METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Zdradzisz ile Cię w sumie ta laparo wyniosła w Miracolo?
Renia34 wrote:hey dziewczyny, długo mnie nie było ale właśnie wróciłam z Warszawy i dzielę się newsami. Laparoskopia w Miracolo u dr Songina (cudny człowiek).
Endometrioza Ist, wszystkie ogniska spalone nożem plazmowym, jajniki czyste, jajowody obydwa drożne a od kilku lat żyłam ze świadomością że lewy niedrożny. To co w USG wygląddało na mięśniaka/adenomiozę zniknęło samo... sam nie jest pewien jak to możliwe. Uwolnił też trochę zrostów pozapalnych. I mamy teraz 6 miesięcy na zajście w ciąże. Oby....
Gratuluję aniołkowa_mama !! -
15000zł Dużo ale warunki i opieka super8 lat starań
1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
H.pylori i Ureoplasma wyleczone
stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton -
marlenqa31 wrote:Ja z wszystkich sił staram się nie myśleć, ale teraz też ciężki czas bo dwie znajome pary zaciążyły, a że bardzo się z nimi przyjaźnimy to widać jak się cieszą, byli na usg to od razu do nas zadzwonili jaka płeć itp.. i chyba to mnie dobija. Nie można zazdrościć, ciągle siebie za to karcę i czuję że żżera mnie od środka.
Np głupia sytuacja Andrzejki jutro. Co roku chodziliśmy naszą paczką do klubu, w tym roku nie ma chętnych- a to dwie dziewczyny w ciąży, a to ktoś na narty, a to nie może itp. Życie ludzi dookoła mnie się zmienia, a moje stoi w miejscuMama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019 -
Odebrałam pozostałe wyniki: LH- 6,6 mlU/ml, FSH-4,70 mlU/ml, Estradiol-118,9, Prolaktyna-10,13, Progesteron 0,64. I co to wszystko oznacza? Czy któraś z Was jest w stanie coś powiedzieć? Przypominam, że AMH - 10,90.Mama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019
-
Zośka wrote:Odebrałam pozostałe wyniki: LH- 6,6 mlU/ml, FSH-4,70 mlU/ml, Estradiol-118,9, Prolaktyna-10,13, Progesteron 0,64. I co to wszystko oznacza? Czy któraś z Was jest w stanie coś powiedzieć? Przypominam, że AMH - 10,90.
Stosunek lh do fsh powinien być ok 1. Jak jest powyżej, wskazuje na problemy z owulacją, w tym sugeruje pcos.
Prolaktyna - zależy jakie normy labu, ale wydaje mi się, że jest ok.
Progesteron też jest raczej w porządku (<1 na początku cyklu, wzrasta po owu; dobrze sprawdzić w p+7).
Estradiol to trochę dla mnie czarna magia bo ja zawsze miałam w 3dc ok 30-36. I dr mi tylko mówiła, że od 30 podaje letrozol, a do 30 clomifen na stymulację. -
melba wrote:Stosunek lh do fsh powinien być ok 1. Jak jest powyżej, wskazuje na problemy z owulacją, w tym sugeruje pcos.
Prolaktyna - zależy jakie normy labu, ale wydaje mi się, że jest ok.
Progesteron też jest raczej w porządku (<1 na początku cyklu, wzrasta po owu; dobrze sprawdzić w p+7).
Estradiol to trochę dla mnie czarna magia bo ja zawsze miałam w 3dc ok 30-36. I dr mi tylko mówiła, że od 30 podaje letrozol, a do 30 clomifen na stymulację.Mama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019 -
Podziwiam Was dziewczyny że się decydujecie na kolejne laparoskopie. Ja czuję się jak przeciśnięta przez maszynkę do mięsa... bolą mnie wszystkie mięśnie, brzuch ciągnie, gardło boli po intubacji, nie mogę odkrztusić wydzieliny z oskrzeli bo wtedy brzuch boli ale najgorszy jest ból pod prawymi żebrami przy głębszym oddechu... Dopiero druga doba po zabiegu ale już mam dość
No i pozostaje pytanie dlaczego się nie udaje skoro jajowody drożne, macica w histeroskopii bez zastrzezan, jajniki też ok, nawet w dniu zabiegu miałam usg (15dc) i był piękny pęcherzyk dominujący na prawym jajniku, same mi rosną pęcherzyki bez wspomagania, hormony są ładne, śluz piękny, cykle 30 dniowe
Tylko endometrioza I stopień wyszła
No i kto mi powie gdzie przyczyna Czy ten I stopień enomendy tak szkodził???8 lat starań
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
Renia34 wrote:Podziwiam Was dziewczyny że się decydujecie na kolejne laparoskopie. Ja czuję się jak przeciśnięta przez maszynkę do mięsa... bolą mnie wszystkie mięśnie, brzuch ciągnie, gardło boli po intubacji, nie mogę odkrztusić wydzieliny z oskrzeli bo wtedy brzuch boli ale najgorszy jest ból pod prawymi żebrami przy głębszym oddechu... Dopiero druga doba po zabiegu ale już mam dość
No i pozostaje pytanie dlaczego się nie udaje skoro jajowody drożne, macica w histeroskopii bez zastrzezan, jajniki też ok, nawet w dniu zabiegu miałam usg (15dc) i był piękny pęcherzyk dominujący na prawym jajniku, same mi rosną pęcherzyki bez wspomagania, hormony są ładne, śluz piękny, cykle 30 dniowe
Tylko endometrioza I stopień wyszła
No i kto mi powie gdzie przyczyna Czy ten I stopień enomendy tak szkodził???Mama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019 -
Dzięki! Oby... Jestem pełna nadziei8 lat starań
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
Renia- ja obie laparo zniosłam rewelacyjnie, także gdyby była potrzeba trzeciej, to też bym szła w ciemno
powtarzałam wczoraj betę- 999,4 prog- 37,24 także chwilowo jestem spokojna
w poniedziałek mamy wizytę u TW
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
aniołkowa_mama wrote:Renia- ja obie laparo zniosłam rewelacyjnie, także gdyby była potrzeba trzeciej, to też bym szła w ciemno
powtarzałam wczoraj betę- 999,4 prog- 37,24 także chwilowo jestem spokojna
w poniedziałek mamy wizytę u TWMama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019 -
Zośka wrote:Super, bardzo się cieszę i trzymam kciukasy!!! Lada moment zobaczysz bijące serduszko! Łaaaa, jakie to Cudowne!!!!!!!
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
bardzo dobrze
trochę więcej sikam, ale też znacznie więcej piję.
na razie ani senność ani mdłości nie dokuczają
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
dziewczyny widzieliśmy pęcherzyk w macicy 😍
zwolniłam wizytę na 14.01
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
aniołkowa_mama wrote:dziewczyny widzieliśmy pęcherzyk w macicy 😍
zwolniłam wizytę na 14.01Mama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019 -
Zośka wrote:Świetnie!!! Czekam na wieści o Mooooocnooo bijącym SERDUSZKU! Oby ta ciąża była bardzo nudna. Jesteś na zwolnieniu?
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
28.11.2019- bHCG- 422,1