METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Aishha wrote:zalezy jak on wygląda, jest biały, papkowaty?
Po dniach płodnych szyjka macicy musi miec gesty sluz, w ciazy wystepuje podobny, "czopuje" on wejscie i m.in chroni przed bakteriami itp -
Zapisałam się do tej Akademii Płodności i dostałam darmową dietę na 7 dni wygląda nienajgorzej, trzeba chyba znowu brać się za siebie.
Najgorzej, że przy PCOS zazwyczaj ma się problemy z nadwagą, a ja jestem w miarę szczupła. I chyba też temu nie odczuwam, żeby się usilnie odchudzać..
W ogóle jak zajdę do domu z pracy to napiszę Wam moje wyniki jakie robił mi Tomaszewski, może ktoraś z Was ma podobne..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 15:17
2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
nick nieaktualny
-
Sabinkusiaa wrote:Normalny mam gesty sluz taki kremowy przypominający lekki balsam do ciała i mam to już x lart zaraz po owulacji w taki sue zmienia wiec dla mnie to jest dziwne ze oni nie dopuszczają takiego śluzu do obserwacji,przecież działa progesteron który właśnie zmienia sluz płodny w niepłodny po owulacji. zgłupiałam już całkiem ....
no to jest normalne po owulacji, tez taki mam. Ale on jest ciężki do zaobserwowania na samym papierze, chyba że badasz sie palcem
ja aplikujac luteine wiem ze taki mam ale po paru dniach znika i albo jest 4 albo 0AD
-
Testosteron mam np. 48,16 ng/dl, nie wiem to chyba dużo?
TSH- 1,73 ulU/ml, DHEA-S - 3,2 ug/ml, FT3 3,26 pg/ml, FT4 1,13 ng/dl, E2 50,50 pg/ml, FSH 5,28 mlU/ml, LH 37,66 mlU/ml.
Od wczoraj znowu na dietę przeszłam, mam nadzieję, że dam radę wytrzymać2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
Dziewczyny, zrobiłam wczoraj badanie progesteronu i estradiolu (pik+7) brałam przy pik+1 zastrzyk z ovitrelu i mam wyniki
Estradiol 410,1 ( Faza Foli 45,4-854; Faza owu 151-1461, faza Lut 82-1251, Ciąża pow 500
progesteron 101,8 (faza Foli 0,18 -2,84; faza owu 0,39-38,10 Faza lut 5,82- 75,90)
pomożecie proszę w interpretacji
-
hej dziewczyny, mam nadzieję że miałyście udany weekend bo pogoda była super
@marlenqa jak tam - 'ciocia' Cię odwiedziła?
@Sess musisz podać jednostki do wyników
Ja mam swoje z przed 5lat takie:
W 2 dc:
FSH: 6,8 mIU/ml
LH: 6,6 mIU/ml
Ca-125: 66,6 U/ml
W 23 dc:
ESTRADIOL: 128 pg/ml
PROGESTERON: 2,17 ng/ml
Teraz mamkolejny cykl rowalony tak że nie moge sensownie tego peak + 7 wyznaczyć ;/
W interpretacji nie pomogę, za to chętnie zapytam co to za zastrzyk i na co to dają? -
Sess wrote:Dziewczyny, zrobiłam wczoraj badanie progesteronu i estradiolu (pik+7) brałam przy pik+1 zastrzyk z ovitrelu i mam wyniki
Estradiol 410,1 ( Faza Foli 45,4-854; Faza owu 151-1461, faza Lut 82-1251, Ciąża pow 500
progesteron 101,8 (faza Foli 0,18 -2,84; faza owu 0,39-38,10 Faza lut 5,82- 75,90)
pomożecie proszę w interpretacji
a czym suplementujesz progesteron?
-
Babelki wrote:hej dziewczyny, mam nadzieję że miałyście udany weekend bo pogoda była super
@marlenqa jak tam - 'ciocia' Cię odwiedziła?
@Sess musisz podać jednostki do wyników
Ja mam swoje z przed 5lat takie:
W 2 dc:
FSH: 6,8 mIU/ml
LH: 6,6 mIU/ml
Ca-125: 66,6 U/ml
W 23 dc:
ESTRADIOL: 128 pg/ml
PROGESTERON: 2,17 ng/ml
Teraz mamkolejny cykl rowalony tak że nie moge sensownie tego peak + 7 wyznaczyć ;/
W interpretacji nie pomogę, za to chętnie zapytam co to za zastrzyk i na co to dają?
Ovitrel zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka:)
-
Sess wrote:biorę dupka ale to zanim wzięłam w tym cyklu to zrobiłam badania.
kurcze nie mam kartki z wynikami, wieczorem sprawdzę jednostki:)
peak+7 i jeszcze nie brałas dupka? to w ktorym dniu cyklu masz zalecony? ogolnie to bardzo wysoki ten progesteron, u mnie tez wyszedl dziwnie wysoki ale mogla luteina go podniesc, dzis w razie czego zrobiłam bete bo cos wszystko dziwnie wygląda.
-
Aishha wrote:peak+7 i jeszcze nie brałas dupka? to w ktorym dniu cyklu masz zalecony? ogolnie to bardzo wysoki ten progesteron, u mnie tez wyszedl dziwnie wysoki ale mogla luteina go podniesc, dzis w razie czego zrobiłam bete bo cos wszystko dziwnie wygląda.
dupka mam brać peak + 7 po badaniu wzięłam. 21 dc jeżeli peak jest nie do oznaczenia.
luteiny nie biorę, mam sterydy ale raczej nie mają wpływu na progesteron. -
Sess wrote:poprzednie 35,32 i 23 dni.więc totalnie różnie.
no ale jesli tak pozno zaczynasz brac progesteron to wiadomo, że automatycznie przedluzasz sobie cykl. Przewaznie bierze sie od 16-25 dc i odstawia jesli nie ma ciazy.
progesteron masz wysoki, moze warto zrobic test? ktory to dzien cyklu dzis?