METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
monijaaa wrote:O kurcze jaki długi cykl i tyle jeszcze masz czekać. Masakra...
A kto jest Twoją instruktorką?
Marta Wiesławska.
16.10 mamy z nią kolejne spotkanie, a jak do 12.10 nie dostanę okresu to poprosi lekarza o leki na wywołanie..2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
Babelki wrote:marlena, myslalam ze sie cos ruszy do tego czasu ;/ moglabys sprobwac z castangusem ale mysle ze lepiej nic juz nie podawac tyko czekac az organizm sam sie wyreguluje - bedzie smiesznie gdy sie okaze ze to ciaza
No raczej nie ciąża bo testy negatywne, boję się że to coś złego..2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
Babelki wrote:Marlenqa, wszystkie znaki wskazuja ze to po tej stymulacji - poprostu rozchwial Ci sie organizm - a moze zadzwon do Tomaszewskiego i mu powiedz ze tyle dni nie masz okresu i co on na to bo to jego 'sprawka'
Nie chce mi się do niego dzwonić.. z wielką łaską oddali mi moją historię choroby, musiałam dwa razy dzwonić prosić.. no nic czekam do 12.10, potem dadzą mi coś na wywołanie.2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
Kochana na tej stronie znajdziesz: http://naprotechnologia.wroclaw.pl/poziom-progesteronu-w-ciazy-normy/
Wszystkiego dobregoSansivieria lubi tę wiadomość
Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego.
Nasz Ślub: 16.07.2011
-
Archeolog dzięki!!! Właśnie o to mi chodziło.
Ciążę prowadzi co prawda "zwykły" ginekolog, ale mam kontakt z moim naprotechnologiem i on bardzo uczula na pilnowanie poziomu progesteronu aż do 17tc. Więc badam co tydzień i zdaję mu rlację, a dzięki temu wykresowi mogę sama sobie sprawdzićarcheolog lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Dopiero zaczynam swoją przygodę z naprotechnologią. Pierwszą wizytę mieliśmy 12 września u instruktorki i dr. Wasilewskiego. Wyszły mi nietolerancje na mleko, jaja, pszenicę, kukurydzę, migdały, drożdże. Lekarz kazał wszystkie produkty odstawić, także jestem od 2 tygodni na diecie. Po usg Wasilewski powiedział, że może mam polipa, ale żeby się w ogóle tym narazie nie przejmować. I teraz moje pytanie co o tym sądzicie? Nie przejmować się? Czy ten polip może się wchłonąć tak jak torbiel czynnościowa? I dlaczego "może polip" jak nie polip to co?
-
Pola.91 wrote:Cześć dziewczyny,
Dopiero zaczynam swoją przygodę z naprotechnologią. Pierwszą wizytę mieliśmy 12 września u instruktorki i dr. Wasilewskiego. Wyszły mi nietolerancje na mleko, jaja, pszenicę, kukurydzę, migdały, drożdże. Lekarz kazał wszystkie produkty odstawić, także jestem od 2 tygodni na diecie. Po usg Wasilewski powiedział, że może mam polipa, ale żeby się w ogóle tym narazie nie przejmować. I teraz moje pytanie co o tym sądzicie? Nie przejmować się? Czy ten polip może się wchłonąć tak jak torbiel czynnościowa? I dlaczego "może polip" jak nie polip to co?
Ja mam pierwszą wizytę u Wasilewskiego 6 listopada. Mogłabyś mniej więcej opisać jak ta wizyta wyglądała? Dużo badań robili? Nasienie też badali? I czy duży koszt był tej wizyte? Kurczę jak ja się boję że mi też wyjdzie jakaś nietolerancja na mleko czy jajka, a ja nie jem mięsa i będę miała naprawde problem co jesc..2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
Wizytę mieliśmy na 8 rano musiałam być na czczo, zrobili mi takie badania jak: prolaktyna, testosteron, celiakia, homocysteina, toksoplazma, tsh, ft3, ft4, anty-tpo i anty-tg, witaminę d3 i witaminę B12 i wszystkie wyniki wyszły dobrze. Na wizytę przyniosłam już pakiet wyników hormonalnych, 2 wyniki nasienia oraz wynik amh. Lekarz zrobił z nami wywiad i po paru pytaniach stwierdził, że mam przewlekły stan zapalny pewnie spowodowany nietolerancjami pokarmowymi. Test na nietolerancje zrobiłam na 49 alergenów. Wasilewski przepisał mi castagnus, witaminę d3 (mój wynik to norma 30) oraz wapń. Łączny koszt to 1840 złotych. Za to co wymieniłam. Nasienia nie badaliśmy, bo nie było abstynencji. Teraz jestem na diecie i mamy zalecenie zrobić badania z posiewu na bakterie oraz badania na helicobakter i lambię jeżeli coś wyjdzie to zgłosić się po antybiotyk. Dodatkowo w 3 cyklu obserwacji w 2 dc fsh i lh, a w peak +7 progesteron. Mieliśmy już 2 wizytę u instruktorki (160zł), ale na tej wizycie za dużo jeszcze się nie dowiedzieliśmy, bo kartę uzupełniałam od 16 dc. Martwię się tylko tym polipem i zastanawiam czy może się wchłonąć tak jak torbiel czynnościowa. Na takim mniej więcej jesteśmy etapie. Teraz jeszcze przed następną wizytą mamy mieć nowe wyniki nasienia.
-
Polipem się nie martw. Jest szansa że sam się wchłonie. Jeśli nie to będzie do usunięcia.nie taki diabeł straszny. Ale bądź dobrej myśli"Tylko nie martw się przez cały dzień.
Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
ks. Jan Kaczkowski -
Pola.91 wrote:Wizytę mieliśmy na 8 rano musiałam być na czczo, zrobili mi takie badania jak: prolaktyna, testosteron, celiakia, homocysteina, toksoplazma, tsh, ft3, ft4, anty-tpo i anty-tg, witaminę d3 i witaminę B12 i wszystkie wyniki wyszły dobrze. Na wizytę przyniosłam już pakiet wyników hormonalnych, 2 wyniki nasienia oraz wynik amh. Lekarz zrobił z nami wywiad i po paru pytaniach stwierdził, że mam przewlekły stan zapalny pewnie spowodowany nietolerancjami pokarmowymi. Test na nietolerancje zrobiłam na 49 alergenów. Wasilewski przepisał mi castagnus, witaminę d3 (mój wynik to norma 30) oraz wapń. Łączny koszt to 1840 złotych. Za to co wymieniłam. Nasienia nie badaliśmy, bo nie było abstynencji. Teraz jestem na diecie i mamy zalecenie zrobić badania z posiewu na bakterie oraz badania na helicobakter i lambię jeżeli coś wyjdzie to zgłosić się po antybiotyk. Dodatkowo w 3 cyklu obserwacji w 2 dc fsh i lh, a w peak +7 progesteron. Mieliśmy już 2 wizytę u instruktorki (160zł), ale na tej wizycie za dużo jeszcze się nie dowiedzieliśmy, bo kartę uzupełniałam od 16 dc. Martwię się tylko tym polipem i zastanawiam czy może się wchłonąć tak jak torbiel czynnościowa. Na takim mniej więcej jesteśmy etapie. Teraz jeszcze przed następną wizytą mamy mieć nowe wyniki nasienia.
Dziękuję bardzo za odpowiedź. U mnie też pewnie będą wszystkie badania, się nastawiam na 2500 zł, ale to ciekawe jak wyjdzie.2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
Wizyta trwala od 8 do 13. Od razu pozniej zrobilam testy na nietolerancje. Wasilewska przyjmuje tez o okreslonych godzinach. Pobiera krew z palca i pozniej czeka sie okolo tygodnia na wyniki, ktore przyjda na e-mail. Ja nie wiem czy bedzie to mialo wplyw na moja plodnosc, natomiast widze duza poprawe odkad jestem na diecie. Przede wszystkim jestem wypoczeta i nie jestem wzdeta, do tej pory myslalam ze taka moja natura ze mam brzuszek, jednak to nie natura
-
Pola.91 wrote:Wizyta trwala od 8 do 13. Od razu pozniej zrobilam testy na nietolerancje. Wasilewska przyjmuje tez o okreslonych godzinach. Pobiera krew z palca i pozniej czeka sie okolo tygodnia na wyniki, ktore przyjda na e-mail. Ja nie wiem czy bedzie to mialo wplyw na moja plodnosc, natomiast widze duza poprawe odkad jestem na diecie. Przede wszystkim jestem wypoczeta i nie jestem wzdeta, do tej pory myslalam ze taka moja natura ze mam brzuszek, jednak to nie natura
Ja też mam często wzdęcia, szczególnie na koniec dnia. Rano to jestem chudziutka, a potem to już masakra.. pewnie też mam jakieś nietolerancje. A dla partnera robili jakieś badania czy tylko dla Ciebie?
Kurcze jak Ci sie udaje byc na diecie skoro az tyle rzeczy nie mozesz jesc? Co jesz?2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
Ja miałam identycznie, rano płaski brzuch (też jestem osobą szczupłą), a na koniec dnia piłka zamiast brzucha. Dla mojego Męża kazał na następną wizytę zrobić nowe badania, a tak w ogóle Go na żadne badania nie kierowali, powiedział, że ruchliwość mogłaby być większa, ale z takimi wynikami jak miał ostatnio robione da się zajść w ciążę. Na mnie się bardziej skupił, po paru pytaniach stwierdził, że mam przewlekły stan zapalny w organizmie. A co do diety to np. na śniadanie jem chleb żytni z polędwicą i warzywami, w pracy jaglankę z orzechami i bananem, później jabłko, na obiad zupa (bez śmietany niestety) kasza gryczana, kasza owsiana do tego jakieś mięso bądź ryba. Tak na prawdę teraz jem codziennie 2 porcje owoców, 2 porcje warzyw, np. na kolację robię koktajl mango-banan, ale też muszę uważać, bo owoce mają dużo cukru. Też Wasilewska od razu Ci powie, że zupa to podstawowe danie dnia. Teraz też jest dużo stron w internecie z przepisami dla osób, które mają nietolerancje ja czasami korzystam z blogu mama alergika gotuje, albo jadłonomia. Mi Wasilewski stwierdził, że są nietolerancje po tym, że miałam w dzieciństwie częste infekcje gardła
-
Pola.91 wrote:Ja miałam identycznie, rano płaski brzuch (też jestem osobą szczupłą), a na koniec dnia piłka zamiast brzucha. Dla mojego Męża kazał na następną wizytę zrobić nowe badania, a tak w ogóle Go na żadne badania nie kierowali, powiedział, że ruchliwość mogłaby być większa, ale z takimi wynikami jak miał ostatnio robione da się zajść w ciążę. Na mnie się bardziej skupił, po paru pytaniach stwierdził, że mam przewlekły stan zapalny w organizmie. A co do diety to np. na śniadanie jem chleb żytni z polędwicą i warzywami, w pracy jaglankę z orzechami i bananem, później jabłko, na obiad zupa (bez śmietany niestety) kasza gryczana, kasza owsiana do tego jakieś mięso bądź ryba. Tak na prawdę teraz jem codziennie 2 porcje owoców, 2 porcje warzyw, np. na kolację robię koktajl mango-banan, ale też muszę uważać, bo owoce mają dużo cukru. Też Wasilewska od razu Ci powie, że zupa to podstawowe danie dnia. Teraz też jest dużo stron w internecie z przepisami dla osób, które mają nietolerancje ja czasami korzystam z blogu mama alergika gotuje, albo jadłonomia. Mi Wasilewski stwierdził, że są nietolerancje po tym, że miałam w dzieciństwie częste infekcje gardła
Myślałam, że jak nietolerancja na pszenicę to nie można żadnego pieczywa.. Super dajesz sobie radę Ciekawe co u mnie wyjdzie..2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
Dziewczyny nie jedzcie na kolacje żadnych owoców, one powodują wieczorne wzdęcia i się źle trawią w nocy. 17-18 ostatecznie. Z własnego doświadczenia zauważyłam, że na kolację najlepiej wchodzą zupy krem.
Poza tym polecam codziennie popijać wodą zmielony ostropest, chroni wątrobę i świetnie usprawnia prace jelit.
-
@Pola, z polipami jest coś takiego że moga być 'takie polipy' które sie pojawią w jednym cyklu a w nastepnym już się wchłoną. Kurka masa kasy na te badania! Dieta jest ważna w ogóle dla zdrowia również dla płodności - zwłaszcza gdy są 'inne kłopoty'. Do koktajli typu mango banan wrzuć taka sałatę 'bezsmakową' jak np roszponka, można dac jarmuż, jak znajdziesz dobry mix smakowy to z natką pietruszki bardzo warto Na perystaltykę jest super ekstra owsianka albo o tej porze roku zupa śniadaniowa wg Ciesielskiej
W ogóle nie chce mi się ostatnio wykljać znaczków obserwacji na karcie ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 20:53