METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Sansivieria wrote:Aishha, pięknie, ponownie gratuluję kolejnych dobrych nowin!
Będziesz prowadziła ciążę u lekarza napro? Bo ja musiałam się przenieść do zwykłego gina.
Niestety mój lekarz kazał sobie znaleźc zwyklego lekarza w swoich okolicach także już mam umówioną wizyte na za tydzień. Nie znam lekarza wiec sie obawiam lekko bo np zalecenia co do brania suplementów i progesteronu mam od Wasilewskiego i będzie ciężko jesli nowy lekarz powie, że mam sie sluchac jednej osoby moze przesadzam, mam nadzieje, że bedzie dobrze.
-
Aishha wrote:ale jak to zakrzep, jak to sie objawiło?Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -
a no to jak takie akcje się dzieją to jasne, że heparyna jest potrzebna. Tylko nie jestem pewna ale przy mutacjach to chyba zachodzi sie w ciażę bez wspomagania i dopiero po pozytywnym teście włącza heparyne. Ale czytałam też o dziewczynach, które biorą już w czasie starań.
-
U mnie był zgrzyt między sposobem prowadzenia ciąży przez gina, a zalecenia lekarza napro. Różnili się np w tym jak długo suplementować luteinę, bo gin tylko do 12tc a napro do 17tc. To samo było z acardem, bo napro na tak, a gin na nie. Zawsze słuchałam napro, nic zwykłemu ginowi się nie przyznawałam.
Aishha lubi tę wiadomość
-
Mi heparynę w trakcie starań zlecił "zwykły" lekarz
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Sansivieria wrote:U mnie był zgrzyt między sposobem prowadzenia ciąży przez gina, a zalecenia lekarza napro. Różnili się np w tym jak długo suplementować luteinę, bo gin tylko do 12tc a napro do 17tc. To samo było z acardem, bo napro na tak, a gin na nie. Zawsze słuchałam napro, nic zwykłemu ginowi się nie przyznawałam.
Sansivieria lubi tę wiadomość
-
Cześć Wszystkim!
Mam pytanie do obeznanych z laparoskopią robioną prywatnie. Otóż, przez jakieś słabe podejrzenie endomendy u mnie, lekarz wywołał u mnie strach, że to mam (tak samo było z LUFem, a na monitoringach moje pęcherzyki pękają samoczynnie). Mówił o tym, że być może w przyszłości, jak nie będzie ciąży, to mnie położy na stół. Póki co, nie zanosi się na to. Stąd też moje działania samodzielne (typu immunologia i genetyka). A strach jest. Zapisałam się na prywatną wizytę do dr Karmowskiego we Wrocławiu. Termin 9 stycznia 2020 roku. Podobno jest on najlepszym specjalistą jeśli chodzi o endomendę. Karmowski nie jest naprodoktorkiem, ale jednak czytając o nim, relacje itd., nabrałam przekonania, że jest dobrym fachowcem.
Czytając ten wątek i powtarzające się nazwiska Tomaszewskiego i Wasilewskiego, chciałam zapytać, jak to z nimi wygląda, bo i terminy wydają się być bliższe rzeczywistości: Kto robi? Gdzie robi? Muszę mieć skierowanie na laparoskopię nawet jak ją robię prywatnie? Czy ten, który robi po wizycie u niego wystawi mi takie skierowanie? Czy on tylko robi zabieg?
P.S. Nie leczę się ani w lubelskim ani w podlaskim, reprezentuję południowe Mazowsze.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
aniołkowa_mama wrote:Mi heparynę w trakcie starań zlecił "zwykły" lekarz
Ja wczoraj dostałam heparynę na 30 dni, 30 dni kucia a boli mnie to cholernie. Najgorsze jest to że lekarz powiedział że prawdopodobnie wrócił mi zakrzep po rozpoczęciu etruzilu a to hormon. W piątek wzięłam pierwszą tabletkę a w sobotę już wyczułam żyłę i ból całej ręki. Aniołkowa mama a heparynę zlecił Ci ze względu na zakrzep czy ogólnie? Nie wiem czy dzwonic do Wasilewskiego bo nie wiem czy mozna łączyć zastrzyki z ovitrelle z heparyną...Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -
Krąsi wrote:Cześć Wszystkim!
Mam pytanie do obeznanych z laparoskopią robioną prywatnie. Otóż, przez jakieś słabe podejrzenie endomendy u mnie, lekarz wywołał u mnie strach, że to mam (tak samo było z LUFem, a na monitoringach moje pęcherzyki pękają samoczynnie). Mówił o tym, że być może w przyszłości, jak nie będzie ciąży, to mnie położy na stół. Póki co, nie zanosi się na to. Stąd też moje działania samodzielne (typu immunologia i genetyka). A strach jest. Zapisałam się na prywatną wizytę do dr Karmowskiego we Wrocławiu. Termin 9 stycznia 2020 roku. Podobno jest on najlepszym specjalistą jeśli chodzi o endomendę. Karmowski nie jest naprodoktorkiem, ale jednak czytając o nim, relacje itd., nabrałam przekonania, że jest dobrym fachowcem.
Czytając ten wątek i powtarzające się nazwiska Tomaszewskiego i Wasilewskiego, chciałam zapytać, jak to z nimi wygląda, bo i terminy wydają się być bliższe rzeczywistości: Kto robi? Gdzie robi? Muszę mieć skierowanie na laparoskopię nawet jak ją robię prywatnie? Czy ten, który robi po wizycie u niego wystawi mi takie skierowanie? Czy on tylko robi zabieg?
P.S. Nie leczę się ani w lubelskim ani w podlaskim, reprezentuję południowe Mazowsze.
http://tomaszewskimedical.com.pl/o-nas/
dodaje jeszcze link do strony gdzie jest info o laparoskopii
https://www.klinika-tomaszewski.pl/przygotowanie_do_operacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 11:09
Krąsi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, może głupie pytanie, ale czy dzień peak zawsze się pokrywa z dniem owulacji? Peak wyznaczyłam na 9dc, teraz jest 26 DC. Normalnie max. 16-17dpo dostaję okres, a tu brak @ mimo objawów. Test 15 dpo negatywny i zastanawiam się czy ta owu jednak nie była później... Pomożecie?
-
Calypso wrote:Dziewczyny, może głupie pytanie, ale czy dzień peak zawsze się pokrywa z dniem owulacji? Peak wyznaczyłam na 9dc, teraz jest 26 DC. Normalnie max. 16-17dpo dostaję okres, a tu brak @ mimo objawów. Test 15 dpo negatywny i zastanawiam się czy ta owu jednak nie była później... Pomożecie?
Calypso lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sama w poprzednim cyklu miałam owulkę (potwierdzoną monitoringiem) dwa dni po P, bardzo często mam dzień przed P. Tylko `jeden raz przez 6 cykli obserwacji owulacja była dokładnie w dniu peak.
Calypso lubi tę wiadomość
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
1. ICSI - nieudane;
nick nieaktualny
-
Mam info od moje naproinstruktorki w zakresie śluzu G (gdyby ktoś na przyszłość potrzebował):
po zerknięciu na zdjęcie karty stwierdziła, że generalnie taki śluz po dniu peak nie jest objawem do niepokoju, natomiast, gdyby się pojawiał przed dniem peak, to wtedy wskazywałby na jakiś stan zapalny.
A w związku z sugestiami z forum, w piątek wybieram się na posiew i/lub biocenozę, z ewentualną ektopią (nie słowo na N. ) poczekam do wizyty u naprodoktorka. Jeśli ciąża jest, to jest, z testem czekam do dnia po spodziewanym terminie okresu, czyli do poniedziałku. Wydaje mi się, że nic z tego, wczoraj (21 dc, 10 dpo, P+9) miałam jedno, maluteńkie, różowe plamienie, dziś (póki co) cisza. Prawdopodobnie @ się rozkręca.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
1. ICSI - nieudane;
A my, że nie wychodzi z dzieckiem to zdecydowaliśmy się adoptować dwie świnki morskie. Zawsze to zrobimy dobry uczynek a i w mieszkaniu będzie weselej. Jesteśmy na etapie kupowania klatki, domku, hamaku dla nich, ile to radości
Frufru, Calypso lubią tę wiadomość
2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
U mnie termin @ na poniedziałek... Zobaczymy czy będzie prima aprilis...
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
A u mnie nici z kwietniowego terminu laparoskopii u Tomaszewskiego. Wyszła mi Ureoplazma... i H.Pylori (to akurat nie ma wpływu na zabieg) ale jedno i drugie dziadostwo trzeba 2 tygodnie antybiotykami leczyć....
Ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie?8 lat starań
1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
H.pylori i Ureoplasma wyleczone
stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton