METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Sess wrote:lekarka tak kazała brać więc tak biorę dzisiaj mam 23 dzień cyklu. dziś jestem w trasie jak nie trafię na aptekę to pewnie dopiero jutro zrobię test. a byłam dziś w laboratorium... mogłam zrobić betę.
Dzięki Aishha:*
Ja właśnie ze nie wysoki prog i plamienia dziś zrobiłam. 26 dc.
-
w internecie różnie piszą, że jak estradiol jest powyżej 500 i prog pow 100 to robić betę albo po prostu testować. tylko wydaje mi się, że jeszcze za wcześnie i może to jeszcze są skutki zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka. najgorzej, że moja lekarka poszła rodzić, więc muszę czekać jutro dla świętego spokoju zrobię test, lub poczekam po prostu na dzień planowanej @ i wtedy zrobię, żeby się nie nakręcać.
-
Babelki wrote:hej dziewczyny, mam nadzieję że miałyście udany weekend bo pogoda była super
@marlenqa jak tam - 'ciocia' Cię odwiedziła?
@Sess musisz podać jednostki do wyników
Ja mam swoje z przed 5lat takie:
W 2 dc:
FSH: 6,8 mIU/ml
LH: 6,6 mIU/ml
Ca-125: 66,6 U/ml
W 23 dc:
ESTRADIOL: 128 pg/ml
PROGESTERON: 2,17 ng/ml
Teraz mamkolejny cykl rowalony tak że nie moge sensownie tego peak + 7 wyznaczyć ;/
W interpretacji nie pomogę, za to chętnie zapytam co to za zastrzyk i na co to dają?
Nie, nie dostałam cioci. Jutro mamy spotkanie z trenerką napro i ma mi dać od lekarza leki na wywołanie.2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
Cześć dziewczyny
Chcemy umówić się z mężem do naprotechnologa. Naszym głównym problemem jest brak plemników o prawidłowej budowie, reszta parametrów jest w normie. Mieliśmy już masę badań, braliśmy udział w projekcie, więc mieliśmy nawet wyniki badań, o których nawet lekarz by nie pomyślał by je zlecać, dzięki czemu mieliśmy je w większości za darmo.
Ja mam w górnej granicy ale jednak w normie prolaktynę, ale już z 2 miesiące biorę bromergon, teraz mam zmniejszoną dawkę, pojawiły sie torbielki na prawym jajniku, jutro mam wizytę kontrolną, bo mogą być one cykliczne pojawiające się przed okresem i z nim znikające. Mąż bierze fertilman plus i spedre. Chyba trochę ponad rok już jest na tym leczeniu. Słyszałam, ze są też jakieś leki, które stosowane są w naprotechnologii i w sumie moze nam je wypisać lekarz męża (wiem, ze są bardzo drogie), ale chcemy skonsultować jeszcze z kimś nasz przypadek. Moje pytanie, gdzie znajdę lekarza naprotechnologa, który może nam pomóc, będzie kompetentny i dobry? Najlepiej Okolice Wrocławia, ale w grę wchodzi także Poznań, albo inne miasta jeśli lekarz będzie tego warty
Prosze o pomoc :*Patt1002 -
Sess u Ciebie faktycznie ważne są jednostki dla proga bo są dwa przełączniki. Dupek w badaniu nie wychodzi więc nic Ci nie podniósł w wyniku. Ale masz ten prg w kosmos wyjechany! Sprawdź sobie w zaleceniach czy masz brać dupka dopiero w p+7 bo raczej czytałam i sama brałam juz od p+3.
-
Patt u mojego Meza morfologia wynosila 4% w najlepszym momencie. I tylko bral fertilman 1×1. A u Ciebie nie ma problemow? Wszystko masz ok poza tą PRL w górnej normie? Bo u mnie niby wszystko było ok a jednak to na mnie skupilo się leczenie.
Już tu pisałam o naprotechnologu z Kielc i ponownie go wywolam, choć to nie Twój kierunek. Doprowadził mnie do dwóch ciaz w ciągu 1,5 roku (pierwsza poronilam). Leczylam się długo o czym piszę w stopce, ale to napro dało nam nadzieję i Cud pod sercem w tym momencie.Babelki lubi tę wiadomość
-
@Patt ja jestem z dolnegośląska, leczyłam się wcześniej u Barczentewicza w Lublinie, a teraz planuję iść we wro do dr Dunajskiej - ona jest endokrynologiem. Jest tez ginekolog dr Sieradzka oraz dr Banach ( ten jest troszkę nietypowy i on tak do końca to nie leczy np w oparciu o model Creightona więc jak nie masz instruktora to może on), tutaj masz info:
http://www.boromeuszki.wroclaw.pl/lekarze/Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 21:10
-
Babelki wrote:@Patt ja jestem z dolnegośląska, leczyłam się wcześniej u Barczentewicza w Lublinie, a teraz planuję iść we wro do dr Dunajskiej - ona jest endokrynologiem. Jest tez ginekolog dr Sieradzka oraz dr Banach ( ten jest troszkę nietypowy i on tak do końca to nie leczy np w oparciu o model Creightona więc jak nie masz instruktora to może on), tutaj masz info:
http://www.boromeuszki.wroclaw.pl/lekarze/Starania od 3 lat... -
Sansivieria wrote:Sess u Ciebie faktycznie ważne są jednostki dla proga bo są dwa przełączniki. Dupek w badaniu nie wychodzi więc nic Ci nie podniósł w wyniku. Ale masz ten prg w kosmos wyjechany! Sprawdź sobie w zaleceniach czy masz brać dupka dopiero w p+7 bo raczej czytałam i sama brałam juz od p+3.
Dzisiejsze mialam
estradiol 617 pmol/l
progesteron 118,53 pmol/l w pmol/l:) sobotnie sprawdze dopiero jutro wieczorem. Nie nakręca się bo już dużo rozczarowań bylo
Na jednych zleceniach mam p+7 na drugich p+3 lub w 20-23dcWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 22:19
-
@Ewunia84 dla mnie Barczentewicz to bardzo konkretny facet - idzie szybko, pewnie, zleca dużo badań, ma bardzo duże doświadczenie - nie chodziłam do innego lekarza (dopiero będę) ale z Barczentewicza byłam bardzo zadowlona - gdyby był bliżej chodziłabym do niego znowu
-
Dziewczyny Kielce i Lublin to niestety ode mnie 3-4 godziny jazdy... Któraś ma juz doświadczenia z naprotechnologia we Wrocławiu?
Jestem zdrowa jak ryba podobno... Hsg mialam i bylo wszystko super. Inne hormony w normie. Chce znaleźć kogoś kto da próbuje naan jeszcze pomoc i mnie i mężowi. Maz ma swietnego lekarza ale chcemy to skonsultować z kimś kto bedzie mógł połączyć wszystko ww całość i sprawdzi i moje wyniki i męża... Chcemy jeszcze spróbować zawalczyć i mieć świadomość, ze zrobiliśmy wszystko co mogliśmy.Patt1002 -
@Patt ja idę do dr Dunajskiej 18.10, ale nie wiem czy nie będę chodzić do dr Sieradzkiej - Dunajska jest tylko endokrynologiem,a ja mam przeszłość z endometriozą ale to porozmawiam z dr Dunajską na ten temat. Jest też dr Banach, tutaj lista:
http://www.boromeuszki.wroclaw.pl/lekarze/
Ja miałam miec laparo u dr Binkiwicza w Pyskowicach, byłamu niego na jednej wizycie - tez bardzo fajny DUżo dobrego tez piszą o siostrze Augustynie z Rydułtowów. -
Jutro mam wizytę o 8:00 u Wasilewskiego, termin się zwolnił.. Strasznie jestem zdenerwowana!
Aishha, Babelki, monijaaa lubią tę wiadomość
2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy