METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneczka80 wrote:Ara wyslij mi adres na priv
Aneczka wysłałam Ci zaproszenie
Dziewczyny ja też czekam na laparo, w listopadzie mam i zastanawiam się co zrobić żeby bieżący cykl jak najdłużej pociągnąć, bo jak będzie standardowo 27/28 dni to mi kolejna @ wypadnie w laparo
jakieś rady oprócz zajścia w ciążę <buhaha>?
edit: ana90 czy te lubrykanty na bazie wody są bezpieczne podczas starań? czytałam też o naturalnych metodach - oliwa, olej kokosowy ale nie próbowałam sama (u mnie raczej problem w drugą stronę - śluz cały cykl). Zakładam, że etap wiesiołków, siemienia itp. masz za sobą...?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 22:12
-
nick nieaktualny
-
sua wrote:Słyszałam, ze witamina C wydłuża okres ale ile w tym prawdy to nie wiem. Ale fakt ponoć ciąża też wpływa na długość cyklu hhahah
Też zażywałam witaminę C i niestety nie pomogła.starania od 2005r.; 6 IUI; 3 IVF
od IX.2014 naprotechnologia
lata lecą -
Sua nie liczę na nic konkretnego u dr Tomaszewskiego ale jest kilka moze mało istotnych problemów ale jednak na ktore doktor Wasilewski nie potrafił nic zaradzić ba wręcz je zbagatelizował U Tomaszewksiego podoba mi sie to ze szuka Wasilewski leczył mi grzybice pół roku i nic u Tomaszewksiego pierwszy lek strzał w dziesiątke i problemów nie mam od roku. Ogólnie my z mężem jak czujemy ze ktoś przestaje robic cos konkretnego a zaczyna nas naciągać to szybko uciekamy u Tomaszewksiego tez bierzemy pod uwagę to ze po pierwszej wizycie wiecej do niego nie wrócimy zreszta moze sam powie ze nie jest juz w stanie nam pomoc U nas kolejny krok to Kriobank i tam planujemy podejść do in vitro bo o Bocianie i Artemidzie mam bardzo zle zdanie byłam tam pacjentka kilku lekarzy
Ara tak przerabiałam to wszystko z tego co wiem to nie sa szkodliwe ale tez dr nie potrafił mi polecić żadnego skutecznego lubrykantu a nie no kazał używać Provag żel ale sofy po tym to poślizg -100 nie było szans na współżycie wiec poczytałam w internecie trochę i postawiłam na te na bazie wody bo sa najbardziej naturalne staram sie tez kupować dobre z dobrym składem bez dodatku chemiistarania od lutego 2011
6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
Czerwiec 2015 - naprotechnologia
Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
WALCZYMY !! -
Czesc Dziewczyny, podczytuje Was czasem, pozwolicie, ze dodam posta..
Ana80 - nie wiem jak lekarz leczy Ci grzybice, ale ja za pierwszym razem mialam nystatyne dopochwowo przez rok. I żadnych nawrotow. Potem poszlam na HSG, tam mi zdezynfekowali pochwę, a ja glupia nie wyblagalam u lekarza nystatyny prewencyjnie i grzybica wrocila. Znow przez rok ja bralam i mam spokój.
A co do suchości to tez mój problem, nic nie pomaga, ani naturalnie ani wspomaga że. Juz mi opadają ręce. Jakby cos zadzialalo daj znacWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 16:43
Tuli
Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
Córcia ur 11.2019
PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia. -
nick nieaktualnyBł, ja jeszcze korzystam z napro, ale mogę zrobić Tobie zdjęcia ale dopiero w poniedziałek będę miała więcej czasu bo trochę ich będzie
ana90 owszem trzeba spróbować wszystkiego. Ja też mam w planach wizytę właśnie u dr Tomaszewskiego - może jakiej nowe spojrzenie na problem doda nam większej wiary -
nick nieaktualny
-
bł wrote:Witam,
Czy któraś z Was miałaby pożyczyć na jakiś krótki czas poradnik do Naprotechnologii. Na pewno oddam. Mieszkam w Warszawie, może tez być przesłanie pocztą - biorę na siebie koszty wysyłki. Bardzo proszę, pomóżcie.
Ja mogę Ci wysłać poradnik + chyba zostały mi naklejkiAneczka80
-
Vanessa dr mówiła że to pomocny zabieg przy pco, dziewczyny jeżdżą do Poznania do jakiejś dr która wykonuje te zabiegi i zachodzą. Jest to niby lepsze niż to naklowanie jajników... Czort wie muszę o tym poczytać, narazie znów u mojego M problemy teraz prolaktyna wyszła wysoka także leczymy się narazie farmakologiczne...1 iui- 01.2014
2 iui- 02.2014
3 iui- 04.2014
10.2015r.- Naprotechnologia -
nick nieaktualnyOttanta ja miałam biegunkę, straszną. Jeszcze nie zdążyłam zjeść, a już biegłam do WC. Poza tym brak łaknienia. Pamiętam obiad rodzinny, a ja nie dałam rady wcisnąć zupy. Przez 3 dni stałam się własnym cieniem. Odstawiłam leki i wszystko wróciło do normy.
-
Iwonka 87 jeżeli masz pco to ponoć tak jak piszesz jest to zabieg który pomaga w zajściu. Czytałam gdzieś że teraz rzadko lekarze robia takie zabiegi bo niby to stara metoda ale podobno bardziej skuteczna niż to co oferuje współczesna medycyna.
ottanta wrote:Dziewczyny, jakie mialyscie skutki uboczne po glucofachu?
Brałam krótko jakieś 2 miesiące. Potem pod koniec brania non stop byłam głodna. Powtarzałam badanię podczas brania kilka razy i okazało sie że u mnie ten lek działał odwrotnie zamiast obniżac insulinę to poszła w górę a glukoza była poniżej normy i dlatego czułam ciągły głód nawet po posiłku. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agnieszka_A. wrote:Hej. Zrobiłam dziś badanie w P+7. Na początku cyklu brałam clo.
Wyniki chyba są ok. Jak myślicie?
Progesteron 17,3 ng/ml
Estradiol 255 pg/ml -
Sua dzięki za pamięć
Dzisiaj jadłam tylko lekkie śniadanie. Pije tylko wodę i herbatki ziołowe, meliska na uspokojenie jeszcze nie jest tak źle, da się wytrzymać. Odezwę się po.
A u Ciebie juz coś wiadomo, masz już @? Najgorsze jest te czekanie ...
-
nick nieaktualnyIrma1983 tak wiadomo w poniedziałek 17 mam już się zgłosić. Powiedz mi czy wcześniej chodziłas na parkową po jakieś leki? Ja mam się zgłosić w piątek przy okazji na pogadanke o laparo.
O nieee meliska? Haha ufff pomysl, że jutro już będziesz miała to za sobaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 17:21
Irma1983 lubi tę wiadomość