X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczka a za ile masz mieć okres?Ja to.sie bardziej boję żeby jakąś nie torbielka,czy co innego...Bo cionza;) nie bo nawet się nie staraliśmy...pozatym czipsy i czekoladki to zestaw pms :):):)
    Ja oczywiście Niczka mocno trzymam kciuki żeby u ciebie to nie były przeczucia a dwie krechy!!!!Olencja wywrozyc to z tej kuli Ty powinnaś;D;D

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ponownie :)

Chodzę do napro od stycznia, a od niedawna do instruktorki. U nas problemy po obu stronach, ale w końcu mamy dobre wyniki bakteriologiczne i mykologiczne, i dostaliśmy zielone światło od gienia. Wracamy do gry :)

powodzenia naprostaraczki :)

PS. niby mam prosty cykl, a okazuje się, że jednak narobiłam jele będów w naprokarcie :P
    zobaczymy, co będzie dalej.

archeolog lubi tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• olencja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wrote:
    Niczka a za ile masz mieć okres?Ja to.sie bardziej boję żeby jakąś nie torbielka,czy co innego...Bo cionza;) nie bo nawet się nie staraliśmy...pozatym czipsy i czekoladki to zestaw pms :):):)
    Ja oczywiście Niczka mocno trzymam kciuki żeby u ciebie to nie były przeczucia a dwie krechy!!!!Olencja wywrozyc to z tej kuli Ty powinnaś;D;D
    toc wroze:D bzzzzzzzzzzz cionrza!!

Riri lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki @ powinna pojawić się dziś bądź jutro :) także czekam...
    Testowałam kilka dni temu i był negatyw także teraz nie będę testować bo wiem że dwie kreski się nie pojawią :)

• olencja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczaj jutro

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    szczaj jutro

Nie ma takiej opcji :D

Będę szczać co najwyżej za jakiś tydz ja @ nie przyjdzie

• ana90 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :*
    Mam pytanko po Visanne (leku na endometriozę) nastała u mnie niemiłosierna susza czy któraś z Was może polecić jakiś lubrykant który nie będzie szkodził żołnierzom :)

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • olencja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam conceive i pre seed, oba kuresko drogie....

Niczkka lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana90 wrote:
    Cześć dziewczyny :*
    Mam pytanko po Visanne (leku na endometriozę) nastała u mnie niemiłosierna susza czy któraś z Was może polecić jakiś lubrykant który nie będzie szkodził żołnierzom :)

ja nie zdarzylam kupic ale ten conceive wlasnie, on pomaga wogle zolnierzykom;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są i takie niektóre apteczne, które nie są w żaden sposób plemnikobójcze. Nie są też wspomagające dla plemników, w przeciwieństwie do tych dwóch wyżej wymienionych, ale są dużo tańsze i szkodzić też nie szkodzą. Trzeba popytac w aptece.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn z tego co wyczytalam, to te ktore nie sa mimo wszystko plemnikobojcze bardzo unieruchamiaja plemniki nie zabijajac ich
    generalnie zaden z lubrykantow nie jest plemnikobojczy ;)

u5cvp2.png
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie te conceive plus i pree sed to nic innego jak naciąganie dlatego wolę coś normalnego a nie reklamowanego jako wspomagacz przy staraniach bo w takie bajki nie wierzę a zapłacić za to trzeba. Zresztą pree seed miałam i efektów brak zresztą średnio nawilża. Może zajadę dziś albo w poniedziałek do Wasilewskiego żeby coś poradził

starania od lutego 2011
    WALCZYMY !!
  • olencja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko te dwa zele maja badania ze usprawniaja plemniki, reszta niestety je unieruchamia,wiec ciekawe co Wasilek powie
    mnie dzieki Bogu nie uczulaja, od reszty tak mnie piecze ze dostaje szalu:/

u5cvp2.png
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najlepszy był YES lubrykant z naturalnych składników ale teraz nie da się go nigdzie kupić jest w jednym sklepie internetowym ale kosztuje 2 razy więcej niż płaciłam wcześniej.
    Ja tez jestem ciekawa co powie doktorek bo u nas bez żelu nie ma szans na seks ba nawet jak dam żel ale za mało to mam takie podrażnienia a nawet pęknięcia przy wejściu, że potem przez kilka dni nie ma mowy o seksie i zaczyna mnie to dobijać

starania od lutego 2011
    WALCZYMY !!
  • olencja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana mam to samo, jedynie jak mam sporo sluzu plodnego to obywa sie bez zelu,czyli raz w miesiacu:D

u5cvp2.png
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj byłam na monitoringu po stymulacji Lamettą. Po prawej stronie 4 pęcherzyki (pierwszy raz taka sytuacja, zawsze był 1 lub 2). Wieczorem zastrzyk z ovitrelle i w poniedziałek monitoring ile pękło. Rok po rozpoczęciu napro cos się zaczyna dziać...

Aneczka80

• archeolog Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, chciałam się zapytać czy zdarzyło się komuś żeby gumka do pobrania nasienia była za mała i za wąska, przez to mąż musiał oddać nasienie tradycyjnie w kiblu, bo nie mieli innego pokoju, a na dodatek sprzątaczka krzywo na nas patrzyła, jeszcze takich rzeczy nie widziałam, ale przynajmniej my się uśmiali z mężem i zwiedziliśmy Kraków i hotel. Mąż ma małego żylaka, więc mu nie przeszkadza, tylko musi jeszcze raz iść do urologa, bo wyszło mu że ma poskręcany nasieniowód. Wyniki nasienia ma dobre całkowitą liczbę plemników ma 465 mln, a powinien mieć przynajmniej 39 mln, więc ma strasznie ich dużo, ale za to plemniki o prawidłowej budowie ma tylko 2%, a powinien mieć przynajmniej 4%. 6 kwietnia mamy naprotechnologa więc pewnie włączymy leki i mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Pozdrawiam ;) :)

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2% z takiej ilości to i tak dużo więcej, niż 4% z 39 mln ;)

archeolog, Vesper lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u Wasilka polecił używać żeli do higieny intymnej PROVAG i żelu z tej samej serii ogólnie na opakowaniu jest napisane, że należy go stosować przy infekcjach i suchości w sumie nie jest to taki typowy lubrykant ale mam nadzieje, że będzie dobry :) Zrobił mi też usg ale na razie marnie pęcherzyk 10 mm mam się pokazać w czwartek :) w sumie to dopiero 10 dc więc nie jest źle.

Archeolog to mąż ma pokaźną armię :) my to możemy pomarzyć o takich wynikach u nas wszystkie lekko ponad normę a ruchliwość trochę poniżej ale mój mąż już chyba tak ma bo był przebadany plus stosował różne suplementacje i jakiejś spektakularnej zmiany nie było

starania od lutego 2011
    WALCZYMY !!
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana poprawiło mu się po suplementacji (Nanc N-Acetyl Cysteine 600mg, CoQ-10 200mg, selen 200ug, Folic Acid 800mcg, oraz duuuuuuuuuużo pić wody), przedtem miał 122,41mln, a teraz ma 465mln, więc może niech spróbuje to, bo naprawdę podnoszą parametry, mąż jest żywym tego przykładem. Trzymam kciuki, pozdrowienia :) ;)

Vesper lubi tę wiadomość

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ