Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana to był 29dc, ja przeważnie mam 27, a z krwi powinno wyjść, jest napisane że od 0,2-1tygodnia powinno być 5-50, więc według mojego cyklu powinna być końcówka 1 tygodnia i zacząć się 2 tydzień. No nic nie udało się, będzie nowy cykl i nowe nadzieje. Dzięki kochana za zainteresowanie, powodzenia :)

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • amryta Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.n.a. wrote:
    :) Dzięku za przyjęcie do grona;)

Powiedzcie mi proszę, czy Wy rzeczywiście dostosowałyście się do tej "propozycji", żeby nie serduszkować w pierwszym mies.?
    Pytam, bo z jednej strony ma to sens, a z drugiej takie mam wrażenie, że to strata muesiąca:D
    Teraz jestem na rozdrożu, bo zaczęłam cykl i nie wiem co zfobić...
    Czy któraś z Was się nie dostosowała i jest ok? Albo odwrotnie? ;)
    Wiem, że to moze śmieszne pytanie, ale serio, chciałam się nadal normalnie starać...;)

Ja się dostosowałam.

starania od 2005r.; 6 IUI; 3 IVF
    od IX.2014 naprotechnologia
    lata lecą
  • amryta Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    archeolog wrote:
    Niczkka, nie ma za co, cieszę się że mogłam Ci jakoś pomóc, ściskam kciuki za was. ;)

o.n.a. Witamy świecie naprotechnologii, powodzenia :)

U mnie wczoraj całkowita załamka, robiłam test ciążowy 14 lutego i wyszła mi druga kreska, ale strasznie jasna, więc poszłam w poniedziałek na badanie krwi, byłam prawie pewna że to ciąża, ale wyszło 0,02(powinno być przynajmniej 5), więc nie wiem co to wyszło. Cały dzień przeryczałam, dzisiaj jest już lepiej i mam nowe nadzieje, że ten nowy cykl będzie lepszy. Powodzenia dziewczynki ;) :)

Bardzo współczuje, przeżyłam to samo. Dostałam @ i jednocześnie dowiedziałam się, ze najbliższa kuzynka urodziła, masakra. W nocy z nerwów dostałam duszności, nerwobóle w plecach i wylądowałam u lekarza. Ledwo mogłam oddychać. Choć dużo już przeszłam, taka sytuację miałam pierwszy raz.

starania od 2005r.; 6 IUI; 3 IVF
    od IX.2014 naprotechnologia
    lata lecą
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki amryta, ja też tobie współczuje, mam nadzieje, że już u Ciebie wszystko dobrze.
    Tak sobie myślę, że dzięki złym wydarzeniom w moim życiu jestem jakby silniejsza, gotowa na wszystko, gotowa by stawić czoła życiu i osiągnąć swój cel jakim jest dziecko. Powtarzam sobie zawsze w złych chwilach, że ,,Ten kto naprawdę wiele przeżył, docenia każdą dobrą chwilę". Teraz postawiłam sobie cel, by cieszyć się z tego co mam i tak pewnie Bóg da nam to czego chcemy, kiedy najmniej się tego spodziewamy. ;) :)

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Archeolog miałam to samo 2 kreski na teście od razu polecialam na betę i wynik ujemny to chyba kwestia trefnego testu :( tez bardzo to przeżyłam bo byłam pewna ze sie udało było to gdzieś po roku starań od tego czasu nie wierze juz sikancom i zawsze chodzę na betę :)

Pomożecie dzis pojawił mi sie śluz 10sl z domieszka krwi jak to zapisać ??

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana,trzymam kciuki, za was ;)
    Ja bym napisała, 10SL VL

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:00

Maczek lubi tę wiadomość

vzljvd4kntnyexx8.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za male sa te kratki do wpisywania, nie uwazacie tak?

Ewosińska lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    za male sa te kratki do wpisywania, nie uwazacie tak?

Są. Zwłaszcza jak jeszcze masz umieszczać info o bólu brzucha, zasadniczym podobieństwie i zażywanych nietypowo lekach ;)

Ale drobnym pismem jakoś się wciska, co trzeba.

archeolog, olencja lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co sobie mysle ze kurde jakbym liczyla moje 2 dni plamien do nowego cyklu to wcale nie mam wczesnej owulacji:/ i letrozol moglaby zaczac brac wczesniej a nie dopiero 5 dc wliczajac plamienia, co Wy na to?
    ale z drugiej strony endometrium mialabym jeszcze bardziej dziadoskie niz mam:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:21

u5cvp2.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    wiecie co sobie mysle ze kurde jakbym liczyla moje 2 dni plamien do nowego cyklu to wcale nie mam wczesnej owulacji:/ i letrozol moglaby zaczac brac wczesniej a nie dopiero 5 dc wliczajac plamienia, co Wy na to?
    ale z drugiej strony endometrium mialabym jeszcze bardziej dziadoskie niz mam:/

A może akurat by lepiej urosło? Z tego, co kojarzę, lametta nie upośledza endometrium, a ogółem działa tak, że finalnie zwiększa się poziom estrogenów.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie w tym cyklu bylo jak zawsze:/ przed owu 7 mm a po owu tez 7:/ takze nic kompletnie si enie zmienilo endo, mimo tony migdalow i litra czerwonego wina, donga i lametty:/

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka
    te wszystkie leki to ci jakiś lekarz przepisuje czy ty sama to wymyślasz ?? :)

• olencja Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm, jakbym mogla przepisywac sobie leki na recepte to juz dawno bylabym w ciazy:/

Niczkka lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki że tak głupio pytam, bo jak Ja rozmawiam ze swoim lekarzem o tych wszystkich lekach to on tylko dziwnie się na mnie patrzy :)

• olencja Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jakich z nim gadasz?:D moja pani dr powiedziala- ja w ziolka nie wierze ale pij dziecko:)) takze spoko kobitka:)

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No o lekach na poprawienie ilości śluzu, może na stymulowanie owulacji... Ja to bym chciała w miesiąc nadrobić 3 lata praktycznie nic nie robienia

• olencja Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    porob badania i idz do doktorka
    ja bede miec po tym cyklu jeszcze dwa stymulowane pod IUI, potem mam wybor albo zielona trwaka albo ivf, bede sie zastanawiac w maju
    po stymulacji mialam dwa dominujace pecherze, wiec wieksza szansa na dojrzale jajko
    niestety za to sluzu prawie nie mialam i endo tez cienkie,mimo ze letrozol nie uposledza endo:/

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to ze po prawie 4 latach starań ja jestem na samym początku, ja dopiero robię diagnostykę i nie jestem tak zaawansowana jak większość z was...
    Czy ty masz postawioną jakąś konkretną diagnozę bo już nie pamiętam ?

• ara Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.n.a. wrote:
    :) Dzięku za przyjęcie do grona;)

Powiedzcie mi proszę, czy Wy rzeczywiście dostosowałyście się do tej "propozycji", żeby nie serduszkować w pierwszym mies.?
    Pytam, bo z jednej strony ma to sens, a z drugiej takie mam wrażenie, że to strata muesiąca:D
    Teraz jestem na rozdrożu, bo zaczęłam cykl i nie wiem co zfobić...
    Czy któraś z Was się nie dostosowała i jest ok? Albo odwrotnie? ;)
    Wiem, że to moze śmieszne pytanie, ale serio, chciałam się nadal normalnie starać...;)

my też nie współżyliśmy przez pierwszy miesiąc

• olencja Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Wygląda na to ze po prawie 4 latach starań ja jestem na samym początku, ja dopiero robię diagnostykę i nie jestem tak zaawansowana jak większość z was...
    Czy ty masz postawioną jakąś konkretną diagnozę bo już nie pamiętam ?
    nadal szukam niestety

u5cvp2.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ