METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea_ wrote:Mam do Was pytanie, co oprócz obserwacji oraz ogólnego poprawiania stanu zdrowia proponuje Wam lekarz w metodzie napro? Stymulacje? HCG? Test PCT? Laparo?
-
No właśnie, to nie tylko obserwacja, a tak jest to powszechnie przedstawiane. Dlatego wiele kobiet pewnie się na to nie decyduje. Napisz, vanesso, jakie badania miałaś zlecone. Ja miałam ich już sporo, ale skoro na razie wszystkie w normie, to chcę szukać dalej.
-
Niczkka, wielkie gratulacje.
Ja wracam do Was po długiej przerwie i po pogodzeniu się ze śmiercią rodziców, dużo się u mnie dzieje, postanowiłam zrobić plan napro, czyli najpierw badam wszystkie hormony, później autoimunnologia, a później laparo z histeroskopią. Aktualnie jestem stymulowana clostilbegytem, czekam na @ i będę zaczynała 3 cykl stymulacji oraz dalsze badania hormonków. Jakby kogoś ciekawiło to podaję jakie robię badania, narazie hormony: androstendion, FSH,LH, TSH,FT3, FT4,DHEA, prolaktyna,progesteron,testosteron,17-OH progesteron,estradiol,estriol,AMH,HbA1c, DHEA-S, SHBG, T3,T4, antyTPO, antyTG, kortyzol, testosteron wolny. Trzymam za Was kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 01:24
Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego.
Nasz Ślub: 16.07.2011
-
Dziewczyny wygląda na to,że jestem w ciąży, zrobiłam betę i wyszła 81,920.
Proszę módlcie się za mnie,żeby wszystko było dobrze.
NICZKKA - gratulacjeLilah, ara, Irma1983, Asiak, Bea_, Macierzanka:), Iwonka 87, żonaAnia, vanessa, mik82 lubią tę wiadomość
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. (Jan Paweł II)
-
nick nieaktualnyFuma pieknie!! Rozumiem obawy ale bedzie dobrze. Pomodle sie dzis za Ciebie i Twoj maly wielki cud
Archeolog ciesze sie ze wracasz do walki, plan bardzo konkretny i trzymam kciuki zeby przyniosl oczekiwane efekty jak najszybciej. Zycze Ci z calego serca powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 13:42
Niczkka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczynki trzymam za was wszystkie kciuki, żeby każda która czeka na upragnione dwie kreski na teście w końcu się ich doczekała.
Dla mnie te kreseczki były wielkim zaskoczeniem i ogromna radością, po wszystkich przebojach jakie przeszliśmy bałam się tylko poronienia, ale gdzieś wewnętrznie czułam że dzidziuś tym razem zostanie z nami i tego cały czas się trzymam.
Zaczynamy teraz 10 tydzień i póki co wszystko jest OK, czuje się bardzo dobrze i nie miałam żadnych plamień (czego w dalszym ciągu bardzo się boję.
Fuma Gratulację, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
-
Lilah dziękuję, dzięki dziewczynki. Jestem pełna nadziei że nam się uda, ja dzisiaj robiłam test ciążowy i wyszedł negatyw, więc walczę dalej.
Niczkka wszystko będzie dobrze zobaczysz
Fuma Foch, trzymam kciukiJeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego.
Nasz Ślub: 16.07.2011
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyottanta wrote:ehhh, u mnie chyba jakaś zniżka formy. pomału chyba godzę się z faktem, że będziemy tylko we dwoje. pomału też zaczynamy mysleć, że jesteśmy za starzy na dzieci... aromek i naltrekson - to chyba jakaś standardowa mieszanka dr. Wasilewskiego. Czy komuś w ogóle udało się zajść na tym w ciążę? Pomału mam dość tematu niepłodności, pomału przestaję walczyć
hej, ja zaszłam w ciążę po aromku i naltreksonie i jeszcze w drugiej fazie cyklu miałam zastrzyki z choragonu(inaczej pregnyl) na podtrzymanie czynności ciałka żółtego no i niedługo będę już mamą, nie tylko aniołkową ale taką z krwi i kości
dziewczyny życzę Wam siły i wiary że się uda
modliłam się do Maryi że chciałabym być matką tak jak Ona i zaszłam w ciążę na Zwiastowanie a na Boże Narodzenie mam termin porodu
dawno tu nie zaglądałam a tu takie dobre wieści
Niczkka serdecznie gratuluję, życzę zdrowia, Matka Boska na pewno nad Wami czuwa, jeśli czujesz że wszystko będzie dobrze to na pewno tak będzie
Fuma Foch bardzo się cieszę gratuluję oby kruszynka pięknie rosła
naprotechnologia pomaga
pozdrawiam serdecznie
vanessa lubi tę wiadomość
-
no niestety za szybko się cieszyłam, beta spada. W grudniu jadę do doktorka może coś na to zaradzi. Podejrzewam,że może progesteron był za niski.Zbadałam go sobie i wieczorem będę wiedziała. Może następnym razem się uda.Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. (Jan Paweł II)
-
Vanessa mam pytanie jak obliczyć MCS? Instruktorka zawsze mi sama liczyła i nigdy nie mówiła na czym to polega. Próbowałam znaleźć coś w necie ale bez skutku... Niedługo mam wizytę u dr i muszę z dwa cykle przeliczyć.1 iui- 01.2014
2 iui- 02.2014
3 iui- 04.2014
10.2015r.- Naprotechnologia -
nick nieaktualny
-
Iwonka 87 wrote:Vanessa mam pytanie jak obliczyć MCS? Instruktorka zawsze mi sama liczyła i nigdy nie mówiła na czym to polega. Próbowałam znaleźć coś w necie ale bez skutku... Niedługo mam wizytę u dr i muszę z dwa cykle przeliczyć.
Mogę Ci wysłać zdjęcie kartki, którą odnośnie tego dostałam od instruktorki. -
Widzę że moja pomoc odnośnie MCS juz nie potrzebna więc nic nie proponuję
Z reszta chyba dobrze bo gdzieś miałam to opisane ale teraz zastanawiam sie gdzie to mam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 10:20