Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilola, masz dobre podejście! Trzeba iść dalej: wierzę, że laparoskopia Ci pomoże. Ja mimo ponad 3 lat starań nadal działam z diagnostyką: teraz naprodr zlecił badania homocysteiny, ferrytyny i kontrolnie ft4.

  • Aishha Autorytet
    Postów: 2129 699

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a homocysteiny nie miałas badanej na pierwszej wizycie?

    wiecie co, troche jestem zła i nie wiem co mysleć. TW od początku ciazy kazał mi brać do kwasu foliowego, vigantolu i calperosa witamine B12. Nie mowił jaką dawkę, tylko że mam brać metylowaną. Brałam z naturela tą sama co w czasie starań. Na wizycie u lekarza prowadzącego powiedziałam co biorę i wszelkie zalecenia, wspomniał że za dużo tego i ze on nie jest za b12 na tak ale po prenatalnych ustalimy jego zalecenia. Wczoraj przy okazji testu Pappa zrobiłam B12, żelazo i ferryrtyne. B12 ma normy 191-663 a ja mam 701! a 2 tyg temu odstawiłam bo byłam ciekawa o co chodziło lekarzowi i doczytałam, że wysoka b12 powoduje u dzieci autyzm...nosz kurde to co z tym TW? po cholere mi to skoro miałam dobry poziom?
    Do tego dziwi mnie, że mam przekroczone żelazo pomimo niskiej ferrytyny a nie biore żadnego suplementu. Ciekawe czy ma na żelazo wplyw b12 i kwas fiolowy. Nie wiem co teraz robic, wizyta za 2 tyg a ja bede sie martwic ze zaszkodziłam dziecku...

    Synek ❤
    ae25cb9caf.png[/url]

    ciąża dzięki Naprotechnologia-Białystok
  • Krąsi Autorytet
    Postów: 1202 711

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Ciekawe czy ma na żelazo wplyw b12 i kwas fiolowy.

    Na poziom przyswajania żelaza (ot tak z pożywienia) wpływa na pewno kwas foliowy i do tego witamina C. Zwiększają jego przyswajania.

    rfxggywlo00cjtpm.png

    ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

    on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

    1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI:
    17.04.2020 - Mały Człowiek ma 6,52 cm, serce jak dzwon - 156 uderzeń i jest prawdopodobnie Dziewczynką 🎀🍏💕
    19.05.2020 - Mały Człowiek ma 13,6 cm, 201 gram i jest prawdopodobnie Dziewczynką 🎀🍏💗
    23.06.2020 - Mały Człowiek ma 465 g i jest Dziewczynką 🎀🍏❤️️
  • Aishha Autorytet
    Postów: 2129 699

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krąsi wrote:
    Na poziom przyswajania żelaza (ot tak z pożywienia) wpływa na pewno kwas foliowy i do tego witamina C. Zwiększają jego przyswajania.
    to wiem ale ja mam tak uboga dietę, że wątpie ze zjadam cos z zelazem. Poza tym od nastolatki zmagam sie z anemia non stop. Zelazem tak sie nie martwie jak ta b12...

    Synek ❤
    ae25cb9caf.png[/url]

    ciąża dzięki Naprotechnologia-Białystok
  • Pilola Przyjaciółka
    Postów: 223 24

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    to wiem ale ja mam tak uboga dietę, że wątpie ze zjadam cos z zelazem. Poza tym od nastolatki zmagam sie z anemia non stop. Zelazem tak sie nie martwie jak ta b12...
    Aishha to Ty nadal jestes na diecie ? Myślałam, że jak zaszłaś w ciażę to wróciłaś do jedzenia wszystkich produktów.

    Starania od 2016 r.
    3 laparoskopie+ histeroskopia
    Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
    Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
    Naprotechnologia od 10.2018r.
    In vitro- styczeń 2020
    1 transfer- nieudany ( blastocysta 1AA)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    a homocysteiny nie miałas badanej na pierwszej wizycie?

    wiecie co, troche jestem zła i nie wiem co mysleć. TW od początku ciazy kazał mi brać do kwasu foliowego, vigantolu i calperosa witamine B12. Nie mowił jaką dawkę, tylko że mam brać metylowaną. Brałam z naturela tą sama co w czasie starań. Na wizycie u lekarza prowadzącego powiedziałam co biorę i wszelkie zalecenia, wspomniał że za dużo tego i ze on nie jest za b12 na tak ale po prenatalnych ustalimy jego zalecenia. Wczoraj przy okazji testu Pappa zrobiłam B12, żelazo i ferryrtyne. B12 ma normy 191-663 a ja mam 701! a 2 tyg temu odstawiłam bo byłam ciekawa o co chodziło lekarzowi i doczytałam, że wysoka b12 powoduje u dzieci autyzm...nosz kurde to co z tym TW? po cholere mi to skoro miałam dobry poziom?
    Do tego dziwi mnie, że mam przekroczone żelazo pomimo niskiej ferrytyny a nie biore żadnego suplementu. Ciekawe czy ma na żelazo wplyw b12 i kwas fiolowy. Nie wiem co teraz robic, wizyta za 2 tyg a ja bede sie martwic ze zaszkodziłam dziecku...
    Miałam zbadać z innymi oznaczeniami homocysteine na początku,ale wypadło z głowy i teraz nadrabiam ;)
    Hmm, przeczytałam o tym autyzmie i Wit. B12. Po pierwsze korelacja to nie przyczyna. Po drugie, zwiększa ryzyko a nie powoduje. Ja bym nie panikowała, tylko skonsultowała z jednym i drugim, a w międzyczasie na pewno mniejszą dawkę bym brała lub tak jak Ty - zaprzestała brać. Ale to moje zdanie.
    Podobno witaminę B12 lekarze dają wszystkim kobietom na początku ciąży. Uważam, że przy suplementacji powinno się jednak oznaczać co jakiś czas poziom substancji.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 12:55

  • Aishha Autorytet
    Postów: 2129 699

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówiąc ze mam ubogą diete chodziło mi o to, że niewiele mogę zjeść. Odrzuca mnie od miesa i generalnie wszystkiego co zdrowe :D ledwo mi wchodzą warzywa, od wielu produktów ktore jadłam wczesniej ze smakiem jest mi niedobrze lub mi smierdzą. uroki ciazy. Ale to fakt, jajek i nabiału nie jem nadal, sporadycznie jakiś ser zółty na kanapke bo cos musze jesc albo wczoraj kefir bo tak mi sie chciało że maż gonił do sklepu :D
    odstawilam zupełnie tą b12.

    Calypso lubi tę wiadomość

    Synek ❤
    ae25cb9caf.png[/url]

    ciąża dzięki Naprotechnologia-Białystok
  • Renia34 Ekspertka
    Postów: 192 100

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilola czy Ty jak byłaś na wizycie u Tomaszewskiego to zostawiłaś u niego skierowanie na laparoskopię?
    Ja zostawiłam w marcu, od razu też byłam na konsultacji anestezjologicznej w jego klinice. No ale zamysł był taki że w kwietniu przed świętami będę miała laparoskopię. Jakoś wszyscy założyliśmy że w wymazach nic nie wyjdzie a tu niespodzianka - Ureoplasma. I teraz antybiotyki, czekanie na kontrolne badania więc dopiero w czerwcu będę gotowa. Zastanawiam się czy muszę znowu do niego jechać na wizytę czy skoro już raz mnie zakwalifikował i wziął skierowanie to po prostu dzwonie w czerwcu do kliniki i umawiam termin tak jak miało być to w kwietniu....
    Może ktoś oprócz Piloli może mi odpowiedzieć?

    8 lat starań
    f2w3s65ggpg5kd7e.png
    1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
    endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
    nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
    MTHFR C6777T homozygota
    kom NK 21% ; niska IL 10
    H.pylori i Ureoplasma wyleczone
    stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
    dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton
  • Afrodyta Nowa
    Postów: 5 2

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 23:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę z czystym sumieniem polecić dr. Jakuba Tomaszewskiego do wykonania laparoskopii i histeroskopii diagnostycznej. Jest rzetelny, konkretny i tej metody leczenia uczył się w Stanach Zjednoczonych oraz w Szwecji. Tutaj w Białymstoku jest specjalistą z tych metod. Również miałam u niego wykonane te badania i jestem bardzo zadowolona.

  • Aishha Autorytet
    Postów: 2129 699

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia Twoje skierowanie jest ważne, zabieg mozna przekladac z roznych względów ile chcesz. Jesli juz jestes przeleczona to zadzwon do niego i zapytaj czy mozesz umawiac się na Parkowej, zadzwon przed miesiaczką, żebys wiedziala co robic zeby pozniej nie tracic cyklu.

    Renia34 lubi tę wiadomość

    Synek ❤
    ae25cb9caf.png[/url]

    ciąża dzięki Naprotechnologia-Białystok
  • Pilola Przyjaciółka
    Postów: 223 24

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia34 wrote:
    Pilola czy Ty jak byłaś na wizycie u Tomaszewskiego to zostawiłaś u niego skierowanie na laparoskopię?
    Ja zostawiłam w marcu, od razu też byłam na konsultacji anestezjologicznej w jego klinice. No ale zamysł był taki że w kwietniu przed świętami będę miała laparoskopię. Jakoś wszyscy założyliśmy że w wymazach nic nie wyjdzie a tu niespodzianka - Ureoplasma. I teraz antybiotyki, czekanie na kontrolne badania więc dopiero w czerwcu będę gotowa. Zastanawiam się czy muszę znowu do niego jechać na wizytę czy skoro już raz mnie zakwalifikował i wziął skierowanie to po prostu dzwonie w czerwcu do kliniki i umawiam termin tak jak miało być to w kwietniu....
    Może ktoś oprócz Piloli może mi odpowiedzieć?
    Ja również zostawiłam w marcu skierowanie, byłam na parkowej na konsultacji u anestezjologa i dostałam wszystkie te leki do laparoskopii. ja wiedziałam że nie podejdę w kwietniu do laparoskopii bo po pierwsze miałam zakrzep w żyle, który leczę jeszcze do teraz i anestezjolog powiedział że muszę mieć dopplera i potwierdzone przez chirurga ze wszystko jest ok bo on mnie nie uśpi bo wiadomo że duże ryzyko. Po drugie Wasilewski najpierw kazał mi zastosowac jego zalecenie czyli stymulacja + ovitrelle w penie i jak nie bedzie efektów to umawiac się na laparoskopię bo jak to ujął "Tomaszewski na pewno coś znajdzie ". W co ja nie watpię... bo u mnie to jest jedyne czego można się przyczepić bo ogolnie wszystko u mnie i u męża w normie. Ja teraz za tydzien robię wymaz z kanału szyjki i jak wyjdzie bakteria to dzwonię do Tomaszewskiego i prosze o receptę. Robię wszystkie badania, sprawdzam czy jest wyleczony zakrzep i mam nadzieje, że za miesiąc będę się już szykowała do laparoskopii i histeroskopii. A na wizytę to ja juz nie idę, myśle że jak wszystko będzie dobrze to i po laparoskopii na kontrolę to do wasilewskiego , bo ceny mnie przerażają... Ale jak sprawdziłam w Warszawie w Klinice Miracolo Clinic, że ceny zaczynają się od 12,5 tys. to stwierdziłam że jeszcze nie jest tak źle. Swoją drogą ciekawe dlaczego taka różnica cen, że niby Warszawa? Hmm

    Renia34 lubi tę wiadomość

    Starania od 2016 r.
    3 laparoskopie+ histeroskopia
    Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
    Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
    Naprotechnologia od 10.2018r.
    In vitro- styczeń 2020
    1 transfer- nieudany ( blastocysta 1AA)
  • Aishha Autorytet
    Postów: 2129 699

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie kochana, chodzi o to, że Miracolo zajmuje sie tylko endometriozą, to jest klinika, ktora otworzyła w Polsce oddzial a docelowo znajduje sie w Niemczech. No i robią lapro diagnostyczną przezpochwowo, chyba ze jest tam duzo do roboty to robią normalną laparoskopie. Narzędzia tez kosztują.
    Tez uwazam, że trafilysmy w dobre ręce za rozsądne pieniądze. Na początku było mi szkoda ale jak sie obudziłam dzień po z samopoczuciem idealnym to wiedziałam, że było warto. Oczywiscie delikatny ból od gazu będzie ale to pikuś. No to dziewczyny będziecie miały wakacje na lato :)

    Renia34, Pilola lubią tę wiadomość

    Synek ❤
    ae25cb9caf.png[/url]

    ciąża dzięki Naprotechnologia-Białystok
  • Renia34 Ekspertka
    Postów: 192 100

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :-)
    Dobrze jest o tym wszystkim z kimś pogadać, z kimś kto jest mocno w temacie

    8 lat starań
    f2w3s65ggpg5kd7e.png
    1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
    endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
    nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
    MTHFR C6777T homozygota
    kom NK 21% ; niska IL 10
    H.pylori i Ureoplasma wyleczone
    stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
    dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton
  • aniołkowa_mama Autorytet
    Postów: 885 946

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    zebrałam się w sobie i w końcu zrobiłam badania , co by na maj jechać z czymś do TW. jednak ten ostatni estradiol musiał być przypadkowo wysoki, bo dziś już "normalny" poziom:
    E2- 126,65 (36,5-246)
    prg- 18,88 ng/ml
    D3- 56,04
    TSH- 1,229
    FT3- 4,82
    FT4- 15,03 (i tu się zastanawiam czy nie wpadam w nadczynność, bo norma do 14,41...)

    Aishha lubi tę wiadomość

    d9c1d621a5.png

    Moje Aniołki 4tc i 13tc
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Aishha Autorytet
    Postów: 2129 699

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, będę starała się jak najmniej czasu spędzić z telefonem na rzecz rodziny i świętowania, dlatego już dziś życzę Wam radosnych i pogodnych Świąt a Zmartwychwstały Jezus niech przyniesie Wam nowy, lepszy czas i upragnione maleństwa. Wesołego Alleluja :)

    Calypso lubi tę wiadomość

    Synek ❤
    ae25cb9caf.png[/url]

    ciąża dzięki Naprotechnologia-Białystok
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do życzeń Aishhy! Bożego Błogosławieństwa i dużo radości w tym świątecznym czasie :) odpoczywajcie Kochane!

  • aniołkowa_mama Autorytet
    Postów: 885 946

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja również życzę błogosławieństwa Bożego oraz spokojnych i rodzinnych Świąt :)

    Calypso lubi tę wiadomość

    d9c1d621a5.png

    Moje Aniołki 4tc i 13tc
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Pilola Przyjaciółka
    Postów: 223 24

    Wysłany: 20 kwietnia 2019, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ode mnie również dziewczyny Wesołych i Spokojnych Świąt 😉

    Calypso lubi tę wiadomość

    Starania od 2016 r.
    3 laparoskopie+ histeroskopia
    Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
    Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
    Naprotechnologia od 10.2018r.
    In vitro- styczeń 2020
    1 transfer- nieudany ( blastocysta 1AA)
  • Sansivieria Autorytet
    Postów: 1198 1379

    Wysłany: 22 kwietnia 2019, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam na chwilę, bo pochwalić się, że nasza mała Księżniczka jest juz z nami na świecie! Urodziłam tydzień temu siłami natury. 3420gram i 54cm, 9 pkt Apgar. Całe nasze życie staneło na głowie! Uczymy się siebie! Wpatrujemy sie w Nią godzianmi!
    Dopiero naprotechnologia przywiodła nas do tego miejsca.
    Życzę Wam wytrwałości i pomyślnych rozwiązań!

    Krąsi, Calypso, melba, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość

    3i49tv73teescjl1.png
  • Aishha Autorytet
    Postów: 2129 699

    Wysłany: 23 kwietnia 2019, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dziewczyny wpadam na chwilę, bo pochwalić się, że nasza mała Księżniczka jest juz z nami na świecie! Urodziłam tydzień temu siłami natury. 3420gram i 54cm, 9 pkt Apgar. Całe nasze życie staneło na głowie! Uczymy się siebie! Wpatrujemy sie w Nią godzianmi!
    Dopiero naprotechnologia przywiodła nas do tego miejsca.
    Życzę Wam wytrwałości i pomyślnych rozwiązań!
    cudowna wiadomość, gratulacje! az mi sie łzy w oczach zakręcily :)
    szacun za naturalny poród, ja pękam ze strachu :) duzo zdrówka dla Was i wspaniałego czasu!

    Sansivieria lubi tę wiadomość

    Synek ❤
    ae25cb9caf.png[/url]

    ciąża dzięki Naprotechnologia-Białystok
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego