam wczoraj, dzis juz cisza

u5cvp2.png
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja proponuje uciekać od lekarza który nie praktykuje wizyt, które potwierdzają owulację a wytyczną jest fakt, że pęcherzyk "prawie pękł" też chodziłam do takich i okazało się, że czasami prawie to za mało i mieliśmy LUF więc warto robić monitoring do czasu kiedy wiadomo już na 100 % czy pękł czy nie

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • olencja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wizyte u niej 2go lutego to zapytam, niestety monitoring robia tylko rano i spoznianie sie pracy przez kilka dni z rzedu jest u mnie niemile widziane:(

u5cvp2.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja no niestety testy nie u każdego się sprawdzają. Mi często wychodziły,ale w cyklu w którym zaszłam z synkiem, nie miałam wyraźnego pozytywu, a owulacja była, bo synek jest :)

PanaKotka witaj :)

• olencja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktora obserwacja jest bardziej plodna: 10c/k czy 10 wl?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 12:35

u5cvp2.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    ktora obserwacja jest bardziej plodna: 10c/k czy 10 wl?

Ja bym oznaczyła 10C/K. Bo jest i 10, i K, więc dwa czynniki.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to testom w ogóle nie wierzę cały cykl mam 2 kreski :P

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • olencja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:
    Ja bym oznaczyła 10C/K. Bo jest i 10, i K, więc dwa czynniki.
    okiej:D tez mi sie bardziej podoba bo jest dluuuuuugi na 10 cm:D

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja czeka cię dzisiaj serduszkowanie :) ;)

• archeolog Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PanaKotka wrote:
    Jestem w nowa na forum. Z OF korzystam już od dawna, ale tylko czytałam. Teraz dopiero się odważyłam i zaczęłam pisać :)

Chciałam Wam podziękować, bo gdy kilka miesięcy temu szukałam informacji na temat napro, to trafiłam właśnie na ten wątek i przeczytałam wszystko, co było napisane gdzieś do października. Czytając Wasze historie, jak opisujecie metodę i to, jak relacjonowałyście kontakt z lekarzem poczułam, że to metoda dla mnie. W tym samym czasie dziewczyny na fb na jednej z grup poruszyły ten temat, gdzie wypłynął kontakt do Pani doktor leczącej zgodnie z tą metodą. Niezwłocznie się zapisałam. Czekałam jakiś czas na wizytę, ale jak weszłam do gabinetu, poczułam się zupełnie tak, jak bym trafiła pod skrzydła anioła... Pierwszy raz lekarz mnie wysłuchał, wziął pod uwagę wszystkie moje spostrzeżenia i poczułam się nie oceniona, a zrozumiana.
    Ponieważ leczę się od dawna, u kilku lekarzy, jestem też uparta i dociekliwa, przyniosłam ze sobą całą, grubą teczkę badań. Wszystkie zostały przeanalizowane. Miałam też że sobą skrupulatnie wypełnione wykresy z OF. Pani doktor chciała abym poszła na kurs metody creightona. Niestety przez rok wydaliśmy kupę kasy na beznadziejnych lekarzy, setki badań i dojazdy do lekarzy (łącznie ok 15tyś - bez liczenia kosztu paliwa), więc powiedziałam wprost, że mnie nie stać. Stanęło na tym, że nadal mam bardzo skrupulatnie wypełniać OF tak, jak wcześniej i bardzo dokładnie opisywać swój śluz. Więc to nie do końca leczenie zgodnie z naprotechnologią, jednak nie jest to też zwykłe leczenie.
    Obecnie Mam przerwę w stymulacjach, a od nowego cyklu zaczynamy z letrozolem.

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona :)

Witaj PanaKotka, cieszę się bardzo, że dołączasz do naproszalonych, słuchaj, jeżeli chcesz to nauczę cię modelu creighton, wiadomo że to nie to samo co instruktorka, ale postaram ci pomóc. Wysłałam ci zaproszenia na priv, zaakceptuj go i napiszę jak mniej więcej ten model wygląda. Dodam, że nie chodziłam do instruktorki, tylko się sama nauczyłam i później sprawdziła mnie doktorka. Pozdrawiam i chętnie służę pomocą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:51

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Olencja czeka cię dzisiaj serduszkowanie :) ;)
    eee wczoraj sie bzykalismy a rano IUI byla, styknie do jutra:D

Niczkka lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ