METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Zośka wrote:Widać, jak każdy lek na każdą z nas działa inaczej... Mam generalnie kłopot z nastrojem, wynik wieloletnich starań. Przeszłam też depreche z tego też powodu. Do tej pory mam problem ze snem...Wybudzam się w nocy, albo nie jestem w stanie zasnąć... Tak bardzo chciałabym byśmy wszystkie zafasolkowały!!! Z całego serducha tego Wam i sobie życzę. P.s czy któraś z Was nosi może pasek Św. Dominika?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny zrobiłam wczoraj do laparoskopii u Tomaszewskiego HBs antygen i jest niereaktywny ale Przeciwciała anty HBs wyszły mi 6,39 mIU/mI i dziś byłam zapytać u rodzinnego o szczepienie bo Tomaszewski powiedział że jeśli będzie poniżej 10 to mam przyjąć 2 szczepionki a lekarz rodzinny powiedział że tylko jedną bo 2 wcześniej były podawane. I teraz nie wiem czy przyjąć jedną bo rodzinny wypisze receptę tylko jedną czy prosić o dwie, żeby Tomaszewski się nie przyczepił w dniu operacji...Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -
Hej Kobitki. Też uważam, że lepiej zadzwonić do Tomaszewskiego. Ja miałam powyżej 10 -ciu, dawno temu przyjęłam 2 szczepionki i całe szczęście nie trzeba było kolejnej. Aishha jak się czujesz, masz jakieś dolegliwości ciążowe?Mama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019
-
Jesli chodzi o te pierwszego trymestru to w wiekszosci juz przeszly, mdlosci minęły, zmęczenie też, wrócił apetyt w sensie czucia głodu ale nie wszystko moge jesc. Najbardziej odrzuciło od mięsa i słodkiego. Ale na samym początku to nic nie szło, nie wazne czy to były warzywa, owoce czy kanapki, wstręt do jedzenia niesamowity. Waga stoi w miejscu. Nadal męczy mnie niskie cisnienie i wysoki puls przez co kręci się w głowie. Przeszłam już przez zaparcia i mega bolesną kolkę jelitową ale staram się więcej pić i jeśc jabłka i jakoś daję radę. W poniedziałek mam usg prenatalne i ide z wynikiem testu pappa, mega się tym stresuje także proszę o kciuki dziewczyny
-
Przyjęłam już dziś jedną szczepionkę, na szczęście lekarz rodzinny powiedział, że jak trzeba będzie to kolejna za miesiąc i wtedy lipa bo nie wyszedłby mi zabieg w maju ale dodzwoniłam się do Tomaszewskiego do kliniki ale on do 6 maja na urlopie i pielęgniarka powiedziała że wystarczy 1 przypominająca bo jakbym miała wynik poniżej 2 to trzeba dwie a tak jak ja mam 6,39 to jedna wystarczy
Aishha lubi tę wiadomość
Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Aishha wrote:Jesli chodzi o te pierwszego trymestru to w wiekszosci juz przeszly, mdlosci minęły, zmęczenie też, wrócił apetyt w sensie czucia głodu ale nie wszystko moge jesc. Najbardziej odrzuciło od mięsa i słodkiego. Ale na samym początku to nic nie szło, nie wazne czy to były warzywa, owoce czy kanapki, wstręt do jedzenia niesamowity. Waga stoi w miejscu. Nadal męczy mnie niskie cisnienie i wysoki puls przez co kręci się w głowie. Przeszłam już przez zaparcia i mega bolesną kolkę jelitową ale staram się więcej pić i jeśc jabłka i jakoś daję radę. W poniedziałek mam usg prenatalne i ide z wynikiem testu pappa, mega się tym stresuje także proszę o kciuki dziewczynyMama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019
-
Pilola wrote:Przyjęłam już dziś jedną szczepionkę, na szczęście lekarz rodzinny powiedział, że jak trzeba będzie to kolejna za miesiąc i wtedy lipa bo nie wyszedłby mi zabieg w maju ale dodzwoniłam się do Tomaszewskiego do kliniki ale on do 6 maja na urlopie i pielęgniarka powiedziała że wystarczy 1 przypominająca bo jakbym miała wynik poniżej 2 to trzeba dwie a tak jak ja mam 6,39 to jedna wystarczy
. Trzymam kciukasy!
Pilola lubi tę wiadomość
Mama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019 -
Dziewczyny w w posiewie z kanału szyjki macicy wyszła Lactobacillus spp NIELICZNE i tak czytam, że to nie jest bakteria którą się leczy ale chyba powinnam mieć ich więcej żeby chroniły przed bakteriami itp. Będę i tak w maju dzwoniła do Tomaszewskiego pytać czy mam antybiotyk brać ale z tego co czytam to kiszonki, lactovaginal itp. Miałyście taki wynik ?Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Aishha wrote:dam znac ale mój stres chyba sięga zenitu...dziś do wizyty jestem w stanie wszystkie ewentualności sobie wmówić.Mama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019
-
Nie, nie robiłam u niego posiewu tylko u siebie
Zadzwonię do niego za tydzień jak wróci z urlopu
Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Pilola wrote:Nie, nie robiłam u niego posiewu tylko u siebie
Zadzwonię do niego za tydzień jak wróci z urlopu
Jesteśmy po badaniu prenatalnym, maluszek jest trochę wiekszy niż wskazuje aktualny czas ciąży czyli ma 12+6 ale jest wszystko ok. Ma 6,5 cm Ryzyka tych 3 głównych chorób genetycznych praktycznie nie ma. Nie chciał współpracować za bardzo bo był zajęty ssaniem kciuka 😂 ale ogólnie rączki i nóżki były w ruchu. Wstępnie chłopak bo kikutka było widać ☺ według crl termin mamy na 5 listopada.
Calypso, Dzik, melba, Sansivieria, Babelki lubią tę wiadomość
-
Aishha wrote:Jesteśmy po badaniu prenatalnym, maluszek jest trochę wiekszy niż wskazuje aktualny czas ciąży czyli ma 12+6 ale jest wszystko ok. Ma 6,5 cm Ryzyka tych 3 głównych chorób genetycznych praktycznie nie ma. Nie chciał współpracować za bardzo bo był zajęty ssaniem kciuka 😂 ale ogólnie rączki i nóżki były w ruchu. Wstępnie chłopak bo kikutka było widać ☺ według crl termin mamy na 5 listopada.
Kobietki, tak wogle to po ile macie lat? Jestem ciekawa czy na forum jestem najstarszą staraczką....
Zośka wrote:A skąd jesteś? Kobietki drogie jak z Waszymi dietami? Powidzcie proszę jakie macie nietolerancje? U mnie pszenica, mleko, całe jaja i drożdże. Generalnie jeszcze kukurydza i warzywa strączkowe, ale doktor kazał wyeliminować tylko z trzema plusami. Czasem brakuje mi weny co jeść, chęci by czytać etykiety. Podzielicie się pomysłami, co jecie? Co przyżądzacie? Może się zainspiruję.
Ja jestem z Lubelskiego i mam 29 lat ( 3 lata starań)Ja dietę sobie odpuściłam troszeczkę przez cały kwiecień, bo tyle dolegliwości jakie miałam od czasu stosowania tej diety czyli od października więc stwierdziłam ,że sobie troszkę odpuszczę. Głownie chodzi o słodycze bo je uwielbiam... Miałam już straszną niedowagę, przytyłam teraz 2 kg ale co z tego jak zauważyłam że powróciły bóle podbrzusza przez cały cykl czego nie było podczas stosowania diety, tak samo ze zmęczeniem tego też nie było. Więc teraz ostro wracam i ograniczam słodycze do zera bo to zło ;-)Ja jestem uczulona na mleko, drożdże, kukurydzę, grzyby i orzechy brazylijskie i nie jadłam tego w ogole przez 5 miesięcy. Ale myślę, że u mnie ta dieta nie spowoduje, że zajdę w ciąże tak jak jest u niektórych dziewczyny, u mnie jest zapewne inny problem
Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
@Pilola jest taka czekolada - firma Cocoa - rewelacje. w skladzie samo kakao, tluszcz kakaowy, cukier z palmy kokosowej
moje dziecie alergiczne to jadlo. Droga mocno bo ok 10 zl za 50g ale polecam - bardzo smaczna, zwlaszcza biala tj kokosowa
mysle ze mozesz ja na diecie wcinac