METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czyli moge mieć taki progesteron po etruzilu ? ech no to lipkaStarania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -
nick nieaktualny
-
Ja prog bez suplementacji p+7 mam 24-26... Estradiol ostatnio 720 przy normie do 220 chyba...
Aisha, jak się czujesz?
Za miesiąc wizyta, ciekawa jestem jaki dalszy plan na nas ma TW
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
aniołkowa_mama wrote:Ja prog bez suplementacji p+7 mam 24-26... Estradiol ostatnio 720 przy normie do 220 chyba...
Aisha, jak się czujesz?
-
nick nieaktualnyaniołkowa_mama wrote:Ja prog bez suplementacji p+7 mam 24-26... Estradiol ostatnio 720 przy normie do 220 chyba...
Aisha, jak się czujesz?
Piękne masz wyniki aniołkowa_mama! Marzę o takim progestonie i E2 mój ostatni wynik estradiolu to 52,91 pg/ml przy normach dla fl 21 - 312 pg/ml... więc masakra -
Pilola wrote:Renia a robisz w tym cyklu ovitrelle w penie w tych samych dnia co ja? Bo Tobie TW chyba równiez to zlecił prawda? No ja nigdy nie miałam 9 od kiedy badam, najnizszy 11. Fajnie byłoby nie iść na kolejną laparoskopię, może ta heparyna którą codziennie sobie wstrzykuje tez jakoś zadziałała bo Tomaszewski powiedział mi że albo acard albo zastrzyki w heparynie skoro mam epizod z zakrzepem. To również jak powiedział ma duży wpływ na zajście w ciąże.
W tym cyklu nie robie zastrzyków. Wyszła mi ta ureoplazma i muszę wyleczyć to dziadostwo bo nawet gdybym zaszła to szkoda aby poronić przez głupią bakterię a i tak się zdarza8 lat starań
1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
H.pylori i Ureoplasma wyleczone
stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton -
Renia34 wrote:W tym cyklu nie robie zastrzyków. Wyszła mi ta ureoplazma i muszę wyleczyć to dziadostwo bo nawet gdybym zaszła to szkoda aby poronić przez głupią bakterię a i tak się zdarzaStarania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Dziewczyny mam pytanie.
Zaczyna mi się powoli okres (zawsze najpierw jest plamienie, potem rozkręca się). Oprócz tego plamienia pojawił się też śluz długi rozciągliwy (jakieś 6-8 cm).
To jest objaw śluzu peakowego, ale taki śluz miałam zawsze parę dni po okresie, ewentualnie parę dni przed okresem. Ale nigdy w czasie okresu.. nie wiem o co chodzi.. i jak to oznaczyć w karcie.2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
marlenqa31 wrote:Dziewczyny mam pytanie.
Zaczyna mi się powoli okres (zawsze najpierw jest plamienie, potem rozkręca się). Oprócz tego plamienia pojawił się też śluz długi rozciągliwy (jakieś 6-8 cm).
To jest objaw śluzu peakowego, ale taki śluz miałam zawsze parę dni po okresie, ewentualnie parę dni przed okresem. Ale nigdy w czasie okresu.. nie wiem o co chodzi.. i jak to oznaczyć w karcie.Dzik lubi tę wiadomość
-
Dziękuję
U mnie i tak progres bo drugi miesiąc mam swoją miesiączkę- niczym nie wywoływaną, a wcześniej nigdy swojej nie miałam także cieszę się jak dziecko z tego.
Jeszcze 3 miesiące diety mi zostały a wizyta u TW 4 czerwca.. zobaczymy co dalej.
Aishha lubi tę wiadomość
2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
Dziewczyny czy jest możliwe aby w wyniku brania Castagnusa i Naltrexonu (I cykl, od 9 d.c., od I wizyty u TW) był taki szybki efekt- brak plamień przed miesiączką (zawsze były 3-4 dni przed) i brak zespołu napięcia przedmiesiączkowego ( a miałam taki że nie mógł mąż ze mną wytrzymać ani ja ze sobą). Dzisiaj 30 d.c. i nie mam tych objawów. Już nawet test zrobiłam wczoraj bo tak inaczej jest więc się łudziłam że jakimś cudem się udało ale wyszłą jedna kreska8 lat starań
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
Calypso wrote:Piękne masz wyniki aniołkowa_mama! Marzę o takim progestonie i E2 mój ostatni wynik estradiolu to 52,91 pg/ml przy normach dla fl 21 - 312 pg/ml... więc masakra
Zobaczę jak to w tym cyklu będzie wyglądało, bo i tak panel tarczycowy muszę powtórzyć
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny niestety ładny progesteron to jednak chyba jedynie wynik stymulacji i ovitrelle... Test negatywny. Laparoskopia jednak mnie nie ominieStarania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
A w którym dniu zrobiłaś test?
Ja kończe 31 dzień i nic, czyściutko, ani plamień ani krwawienia. A cykle mam 29-30 dni i zawsze wczesniej plamienia. Zrobiłam test w 28 i 29 d.c. bo już nie mogłam wytrzymać ale wyszły ujemne. Pewnie ten Castagnus wydłużył mi cykl. Chociaż jesli jutro nie dostanę @ to znowu zrobie test. Już zaczynam się wkręcać że może jednak się udało. Ehhh naiwna...8 lat starań
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
Ja 10 dni po dniu peak. Okresu powinnam dostać gdzieś w niedzielę Max poniedziałek. Wydaje mi się że już by wyszedł no chyba że dzień peak miałam później 😉Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Pilola wrote:Ja 10 dni po dniu peak. Okresu powinnam dostać gdzieś w niedzielę Max poniedziałek. Wydaje mi się że już by wyszedł no chyba że dzień peak miałam później 😉
to, że niektórym wychodzi juz w tym czasie pozytywny test to nie znaczy, że i Tobie musi często test jest pozytywny dopiero pare dni po terminie @ także szanse są nadal.
Nawet jeśli się nie uda to idz na tą laparoskopie z podniesioną głową i wiedz, że jesteś w dobrych rękach. JA Ci to mówie, ktora srała po gaciach i żałowała kasy a teraz gadam do brzuchaDzik lubi tę wiadomość
-
Aishha wrote:oj oj
to, że niektórym wychodzi juz w tym czasie pozytywny test to nie znaczy, że i Tobie musi często test jest pozytywny dopiero pare dni po terminie @ także szanse są nadal.
Nawet jeśli się nie uda to idz na tą laparoskopie z podniesioną głową i wiedz, że jesteś w dobrych rękach. JA Ci to mówie, ktora srała po gaciach i żałowała kasy a teraz gadam do brzucha
Dzięki za pocieszenie W takim razie poczekam jeszcze, a z tą laparoskopią to wiem że będę w dobrych rękach ale już mam milion obaw że wyjde po zabiegu pełna nadziei i skończy się tak jak po ostatniej sprzed 2 lat czyli niczym... Ale nic trzeba wierzyć.
Renia ile masz leczyć te bakterie? Kiedy masz dzwonić i umawiać się na laparoskopię?Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany