METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Aishha wrote:Wiesz Pilola, dawno się nie wypowiadam bo mi mega przykro że mija już sporo czasu od zabiegu ale myślę że zrobiłaś już wszystko co mogłaś oprócz totalnego resetu. Wiem że nie chce się rezygnować ze starań bo to strata każdego cennego cyklu ale trzeba znaleźć sposób na olanie tematu. U mnie co prawda to była choroba z gorączką i antybiotykiem ale efekt był 😁
Cały czas trzymam kciuki za Was wszystkie!Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -
Jak wieloryb 😁 nie mogę się doczekać rozwiązania bo już ledwo chodzę. Brzuch jest od dawna bardzo duży, nie dam rady schylac się, co chwilę brzuch twardnieje i po każdej takiej akcji ciężko złapać oddech. Dzidzia wieczorami robi sobie bolesną imprezę jakby chciała powiedzieć: chciałaś to masz 😂 Do tego cały czas pilnuje diety przez cukrzycę i wszystko mnie już wkurza 😉 wiem wiem, nie powinnam marudzic ale radość to jedno a doczekanie do końca to drugie.
-
Pilola- ehh
my we wtorek wizytujemy. nie wiem co jeszcze może u nas wymyślić. owulację mam, prog ładny, faza lutealna książkowa, jajowody drożne, zrosty z macicy usunięte... chyba powoli trzeba będzie się pogodzić z porażką
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
aniołkowa_mama wrote:Pilola- ehh
my we wtorek wizytujemy. nie wiem co jeszcze może u nas wymyślić. owulację mam, prog ładny, faza lutealna książkowa, jajowody drożne, zrosty z macicy usunięte... chyba powoli trzeba będzie się pogodzić z porażką
No właśnie na chwilę obecną nie jestem w stanie sobie z nią poradzić... A ten lek glucophage XR to mam brać po kolacji 1 tabletkę, ale cały cykl dziewczyny ? Bo już nie dopytałam, ale chyba tak bo jest 30 tab. w opakowaniu... W ogóle TW mówił że jakbym się źle po nim czuła to mam dzwonić. Hmm ale ma jakieś stuki uboczne?Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Tak, glucophage bierzesz po kolacji codziennie czyli cały cykl. Mi już wcześniej Tomaszewski wypisywał ten lek i brałam go dwa lata, a teraz od 3 miesięcy go biorę na polecenie TW.
Nie chcę Cię straszyć, ale jak zaczęłam brać glucophage parę lat temu za czasów Tomaszewskiego potrzebowałam dwa miesiące, aby się przyzwyczaić. Chwilami chciałam się poddać i rzucić ten lek.
U mnie pojawił się jadłowstręt. Nic mi nie smakowało, i z rana miałam normalnie mdłości jakby ciążowe, uczucie że ciągle mi niedobrze, w dodatku senność, potrafiłam non stop spać. Ten czas trwał dwa miesiące, później już zaczęłam normalnie funkcjonować.
Teraz po dłuższej przerwie, zaczęłam to brać na polecenie TW- i tydzień źle się czułam, po tygodniu wszystko znowu wróciło do normy.
Nie wiem czy pijesz alkohol- ale przy stosowaniu tego leku można wyjątkowo dużo wypić Tomaszewski mi tłumaczył, że zachodzi jakaś tam reakcja alkoholu z metforminą. Niby się chudnie przy stosowaniu tego leku. ja tego jakoś szczególnie nie zauważyłam.
Trzymam kciuki, żebyś nie doświadczyła takich efektów ubocznych jak ja.2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
marlenqa31 wrote:Tak, glucophage bierzesz po kolacji codziennie czyli cały cykl. Mi już wcześniej Tomaszewski wypisywał ten lek i brałam go dwa lata, a teraz od 3 miesięcy go biorę na polecenie TW.
Nie chcę Cię straszyć, ale jak zaczęłam brać glucophage parę lat temu za czasów Tomaszewskiego potrzebowałam dwa miesiące, aby się przyzwyczaić. Chwilami chciałam się poddać i rzucić ten lek.
U mnie pojawił się jadłowstręt. Nic mi nie smakowało, i z rana miałam normalnie mdłości jakby ciążowe, uczucie że ciągle mi niedobrze, w dodatku senność, potrafiłam non stop spać. Ten czas trwał dwa miesiące, później już zaczęłam normalnie funkcjonować.
Teraz po dłuższej przerwie, zaczęłam to brać na polecenie TW- i tydzień źle się czułam, po tygodniu wszystko znowu wróciło do normy.
Nie wiem czy pijesz alkohol- ale przy stosowaniu tego leku można wyjątkowo dużo wypić Tomaszewski mi tłumaczył, że zachodzi jakaś tam reakcja alkoholu z metforminą. Niby się chudnie przy stosowaniu tego leku. ja tego jakoś szczególnie nie zauważyłam.
Trzymam kciuki, żebyś nie doświadczyła takich efektów ubocznych jak ja.
Koleżanka po 3 nieudanych transferach go brała i owszem schudła dużo, po nim 4 transfer się udał Ja nie mam z czego chudnąć więc to byłoby straszne. Boję się zaczynać go brać ale może na każdego inaczej działa.Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Spokojnie, może to ja jestem takim przypadkiem
Daj znać jak po nim się czujesz2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
ja po mecie nie mam żadnych skutków ubocznych- może dwa razy mnie przegoniło, ale równie dobrze mógłbyć to zbieg okoliczności
Co do alkoholu to absolutnie nie wolno przy mecie! można się nabawić kwasicy
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
A ja myślałam, że wolno Trudno to w takim razie się nabawię. W sobotę idziemy na wesele, nie wyobrażam sobie nie pić2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
marlenqa31 wrote:A ja myślałam, że wolno Trudno to w takim razie się nabawię. W sobotę idziemy na wesele, nie wyobrażam sobie nie pić
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
Kochane moje, powiedzcie proszę, jaka jest różnica między Duphastonem a luteiną dopochwową? Przecież to i to progesteron tylko mam wrażenie, że luteina zdrowsza bo działa bezpośrednio na szyjkę , a duphaston na cały organizm. Czy się mylę,zastanawiam się poprostu dlaczego doktor zalecił mi zmianę? Wy wszystko wiecie, więc pewnie mi powiecie???Mama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019
-
Zośka wrote:Kochane moje, powiedzcie proszę, jaka jest różnica między Duphastonem a luteiną dopochwową? Przecież to i to progesteron tylko mam wrażenie, że luteina zdrowsza bo działa bezpośrednio na szyjkę , a duphaston na cały organizm. Czy się mylę,zastanawiam się poprostu dlaczego doktor zalecił mi zmianę? Wy wszystko wiecie, więc pewnie mi powiecie???
byliśmy dziś na wizycie. TW zlecił badania na nietolerancje. Mam wyniki: mleko krowie i pełne jajo (+++), pszenica, kukurydza (++), owies, gluten, migdały, nerkowce, orzech brazylijski, jagnięcina i oliwki (+). dobrze zrozumiałam że (+++) i (++) mam wykluczyć, a (+) ograniczyć?
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
Tak, dobrze zrozumialas. Ja miałam mniej wiecej takie nietolerancje jak Ty. Wytrzymalam na tej diecie pół roku. Teraz jestem dogadana z TW ze wykluczam gluten, reszte jem.2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
marlenqa31 wrote:Tak, dobrze zrozumialas. Ja miałam mniej wiecej takie nietolerancje jak Ty. Wytrzymalam na tej diecie pół roku. Teraz jestem dogadana z TW ze wykluczam gluten, reszte jem.
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
Sama.. glownie z neta.. ale bylo ciężko plus to jest bardzo kosztowne bo np makaron warzywny, mleko sojowe czy migdalowe, maki te wszystkie bezglutenowe, trzeba myśleć non stop co sie je, do pracy specjalne posilki, bardzo mnie to meczylo. Teraz jak tylko nie jem samego glutenu jest o wiele prosciej2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
domyślam się że łatwo nie będzie, bo ja jeszcze do tego muszę trzymać niski indeks glikemiczny więc też nie wszystkie mąki- ryżowa odpada, chyba że pełnoziarnista. Trzeba spróbować chociaż, bo już nie wiem czego próbować
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
marlenqa31 wrote:Sama.. glownie z neta.. ale bylo ciężko plus to jest bardzo kosztowne bo np makaron warzywny, mleko sojowe czy migdalowe, maki te wszystkie bezglutenowe, trzeba myśleć non stop co sie je, do pracy specjalne posilki, bardzo mnie to meczylo. Teraz jak tylko nie jem samego glutenu jest o wiele prosciejMama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019
-
Tak, jem ale w zdrowych ilosciach:) staram sie nie codziennie.2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
Gratulacje Pola! Wszystkiego dobrego dla maluszka35 l. starania od grudnia 2017 r.,
ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️