X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem,ja tez poki co mentalnie jestem u napro a fizycznie w poradni leczenia nieplodnosci i robie iui:D

o.n.a. lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • o.n.a. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak zaawansowana jesteś w Napro?
    Masz już jakieś swoje szczęście? Czy starasz się o pierwsze?

...czekamy na nasze <3 już ponad 24 miesiące...
    9feff9b000f93c52dd1478bccbb94164.png

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana90 wrote:
    Ja też nigdy nie miałam 0 ba od 9 cykli miałam może ze 3-4 zielone dzidziusie u mnie 4 czyli bez lubrykacji a tak mam prawie non stop 10sl i lekarze nie wiedza dlaczego chociaz powiem Wam, że od miesiąca jestem na diecie wykluczającej produkty na którą mam nietolerancje i widzę poprawę w 2 fazie cyklu fakt faktem suszy brak ale mam 10sl raz dziennie a nie cały dzień

Niczkka ja po 5 latach wróciłam do punktu wyjścia bo okazało się, że przez cały ten czas nie miałam najmniejszych szans na dziecko ze względu na budowę macicy tak na prawdę teraz to nasz pierwszy cykl w którym najprawdopodobniej jest wszystko ok i mamy jakieś szanse :)

U mnie jeszcze ostatnio stres straszny bo wykryłam na cycku guza przez kilka dni myślałam, że wyjdę z siebie zrobiłam USG i okazało się, że wyhodowałam 4 torbiele 2 na jednej i 2 na drugiej cycce na szczęście to nic złego ale musze to kontrolować. Podejrzewam, że zrobiły mi się z dnia na dzień i myślę, że winny jest lek na endometriozę

super że macie teraz sprawe jasną i wiadomo co bylo i szanse rosną kochana;) trzymam mocno kciuki. Ale guzów nie luuubie.. trzymaj reke na pulsie, trzymam kciuki zeby same zniknely

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja przyjaciolka nie mogla sie umówić do wasilewskiej na testy alergiczne.. wciąż ją zbywała... i sie poddała. Wzielam wiec od niej numer grafik jej pracy i mówie ja jestem dobrym specem od telefonicznego umawiania: i za 3 podejsciem sie udalo;;) jejuu taka kase bierze a problem jest z umówieniem...

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje majeczka ja tez staram sie być teraz dobrej myśli :) 2 miesięczna przerwa od starań dała mi nowe siły do działania :) ciekawe tylko na jak długo :p
    Ja na pierwsza wizytę nie miałam problemu zeby sie umówić ale potem zaczęły sie schody teraz mam wizytę na początku marca w sumie na diecie jestem juz ponad miesiąc ale może powie mi jeszcze cos ciekawego zreszta zapłaciłam za ułożenie diety której jeszcze nie dostałam wiec pójdę chociażby dlatego
    Wasilewska myśle ze ma za dużo pacjentów i przestała ogarniać

majeczka87 lubi tę wiadomość

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • olencja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.n.a. wrote:
    A jak zaawansowana jesteś w Napro?
    Masz już jakieś swoje szczęście? Czy starasz się o pierwsze?
    w napro wogole nie jestem jeszcze wdrozona, mam teraz 1 cykl stymulowany i 4 IUI, robie ich w sumie szesc i dopiero ide do napro
    nie bylam nigdy w cionrzy jeszcze:D

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.n.a. wrote:
    No tak też myślałam do mojego ostatniego cyklu. Tak ładnie mi tempka rosła, że już myślałam, ze będzie ok. Niestety. Dobre tylko to, że poszłam na badania krwii, bo mi wszystko sprawdził. Ale teraz juz wiem, że mam problem z prolaktyną i z podtrzymaniem (zagnieżdżeniem może też) zarodka.
    Więc teraz mi tak głupio to olać i zaczynać od nowa, skoro może mi da jakiś lek i się poprawi...
    Napro dopiero zaczęliśmy i nie chcemy rezygnować... Ale nie wiem, czy jeszcze nie zostanę u gina... a nóż widelec coś się poprawi i nie będę musiała "czekać" tych 3 mies, zanim mnie kolejny lekarz zoabzcy...
    Rozumiesz moje rozterki?? :P

weź ze sobą te wyniki krwi do naprodoktora, może to przyspieszy diagnostykę,
    wydaje mi się że skoro podjęłaś decyzję o leczeniu metodą napro to chyba lepiej nie mieszać tego z leczeniem przez zwykłego doktora gin

o.n.a. lubi tę wiadomość

• o.n.a. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bym zrobiła, gdybym już była u naprodoktora ;)
    Niestety dopiero zaczynamy przygodę z Napro, bylismy tylko na spotkaniu grupowym... Wiec teraz czeka nas 3 miechy nauki zanim lekarz.. A jak juz cos tam wiem co jest nie halo, to pomyslałam, ze głupio by było przerywać na tym etapie i czekać bezczynnie.. Rozumiesz:)
    Jak dobrniemy do naprodoktora, to na pewno nie będę tego łączyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 22:45

• archeolog Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana idź do naprodoktorka i nie przerywaj spotkań, ja poszłam od razu do naprodoktorki i na pierwszym spotkaniu wypisała mi receptę na leki, bo mam za niski progesteron. Takim sposobem możesz za jednym zamachem leczyć się i chodzić do instruktorki, a jak już wszystko będziesz wiedzieć, to w tedy pójdziesz do doktorki i prawie sprawdzi jak działają na ciebie leki. Ja bym Ci tak doradziła. Trzymam kciuki ;)

o.n.a. lubi tę wiadomość

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak obserwowac sluz przy dowcipnej luteinie?

u5cvp2.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    jak obserwowac sluz przy dowcipnej luteinie?

Zapisywać, jak to wygląda i dopisać gdzieś z boku lub na dole, że była luteina.

olencja lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • o.n.a. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    archeolog wrote:
    Kochana idź do naprodoktorka i nie przerywaj spotkań, ja poszłam od razu do naprodoktorki i na pierwszym spotkaniu wypisała mi receptę na leki, bo mam za niski progesteron. Takim sposobem możesz za jednym zamachem leczyć się i chodzić do instruktorki, a jak już wszystko będziesz wiedzieć, to w tedy pójdziesz do doktorki i prawie sprawdzi jak działają na ciebie leki. Ja bym Ci tak doradziła. Trzymam kciuki ;)
    O, to nie wiedziałam, ze tak można :)
    Dzięki za radę:) w takim razie tak spróbuję :D

• archeolog Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana spróbuj, nie musisz mieć obserwacji, powiesz jak wygląda sprawa i na pewno Ci pomogą. Pozdrowienia :) ;)

o.n.a. lubi tę wiadomość

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.n.a. wrote:
    Tak bym zrobiła, gdybym już była u naprodoktora ;)
    Niestety dopiero zaczynamy przygodę z Napro, bylismy tylko na spotkaniu grupowym... Wiec teraz czeka nas 3 miechy nauki zanim lekarz.. A jak juz cos tam wiem co jest nie halo, to pomyslałam, ze głupio by było przerywać na tym etapie i czekać bezczynnie.. Rozumiesz:)
    Jak dobrniemy do naprodoktora, to na pewno nie będę tego łączyć :)

sorry, nie wiedziałam ze tak to u Was wygląda. ja bylam u instruktorki i tego samego dnia u lekarza, wydawało mi się to oczywiste

o.n.a. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szukam nowego męża, gdyby któraś wiedziała o jakimś fajnym gościu gotowym na stały związek to proszę o mnie pamiętać.... ☺
    Mój obecny mąż ani myśli zmieniać zdanie o staraniach, więc szkoda mojego czasu na czekanie aż ślubny dojdzie do wniosku że jednak nie miał racji

• olencja Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh no nic nie mozesz zrobic:/ jedyne co to w tej sytuacji porobic badania i ew wyeczyc sie,utrzymac zdrowe cykle i tyle. Jak mu kiedys sie zechce to bedzie o tyle szybciej ze moze zaskoczy od razu:) a teraz jak,abstynencja czy gumki?

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abstynencja i gumki, raptem teraz wie kiedy zaczyna mi się okres i kiedy jestem po prawdopodobnym okresie plodnym

• olencja Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gumiakach zrob dziurki:D skoko nie chce dziecka to zaproponuj mu abstynencje,wazektomie albo rozwod

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak zaznaczyć śluz papkowaty, z uczuciem wilgotności ale bez lubrykacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    W gumiakach zrob dziurki:D skoko nie chce dziecka to zaproponuj mu abstynencje,wazektomie albo rozwod
    Próbowałam robić dziurki ale niestety odkrył to

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ