Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa_mama wrote:
    dziewczyny widzieliśmy pęcherzyk w macicy 😍

zwolniłam wizytę na 14.01 :)
    Lo matko, coś mnie tu ominęło! ☺ gratulacje! Bardzo się cieszę ❤😉

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Lo matko, coś mnie tu ominęło! ☺ gratulacje! Bardzo się cieszę ❤😉
    :*

co u Was? jak nowa rzeczywistość?

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Renia34 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa_mama przypomnij mi co miałaś zrobione w laparoskopii. Jak myślisz/czujesz co Ci najbardziej pomogło w zajściu w ciążę?

Ja niby dużo nie miałam robione ale jakoś wolno dochodzę do siebie. Najgorsze są momenty wypróżniania, o matko wtedy boli

8 lat starań
    f2w3s65ggpg5kd7e.png
    1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
    endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
    nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
    MTHFR C6777T homozygota
    kom NK 21% ; niska IL 10
    H.pylori i Ureoplasma wyleczone
    stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
    dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton
  • marlenqa31 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie u TW. Ogólnie wczoraj był mój ostatni dzień Etruzilu więc nic na USG nie było widać , za wcześnie. Mam iść na USG za tydzień we czwartek i wtedy zobaczy czy rosną pęcherzyki itp. ale rozmawiałam z nim o laparo i jest za ;) za tydzień wszystko ustalimy jak on to widzi :) także cieszę się ;)

aniołkowa_mama lubi tę wiadomość

2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
    2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
    2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
    2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
    2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy

Wysłany: 4 grudnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia34 wrote:
    aniołkowa_mama przypomnij mi co miałaś zrobione w laparoskopii. Jak myślisz/czujesz co Ci najbardziej pomogło w zajściu w ciążę?

Ja niby dużo nie miałam robione ale jakoś wolno dochodzę do siebie. Najgorsze są momenty wypróżniania, o matko wtedy boli
    jajowody udrozniły się pod ciśnieniem, usunęli zrosty z dna macicy.
    myślę, że dużo dała dieta

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
  • Zośka Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenqa31 wrote:
    Byłam dziś na wizycie u TW. Ogólnie wczoraj był mój ostatni dzień Etruzilu więc nic na USG nie było widać , za wcześnie. Mam iść na USG za tydzień we czwartek i wtedy zobaczy czy rosną pęcherzyki itp. ale rozmawiałam z nim o laparo i jest za ;) za tydzień wszystko ustalimy jak on to widzi :) także cieszę się ;)
    Super, Marlenka może spotkamy się na laparo, bo ja idę do TW w przyszłą środę i biorę skierowanie. Nie będę dłużej czekała, bo to nie ma sensu, chyba że doktor znajdzie coś w wynikach.

Mama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019

Wysłany: 7 grudnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Mikołajki? My z mężem byliśmy w fajnej knajpce na obiadku, potem spacer po Rynku, oglądaliśmy choinkę miejska i byliśmy w szopce z żywymi zwierzętami ;) później jeszcze choinkę kupiliśmy i trochę akcesoriów świątecznych :) a dziś z rana pojechalam na siłownię i teraz jadę po resztę prezentów świątecznych ;) a jak u Was dziewczyny?

2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
    2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
    2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
    2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy

Wysłany: 7 grudnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie mąż jak zwykle w bambuko zrobił bo mieliśmy nie robić prezentów na Mikołajki, oczywiście ja nie zrobiłam, on tak...

od kilkunastu dni budzę się w nocy z bólem kolan i bioder. zauważyłam że boli jak leżę na boku, na plecach przechodzi

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
  • Zośka Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak bolą jajniki, że ledwo chodzę. Zastanawiam się czy to owulacja, czy może nie pekniete pęcherzyki w torbiel się zamieniły. Masakra, dawno już tak nie miałam. W srode dopiero idę do TW, pytanie czy wytrzymam.

• Aishha Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa_mama wrote:
    :*

co u Was? jak nowa rzeczywistość?
    Jemy, przewijamy się, spacerujemy i śpimy ale nie za długo 😁 Chyba mamy za sobą najgorszy czas bólu brzuszka wiec powinno być lżej.
    Nie jest lekko ale jesteśmy szczęśliwi.

aniołkowa_mama, Renia34, niutek87, Zośka lubią tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png

Wysłany: 10 grudnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Jemy, przewijamy się, spacerujemy i śpimy ale nie za długo 😁 Chyba mamy za sobą najgorszy czas bólu brzuszka wiec powinno być lżej.
    <3

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
  • Zośka Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    Same Cudowności u Was. Oby brzuszek już nie bolał! A jak Maluszek? Przesypia noce? Jak Ty się czujesz? Ja dziś byłam u TW. Powiedział, że wyniki są dobre, obawiał się, że FSH będzie inne, ale jest dobrze, mówi, że mamy czas :). Oczywiście skierowanie na laparo i histero wzięłam, byliśmy jednogłośni. Do Tomaszewskiego jestem umówiona na 22 stycznia i muszę go urabiać żeby robił laparo, może kręcić nosem że nie chce, ponieważ za wcześnie, mam nadzieję, że uda mi się go urobić. Nie ma na co czekać, oboje z doktorem jesteśmy tego zdania. Zapomniałam Go zapytać o dietę, ale cóż, życie...

• Renia34 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jadę do Białegostoku do TW. Zobaczymy jaki plan rozpisze po laparoskopii...
    Ja jestem pełna nadziei i wiary, jak już dawno nie byłam.
    Wczytałam się w opis zabiegu - usunięte ogniska endometriozy z obydwu jajników ( małe < 1cm), ze ściany zewnętrznej macicy, z więzadła krzyżowo-macicznego oraz z zatoki Douglasa. No przecież to nie mogło być obojętne dla mojej płodności! A skoro usunięte to musi być teraz dobrze :-)))))

8 lat starań
    f2w3s65ggpg5kd7e.png
    MTHFR C6777T homozygota
    kom NK 21% ; niska IL 10
  • Zośka Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia34 wrote:
    Ja jutro jadę do Białegostoku do TW. Zobaczymy jaki plan rozpisze po laparoskopii...
    Wczytałam się w opis zabiegu - usunięte ogniska endometriozy z obydwu jajników ( małe < 1cm), ze ściany zewnętrznej macicy, z więzadła krzyżowo-macicznego oraz z zatoki Douglasa. No przecież to nie mogło być obojętne dla mojej płodności! A skoro usunięte to musi być teraz dobrze :-)))))
    Renia napewno nie było obojętne i napewno teraz będzie dobrze!!! Ani się obejrzysz, a będziesz oglądała swojego skarba na usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 21:17

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia34 wrote:
    Oooo a na którą jedziesz? Ja jutro tez mam USG u TW na 16:40 ;)

• Renia34 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na 9.00. Już wróciłam. TW przekonany że teraz napewno się uda. Dołączył mi Encorton od P+1. Ovitrelle po 4 obroty w P+3, P+6, P+9. Pozostałe suplementy jak dotychczas + dieta, dieta i jeszcze raz dieta. Stymulacji nie trzeba bo same mi pęcherzyki rosną i nie chce mnie przestymulować.
    Już przed wizytą miałam nadzieję ale on wlał jej we mnie jeszcze więcej.

8 lat starań
    f2w3s65ggpg5kd7e.png
    MTHFR C6777T homozygota
    kom NK 21% ; niska IL 10

Wysłany: 12 grudnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co mi powie :) mamy rozmawiać o laparoskopii. Pół roku jestem stymulowana więc wątpię by to ciągnął. Poza tym trzeba chyba teraz zrobić przerwę.. no zobaczymy :)

Wysłany: 12 grudnia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam;) cóż mam brać teraz dwa cykle ovitrelle w p+3, p+6 i p +9 po cztery obroty. I na jeden jeszcze cykl Etruzil. I pod koniec stycznia wizyta. Na moje pytanie co z laparo powiedzial, że co ja z się tego tematu uczepilam, może się uda bez. Szczerze to wątpię :( boje się tych zastrzyków, mąż pewnie będzie mi robił..

• Renia34 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie robię sama. Mąż prędzej by zemdlał niż zrobił mi zastrzyk. To nie jest takie straszne.
    Zaufaj TW. Zaufanie do lekarza w procesie leczenia jest bardzo ważne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 09:04

8 lat starań
    f2w3s65ggpg5kd7e.png
    MTHFR C6777T homozygota
    kom NK 21% ; niska IL 10

Wysłany: 12 grudnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, coś czuję że niedługo będziesz się chwaliła pozytywnym testem :)
    ja na poprzedniej wizycie też miałam wrażenie, że TW jest pewny że się uda ;)

Renia34 lubi tę wiadomość

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ