X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Asiak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam histeroskopie i laparo u dr Tomaszewskiego i kosztowało to nas 3200 zł. Ale u mnie lekarz zastosował żel antyzrostowy który kosztuje chyba ok 700 zł i wkładkę domaciczna. Generalnie cena jest uzależniona od tego co lekarz zostanie w środku. Jak dzwoniłam do kliniki i pytałam to powiedzieli mi że ceny tych zabiegów przeprowadzonych jednocześnie to od 2500 do 4 tys. L4 dostaje się na 14 dni.
    Ja bardzo polecam Tomaszewskiego i jego klinikę, panuje tam wyjątkowo nie-szpitalna atmosfera :-) aż miło tam być, a sam lekarz jaki przystojny ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak, a czy doktor Tomaszewski robi taki zabieg na parkowej + dofinansowanie z NFZ? Miałam jedną laparoskopię w szpitalu na NFZ 4 lata temu.

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spory koszt. A po jakim czasie zlecono Ci to badanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka ja u dr Wasilewskiego jestem od grudnia 2014, a dzisiaj powiedział, że daje mi jeszcze 2 miesiące. Potem zabieg. W czerwcu zeszłego roku doszło u nas do poczęcia.

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia ja jestem do kwietnia 2016. Miałam dopiero jedną wizytę. Teraz nauka obserwacji i z 3 cyklami obserwacji i wynikami badań, które zlecił mamy się do niego zgłosić ponownie.
    Na razie polecił zaszczepić się przeciwko wzw typu B w razie gdyby miał być jakiś zabieg. I tak się zastanawiam po jakim czasie on zleca zabieg, bo koszt jest niemały i trzeba by było uzbierać fundusze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt. Same wizyty, leki, hormony są kosztowne. Zabieg też nie mało kosztuje. Nie jestem ufna co do prywatnych klinik, jeżeli chodzi o jakieś zabiegi. Bezpieczniej czuję się w szpitalu. Jeżeli doktor daje wolny wybór tbedeo wlasnie tam bede próbowała zrobić zabieg. W sumie mam jeszcze czas i będę musiała się zastanowić, nie zwracam uwagę na wygląd miejsca, a na wykonanie i obawiam się, ze prywatnie konkretniej zajmuja się pacjentem.

• Asiak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia ja miałam zabieg w prywatnej klinice na Parkowej, nie mam pojęcia czy można tam zrobić na NFZ, nie pytałam, zadzwoń myślę, że wszystko Ci wytłumaczą.

Ja zabieg miałam po 6 miesiącach leczenia u Wasilewskiego, badania zlecane przez lekarza nie wskazywały żadnych poważniejszych problemów, a dr podejrzewał endometrioze, co niestety zostało potwierdzone. Z doświadczenia radzę, że nie ma co się bać laparo i jakoś specjalnie tego odkładać, ten zabieg naprawdę wiele może wyjaśnić, np. endometriozy nie da się inaczej potwierdzić jak tylko przez wgląd do środka. Polecam zrobić jednocześnie histeroskopie. U mnie prawdziwe leczenie zaczęło się dopiero po laparo, wcześniejsze 6 miesięcy były stracone, ponieważ miałam dodatkowo całkowita przegrodę macicy, która działała jak naturalna antykoncepcja, więc szanse przed zabiegiem mieliśmy zerowe.

majeczka87 lubi tę wiadomość

• Asiak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia83 wrote:
    To fakt. Same wizyty, leki, hormony są kosztowne. Zabieg też nie mało kosztuje. Nie jestem ufna co do prywatnych klinik, jeżeli chodzi o jakieś zabiegi. Bezpieczniej czuję się w szpitalu. Jeżeli doktor daje wolny wybór tbedeo wlasnie tam bede próbowała zrobić zabieg. W sumie mam jeszcze czas i będę musiała się zastanowić, nie zwracam uwagę na wygląd miejsca, a na wykonanie i obawiam się, ze prywatnie konkretniej zajmuja się pacjentem.

a ja boję się państwowych szpitali, gdzie mają wszystko i wszystkich głęboko w nosie, a i kompetencje i umiejętności niektórych lekarzy pozostawiają wiele do życzenia. Mojej znajomej w szpitalu nie zlecili nawet szczepienia na żółtaczkę, nie wspomnę już o posiewach i wielu innych badaniach które należy wykonać przed zabiegiem. Aż strach myśleć.

majeczka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak ja miałam wykonaną laparoskopię 4 lata temu. Niby wszystko mam bez zarzutu - choć miałam dwie operacje przy jajnikach parę lat temu. Dziwne - nie mam zrostow ? Co do Parkowej to muszę zadzwonić zapytać. Mam dwa miesiące - tyle czasu dał mi jeszcze dr.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak wrote:
    a ja boję się państwowych szpitali, gdzie mają wszystko i wszystkich głęboko w nosie, a i kompetencje i umiejętności niektórych lekarzy pozostawiają wiele do życzenia. Mojej znajomej w szpitalu nie zlecili nawet szczepienia na żółtaczkę, nie wspomnę już o posiewach i wielu innych badaniach które należy wykonać przed zabiegiem. Aż strach myśleć.

Właśnie o to chodzi, podejście w szpitalu jest kiepskie - akurat zawsze trafialam na dobrych lekarzy i wyrozumiałe pielęgniarki :) Choć diagnozy też były zaskoczeniem, a po chwili jednak okazywało, ze to jednak nie to :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka wiedzę ze masz za sobą też ładnych kilka lat staran...

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia83 wrote:
    Agnieszka wiedzę ze masz za sobą też ładnych kilka lat staran...

4 lata ponad. W tym 3 lekarzy i dwie procedury ivf, jedna ciąża biochemiczna.

• arturowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 12:08

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • ara Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arturowa może niech znajoma leci jutro z rana do jakiegokolwiek gina albo chociaż rodzinnego? toż to kwestia tylko receptę wypisać, słanie pocztą dłużej potrwa

• arturowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 12:08

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.n.a. Moje wizyty wyglądają tak, że najpierw sprawdzamy wszystkie badania moje i męża, omawiamy, ewentualnie przepisuje jakieś leki, bada mnie ginekologicznie i USG, sprawdza moje obserwacje i ustalamy plan co dalej, wizyta zawsze trwa 2 godziny, bądź jak się rozgadamy to trochę dłużej, zawsze na zakończenie wizyty mówi na że trzyma za nas kciuki. Cena za wizytę z badaniami 200zł., więc warto. Trzymam za Was kciuki ;)

o.n.a. lubi tę wiadomość

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja znowu na rozdrożu swojej wytrzymałości o starania, dwa miesiące byłam mega nastawiona na działanie i nie podawanie się, ale jak czuje że kolejny raz się nie udało przyszło zrezygnowanie i chęć poddania się... W czerwcu minie 4 lata i dochodzę do wniosku że na dłużej nie mam sił... :(

• ara Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arturowa kumam o co chodzi, choć mi luteinę zapisuje internista, z refundacją więc dziwne zasady macie albo moja lekarka dostanie bana niebawem :P

• o.n.a. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wrote:
    Hej jestem na innym forum nie czasem tu do Was zaglądam i gorąco kibicuje ;*
    O.n.a ja jestem jego pacjentka i powiem ci jestem zadowolona jak narazie.. Bada od góry do dołu, ale wiadomo każda pacjentka to inny przypadek... Ja byłam u niego w czasie 2 poronienia i wybadal pocieszyl jest naprawdę spoko terax jestem w ciąży i nadal jestem u niego..prowadzi moja ciaze rozumie nasze obawy, to dopiero 6 t ale jest ok, miałam to samo co ty Noe mogłam trafić na dobrego gina dopiero po kontakcie ze znajomymi którzy sobie go baaardzo chwała a ci znajomi znajomych to poszłam...pozatym walczyłam wtedy jeszcze o ciaze (już stracona)... Ale 200 zł za wizytę, i siedzisz długo, on się zastanawia pyta, pozatym obsuwy bywają w godz przyjęcia jesteś na 13 ale i tak wejdziesz później, ale nie olewa pacjentek, trochę zamotamy ale ma na głowie dość sporo pacjentek tym bardziej że pracuje w szpitalu, ja uważam że jest spoko.. Z tymże wszystkie badania niestety płatne... ;(

Dzięki dziewczynki za info!
    Archeolog, widzę, ze cena za wizytę podobna...
    Ja właśnie już jakiś czas chodzę na spotkania i prowadzę kartę, więc będzie już miał sie na czym "oprzeć". Od jakiegoś czasu już gromadzimy wszystkie wyniki, zeby nie iść tym razem "na marne" :P
    Dziś mój luby odebrał badanie nasienia (już 3), ale jest najlepsze jak do tej pory. Jedynie lepkość wzmozona (nadal). Nie znacie jakichś sposobów na to ? :P

Trochę mi rozjaśniłyście i będę się umawiać do doktora juz po nast. spotkaniu z instruktorką i kompletem nowych badań.
    Ech, cieżki nasz los :)

Riri! Gratuluję bardzo i trzymam MOCNO kciuki!!!! Będę Ci wysyłać "pozytywne fluidy", zeby tym razem się udało i zebyście za 9 mies zobaczyli swojego ukochanego SKARBA!
    Dawaj znać jak tam się rozwija :)

archeolog lubi tę wiadomość

...czekamy na nasze <3 już ponad 24 miesiące...
    9feff9b000f93c52dd1478bccbb94164.png

• Riri Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIĘKUJĘ ;) ja też bardzo bym.tego chciała bardzo bardzo bardzo ;)
    Wam też się uda ;) zobaczysz,fajnie że masz te badania i obserwacje,bo właśnie będzie miał oparcie i czas wam to skróci
    Mój mąż Nie robił badań nasienia lekarz mu nie kazał ale za to poilam go wiesiolkiem ;) wiele ludzi poleca..
    Trzymam kciuki ;);)

o.n.a. lubi tę wiadomość

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ