X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie z Krakowa, czy możecie polecić mi jakąś konkretną instruktorkę napro?

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak wrote:
    Vanessa jest w ciąży!!!!! Chwała Panu, prawdziwy cud!!! Kochana serdeczne gratulacje!!!!!
    Nie do uwierzenia :D sama jestem w szoku!!!
    ewelinka2210 wrote:
    Vanessa gratuluję :) a możesz napisać w jaki sposób sobie poprawiłaś endometrium?
    Moje endometrium było bardzo nietypowe. Rosło do owulacji nastepnie sie kurczyło. Potrafiło sie skurczyć w ciągu 5 dni z 9 mm na 5 mm. A ile się skurczyło do @ nie wiem bo nie sprawdzałam ale na pewno było bardzo cieniutkie bo moje @ były bardzo skąpe czasem tylko plamienia. Zauważyłam ze sie kurczy chodząc na usg. Mówiłam lekarzowi i widział na zdjeciach że tak jest ale olał to. Potem znalazłam na jakimś forum jak dziewczyna pisała że lekarz mówił jej że po owulacji endometrium może ulegać degeneracji i zanikać tak jak było u mnie. WYMUSIŁAM na lekarzu estrofem i brałam go po owulacji i pomogło w cyklu kiedy brałam po owulacji estrofem. Endo się wtedy nie skurczyło a nawet urosło 1 mm i w sumie miało 8,5 mm. Wczesniej mówiłam o tym lekarzowi ale miał to gdzieś więc sama szukałam co robić.

Jokaa wysłałam Ci zaproszenie i napiszę Ci na priv, bo znowu sie rozpiszę na kilka metrów :P

Jokaa, Asiak lubią tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka81 wrote:
    Drogie Panie z Krakowa, czy możecie polecić mi jakąś konkretną instruktorkę napro?
    Ja nie polecam swojej bo moim zdaniem nie ma za grosz empatii do osób z niepłodnością, ale nie chcę tutaj podawać nazwiska więc jeżeli chcesz wiedzieć kogo ja nie polecam wyślij mi zaproszenie to na priv Ci napiszę.

201701271765.png

• Kajka81 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, takie informacje tez są potrzebne;)

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Jokaa Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanessa, zaakceptowalam. Możesz sie na priv rozpisywać nawet i na kilometry. Ja chętnie poczytam i wykorzystam wskazówki :)

• Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie było, widzę nowe osoby.Starałam się jakoś tu nie zaglądać, aby się nie nakręcać.Ale byłam dziś u mojego naprodoktorka i po prostu przyszłam do Was po pocieszenie.Mam mega kryzys, wyć mi się chce dziś z rozpaczy.Miałam 3 cykl z Lamettą-piękny śluz jakiego dawno nie było, pęcherzyk rósł, ale dziś okazało się,że nie pękł.Niedawno sparawdzałam prolaktynę, po MTC jest przekroczona 16 krotnie-bromergon już na stałe.Mam za sobą "sesję" z Pregnylem P+3, P+6, P+9, łykam B6, Mg, calcium w mega dawkach-wszystkie mające status leku a nie suple, olejek z dzikiego oregano, szukam sobie różnych zajęć, żeby nie myśleć, zapisałam się do szkoły od września... i nic.
    Boję się odpuścić,żeby czegoś nie przegapić.Mój maż jest już gotowy na adopcję, a ja czekam na przeprowadzkę do nowego domu i wtedy zobaczymy.Zaraz zwariuję w tym wszystkim!

" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
  • Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, jeżdżę do Skoczowa, do dr MS.Polecam, nie planuję zmian.

" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanessa gratuluję :)

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • Kajka81 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może zapytam inaczej: czy któraś z Was miała do czynienia z panią Izabelą Sałatą w charakterze instruktora?

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej odebrałam dziś wyniki z P+7 i nie wiem co myśleć o wynikach: Estradiol 42 pg/ml; progesteron 0,2 ng/ml; prolaktyna 21,47 ng/ml (norma od 1,2 do 29,93). Jedne co widzę to to, że owu nie było.

Dobrze myślę?

• Maczek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy takim progesteronie to nie było.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewosińska wrote:
    Dawno mnie tu nie było, widzę nowe osoby.Starałam się jakoś tu nie zaglądać, aby się nie nakręcać.Ale byłam dziś u mojego naprodoktorka i po prostu przyszłam do Was po pocieszenie.Mam mega kryzys, wyć mi się chce dziś z rozpaczy.Miałam 3 cykl z Lamettą-piękny śluz jakiego dawno nie było, pęcherzyk rósł, ale dziś okazało się,że nie pękł.Niedawno sparawdzałam prolaktynę, po MTC jest przekroczona 16 krotnie-bromergon już na stałe.Mam za sobą "sesję" z Pregnylem P+3, P+6, P+9, łykam B6, Mg, calcium w mega dawkach-wszystkie mające status leku a nie suple, olejek z dzikiego oregano, szukam sobie różnych zajęć, żeby nie myśleć, zapisałam się do szkoły od września... i nic.
    Boję się odpuścić,żeby czegoś nie przegapić.Mój maż jest już gotowy na adopcję, a ja czekam na przeprowadzkę do nowego domu i wtedy zobaczymy.Zaraz zwariuję w tym wszystkim!

nie wiem czy to chciałaś usłyszeć ale... tulę Cię z całego serca, nie bój się, przeciwieństwem strachu jest wiara, więc wierz, wiara czyni cuda

• o.n.a. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka81 wrote:
    To może zapytam inaczej: czy któraś z Was miała do czynienia z panią Izabelą Sałatą w charakterze instruktora?
    Tak, my z mężem do niej chodzimy.. Kolejne spotkanie we wrześniu, bo już dłuższe przerwy mamy.
    A co chciałabyś o niej wiedzieć?
    Myślę, że całkiem ok kobieta. My z mężem nie mamy co narzekać. :)

...czekamy na nasze <3 już ponad 24 miesiące...
    9feff9b000f93c52dd1478bccbb94164.png

• Eva82 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiła może któraś z Was testy na nietolerancje pokarmowe? Mam zlecone i zastanawiam się na Foodprofil. Jeśli macie jakieś doświadczenia z innymi testami to proszę o opinię :)

• Kajka81 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.n.a. wrote:
    Tak, my z mężem do niej chodzimy.. Kolejne spotkanie we wrześniu, bo już dłuższe przerwy mamy.
    A co chciałabyś o niej wiedzieć?
    Myślę, że całkiem ok kobieta. My z mężem nie mamy co narzekać. :)

Dziękuję za wiadomość. Na mejla odpisała mi inna pani, więc pewnie udamy się do niej, jeżeli akcja "Lato" nie wypali ;-)

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva82 wrote:
    Robiła może któraś z Was testy na nietolerancje pokarmowe? Mam zlecone i zastanawiam się na Foodprofil. Jeśli macie jakieś doświadczenia z innymi testami to proszę o opinię :)
    Ja zrobiłam ale taki kupiony przez internet Food detective do samodzielnego wykonania. Wyszła mi słaba nietolerancja na gluten i jajko oraz średnia na mleko. Wprowadziłam dietę eliminacyjną na 3 miesiące bo dłużej nie miałam ochoty zwłaszcza że w rodzinie była impreza i postanowiłam dobrze sie bawić i olać dietę. Po miesiącu od olania diety byłam już w ciąży ale jeszcze o tym nie wiedziałam. Nie wiem czy to pomogło w zajściu w ciążę... ja wierzę że co innego wpłynęło na nasz Cud :)

Asiak lubi tę wiadomość

201701271765.png

• ottanta Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

jestem tu nowa, choć jesli chodzi o starania to ponad 5 lat walki za nami. Wszystko, co mogli nam zaproponować lekarze leczący niepłodność tadycyjnymi metodami przeszliśmy i bez skutku. Dlatego zdecydowaliśmy się na napro, nie mamy już nic do stracenia. Kończę zapisywać 3 cykl i na 25 sierpnia mamy wyznaczoną wizytę u dr. Wasilewskiego w Białymstoku. Może coś wymyśli...

jak dotąd zrobiłam progesteron i estradiol w peak+7 i wyniki były dziwne: progesteron 4,7 a estardiol 527 (norma lab dla 2 fazy to 340), więc same widzicie.

• ara Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ottanta a czy Tobie pękają pęcherzyki?
    Eva82 ja robiłam ostatnio testy na nietolerancję metodą Volla, oprócz tych rzeczy wiadomych dla mnie (nabiał, gluten) powychodziło mi dodatkowo kilka rzeczy (jabłko, wołowina, baranina, mąka kukurydziana, orkiszowa, herbata czarna i zielona, białko jaja, soja). Za badanie płaciłam 100zł, w Poznaniu, pani wykonująca badanie mówiła, że z food detective wyniki pokrywają się w ok. 90%, cena bez porównania (sprawdzano mi pulę 200 alergenów)

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ottanta wrote:
    Dzień dobry wszystkim :)

jestem tu nowa, choć jesli chodzi o starania to ponad 5 lat walki za nami. Wszystko, co mogli nam zaproponować lekarze leczący niepłodność tadycyjnymi metodami przeszliśmy i bez skutku. Dlatego zdecydowaliśmy się na napro, nie mamy już nic do stracenia. Kończę zapisywać 3 cykl i na 25 sierpnia mamy wyznaczoną wizytę u dr. Wasilewskiego w Białymstoku. Może coś wymyśli...

jak dotąd zrobiłam progesteron i estradiol w peak+7 i wyniki były dziwne: progesteron 4,7 a estardiol 527 (norma lab dla 2 fazy to 340), więc same widzicie.

Witaj :)
    U nas czas starań podobny. Nie pomogli inni ginekolodzy ani ivf. W kwietniu byliśmy na wizycie I u dr Wasilewskiego. Z racji że mi się jeden cykl bardzo wydłużył to na wizytę idziemy 6 września. Mam porobione także badania, które zlecił w tym z p+7. Estradiol 42 pg/ml; progesteron 0,2 ng/ml. Owu to u mnie nie było.
    Póki co ja biorę castagnus i wit. D. Mąż ma wit. D i bromergon.
    Ciekawa jestem co doktor powie i co zaleci.
    Instruktorka póki co powiedziała, że najpewniej będzie antybiotyk, bo z karty wychodzą stany zapalne.
    Także czekamy do 6 września.

• Eva82 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara a to były badania z krwi? Możesz mi coś więcej napisać o tym badaniu?

‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ