X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Mam do Was pytanie, co oprócz obserwacji oraz ogólnego poprawiania stanu zdrowia proponuje Wam lekarz w metodzie napro? Stymulacje? HCG? Test PCT? Laparo?
    Napro to nie tylko obserwacja to tylko taki dodatek. W napro masz pełna diagnostykę. Wszystko to co wymieniłaś i nie tylko :) Ja np. miałam zlecone m.in. badania których zwykli lekarze nie zlecają a okazało się że są bardzo ważne.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, to nie tylko obserwacja, a tak jest to powszechnie przedstawiane. Dlatego wiele kobiet pewnie się na to nie decyduje. Napisz, vanesso, jakie badania miałaś zlecone. Ja miałam ich już sporo, ale skoro na razie wszystkie w normie, to chcę szukać dalej.

gannkw7i858ouu0g.png
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka, wielkie gratulacje. <3 <3
    Ja wracam do Was po długiej przerwie i po pogodzeniu się ze śmiercią rodziców, dużo się u mnie dzieje, postanowiłam zrobić plan napro, czyli najpierw badam wszystkie hormony, później autoimunnologia, a później laparo z histeroskopią. Aktualnie jestem stymulowana clostilbegytem, czekam na @ i będę zaczynała 3 cykl stymulacji oraz dalsze badania hormonków. Jakby kogoś ciekawiło to podaję jakie robię badania, narazie hormony: androstendion, FSH,LH, TSH,FT3, FT4,DHEA, prolaktyna,progesteron,testosteron,17-OH progesteron,estradiol,estriol,AMH,HbA1c, DHEA-S, SHBG, T3,T4, antyTPO, antyTG, kortyzol, testosteron wolny. Trzymam za Was kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 01:24

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • Fuma Foch Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wygląda na to,że jestem w ciąży, zrobiłam betę i wyszła 81,920.
    Proszę módlcie się za mnie,żeby wszystko było dobrze.

NICZKKA - gratulacje :)

Lilah, ara, Irma1983, Asiak, Bea_, Macierzanka:), Iwonka 87, żonaAnia, vanessa, mik82 lubią tę wiadomość

Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprze­ciwiać. (Jan Paweł II)

o0eht8hid2k53nzz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuma pieknie!! Rozumiem obawy ale bedzie dobrze. Pomodle sie dzis za Ciebie i Twoj maly wielki cud :)

Archeolog ciesze sie ze wracasz do walki, plan bardzo konkretny i trzymam kciuki zeby przyniosl oczekiwane efekty jak najszybciej. Zycze Ci z calego serca powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 13:42

Niczkka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki trzymam za was wszystkie kciuki, żeby każda która czeka na upragnione dwie kreski na teście w końcu się ich doczekała.
    Dla mnie te kreseczki były wielkim zaskoczeniem i ogromna radością, po wszystkich przebojach jakie przeszliśmy bałam się tylko poronienia, ale gdzieś wewnętrznie czułam że dzidziuś tym razem zostanie z nami i tego cały czas się trzymam.
    Zaczynamy teraz 10 tydzień i póki co wszystko jest OK, czuje się bardzo dobrze i nie miałam żadnych plamień (czego w dalszym ciągu bardzo się boję.

Fuma Gratulację, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

• archeolog Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah dziękuję, dzięki dziewczynki. Jestem pełna nadziei że nam się uda, ja dzisiaj robiłam test ciążowy i wyszedł negatyw, więc walczę dalej.
    Niczkka wszystko będzie dobrze zobaczysz <3
    Fuma Foch, trzymam kciuki :)

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modlę się o to żeby wszystko było dobrze, za tydz mamy kolejna wizytę i zaczynam się stresować tym co powie nam lekarz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 09:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ottanta wrote:
    ehhh, u mnie chyba jakaś zniżka formy. pomału chyba godzę się z faktem, że będziemy tylko we dwoje. pomału też zaczynamy mysleć, że jesteśmy za starzy na dzieci... aromek i naltrekson - to chyba jakaś standardowa mieszanka dr. Wasilewskiego. Czy komuś w ogóle udało się zajść na tym w ciążę? Pomału mam dość tematu niepłodności, pomału przestaję walczyć

hej, ja zaszłam w ciążę po aromku i naltreksonie i jeszcze w drugiej fazie cyklu miałam zastrzyki z choragonu(inaczej pregnyl) na podtrzymanie czynności ciałka żółtego no i niedługo będę już mamą, nie tylko aniołkową ale taką z krwi i kości ;)

dziewczyny życzę Wam siły i wiary że się uda ;)
    modliłam się do Maryi że chciałabym być matką tak jak Ona i zaszłam w ciążę na Zwiastowanie a na Boże Narodzenie mam termin porodu ;)

dawno tu nie zaglądałam a tu takie dobre wieści ;)
    Niczkka serdecznie gratuluję, życzę zdrowia, Matka Boska na pewno nad Wami czuwa, jeśli czujesz że wszystko będzie dobrze to na pewno tak będzie ;)

Fuma Foch bardzo się cieszę ;) gratuluję ;) oby kruszynka pięknie rosła ;)

naprotechnologia pomaga ;)
    pozdrawiam serdecznie ;)

vanessa lubi tę wiadomość

• Fuma Foch Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety za szybko się cieszyłam, beta spada. W grudniu jadę do doktorka może coś na to zaradzi. Podejrzewam,że może progesteron był za niski.Zbadałam go sobie i wieczorem będę wiedziała. Może następnym razem się uda.

Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprze­ciwiać. (Jan Paweł II)

o0eht8hid2k53nzz.png

• Iwonka 87 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanessa mam pytanie jak obliczyć MCS? Instruktorka zawsze mi sama liczyła i nigdy nie mówiła na czym to polega. Próbowałam znaleźć coś w necie ale bez skutku... Niedługo mam wizytę u dr i muszę z dwa cykle przeliczyć.

1 iui- 01.2014 :(
    2 iui- 02.2014 :(
    3 iui- 04.2014 :(
    10.2015r.- Naprotechnologia
  • Irma1983 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuma Foch przykro mi bardzo, ale coś w końcu się ruszyło, jesteś na dobrej drodze. Powodzenia

qb3c3e5eoa3zzsun.png

l22n8u69paqv8s1o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuma tulę ;*

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka 87 wrote:
    Vanessa mam pytanie jak obliczyć MCS? Instruktorka zawsze mi sama liczyła i nigdy nie mówiła na czym to polega. Próbowałam znaleźć coś w necie ale bez skutku... Niedługo mam wizytę u dr i muszę z dwa cykle przeliczyć.

Mogę Ci wysłać zdjęcie kartki, którą odnośnie tego dostałam od instruktorki.

• Iwonka 87 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok

• Iwonka 87 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak byś mi to mogła wysłać?

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka 87 wrote:
    A jak byś mi to mogła wysłać?

Chyba na maila bo tu patrzę nie mam jak dodać załącznika.

• ottanta Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczka, przytulam

• ottanta Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jesli sie nie uda z tymi zalacznikami to ja Wam moge wytłumaczyć, tak jak mi tłumaczyła instruktorka. Dajcie znac

• vanessa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że moja pomoc odnośnie MCS juz nie potrzebna :) więc nic nie proponuję :)
    Z reszta chyba dobrze bo gdzieś miałam to opisane ale teraz zastanawiam sie gdzie to mam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 10:20

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ