X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • murumru Znajoma

Wysłany: 7 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Archeolog przy takim cukrze powinnaś koniecznie zrobić krzywą cukrową (glukoza+ insulina 2 pkt), bo Twój wynik wskazuje na stan przedcukrzycowy. Ma to na pewno związek z wolno rosnącymi pęcherzykami (insulina pobudza produkcję androgenów a one zaburzają stosunek lh do fsh co hamuje wzrost pęcherzyków). Olencja ma rację cukier to nie tylko słodycze, nawet zdrowe i dietetyczne produkty mogą mieć wysoki IG np. kasza jaglana 70, wafle ryżowe 85, dynia 75, ziemniaki gotowane 90... Dobrze, że znasz przyczyny, teraz już możesz działać i szybko je usunąć! Powodzenia :)

Córeczka ur. 23.11.2016 r.
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochana, 15 marca mam do endokrynologa, może mi da skierowanie, a jak nie to idę do zwykłego lekarza na NFZ. Masz rację kochana muszę szybko to załatwić, mam nadzieję, że w tym miesiącu szybko to załatwię. Ciesze się, że przynajmniej wiem co mi jest, teraz tylko leki i może wszystko będzie dobrze. Jutro mam dalsze badania krwi(testosteron, antyTPO, TSH, progesteron, estradiol, prolaktyna i żelazo), w środę na monitoring, w piątek badanie nasienia i mąż ma Usg, może w między czasie pójdę na tą krzywą cukrzycową , a później znowu monitoring cyklu i lekarka napro. Więc działamy pełną parą, mam nadzieję, że w kwietniu już się wszystko wyjaśni. Dzięki i trzymam za Was kciuki <3 ;)

olencja lubi tę wiadomość

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka wisisz mi dużego drinka, bo testowałam i tak jak mówiłam jest NEGATYW :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 09:08

• olencja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za wczesnie jeszcze, mialas zastrzyk 12 dni temmu, owu dwa dni pozniej

i jesli juz to wino, drinki sa niezdrowe:PPP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 10:59

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ale test powinien już coś wykryć, nawet bladziochy, z resztą ja nie mam żadnych objawów, nawet cycki mnie nie bolą, a poprzednio bolały...

OK, może być i winko, tylko białe :D

• archeolog Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane byłam dzisiaj na pobieranku i w między czasie odebrałam sobie wyniki badań z tydzień temu: toxoplasma gondii IgG >250 (do 6,5 ujemny, 6,5-8,0 wątpliwy, od 8,0 dodatni), toxoplasma gondii IgM 0,35 (do 0,9 ujemny, 0,9-1,1 wątpliwy, od 1,1 dodatni), witamina D3 16,6 (do 20 niedobór, 21-29 niewystarczający, 30-100 wystarczający, od 100 potencjalnie toksyczny, SHBG 84,3 (27,8-146). Dalsze wyniki będą za tydzień. Co myślicie o moich wynikach? Trzymam mocno za was kciuki:)

Niczkka, życzę Ci z całego serca aby był wynik dodatni, ale moja taka rada, myśl sobie że nie jesteś w ciąży i lepiej się zaskoczyć dwoma krechami niż się nastawiać, ja strasznie przeżywałam te niepowodzenia i teraz jak robię testy to mówię sobie, że na pewno wyjdzie jedna krecha, a z tymi bladymi kreskami to też miałam przygodę, w tamtym miesiącu wyszła mi bladziutka druga kreseczka, poleciałam na betę i okazało się, że nie jestem w ciąży, pewnie wada testu, beczałam całą noc. Więc kochana nie chcę Cię zdołować ale będzie tak lepiej, wiem że nie jest łatwo sobie tak wmówić zawsze mamy cień nadziei, ale warto, by nie wpaść w jakieś depresje. Jeszcze raz życzę Ci, żeby były dwie kreseczki i mam nadzieję, że nie obrazisz się na moją radę. Pozdrowienia <3 ;)

Niczkka lubi tę wiadomość

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Kochana ale test powinien już coś wykryć, nawet bladziochy, z resztą ja nie mam żadnych objawów, nawet cycki mnie nie bolą, a poprzednio bolały...

OK, może być i winko, tylko białe :D
    10 dpo? baaardzo rzadko cos widac, czekamy na pelne 2 tyg po owu albo na @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 14:04

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka dzięki Ci za wiarę w te moje dwie kreski, gdyby okazało się że jestem w ciąży to było by to dla mnie MEGA zaskoczenie, bo nie mam żadnych objawów, powinnam mieć wrażliwe i bolące cycki a takich nie mam, raczej zaczynam zatrzymywać w organizmie wodę, tak jak zawsze przez @...

Archeolog nie mam się na ciebie za co gniewać, ani obrażać, piszesz sama prawdę, lepiej się miło zaskoczyć niż kolejne miesiące z rzędu rozczarowywać, więc ja zawsze czekam na @ bo zawsze jestem pewna ze przyjdzie...
    w tym miesiącu testowałam tylko dlatego że miałam ten zastrzyk, gdyby nie to, to nawet nie pofatygowałabym się do apteki po testy :)

• archeolog Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię Niczkka, ja muszę testować zawsze, ponieważ mam luteinę i mogę ją odstawić jedynie jak nie jestem w ciąży, więc jestem skazana na comiesięczne patrzenie na jedną kreskę. Trzymaj się kochana i powodzenia <3 ;)

vzljvd4kntnyexx8.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu bedziecie skazane na patrzenie na cudne dwie kreechy ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka oby twoja przepowiednia zadziała na nas wszystkie

majeczka87 lubi tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kieeedyyy?:D bo juz nie moge sie och doczekac:D

Niczkka, majeczka87 lubią tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Aneczka80 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem po stymulacji Lamettą. W piątek idę na pierwszy monitoring. Problem tylko mam, bo wyniki męża średnio wyszły średnio (koncentracja plemników 12 mln/ml przy normie >15). Mierzę temperaturę i mam nadzieję że cykl będzie owulacyjny, ale podobnie jak Niczkka boję się myśleć pozytywnie. Ściskam Was mocno z okazji święta :)

olencja, majeczka87 lubią tę wiadomość

Aneczka80

• Riri Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a ja znowu mam kłopot ;/ już od paru dni boli mnie podbrzusze, jak na okres a jego nie widać.. Tydzień przed zaczęło boleć... Normalnie boli okresowo...

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dokładnie ten sam problem, od kilku dni mnie boli, wczoraj zaczeły delikatnie pobolewać cycki...

• olencja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na dwoje babka wrozyla- albo cionrza albo okres:D

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka Kocham cie za te twoje przepowiednie :D

• olencja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam szklana kule :D

u5cvp2.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka mojq ktora namowilam na leczenie napro zaczela leczenue i wiecie co? Moja diagnoza laika po roznowie z nia okazalay sie w 100% trafna. To samo wyszlo. A lazili do klinik in vitro przez 4 lata i mowili im ze sa zdrowi Lol

Riri lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • olencja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co jej wywrozylas?:D

u5cvp2.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ