X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Iwonka 87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Aniu gratuluję, takie przykłady bardzo mnie wspierają i pomagają,szczególnie dzis kiedy rano przyszła znow @. Jutro jadę powtórzyć tsh i glukoze po terapii dwu miesięcznej euthyroxem i metforaxem. Zobaczymy czy coś się zmieniło. Kolejna wizyta u naprotechnologa 20.05.ciekawa jestem czy mi coś zmieni. Jeszcze muszę sie na obserwacje cyklu umówić. Jeszcze nie biorę zastrzyków, bralam kiedyś przed iui. Tylko pregnyl tego drugiego nie próbowałam.

1 iui- 01.2014 :(
    2 iui- 02.2014 :(
    3 iui- 04.2014 :(
    10.2015r.- Naprotechnologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulkaa wrote:
    Aniu czy dobrze pamietam, ze leczysz sie w Wawie?
    Chodzi mi mysl po glowie, zeby skonsultowac sie z jeszcze jakim naprotechnologiem, bo widze troche niedociagniec u mojego i brakuje mi wiary w to, ze wie co robi :(

Na niski estradiol kazal mi przytyc.

nie nie, ja w Białymstoku u dr Wasilewskiego ;)

• ara Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a jaki miałaś ten estradiol przed leczeniem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka super, to sie nazywa konkretny plan dzialania. ale nie jestem zaskoczona, o tym lekarzu czytam same dobre rzeczy, porzadnie sie Wami zajal i oby nie trzeba bylo dlugo czekac na efekty :)

Aniu ups wybacz, cos pokrecilam, bo wydawalo mi sie ze Wawa. Nie wiem skad ja to sobie wzielam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 13:49

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulkaa dokładnie - jest plan i działamy. W sumie dzięki niemu zdecydowałam się na przejście na dietę pod opieką dietetyka i póki co jakoś od poniedziałku daję radę.
    Obserwacje powoli ogarniam. W sumie ciekawych rzeczy się dowiaduję w trakcie spotkań z instruktorką.
    Jestem ciekawa co będzie dalej. W sumie po ponad 4 latach starań i różnych rzeczach w końcu mam nową energię i nową wolę walki.

Anulkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super, o to chodzi! Mysle, ze dobry lekarz to polowa sukcesu.
    Ja tez mysle czy by sie z nim skonsultowac, ale nie jest mi latwo dojezdzac do Bialegostoku. No i w gre wchodzilyby raczej spotkania ze mna tylko.

• Maczek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulkaa wrote:
    No i super, o to chodzi! Mysle, ze dobry lekarz to polowa sukcesu.
    Ja tez mysle czy by sie z nim skonsultowac, ale nie jest mi latwo dojezdzac do Bialegostoku. No i w gre wchodzilyby raczej spotkania ze mna tylko.

A do Skoczowa masz bliżej?

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:
    A do Skoczowa masz bliżej?

Troche lepiej, bo ja musze do tej Polski najpierw doleciec ;)
    Wiec szukam napro w miescie z lotniskiem, albo niedaleko miasta z lotniskiem.

• Maczek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu... No to chyba z Katowic byś musiała tam jechać, jakby co. Tyle że to i tak na pewno będzie upierdliwe. Też o tyle, że w Skoczowie nie mają labu, tylko lekarza - badania sobie trzeba zrobić gdzieś indziej. W Białymstoku, z tego, co dziewczyny piszą, wszystko jest w jednym miejscu.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Irma1983 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    Ania a jaki miałaś ten estradiol przed leczeniem?

Ara ja napiszę jak było u mnie, w tym cyklu też zaczynam przygodę z Choragonem w P+3, 6 i 9 ;-)
    do tej pory robiłam badania estradiolu i progesteronu w P+7 (zawsze wychodziły w miarę dobrze), w ostatnim cyklu dr kazał zrobić w P+11 i tu okazało się że wyniki są za niskie
    w P+11
    estradiol - powinien być powyżej 80 (ja miałam 56,39)
    progesteron - powinien być powyżej 7-8 (ja miałam 7,30)

mam nadzieję, że troszkę pomogłam :-)

dodam, że cały czas biorę luteinę od P+3 do P+12

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 15:22

ara lubi tę wiadomość

qb3c3e5eoa3zzsun.png

l22n8u69paqv8s1o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jedno pytanie, chodzi mi o testy owulacyjne. Jak wy je robicie ??
    Wiem że pytanie dość głupie, ale ja mam pewien z tym problem...
    Chodzi o to, że jak robię testy zgodnie z zaleceniami z ulotki tzn. między godz 10 a 19 to testy nigdy nie wychodzą pozytywne, natomiast jak robię testy z samego rana, czyli mam mocz nocny to wychodzą pozytywne miedzy 12 a 16 dc.
    Wyczytałam gdzieś w necie że nie powinno się brać pod uwagę testów robionych z porannego sikania tylko testy z sikania zgodnie z ulotka...
    Badania hormonów LH mam w normie, dojrzewanie jajeczka potwierdzone na usg (ostatnio chodzę tak do lekarza że po wizycie za 2-3 dni powinnam mieć owulke)...

sama nie wiem jakie wyniki brać po uwagę, a może nie zaprzątać sobie głowy testami

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Białymstoku faktycznie w klinice jest laboratorium i u nich przy wizycie można robić badania.

Ja odebrałam dziś wyniki z posiewu z kanału szyjki macicy:
    chlamydia trachomatis - ujemny
    mycoplasma hominis - ujemny
    ureaplasma spp - ujemny
    posiew ogólny - brak wzrostu drobnoustrojów

Także wszystko ok. Mogę odetchnąć. Ale jak widać to nie bakterie są u nas przeszkodą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed rozpoczeciem leczenia nie badalam hormonów bo mój były gin nie widział potrzeby, on na oko widział ze jest ok ;/

ale odkąd badam w napro to zazwyczaj miałam za niski i w p+7 i w p+11, z raz czy dwa może było ok. w p+7 estradiol powinien być co najmniej na poziomie 100 pg/ml, tak mowi mój dr

Irma1983, ale w cyklu w którym będziesz miała zastrzyki to chyba luteiny nie bierzesz?? choragon podnosi poziom estradiolu ale i progesteronu

i powiem Wam ciekawostkę, choragon i pregnyl to leki o tym samym składzie tylko inne firmy, a jednak zastrzyki z choragonu są mniej bolesne, po pregnylu tyłeczek dłużej bolał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 21:44

• Vesper Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia wrote:
    ale odkąd badam w napro to zazwyczaj miałam za niski i w p+7 i w p+11, z raz czy dwa może było ok. w p+7 estradiol powinien być co najmniej na poziomie 100 pg/ml, tak mowi mój dr

Irma1983, ale w cyklu w którym będziesz miała zastrzyki to chyba luteiny nie bierzesz?? choragon podnosi poziom estradiolu ale i progesteronu

Mój napro też tak mówi ;) W styczniu miałam estradiol w dolnej granicy normy, a teraz trochę się podniósł w ostatnim cyklu, a wg gieni z NFZ cykl miałby być bezowulacyjny :P

Jestem już trochę zmęczona tymi wszystkimi tabletkami, zaglądaniem sobie w majty, mierzeniem tempki. Dobrze, że ten cykl bez starań (leczenie infekcji), trochę odpocznę psychicznie. To wszystko wydaje mi się trudniejsze niż przypuszczałam. Odpuścić nie odpuszczę, ale muszę czymś innym zająć głowę na jakiś czas ;)

Kciuki za Was, dziewczyny :)

Niczkka lubi tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper, doskonale Cię rozumiem, i dlatego musiałam na jakiś czas zniknąć z forum i usunąć konto, mniej siedziałam w necie, czytałam książki, no i chyba pomogło ;)
    polecam "Moc uwielbienia" i "Wilki dwa" :)

Vesper lubi tę wiadomość

• Irma1983 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żonaAnia wrote:
    Ima1983, ale w cyklu w którym będziesz miała zastrzyki to chyba luteiny nie bierzesz?? choragon podnosi poziom estradiolu ale i progesteronu

W tym cyklu nie biorę już luteiny, dr wszystkiego pilnuje ;-)
    napisałam tak,żeby było widać że przy braniu luteiny miałam takie kiepskie wyniki

qb3c3e5eoa3zzsun.png

l22n8u69paqv8s1o.png
  • Nimia Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, stresuję się zrobieniem badań estradiolu i progesteronu we właściwych dniach cyklu (P+3 P+5 P+7 i P+9)

Jak ja mam wyznaczyć to P?! Jakoś super-extra uważnie ten śluz obserwować czy faktycznie jak się zrobi mętny tzn. że poprzedniego dnia był P?
    No i jakbym ustaliła P np. na jakiś poniedziałek tzn., że P+3 wypada w czwartek? I w czwartek do laboratorium? Dobrze liczę?

Aaaaa, masakra, jeszcze mi połowa cyklu wypada w okolice długiego weekendu i w ogóle z badaniami może być padaka ;__; no jak pech to na całego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 15:16

niedoczynność Hashimoto, PCOS, IO
    '85, starania od września 2011...
    d600a17edc96a58a32fbf409cc727b21.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz karty obserwacji i instrukcji, jak się obserwować?

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Nimia Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nope, tylko z pomocą internetów na razie

niedoczynność Hashimoto, PCOS, IO
    '85, starania od września 2011...
    d600a17edc96a58a32fbf409cc727b21.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to słabo... Przydałby Ci się kurs albo chociaż sam podręcznik.

Peak jest wtedy, kiedy masz ostatni dzień śluzu przezroczystego i/lub rozciągliwego powyżej 2,5 cm i/lub z lubrykacją, czyli poślizgiem, a po nim następują dni, kiedy śluzu już nie ma, bądź nie spełnia żadnego z tych kryteriów.

Tak w dużym skrócie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 16:24

Nimia, Nimia, Macierzanka:), Agnieszka_A., Vesper, ewelinka2210 lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ