Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • niutek87 Koleżanka
    Postów: 67 19

    Wysłany: 26 października, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdecznie gratuluję Krąsi 😀

    Krąsi lubi tę wiadomość

    1usa3e5e3qvfg5wo.png

    [*] Aniołek 7tc 08.2017

    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Mikusia Debiutantka
    Postów: 7 0

    Wysłany: 1 listopada, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Lublina :)
    Czy któraś z Was leczyła się u dr Anny Lejk-Szynkarczuk w Przychodni "Macierzyństwo i życie"?
    Albo ogólnie w tej przychodni, ale u innego lekarza?
    Interesuje mnie, czy aby zacząć leczenie w tej przychodni KONIECZNE jest przejście szkolenia obserwacji cyklu (modelu Creightona)? Nie ukrywam, że wydawanie pieniędzy na to szkolenie plus strata czasu na nie, mocno mnie zniechęca do zapisania się tam... Zwłaszcza, że model Creightona bazuje na obserwacji śluzu, którą sama prowadzę od kilku miesięcy i mam wrażenie, że opanowałam tę sztukę. Z drugiej strony, mało który ginekolog, poza naprotechnologami, ma tak holistyczne spojrzenie na pacjentkę...

  • niutek87 Koleżanka
    Postów: 67 19

    Wysłany: 1 listopada, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia wrote:
    Dziewczyny z Lublina :)
    Czy któraś z Was leczyła się u dr Anny Lejk-Szynkarczuk w Przychodni "Macierzyństwo i życie"?
    Albo ogólnie w tej przychodni, ale u innego lekarza?
    Interesuje mnie, czy aby zacząć leczenie w tej przychodni KONIECZNE jest przejście szkolenia obserwacji cyklu (modelu Creightona)? Nie ukrywam, że wydawanie pieniędzy na to szkolenie plus strata czasu na nie, mocno mnie zniechęca do zapisania się tam... Zwłaszcza, że model Creightona bazuje na obserwacji śluzu, którą sama prowadzę od kilku miesięcy i mam wrażenie, że opanowałam tę sztukę. Z drugiej strony, mało który ginekolog, poza naprotechnologami, ma tak holistyczne spojrzenie na pacjentkę...

    Witaj 😀 u dr Anny Lejk-Szynkarczuk miałam wszystkie trzy badania prenatalne. Bardzo dokładna i miła lekarka, polecam. Ja chodziłam w tej przychodni podczas starań i ciąży do dr Macieja Barczentewicza, którego również bardzo polecam. Dobrze jest mieć obserwacje cyklu na pierwszej wizycie,ale nie jest to wymagane przyśpiesza tylko diagnostykę. Obserwacje model creighton różnią się od typowych obserwacji śluzu. Jakbyś miała pytania to śmiało pisz na priv. 😀

    Mikusia lubi tę wiadomość

    1usa3e5e3qvfg5wo.png

    [*] Aniołek 7tc 08.2017

    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Larita Znajoma
    Postów: 23 36

    Wysłany: 2 listopada, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    W tym wątku jestem po raz pierwszy, od kiedy wysłuchałam wykładu o naprotechnologii zastanawiam się nad tym abyśmy i my spróbowali. Spodobało mi się takie holistyczne podejście do zdrowia kobiety i mężczyzny. Próbowałam się zapisać do jednego lekarza ale poza brakiem terminów obecnie usłyszałam, że konieczne jest prowadzenie kart cykli obserwacji śluzu. Jakoś tak nie do końca mi się to widzi, owulacje u mnie są potwierdzone, a na obserwowanie miesiącami to już wiek mi nie pozwala :/ Poza tym wizyty, te kursy obserwacji to koszty nie takie małe. Liczyłam na przejrzenie przez lekarza naszych wszystkich badań, zlecenie dodatkowych, może wprowadzenie jakiś lekarstw.
    Czy każdy lekarz ma takie samo podejście jak ten powyżej ? Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

    *szczęśliwa żona od 2018 r.
    *starania o pierwsze dziecko
    *niedoczynność tarczycy
    *insulinooporność
    *mutacja MTHFR C677T hetero
  • Kasiastaraczka Ekspertka
    Postów: 194 76

    Wysłany: 2 listopada, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,my zaczęliśmy przygodę z napro od spotkań z instruktorka,po 3 spotkaniach byliśmy u lekarza, spojrzał na kartę, widzi nieprawidłowości, dostałam skierowania na badania. Zobaczymy co będzie dalej

    Starania-15 cykl

    ja '88 + on '87
    Ja:
    11.2009r. Wyłuszczenie torbieli jajnika prawego
    wynik badania hist.pat.: Cystis endometrialis-picea ovarii dextri
    2014r zaburzenia miesiączkowania
    miesiączka unormowała się na początku 2017 r.
    kolejne problemy z miesiączką- początek 2020r.
    badania 03-2020r. 5dc:
    estradiol 41,10 (19,5-144,2)
    fsh 6,85 (2,5-10,2)
    prolaktyna 28,1 (2,8-29,3)
    amh 2,7 (0,71-7,59)

    03.2020 usg narządu rodnego(5 dc):
    endometrium 4,8 mm

    co biorę?
    Now foods:
    Methyl Folate 1000mcg
    Mega D3 & MK-7 5000IU
    DHA-500/EPA-250
    Zioła o.Sroki
    Olej z wiesiolka do owu

    On:
    Badania nasienia ok, morfologia 6%
    co bierze?
    NOW Foods Men’s Extreme Sports Multi

    zajadamy:
    kiełki, czarnuszka, pyłek pszczeli
  • aniołkowa_mama Autorytet
    Postów: 890 954

    Wysłany: 2 listopada, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krąsi wrote:
    Rozpakowałyśmy się 😊 dziś o 3.30, 57 cm, 3400 g, 10 na 10 punktów, siły natury.
    gratulacje b😍

    Krąsi lubi tę wiadomość


    Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Mikusia Debiutantka
    Postów: 7 0

    Wysłany: 3 listopada, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Witaj 😀 u dr Anny Lejk-Szynkarczuk miałam wszystkie trzy badania prenatalne. Bardzo dokładna i miła lekarka, polecam. Ja chodziłam w tej przychodni podczas starań i ciąży do dr Macieja Barczentewicza, którego również bardzo polecam. Dobrze jest mieć obserwacje cyklu na pierwszej wizycie,ale nie jest to wymagane przyśpiesza tylko diagnostykę. Obserwacje model creighton różnią się od typowych obserwacji śluzu. Jakbyś miała pytania to śmiało pisz na priv. 😀

    Dzięki za wyjaśnienie :) Nie wiem, czy zapisanie się do kliniki napro nastąpi, wydaje mi się, że jest to dla mnie trudniejsze emocjonalnie, niż zapisanie się do "zwykłej" kliniki leczenia niepłodności. Może zmienię zdanie za jakiś czas...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada, 14:55

  • Niebieska Gwiazda Autorytet
    Postów: 1679 1174

    Wysłany: 3 listopada, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larita wrote:
    Witajcie!
    W tym wątku jestem po raz pierwszy, od kiedy wysłuchałam wykładu o naprotechnologii zastanawiam się nad tym abyśmy i my spróbowali. Spodobało mi się takie holistyczne podejście do zdrowia kobiety i mężczyzny. Próbowałam się zapisać do jednego lekarza ale poza brakiem terminów obecnie usłyszałam, że konieczne jest prowadzenie kart cykli obserwacji śluzu. Jakoś tak nie do końca mi się to widzi, owulacje u mnie są potwierdzone, a na obserwowanie miesiącami to już wiek mi nie pozwala :/ Poza tym wizyty, te kursy obserwacji to koszty nie takie małe. Liczyłam na przejrzenie przez lekarza naszych wszystkich badań, zlecenie dodatkowych, może wprowadzenie jakiś lekarstw.
    Czy każdy lekarz ma takie samo podejście jak ten powyżej ? Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

    Najpierw trafiłam do lekarza.Miałam ze sobą podstawowe badania.Fsh,lh,prolaktyna,estradiol,progesteron,testosteron,amh I chyba tyle.Zlecił następne badania,przepisał leki,zlecił obserwacje śluzu I kurs.To było końcem czerwca,potem wakacje I wyjazdty ikursu nie zrobiłam,poczytałam,robiłam trochę zapiski I badalłam po swojemu.Następna wizyta I dodatkowe leki I zalecenie kursu.Stało się tak,że byłam jeszcze raz bo leki mi się kończyły I początkiem listopada miałam ostatni okres przed ciążą.U mnie problemem było niskie amh wynikające z wieku.Urodziłam zaraz po 42 urodzinach.Amh miałam 0.36.A jednak się udało.

    Larita lubi tę wiadomość

  • Larita Znajoma
    Postów: 23 36

    Wysłany: 4 listopada, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Najpierw trafiłam do lekarza.Miałam ze sobą podstawowe badania.Fsh,lh,prolaktyna,estradiol,progesteron,testosteron,amh I chyba tyle.Zlecił następne badania,przepisał leki,zlecił obserwacje śluzu I kurs.To było końcem czerwca,potem wakacje I wyjazdty ikursu nie zrobiłam,poczytałam,robiłam trochę zapiski I badalłam po swojemu.Następna wizyta I dodatkowe leki I zalecenie kursu.Stało się tak,że byłam jeszcze raz bo leki mi się kończyły I początkiem listopada miałam ostatni okres przed ciążą.U mnie problemem było niskie amh wynikające z wieku.Urodziłam zaraz po 42 urodzinach.Amh miałam 0.36.A jednak się udało.

    Dziękuję Niebieska Gwiazda! Cieszę się, że u Ciebie jest skutek pozytywny i doczekałaś się maluszka :)
    U mnie AMH 5,58 ale wyniki nasienia nie są super no i nasz wiek.. Czy byłaś z mężem na pierwszej wizycie ?
    Mąż podchodzi sceptycznie bo twierdzi, że przyczynę przecież znamy więc po co do kolejnego lekarza się udawać. Dokładnie tak jak Ty chcę pójść ze wszystkimi badania do lekarza który nie twierdzi, że jedyne co to: in vitro. Pomyślałam, że z tą obserwacją to trochę poczytam sama jak to się robi.

    *szczęśliwa żona od 2018 r.
    *starania o pierwsze dziecko
    *niedoczynność tarczycy
    *insulinooporność
    *mutacja MTHFR C677T hetero
  • Aishha Autorytet
    Postów: 2135 711

    Wysłany: 4 listopada, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😏 nowe dziewczyny pewnie mnie nie znają ale "stare" staraczki na pewno chociaż nie wiem kto jeszcze tu bywa. Nie mniej, wracam do starań bo najwyraźniej cykle powoli wracają. W niedzielę mija 12 miesięcy po porodzie 🙂

    niutek87, Syrena, Niebieska Gwiazda, Larita, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość

    Synek ❤
    ae25cb9caf.png[/url]

    ciąża dzięki Naprotechnologia-Białystok
  • Niebieska Gwiazda Autorytet
    Postów: 1679 1174

    Wysłany: 4 listopada, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larita wrote:
    Dziękuję Niebieska Gwiazda! Cieszę się, że u Ciebie jest skutek pozytywny i doczekałaś się maluszka :)
    U mnie AMH 5,58 ale wyniki nasienia nie są super no i nasz wiek.. Czy byłaś z mężem na pierwszej wizycie ?
    Mąż podchodzi sceptycznie bo twierdzi, że przyczynę przecież znamy więc po co do kolejnego lekarza się udawać. Dokładnie tak jak Ty chcę pójść ze wszystkimi badania do lekarza który nie twierdzi, że jedyne co to: in vitro. Pomyślałam, że z tą obserwacją to trochę poczytam sama jak to się robi.

    Ze wszystkimi badaniami to się nie da bo zawsze po przeprowadzeniu wywiadu jakieś jeszcze zleci.Z podstawowymi koniecznie.Na wszystkich wizytach byłam sama,zanosiłam badania męża.Mąż musiał zostawać w domu bo nie mieliśmy z kim zostawić starszego synka.Zataić przed mężem wizyty się nie uda.Lekarz zleci badania facetowi.U nas skończyło się na suplach dla faceta.A I ja miałam lekarza napro który jest ginakologiem andrologiem więc na facetach też się zna I super wszystko łączy.

    Hmm...Na moje amh popatrzył I stwierdził,że przy in vitro nie mamy szans.To byłoby naciągactwo.Ale poprzez napro możemy popróbować kilka miesięcy.Po czterech pykło.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 22:13

    Larita lubi tę wiadomość

  • Larita Znajoma
    Postów: 23 36

    Wysłany: 5 listopada, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Ze wszystkimi badaniami to się nie da bo zawsze po przeprowadzeniu wywiadu jakieś jeszcze zleci.Z podstawowymi koniecznie.Na wszystkich wizytach byłam sama,zanosiłam badania męża.Mąż musiał zostawać w domu bo nie mieliśmy z kim zostawić starszego synka.Zataić przed mężem wizyty się nie uda.Lekarz zleci badania facetowi.U nas skończyło się na suplach dla faceta.A I ja miałam lekarza napro który jest ginakologiem andrologiem więc na facetach też się zna I super wszystko łączy.

    Hmm...Na moje amh popatrzył I stwierdził,że przy in vitro nie mamy szans.To byłoby naciągactwo.Ale poprzez napro możemy popróbować kilka miesięcy.Po czterech pykło.


    Zatajać nie miałam zamiaru, już nas umówiłam na wizytę i pójdziemy we dwójkę z jego i moimi badaniami.
    Mąż ma świetnego androloga a ja niestety trafiałam na mniej lub bardziej zaangażowanych ginekologów.
    Mam nadzieję, że teraz będzie inaczej.

    *szczęśliwa żona od 2018 r.
    *starania o pierwsze dziecko
    *niedoczynność tarczycy
    *insulinooporność
    *mutacja MTHFR C677T hetero
  • Babelki Przyjaciółka
    Postów: 103 24

    Wysłany: 5 listopada, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aishha! idziesz za ciosem super!!! jak maleństwo? wybierasz się może do lekarza napro w najbliższym czasie?

  • Babelki Przyjaciółka
    Postów: 103 24

    Wysłany: 5 listopada, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wszytskich!
    mam prośbę, czy będąc u lekarza napro możecie zapytać czy miał sytuację/pacjentkę, którą skierował na szczepienie immunologiczne po poronieniach i od tych szczepien sie cykle popsuły? tylko tyle - chodzi tlyko o to, czy ktos z lekarzy zaobserwował taki przypadek, że te szczpienia mogę mieć zły wpływ. Będę baaaardzo wdzięczna!

  • melba Autorytet
    Postów: 535 129

    Wysłany: 5 listopada, 23:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aishha, już tyle czasu minęło? :o
    Ja tu czasem zaglądam, ale wypadam z napro definitywnie. Próbowaliśmy podejść do iui, ale odprawili nas z kwitkiem ze względu na czynnik męski. I nie.. witaminki i luźne gatki na nic. Cały czas jest tak samo źle. A prawie 5 lat starań za nami. Ale i tak polecam nadal napro 😊 Chociaż, jak widać na naszym przykładzie, nie każdemu pomoże. W końcu jakieś wyjątki są zawsze 🤷🏻‍♀️

    @Babelki-mnie moja napro ostrzegała przed ewentualnymi szczepieniami. Pamiętam jak mówiła, że one niestety mogą też bardzo pogorszyć sytuację 🙁

    Endometrioza I/II
    Jajowody drożne
    mthfr 128ac, pai, v-leiden
    PCOS, niedoczynność tarczycy
    XII 2015 początek (napro)starań
    Mąż: OAT (przyczyna nieznana)
  • Mikusia Debiutantka
    Postów: 7 0

    Wysłany: 6 listopada, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelki wrote:
    Do wszytskich!
    mam prośbę, czy będąc u lekarza napro możecie zapytać czy miał sytuację/pacjentkę, którą skierował na szczepienie immunologiczne po poronieniach i od tych szczepien sie cykle popsuły? tylko tyle - chodzi tlyko o to, czy ktos z lekarzy zaobserwował taki przypadek, że te szczpienia mogę mieć zły wpływ. Będę baaaardzo wdzięczna!

    o jakie szczepienia chodzi?

  • melba Autorytet
    Postów: 535 129

    Wysłany: 9 listopada, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapewne o szczepienia limfocytami (?) partnera/męża.
    Mikusia wrote:
    o jakie szczepienia chodzi?

    Mikusia lubi tę wiadomość

    Endometrioza I/II
    Jajowody drożne
    mthfr 128ac, pai, v-leiden
    PCOS, niedoczynność tarczycy
    XII 2015 początek (napro)starań
    Mąż: OAT (przyczyna nieznana)
  • Babelki Przyjaciółka
    Postów: 103 24

    Wysłany: 9 listopada, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mikusia, chodzi o szczepienia immunologiczne - materiał pobiera się od małżonka, to jest specjalistyczny zabieg dla bardzo konkretnych przypadków, oczywiście lekarze napro na to kierują.

    Mikusia lubi tę wiadomość

  • Kasiastaraczka Ekspertka
    Postów: 194 76

    Wysłany: 9 listopada, 23:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz wypisał mi skierowanie na prolaktynę 24dc,tylko ten dzień wypada w niedzielę. Czy badanie zrobić w sobotę czy w poniedziałek?

    Starania-15 cykl

    ja '88 + on '87
    Ja:
    11.2009r. Wyłuszczenie torbieli jajnika prawego
    wynik badania hist.pat.: Cystis endometrialis-picea ovarii dextri
    2014r zaburzenia miesiączkowania
    miesiączka unormowała się na początku 2017 r.
    kolejne problemy z miesiączką- początek 2020r.
    badania 03-2020r. 5dc:
    estradiol 41,10 (19,5-144,2)
    fsh 6,85 (2,5-10,2)
    prolaktyna 28,1 (2,8-29,3)
    amh 2,7 (0,71-7,59)

    03.2020 usg narządu rodnego(5 dc):
    endometrium 4,8 mm

    co biorę?
    Now foods:
    Methyl Folate 1000mcg
    Mega D3 & MK-7 5000IU
    DHA-500/EPA-250
    Zioła o.Sroki
    Olej z wiesiolka do owu

    On:
    Badania nasienia ok, morfologia 6%
    co bierze?
    NOW Foods Men’s Extreme Sports Multi

    zajadamy:
    kiełki, czarnuszka, pyłek pszczeli
  • Mikusia Debiutantka
    Postów: 7 0

    Wysłany: 10 listopada, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelki wrote:
    @Mikusia, chodzi o szczepienia immunologiczne - materiał pobiera się od małżonka, to jest specjalistyczny zabieg dla bardzo konkretnych przypadków, oczywiście lekarze napro na to kierują.

    omg, pierwszy raz słyszę o czymś takim :o dzięki za wyjaśnienie :)

‹‹ 439 440 441 442 443
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego