X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też ma problemy z lepkością i lekarka powiedziała, że ma więcej pić wody, bo to jest związane z nadmierną ilością utraty wody w organizmie( przynajmniej 2l dziennie), a gdzie mąż pracuje, bo to też zależy czy się przegrzewa, tak nam powiedziała, więc albo szybka utrata wody, albo przegrzewanie się(także jąder). Trzymam kciuki za owocną wizytę ;)

o.n.a. lubi tę wiadomość

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 12:09

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • Asiak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś wie jak to jest z tą prolaktyną? Kiedy ją badać? W 2-5 dc? Czy w P+7?
    Od 2 cykli po owulacji bolą mnie piersi, w P+7 zbadałam sobie jej poziom i okazało się ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu że sporo podwyższona. Biorę 1,5 roku castagnusa i do tej chwili było wszystko ok. Czyżby organizm udowodnił się na niepokalanka? Tak bardzo nie chce brać bromergonu ale wychodzi na to że chyba nie będzie wyjścia...

• Asiak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mam pytanie odnośnie estriadolu, mianowicie w jakich granicach powinien być w P+7?

• ara Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak ja pierwszy raz badałam prolaktynę w 3dc - była w normie, kolejny raz badałam w P+7 - podwyższona, ponownie w P+7 - znowu podwyższona
    tyle, że wszystko w różnych cyklach więc nie wiem czy ta co była ok w 3dc byłaby też ok w P+7...
    biorę bromka, początki nie były łatwe ani przyjemne ale po jakimś miesiącu było już ok i teraz w ogóle nie odczuwam skutków brania

edit: co do estradiolu to ktoś parę stron wcześniej pisał, że powyżej 80 pg/ml jeśli dobrze pamiętam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 22:21

Asiak lubi tę wiadomość

• Asiak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ara. Wydaje mi się że ta w 2-5 dc jest ważniejsza bo odpowiedzialna za owulacje. Na początku cyklu mam zawsze w normie, ok 9 ng/ml. Wkurza mnie ten ból piersi, muszę porozmawiać o tym z lekarzem. W sumie estriadol sporo ponad 100, progesteron ponad 20 więc wszysyko wskazuje że owu była, że za wysoka prolaktyna jej nie przyblokowala

• Irma1983 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny estradiol powyżej 80 pg/ml to w P+11 :-)
    w P+7 to dr mówił, że powyżej 150 pg/ml jest bardzo dobrze

Asiak, majeczka87 lubią tę wiadomość

qb3c3e5eoa3zzsun.png

l22n8u69paqv8s1o.png
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mnie tak bolały piersi, że gotowa byłam zażyć jakiś przeciwbólowy, by tylko przestało, od kiedy zażywam bromergon to zapomniałam co to znaczy ból. Z tymi skutkami ubocznymi moim zdaniem to zależy od organizmu, wyobraźcie sobie, że nie miałam żadnych skutków zażyłam bromek jak cukierek i lepiej się po nim czułam, żadnych bólów, wymiotów, czy omdleń, doktor powiedział, że chyba jest stworzony dla mnie. Więc tym chciałam powiedzieć, że nie każda musi się źle czuć po bromku, ja jestem tego przykładem, a z 61 ng/ml zmniejszył mi na 7 ng/ml (prolaktynę) więc moim zdaniem warto. Powodzenia dziewczynki <3

Asiak lubi tę wiadomość

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Archeolog ja miałam 65 ng/ml i po bromergonie spadło mi do 5 :) i tez nie miałam skutków ubocznych. Zaczynałam stopniowo od najmniejszej do największej dawki. Teraz biorę tylko 1/4 tabletki. Także Asiak w Twoim przypadku może być jak u nas :) A lekarz zapewne zastosuje u Ciebie ten sam schemat czyli stopniowo będzie wprowadzał większą dawkę by organizm mógł się przyzwyczaić.

Od wczoraj biorę glucophage ( tez nie chciałam go brac) na policystyczne jajniki i tez zaczynałam od biegunki...a dzisiaj jest już ok :)

Asiak, archeolog lubią tę wiadomość

• Asiak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A glucophage akurat bardzo lubię. Sporo na nim schudłam i ogólnie czułam się po nim świetnie :-)

majeczka87 lubi tę wiadomość

• archeolog Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam brać glucophage, tylko najpierw muszę zrobić badania krwi insulinę i glukozę i w tedy będę brała, więc witajcie w klubie. A co do dawki bromka to ja mam teraz pół tabletki, bo cała za bardzo mi zmniejszała prolaktynę. Trzymam za Was kciuki kochane <3 <3

majeczka87 lubi tę wiadomość

vzljvd4kntnyexx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    archeolog ja nie miałam robionej insuliny i może to i niedobrze? Glukoza mam ok. Trochę boję się tego leku. Jestem maniaczką jedzenia słodyczy, a teraz mam całkowity zakaz - mam też od nich wysoki cholesterol, a jestem szczupłą dziewczyną i tez nie jem tłustych rzeczy.

Archeolog to my możemy lekami wymieniać się ;) Trzymamy kciuki i za Ciebie <3

archeolog lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mialam zawsze problemy z ta prolaktyna, ale zaden lekarz nie chcial leczyc, bo mowili, ze za malo odstaje od normy i ze to najprawdopodobniej od stresu.
    Po 6 miesiacach (wiem, dlugo ale jednak!) prolaktyna z ponad 700 jednostek (mam wyniki po angielsku) spadla do 400 i teraz jest juz w normie.
    Ograniczylam stres i zaczelam akupunkture i wreszcie sie udalo ja opanowac :)

Ale to oznacza, ze napro nie ma juz za bardzo co u nas leczyc wiec nie mam pojecia co dalej. Najgorsze, ze wyglada na to ze lekarz tez nie wie.

Pozdrawiam Was wszystkie i powodzenia zycze!

• archeolog Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zakaz słodyczy, ale raz w tygodniu sobie mogę zjeść jakiegoś batonika, więc się tym za bardzo nie przejmuj, ja za to zgrubłam 10kg, więc cieszyłabym się jakbym trochę schudła. Z prolaktyną nie ma żartów i lepiej ją zbijać, lekarz mi mówił, że po 3 miesiącach dopiero widać efekty(ciąża) po bromku, więc posłusznie czekam. W razie czego to wiem do kogo zgłaszać się po leki :):) Mocno Wam wszystkim kibicuję, dajcie trochę czasu wchłonąć tym lekom, a zobaczycie, że wszystkie będziemy w ciąży, tego Wam życzę <3 <3

vzljvd4kntnyexx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Archeolog ja mam całkowity zakaz słodyczy bo raz, ze te leki a dwa, ze miałam albo jeszcze mam grzyba przewodu pokarmowego. A do tego alergie pokarmowe - bez pszenicy, nabiału. Zero przyjemności z jedzenia !! :(
    A bromergon biorę... 15 miesięcy :) Czeka mnie kolejna laparoskopia, bo już nie wiemy dlaczego nie jestem w ciąży.
    10 kg ? Zaszalałaś :) oj tam za chwilę Lato to szybko spadnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak wrote:
    I jeszcze mam pytanie odnośnie estriadolu, mianowicie w jakich granicach powinien być w P+7?
    mi dr Wasilewski mówił, że powinien być powyżej 100 pg/ml
    ale w cyklu, w którym zaszłam akurat nie badałam ;)

Asiak, majeczka87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona Ania jak po wizycie u Doktora?? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZonaAnia już sobie przeczytałam, ze widziałaś swoje maleństwo i Jego serduszko :) pięknie ! <3

• ana90 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam podwyższona prolaktyne ale niestety bromka nie dam rady brać biorę dostinex 1:2 tabletki raz w tygodniu i tylko w pierwszej fazie cyklu ale nawet nie wiem jaka mam teraz bo dawno nie badałam
    Ja tez byłam maniaczka słodyczy jadłam kilogramami i gdyby kiedys ktoś powiedział mi ze bede musiała z nich zrezygnować to bym go wyśmiała i powiedziała ze to jest nie realne Obecnie jednak od października nie jem słodyczy staram sie tez unikać produktów ktore zawierają cukier i w sumie nie jest zle nauczyłam sie piec ciasta i robić desery bez cukru i jakoś da sie przeżyć :)
    Oczywiście mam tez nietolerancje na pszenice, mleko, jajka i drożdże wiec w styczniu tez przeszłam rewolucje żywieniowa ale jak widać czes leci a efektów brak :(
    10 maja mamy wizyte jesteśmy pół roku po laparoskopii i 5 miesięcy na diecie i jestem ciekawa co dalej ostatnio stwierdziliśmy z mężem ze Wasilek działa szablonowo a my chyba nie do końca jesteśmy takim prostym i oczywistym przypadkiem wiem jestem ciekawa co dalej

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Kochane, ja jadę za niedługo do mojego lekarza pierwszy raz, ciekawa jestem co mi powie. A w tym tygodniu genetyczne - kariotypy nas czekają.
    Powiedźcie mi jeszcze jak to jest z tymi plamieniami pod koniec miesiączki? W książce pisze, że niby jak jeden dzień lub dwa, to zaliczać do nowego cyklu, a jak więcej to do starego. Ale jest też zapis, że jak plamienia wynikają ze spadku progesteronu, to do starego a nie nowego. Ja jeszcze na luteinie byłam i zaczęły się plamienia, no zostawiłabym, że to stary jeszcze, ale trwały tylko dwa dni. No i wtedy jak zaliczę do starych to popeakowa ma 12 dni, a jak do nowego to 10. No i jeszcze luteine brałam jak się zaczęły - no jak na luteinie mam wejść w nowy cykl? Nie wiem - zaznaczałabym do starego, ale nie wiem, czy to źle nie będzie...
    A co do wskaźnika MCS - zawsze Was instruktórki uczyły obliczać a jak tak, to na którym spotkaniu? I ile powinien wynosić? Sprawdzałam sobie ostatnio 3 cykle i mi wychodzi od 7 do 7,6 - to chyba średnio bardzo? A jak obliczyć znalazłam dzięki wpisowi Macierzanki na 132 stronie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 10:57

‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ