X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczka-ja mam tak samo! Też bolało mnie,że mój maż jest taki, a on po prostu miał dośc tak samo jak ja-ale ja o tym mówiłam,krzyczałam a on milczał.Nadal dni płodne są trudne, ale jak tylko miną....hulaj dusz piekła nie ma :-)

Niczkka, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bardzo długo nic nie mówił a jak już coś powiedział to ręcę mi opadły, ale mam nadzieję że to chwilowe załamanie i niedługo mu przejdzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzadko się tu udzielam bo jestem na "odwyku" z ovufr, podczytuję i czasem tylko coś napiszę ale rzeczywiście faceci inaczej to przeżywają, mój jakiś czas temu też był na mnie zły gdy mówiłam że dzisiaj "musimy", mówił że on nie umie tak na zawolanie, z czasem sama miałam już dość pilnowania dni płodnych itp. ale nie da się tego uniknąć szczególnie gdy bierze się leki w określonych dniach cyklu, więc przestałam mówić kiedy mam dni płodne, chociaż mąż sam czuł kiedy to jest ;) a jak przestałam mówić o tym głośno to wszystko stało się prostsze, mąż sam zaczął mówić głośno, że bardzo by chciał żeby się udało, gdzie wcześniej też chciał ale o tym nie mówił, a ostatnio to mnie zszokował bo zapytał się kiedy teraz musimy się kochać... ja na to że kiedy chcemy i smiech ;)
    wiecie, mniej czytam w internecie, nie prowadzę szczegółowego wykresu, tylko ten z napro, nie sprawdzam częstotliwości serduszek bo mnie to stresowało i nie mierze temperatury bo to tez był stres i jest dużo lepiej i daje to efekty bo właśnie skończył się cykl i pierwszy raz bez płaczu ;)
    nie można przesadzać bo to tylko do szaleństwa może doprowadzić ;)

olencja, Niczkka, Riri, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• ana90 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o poradę w 5 dc miałam śluz 10kl byłam pewna ze to peak w sumie bolały mnie jajniki itp dzis mam 18 dc i pokazał sie śluz mocno rozciągliwy bo gdzieś z 5 cm ( nigdy takiego nie miałam) do tego lubrykacja a śluz biało przezroczysty tylko jest taki bardziej wodnisty niż zazwyczaj ten 10kl i zdurnialam nie wiem czy to peak i możliwa owulacja mówiąc szczerze myślałam ze jestem juz przed @ a teraz nie wiem

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana90 wrote:
    Dziewczyny proszę o poradę w 5 dc miałam śluz 10kl byłam pewna ze to peak w sumie bolały mnie jajniki itp dzis mam 18 dc i pokazał sie śluz mocno rozciągliwy bo gdzieś z 5 cm ( nigdy takiego nie miałam) do tego lubrykacja a śluz biało przezroczysty tylko jest taki bardziej wodnisty niż zazwyczaj ten 10kl i zdurnialam nie wiem czy to peak i możliwa owulacja mówiąc szczerze myślałam ze jestem juz przed @ a teraz nie wiem

Możesz mieć podwójny peak. Licz ten dzisiejszy śluz jako peakowy. To może być owulacja.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok :) czyli co od nowa liczyć P+ 15 ?? Myślałam ze w czwartek dostanę @ lub będę testować a tak to chyba nie ma sensu

starania od lutego 2011
    WALCZYMY !!
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana90 wrote:
    Ok :) czyli co od nowa liczyć P+ 15 ?? Myślałam ze w czwartek dostanę @ lub będę testować a tak to chyba nie ma sensu

Ja bym tak zrobiła. W sumie owu w 18. dniu jest i tak bardziej prawdopodobna, niż w 5., nie? Zawsze możesz kontrolnie zbadać progesteron np. jutro - jak będzie maleńki, to prawdopodobnie jesteś tuż po owu albo chwilę przed.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta w 5dc tez jest prawdopodobna bo 6 dni wcześniej miałam usg i pęcherzyk 19 mm wiec dlatego zgłupiałam :p jutro mam zamiar iść na monitoring niech doktor zrobi usg będę wiedziała na czym stoję :)

starania od lutego 2011
    WALCZYMY !!
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana90 wrote:
    Ta w 5dc tez jest prawdopodobna bo 6 dni wcześniej miałam usg i pęcherzyk 19 mm wiec dlatego zgłupiałam :p jutro mam zamiar iść na monitoring niech doktor zrobi usg będę wiedziała na czym stoję :)

O, a to ciekawe :D

No to chyba, że tak. Często masz takie ultrakrótkie cykle?

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy tak nie miałam ale w poprzednim cyklu brałam Visanne na endometriozę i mi sie rozlegulowalo wszystko nawet @ miałam tylko przez 1,5 dnia ale doktor mówił ze pierwszy cykl może być dziwny Mowiaz szczerze miałam nadzieje w tym cyklu bo w P *
    +6 miałam w śluzie odrobine krwi i pomyslałam o implantacji a tak teraz to juz sama nie wiem i myśle czy iść jutro na usg czy działać i ewentualnie siknac w piątek

majeczka87 lubi tę wiadomość

starania od lutego 2011
    WALCZYMY !!
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie teraz sobie przypomniałam ze wczoraj wieczorem serduszkowalismy i zapomniałam sie oczyścić a ten śluz pojawił sie po parciu przy wypróżnieniu dzis około 16 i nie wiem czy to mogło być nasienie bo było mocno wodniste ale rozciągliwe

starania od lutego 2011
    WALCZYMY !!
  • olencja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo,po poludniu nastepnego dnia wysikuje taka wode, u mnie to nie jest rozciagliwe wcale

u5cvp2.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana90 wrote:
    W sumie teraz sobie przypomniałam ze wczoraj wieczorem serduszkowalismy i zapomniałam sie oczyścić a ten śluz pojawił sie po parciu przy wypróżnieniu dzis około 16 i nie wiem czy to mogło być nasienie bo było mocno wodniste ale rozciągliwe

Mogło. U mnie się w takich sytuacjach potrafi jeszcze ciągnąć na drugi dzień.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • o.n.a. Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    O.N.A staramy się o pierwsze, już prawie 4 lata... Czasem jest naprawdę ciężko, o spontaniczności to już zapomniałam bo staram się wykorzystać każdą możliwą okazję żeby serduszkować we właściwym czasie, w pewnym sensie stało się to moją obsesją, nie potrafię z tym walczyć, jednego dnia mówię że na miesiąc odpuszczam a następnego nie chce odpuścić bo boje się stracić najmniejszej szansy :(
    Staraniom podporządkowałam całe nasze życie...

Wiem kochana jak to jest. My "dopiero" 18 miesiąc, ale ciągnie się to w nieskończoność. Ostatnio dowiedziałąm się w weekend, ze bratowa (młodsza) jest w ciaży z drugim.... Najgorsze, ze ma rodzić w październiku...czyli, jeśli ostatni mój cykl skończyłby się szczęsliwie (a no to wyglądało), to właśnie to by był "MÓJ TERMIN" :( Normalnie poczułam się, jakby mi ktoś w twarz dał...Oczywiście cieszę się ze szcześcia bratowej, ale w takich momentach nie myśli się racjonalnie :(

Jak sobie taką retrospekcję zrobię, to stwierdzam, że te pierwsze miesiące, pierwsze pół roku źle podchodziłąm do tematu. Było dużo stresu i mega dużo myślenia i pretensji, jak sie nie udawało. Na pewno to się odbijało na moim bardzo.. Teraz oczywiście też jest rozmyślanie i zdarza się kiepski dzień... Mam coraz mniej siły, ale staram sie trzymać i nie dawać..

Ale wierz mi, że Cię bardzo rozumiem.. I myślę to jest fajne na tym forum, że rozmawiasz z osobami, które dokładnie wiedzą o co kaman :P
    Bo tak z rodziną, mimo tego, ze Cię bardzo kochają i kibicują, to jedna nie to samo... Nikt z osób, które nie miały podobnych problemów, nie zrozumie jak jest trudno...

Ale trzeba się trzymać.. W końcu i na nas przyjdzie pora :)

A z tym wyjazdem, to koniecznie musisz coś wykombinować.. Może być w owulację, ale swojemu nic o tym nie mów, żeby nie stwierdził, ze to "podstęp" :) Musi być luzzzzz, spontaniczność, odpoczynek i BRAK jakiegokolwiek STRESU !!!
    (Nawet bez owulki taki "reset" się przyda, żebyście sobie przypomnieli, jak się pokochaliście i co Was w sobie urzekło..) :D

Powodzenia!
    i koniecznie daj znać jak było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 23:11

Niczkka lubi tę wiadomość

...czekamy na nasze <3 już ponad 24 miesiące...
    9feff9b000f93c52dd1478bccbb94164.png

• Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja od poprzedniego cyklu dołączyłam mierzenie temperatury. Temperatura wskazująca na owulację jest przesunięta w stosunku do peaku 2 dni do przodu. Moja trenerka twierdziła, że nie trzeba mierzyć temperatury, ale z moich obserwacji wynika, że jest inaczej. Po samym określeniu ostatniego dnia śluzowego ciężko stwierdzić kiedy będzie owulacja.
    Jestem świeżo po poronieniu biochemicznym i lekarz kazał mi odpuścić w tym cyklu ale jak na złość jak nie można to wtedy jest ochota ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 23:11

archeolog, majeczka87, Niczkka lubią tę wiadomość

Aneczka80

• ana90 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedz ;) postanowiłam ze będziemy działać teraz tak jakby to była owulacja a w piątek albo w czwartek jak @ nie przyjdzie to sobie najwyżej sikne :p

o.n.a., majeczka87, Niczkka lubią tę wiadomość

starania od lutego 2011
    WALCZYMY !!
  • o.n.a. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka80 wrote:
    Dziewczynki, ja od poprzedniego cyklu dołączyłam mierzenie temperatury. Temperatura wskazująca na owulację jest przesunięta w stosunku do peaku 2 dni do przodu. Moja trenerka twierdziła, że nie trzeba mierzyć temperatury, ale z moich obserwacji wynika, że jest inaczej. Po samym określeniu ostatniego dnia śluzowego ciężko stwierdzić kiedy będzie owulacja.
    Jestem świeżo po poronieniu biochemicznym i lekarz kazał mi odpuścić w tym cyklu ale jak na złość jak nie można to wtedy jest ochota ;)
    A w którym dniu?

• o.n.a. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana90 wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedz ;) postanowiłam ze będziemy działać teraz tak jakby to była owulacja a w piątek albo w czwartek jak @ nie przyjdzie to sobie najwyżej sikne :p
    Ja chyba w tym mies. Odpuszczę sobie stres testowania. Jeśli @ nie przyjdzie, to najwyżej pomyślę o tym ok 36 dc :) Mi gin mówił, źe wcześniej nie ma co próbować...

Niczkka lubi tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka80 wrote:

Aneczka ja żeby trafić owulke stosoałam crejtona mierzylam tempke i stosowalam tsty owulacyjne ;) kiedy zaczelam bardziej pilnowac sie kiedy maja byc serduszka bo to raptem 3 -4 dni ;) sie skonczylo to dla nas dobrze;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • olencja Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale przeciez i tak trzeba sie co 2 dni bzykac wiec jakie to ma znaczenie?

u5cvp2.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ