METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Archeolog przy takim cukrze powinnaś koniecznie zrobić krzywą cukrową (glukoza+ insulina 2 pkt), bo Twój wynik wskazuje na stan przedcukrzycowy. Ma to na pewno związek z wolno rosnącymi pęcherzykami (insulina pobudza produkcję androgenów a one zaburzają stosunek lh do fsh co hamuje wzrost pęcherzyków). Olencja ma rację cukier to nie tylko słodycze, nawet zdrowe i dietetyczne produkty mogą mieć wysoki IG np. kasza jaglana 70, wafle ryżowe 85, dynia 75, ziemniaki gotowane 90... Dobrze, że znasz przyczyny, teraz już możesz działać i szybko je usunąć! PowodzeniaCóreczka ur. 23.11.2016 r.
-
Dziękuję kochana, 15 marca mam do endokrynologa, może mi da skierowanie, a jak nie to idę do zwykłego lekarza na NFZ. Masz rację kochana muszę szybko to załatwić, mam nadzieję, że w tym miesiącu szybko to załatwię. Ciesze się, że przynajmniej wiem co mi jest, teraz tylko leki i może wszystko będzie dobrze. Jutro mam dalsze badania krwi(testosteron, antyTPO, TSH, progesteron, estradiol, prolaktyna i żelazo), w środę na monitoring, w piątek badanie nasienia i mąż ma Usg, może w między czasie pójdę na tą krzywą cukrzycową , a później znowu monitoring cyklu i lekarka napro. Więc działamy pełną parą, mam nadzieję, że w kwietniu już się wszystko wyjaśni. Dzięki i trzymam za Was kciuki
olencja lubi tę wiadomość
Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego.
Nasz Ślub: 16.07.2011
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kochane byłam dzisiaj na pobieranku i w między czasie odebrałam sobie wyniki badań z tydzień temu: toxoplasma gondii IgG >250 (do 6,5 ujemny, 6,5-8,0 wątpliwy, od 8,0 dodatni), toxoplasma gondii IgM 0,35 (do 0,9 ujemny, 0,9-1,1 wątpliwy, od 1,1 dodatni), witamina D3 16,6 (do 20 niedobór, 21-29 niewystarczający, 30-100 wystarczający, od 100 potencjalnie toksyczny, SHBG 84,3 (27,8-146). Dalsze wyniki będą za tydzień. Co myślicie o moich wynikach? Trzymam mocno za was kciuki:)
Niczkka, życzę Ci z całego serca aby był wynik dodatni, ale moja taka rada, myśl sobie że nie jesteś w ciąży i lepiej się zaskoczyć dwoma krechami niż się nastawiać, ja strasznie przeżywałam te niepowodzenia i teraz jak robię testy to mówię sobie, że na pewno wyjdzie jedna krecha, a z tymi bladymi kreskami to też miałam przygodę, w tamtym miesiącu wyszła mi bladziutka druga kreseczka, poleciałam na betę i okazało się, że nie jestem w ciąży, pewnie wada testu, beczałam całą noc. Więc kochana nie chcę Cię zdołować ale będzie tak lepiej, wiem że nie jest łatwo sobie tak wmówić zawsze mamy cień nadziei, ale warto, by nie wpaść w jakieś depresje. Jeszcze raz życzę Ci, żeby były dwie kreseczki i mam nadzieję, że nie obrazisz się na moją radę. PozdrowieniaNiczkka lubi tę wiadomość
Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego.
-
Niczkka wrote:Kochana ale test powinien już coś wykryć, nawet bladziochy, z resztą ja nie mam żadnych objawów, nawet cycki mnie nie bolą, a poprzednio bolały...
OK, może być i winko, tylko białeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 14:04
Niczkka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlka dzięki Ci za wiarę w te moje dwie kreski, gdyby okazało się że jestem w ciąży to było by to dla mnie MEGA zaskoczenie, bo nie mam żadnych objawów, powinnam mieć wrażliwe i bolące cycki a takich nie mam, raczej zaczynam zatrzymywać w organizmie wodę, tak jak zawsze przez @...
Archeolog nie mam się na ciebie za co gniewać, ani obrażać, piszesz sama prawdę, lepiej się miło zaskoczyć niż kolejne miesiące z rzędu rozczarowywać, więc ja zawsze czekam na @ bo zawsze jestem pewna ze przyjdzie...
w tym miesiącu testowałam tylko dlatego że miałam ten zastrzyk, gdyby nie to, to nawet nie pofatygowałabym się do apteki po testy
-
Rozumiem Cię Niczkka, ja muszę testować zawsze, ponieważ mam luteinę i mogę ją odstawić jedynie jak nie jestem w ciąży, więc jestem skazana na comiesięczne patrzenie na jedną kreskę. Trzymaj się kochana i powodzeniaJeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego.
-
nick nieaktualny
-
A ja jestem po stymulacji Lamettą. W piątek idę na pierwszy monitoring. Problem tylko mam, bo wyniki męża średnio wyszły średnio (koncentracja plemników 12 mln/ml przy normie >15). Mierzę temperaturę i mam nadzieję że cykl będzie owulacyjny, ale podobnie jak Niczkka boję się myśleć pozytywnie. Ściskam Was mocno z okazji święta
olencja, majeczka87 lubią tę wiadomość
Aneczka80
-
Kochane a ja znowu mam kłopot ;/ już od paru dni boli mnie podbrzusze, jak na okres a jego nie widać.. Tydzień przed zaczęło boleć... Normalnie boli okresowo...30.12.2014-poronienie 6 tydz.
11.05.2015-poronienie 10 tydz.
15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kolezanka mojq ktora namowilam na leczenie napro zaczela leczenue i wiecie co? Moja diagnoza laika po roznowie z nia okazalay sie w 100% trafna. To samo wyszlo. A lazili do klinik in vitro przez 4 lata i mowili im ze sa zdrowi Lol
Riri lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016