X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ktosik, miałam skomplikowane, teraz na lekach mam niemalże "idealne", są w miarę równe i dzięki luteinie faza popeakowa zawsze taka sama :)
    Ale wiem, że jakbym walnęła tym leczeniem ( a czasem mam ochotę) to wszystko by się posypało...

Co do cykli, to skoro były zaakceptowane to w porządku.
    Ja po prostu miałam bardzo dużo tych plamień prze i po i były okropne... może dlatego musiałam mieć tak książkowo.

Ewelinka, powodzenia na spotkaniu. Daj znać w poniedziałek jak było.

Ana, Podbijam temat Peak. I brałabym 10KL :)

Dziewczyny miłego weekendu Wam życzę, bez zmartwień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 13:23

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za odpowiedz :) a jakie plany na jutrzejszy dzień ?:) u mnie właśnie robi sie zdrowy deserek :) ponieważ jestem na diecie w związku z nietolerancjami to nigdzie sie nie wybieramy bo i tak nie będę mogła nic zjeść wiec szkoda nerwów :)

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana90 wrote:
    Dziewczyny pomożecie w interpretacji 2 dni temu miałam śluz 10KL wczoraj 4 a dziś 8GY czy dzisiejszy śluz jest śluzem typu peakowego czy ten 10kl to był peak ??

10KL to był peak

Aneczka80

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki,
    Dawno mnie u was nie było :) Idę dzisiaj na pierwsze spotkanie do Instruktorki i boje się jak nie wiem co ( w sumie to nawet nie wiem dlaczego), bardzo jestem ciekawa co ona mi powie o tym moim samouczeniu się i obserwowaniu...

• olencja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie stresuj sie tylko idz i pisz szybko relacje:))

u5cvp2.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Cześć Dziewczynki,
    Dawno mnie u was nie było :) Idę dzisiaj na pierwsze spotkanie do Instruktorki i boje się jak nie wiem co ( w sumie to nawet nie wiem dlaczego), bardzo jestem ciekawa co ona mi powie o tym moim samouczeniu się i obserwowaniu...
    Niczkka będzie dobrze :) No to fajnie, że idziesz - ja dziś tez ale na drugie :) Zdam potem relacje :) Na Twoją też czekam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę,
    Zastanawiam się tylko po co ja to robię, jak mój ślubny nie zmienił zdania, a ja powoli tracę nadzieję czy nam bedzie dane kiedykolwiek być rodzicami

• Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Pregnylki za mną-nie było tak źle, mam mi zrobiła.Pobolewają mnie jajniki, czekamy na ciąg dalszy.

" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
  • olencja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie sama zrobilam ovitrell:D ale rece mi sie trzesly jak narkomanowi:D

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Napiszę,
    Zastanawiam się tylko po co ja to robię, jak mój ślubny nie zmienił zdania, a ja powoli tracę nadzieję czy nam bedzie dane kiedykolwiek być rodzicami
    Wera, nie pitol, tylko dzialaj, jak sie ksieciu odmieni to bedzie za pozno

Ewosińska lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • o.n.a. Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jestem tu nowa, ale pistanowiłam się dołączyć, bo po pierwszym spotkaniu Napro, chcemy dalej kontynuować.. Ja co prawda dopiero zaczęłam obserwacje i zapiski i czuję się nieco zielona, ale mam nadzieję, że pierwsza wizyta z instruktorem rozwieje moje wątpliwości. Też się zastanawiałyście czy dobrze w ogóle zaznaczanie ten śluz? Bo ja mam cały czas wątpliwości ;/
    Mam nadzieję, że sobie troszkę nawzajem pomożemy, bo to nie takie proste jak myślałam ;)
    Pozdrawiam wszystkie naprogirls :D

...czekamy na nasze <3 już ponad 24 miesiące...
    9feff9b000f93c52dd1478bccbb94164.png

• olencja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Napiszę,
    gdzie relacja?

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już piszę, widzę że jesteście strasznie niecierpliwe :), ale zanim napiszę sprawozdanie ze spotkania muszę podziękować przede wszystkim Archeolog, Maczkowi na to ze na priv cierpliwie odpowiadały na wszystkie moje nawet najdurniejsze pytania i oczywiście wszystkim pozostałym dziewczynom z forum które dzieliły się wiedzą, co pomogło mi w zrozumieniu całej tej metody… DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNKI :)
    Pani Instruktorka, to starsza kobietka, ale bardzo miła i delikatna, ponieważ ja mam trochę wiedzy medycznej no i staramy się dość długo to pewne początkowe tematy sobie darowałyśmy, ale generalnie opowiedziała mi sporo nowości których nie wyczytałam nigdzie w książce czy w necie, nawet na naszym forum :) Generalne błędy miałam tylko przy opisywaniu @ i obserwacji, powiedziała ze jak mam czarne plamienia to nie piszę VLB, tylko samo B. Jeśli mam plamienie jedno dniowe to rozpoczynam tym kolejny cykl, chyba ze plamienia utrzymują się dłużej niż 3 dni, ale jeśli następnego dnia po plamieniu pojawia się „żywa krew” to tym plamieniem rozpoczynam cykl. Musiałyśmy ustalić jakie to jest krwawienie obfite a jakie średnie, ja to trochę inaczej interpretowałam niż instruktorka, tym bardziej że ja przy @ ciągle wymieniam narty :) poprawiła mi kilka błędów na karcie, ale to takie kosmetyczne poprawki…
    Uznała że sama mam sporą wiedzę i nie będzie mi potrzebne spotykanie się co dwa tyg. tylko wystarczy raz w miesiącu, tym bardziej że ja nie mam jakiś mega skomplikowanych cykli pod względem wydostających się śluzów….
    Dała mi trochę nadziei że nasza sytuacja nie jest beznadziejna i że w końcu doczekamy się maluszka… :)

olencja, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D no i fajosko, to teraz daj mi namiar na pania i powiedz ile za wizyte i ile trwala:)

u5cvp2.png
  • o.n.a. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Dzięku za przyjęcie do grona;)

Powiedzcie mi proszę, czy Wy rzeczywiście dostosowałyście się do tej "propozycji", żeby nie serduszkować w pierwszym mies.?
    Pytam, bo z jednej strony ma to sens, a z drugiej takie mam wrażenie, że to strata muesiąca:D
    Teraz jestem na rozdrożu, bo zaczęłam cykl i nie wiem co zfobić...
    Czy któraś z Was się nie dostosowała i jest ok? Albo odwrotnie? ;)
    Wiem, że to moze śmieszne pytanie, ale serio, chciałam się nadal normalnie starać...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:23

Niczkka, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

...czekamy na nasze <3 już ponad 24 miesiące...
    9feff9b000f93c52dd1478bccbb94164.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.n.a. wrote:
    :) Dzięku za przyjęcie do grona;)

Powiedzcie mi proszę, czy Wy rzeczywiście dostosowałyście się do tej "propozycji", żeby nie serduszkować w pierwszym mies.?
    Pytam, bo z jednej strony ma to sens, a z drugiej takie mam wrażenie, że to strata muesiąca:D
    Teraz jestem na rozdrożu, bo zaczęłam cykl i nie wiem co zfobić...
    Czy któraś z Was się nie dostosowała i jest ok? Albo odwrotnie? ;)
    Wiem, że to moze śmieszne pytanie, ale serio, chciałam się nadal normalnie starać...;)

O.N.A Ja się obserwuje trzeci cykl i nie rezygnowaliśmy z serduszkowania, po wczorajszym spotkaniu instruktorka kazała się wstrzymać poto żeby nauczyć się odróżniać wydzielinę śluzową od nasienia męża, moim zdaniem jak nie masz problemu z tym żeby odróżnić jedno od drugiego to spokojnie możecie serduszkować...
    Ja pewnie będę miała w tym miesiącu przerwę bo mój ślubny chce jeszcze poczekać ze staraniami bo chce się "dorobić",,,,

o.n.a. lubi tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my sie bzykalismy normalnie, nie mam problemu zeby odroznic jedno od drugiego, bez przesady, nie mam 20 lat....

o.n.a. lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.n.a, a my się dostosowaliśmy :) Było ciężko, ale za to potem ile radochy :D
    Chciałam wszystkiego porządnie się nauczyć. I też nie należę już do najmłodszych ;)

Problemu z rozróżnianiem nie mam, ale jeśli się nie wykona pewnych instrukcji to nasienie można zaobserwować nawet na drugi dzień po współżyciu, a wtedy już trudniej.
    No i wtedy nie zakładamy, że to nasienie, tylko mamy zaznaczyć jako śluz szyjkowy i mogłoby to ewentualnie wpłynąć na zaznaczenie Peaku.
    Odwrotnie, jeśli chodzi o płyn z gruczołów Bartholina, jak jesteśmy pewne, że to on, to możemy go pominąć i zignorować.

Niczkka, cieszę się, że jesteś zadowolona. Oby już tylko bliżej do celu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 12:15

ewelinka2210, Niczkka, o.n.a. lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka, nie ma za co, cieszę się że mogłam Ci jakoś pomóc, ściskam kciuki za was. ;)

o.n.a. Witamy świecie naprotechnologii, powodzenia :)

U mnie wczoraj całkowita załamka, robiłam test ciążowy 14 lutego i wyszła mi druga kreska, ale strasznie jasna, więc poszłam w poniedziałek na badanie krwi, byłam prawie pewna że to ciąża, ale wyszło 0,02(powinno być przynajmniej 5), więc nie wiem co to wyszło. Cały dzień przeryczałam, dzisiaj jest już lepiej i mam nowe nadzieje, że ten nowy cykl będzie lepszy. Powodzenia dziewczynki ;) :)

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    archeolog,moze jeszcze za wczesnie na testowanie?

u5cvp2.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ