X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ktosik, miałam skomplikowane, teraz na lekach mam niemalże "idealne", są w miarę równe i dzięki luteinie faza popeakowa zawsze taka sama :)
    Ale wiem, że jakbym walnęła tym leczeniem ( a czasem mam ochotę) to wszystko by się posypało...

Co do cykli, to skoro były zaakceptowane to w porządku.
    Ja po prostu miałam bardzo dużo tych plamień prze i po i były okropne... może dlatego musiałam mieć tak książkowo.

Ewelinka, powodzenia na spotkaniu. Daj znać w poniedziałek jak było.

Ana, Podbijam temat Peak. I brałabym 10KL :)

Dziewczyny miłego weekendu Wam życzę, bez zmartwień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 13:23

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za odpowiedz :) a jakie plany na jutrzejszy dzień ?:) u mnie właśnie robi sie zdrowy deserek :) ponieważ jestem na diecie w związku z nietolerancjami to nigdzie sie nie wybieramy bo i tak nie będę mogła nic zjeść wiec szkoda nerwów :)

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana90 wrote:
    Dziewczyny pomożecie w interpretacji 2 dni temu miałam śluz 10KL wczoraj 4 a dziś 8GY czy dzisiejszy śluz jest śluzem typu peakowego czy ten 10kl to był peak ??

10KL to był peak

Aneczka80

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki,
    Dawno mnie u was nie było :) Idę dzisiaj na pierwsze spotkanie do Instruktorki i boje się jak nie wiem co ( w sumie to nawet nie wiem dlaczego), bardzo jestem ciekawa co ona mi powie o tym moim samouczeniu się i obserwowaniu...

• olencja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie stresuj sie tylko idz i pisz szybko relacje:))

u5cvp2.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Cześć Dziewczynki,
    Dawno mnie u was nie było :) Idę dzisiaj na pierwsze spotkanie do Instruktorki i boje się jak nie wiem co ( w sumie to nawet nie wiem dlaczego), bardzo jestem ciekawa co ona mi powie o tym moim samouczeniu się i obserwowaniu...
    Niczkka będzie dobrze :) No to fajnie, że idziesz - ja dziś tez ale na drugie :) Zdam potem relacje :) Na Twoją też czekam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę,
    Zastanawiam się tylko po co ja to robię, jak mój ślubny nie zmienił zdania, a ja powoli tracę nadzieję czy nam bedzie dane kiedykolwiek być rodzicami

• Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Pregnylki za mną-nie było tak źle, mam mi zrobiła.Pobolewają mnie jajniki, czekamy na ciąg dalszy.

" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
  • olencja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie sama zrobilam ovitrell:D ale rece mi sie trzesly jak narkomanowi:D

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Napiszę,
    Zastanawiam się tylko po co ja to robię, jak mój ślubny nie zmienił zdania, a ja powoli tracę nadzieję czy nam bedzie dane kiedykolwiek być rodzicami
    Wera, nie pitol, tylko dzialaj, jak sie ksieciu odmieni to bedzie za pozno

Ewosińska lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • o.n.a. Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jestem tu nowa, ale pistanowiłam się dołączyć, bo po pierwszym spotkaniu Napro, chcemy dalej kontynuować.. Ja co prawda dopiero zaczęłam obserwacje i zapiski i czuję się nieco zielona, ale mam nadzieję, że pierwsza wizyta z instruktorem rozwieje moje wątpliwości. Też się zastanawiałyście czy dobrze w ogóle zaznaczanie ten śluz? Bo ja mam cały czas wątpliwości ;/
    Mam nadzieję, że sobie troszkę nawzajem pomożemy, bo to nie takie proste jak myślałam ;)
    Pozdrawiam wszystkie naprogirls :D

...czekamy na nasze <3 już ponad 24 miesiące...
    9feff9b000f93c52dd1478bccbb94164.png

• olencja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Napiszę,
    gdzie relacja?

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już piszę, widzę że jesteście strasznie niecierpliwe :), ale zanim napiszę sprawozdanie ze spotkania muszę podziękować przede wszystkim Archeolog, Maczkowi na to ze na priv cierpliwie odpowiadały na wszystkie moje nawet najdurniejsze pytania i oczywiście wszystkim pozostałym dziewczynom z forum które dzieliły się wiedzą, co pomogło mi w zrozumieniu całej tej metody… DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNKI :)
    Pani Instruktorka, to starsza kobietka, ale bardzo miła i delikatna, ponieważ ja mam trochę wiedzy medycznej no i staramy się dość długo to pewne początkowe tematy sobie darowałyśmy, ale generalnie opowiedziała mi sporo nowości których nie wyczytałam nigdzie w książce czy w necie, nawet na naszym forum :) Generalne błędy miałam tylko przy opisywaniu @ i obserwacji, powiedziała ze jak mam czarne plamienia to nie piszę VLB, tylko samo B. Jeśli mam plamienie jedno dniowe to rozpoczynam tym kolejny cykl, chyba ze plamienia utrzymują się dłużej niż 3 dni, ale jeśli następnego dnia po plamieniu pojawia się „żywa krew” to tym plamieniem rozpoczynam cykl. Musiałyśmy ustalić jakie to jest krwawienie obfite a jakie średnie, ja to trochę inaczej interpretowałam niż instruktorka, tym bardziej że ja przy @ ciągle wymieniam narty :) poprawiła mi kilka błędów na karcie, ale to takie kosmetyczne poprawki…
    Uznała że sama mam sporą wiedzę i nie będzie mi potrzebne spotykanie się co dwa tyg. tylko wystarczy raz w miesiącu, tym bardziej że ja nie mam jakiś mega skomplikowanych cykli pod względem wydostających się śluzów….
    Dała mi trochę nadziei że nasza sytuacja nie jest beznadziejna i że w końcu doczekamy się maluszka… :)

olencja, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D no i fajosko, to teraz daj mi namiar na pania i powiedz ile za wizyte i ile trwala:)

u5cvp2.png
  • o.n.a. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Dzięku za przyjęcie do grona;)

Powiedzcie mi proszę, czy Wy rzeczywiście dostosowałyście się do tej "propozycji", żeby nie serduszkować w pierwszym mies.?
    Pytam, bo z jednej strony ma to sens, a z drugiej takie mam wrażenie, że to strata muesiąca:D
    Teraz jestem na rozdrożu, bo zaczęłam cykl i nie wiem co zfobić...
    Czy któraś z Was się nie dostosowała i jest ok? Albo odwrotnie? ;)
    Wiem, że to moze śmieszne pytanie, ale serio, chciałam się nadal normalnie starać...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:23

Niczkka, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

...czekamy na nasze <3 już ponad 24 miesiące...
    9feff9b000f93c52dd1478bccbb94164.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.n.a. wrote:
    :) Dzięku za przyjęcie do grona;)

Powiedzcie mi proszę, czy Wy rzeczywiście dostosowałyście się do tej "propozycji", żeby nie serduszkować w pierwszym mies.?
    Pytam, bo z jednej strony ma to sens, a z drugiej takie mam wrażenie, że to strata muesiąca:D
    Teraz jestem na rozdrożu, bo zaczęłam cykl i nie wiem co zfobić...
    Czy któraś z Was się nie dostosowała i jest ok? Albo odwrotnie? ;)
    Wiem, że to moze śmieszne pytanie, ale serio, chciałam się nadal normalnie starać...;)

O.N.A Ja się obserwuje trzeci cykl i nie rezygnowaliśmy z serduszkowania, po wczorajszym spotkaniu instruktorka kazała się wstrzymać poto żeby nauczyć się odróżniać wydzielinę śluzową od nasienia męża, moim zdaniem jak nie masz problemu z tym żeby odróżnić jedno od drugiego to spokojnie możecie serduszkować...
    Ja pewnie będę miała w tym miesiącu przerwę bo mój ślubny chce jeszcze poczekać ze staraniami bo chce się "dorobić",,,,

o.n.a. lubi tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my sie bzykalismy normalnie, nie mam problemu zeby odroznic jedno od drugiego, bez przesady, nie mam 20 lat....

o.n.a. lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.n.a, a my się dostosowaliśmy :) Było ciężko, ale za to potem ile radochy :D
    Chciałam wszystkiego porządnie się nauczyć. I też nie należę już do najmłodszych ;)

Problemu z rozróżnianiem nie mam, ale jeśli się nie wykona pewnych instrukcji to nasienie można zaobserwować nawet na drugi dzień po współżyciu, a wtedy już trudniej.
    No i wtedy nie zakładamy, że to nasienie, tylko mamy zaznaczyć jako śluz szyjkowy i mogłoby to ewentualnie wpłynąć na zaznaczenie Peaku.
    Odwrotnie, jeśli chodzi o płyn z gruczołów Bartholina, jak jesteśmy pewne, że to on, to możemy go pominąć i zignorować.

Niczkka, cieszę się, że jesteś zadowolona. Oby już tylko bliżej do celu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 12:15

ewelinka2210, Niczkka, o.n.a. lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka, nie ma za co, cieszę się że mogłam Ci jakoś pomóc, ściskam kciuki za was. ;)

o.n.a. Witamy świecie naprotechnologii, powodzenia :)

U mnie wczoraj całkowita załamka, robiłam test ciążowy 14 lutego i wyszła mi druga kreska, ale strasznie jasna, więc poszłam w poniedziałek na badanie krwi, byłam prawie pewna że to ciąża, ale wyszło 0,02(powinno być przynajmniej 5), więc nie wiem co to wyszło. Cały dzień przeryczałam, dzisiaj jest już lepiej i mam nowe nadzieje, że ten nowy cykl będzie lepszy. Powodzenia dziewczynki ;) :)

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    archeolog,moze jeszcze za wczesnie na testowanie?

u5cvp2.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ