METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
M to Ja wrote:Hej, jestem nowa. Moja dalsza rodzina podejrzewa, że mam problemy z zajściem w ciążę (w sumie to 14mcy) i mimochodem wspominają mi ciągle o naprotechnologi, że to taka super metoda (boją się, że wpadnę na pomysł in vitro!). Ktoś z Was może mi polecić sprawdzonych specjalistów z Warszawy lub Lublina?35 l. starania od grudnia 2017 r.,
ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️ -
M to Ja wrote:Dziękuję za informacje🙂 czy dzięki tej metodzie Wam się udało? Widzę, że jest synek🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 13:00
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Jest 1 cm człowieka z bijącym serduszkiem! W usg wszystko prawidłowo
Bardzo mi ulżyło bo cały zeszły tydzień miałam silne bóle podbrzusza każdego wieczoraniutek87, Kasiastaraczka, Niebieska Gwiazda, melba, aniołkowa_mama, Babelki lubią tę wiadomość
8 lat starań
1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
H.pylori i Ureoplasma wyleczone
stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton -
Co tutaj tak cicho?
aniołkowa mama powinna się już chyba chwalić dzidziusiem....8 lat starań
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,
Przeglądam forum i widzę, że większość z Was ma spore doświadczenie w modelu Creightona. Sama dopiero raczkuje w tym temacie, dziś pierwszy raz zaobserwowałam 10WL, rano przejrzysty, ale po południu pojawiła się w nim nitka krwi. Czy wiedzie jak to zapisać? (tą nitkę) Zastanawiam się nad określeniami 10 DL, SL i WL. Teoretycznie wiem co oznaczają, ale tak jak np w przypadku śluzów o niskiej jakości (2-4) nie mam problemu z jednoznaczym określeniem który dziś zaobserwowałam, to tak w tych 10+ mam już problem żeby je rozróżnić. Jakieś rady? Będę wdzięczna za każdą pomoc -
nalgenka wrote:Cześć dziewczyny,
Przeglądam forum i widzę, że większość z Was ma spore doświadczenie w modelu Creightona. Sama dopiero raczkuje w tym temacie, dziś pierwszy raz zaobserwowałam 10WL, rano przejrzysty, ale po południu pojawiła się w nim nitka krwi. Czy wiedzie jak to zapisać? (tą nitkę) Zastanawiam się nad określeniami 10 DL, SL i WL. Teoretycznie wiem co oznaczają, ale tak jak np w przypadku śluzów o niskiej jakości (2-4) nie mam problemu z jednoznaczym określeniem który dziś zaobserwowałam, to tak w tych 10+ mam już problem żeby je rozróżnić. Jakieś rady? Będę wdzięczna za każdą pomoc
Ja z nitką krwi zaznaczyłabym na czerwono jako nietypowe krwawienie,ale mogę się mylić,bo tylko raz mi się tak zdarzyło. Może Krąsi pomoże.♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
nick nieaktualnyniutek87 wrote:Ja z nitką krwi zaznaczyłabym na czerwono jako nietypowe krwawienie,ale mogę się mylić,bo tylko raz mi się tak zdarzyło. Może Krąsi pomoże.
niutek87, tylko że samo takie zjawisko jest fizjologiczne i u mnie się powtarza w co którymś cyklu, więc czy może to podchodzić pod nietypowe krwawienie? No i pozostaje kwestia tych śluzów 10+, być może skleiłam to w jeden problem, ale jakby ktoś coś jeszcze coś wiedział to niejasności są dwie -
nalgenka wrote:niutek87, tylko że samo takie zjawisko jest fizjologiczne i u mnie się powtarza w co którymś cyklu, więc czy może to podchodzić pod nietypowe krwawienie? No i pozostaje kwestia tych śluzów 10+, być może skleiłam to w jeden problem, ale jakby ktoś coś jeszcze coś wiedział to niejasności są dwie
Nietypowe to chodziło mi o takie w okolicach owulacji, nie miałam na myśli,że to coś źle jest 😀♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Popieram Niutka.
Naklejka czerwona, a pod spodem Twój opis 10 i literki odpowiednie. Jak masz cokolwiek czerwonego danego dnia, to od razu idzie naklejka czerwona.
P.S. Aniołkowa - gdzie Ty jesteś? Do tablicy proszę! Czy to już? 😊ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
zgubił mi się wątek 😱
od miesiąca jesteśmy w trójkę 😍 Mała jest kochana, daje rodzicom pospać w nocy
Syrena, Renia34, niutek87, Niebieska Gwiazda, Krąsi, Kasiastaraczka, Babelki lubią tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
aniołkowa_mama wrote:od miesiąca jesteśmy w trójkę 😍 Mała jest kochana, daje rodzicom pospać w nocy
Gratuluję! Cieszcie Cie maleństwem. Dużo zdrówka dla Was
aniołkowa_mama lubi tę wiadomość
8 lat starań
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
To ja się znowu pochwalę. Wczoraj miałam usg genetyczne. Wszystko bardzo dobrze. Dzidzia prześliczna i dość ruchliwa
niutek87, Krąsi, aniołkowa_mama, Kasiastaraczka, redka, Syrena lubią tę wiadomość
8 lat starań
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
Renia34 wrote:To ja się znowu pochwalę. Wczoraj miałam usg genetyczne. Wszystko bardzo dobrze. Dzidzia prześliczna i dość ruchliwa
Renia34 lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Dziewczyny gratuluję Wam z całego serca
U mnie niestety bez dobrych informacji.
Jak pamiętacie może porzuciłam klinikę i leczenie u TW.
Na dwa miesiące zanikła mi miesiączka i ją wywołałam luttangenem, bo akurat miałam.
Na tą chwilę biorę suplementy, inozytol, glucophage i od tego cyklu przez 3 miesiące piję zioła ojca sroki nr 3. Bardzo dużo czytałam o tych ziołach. Tak naprawdę nic nie tracę- także pozyjemy zobaczymy co z tego będzie.2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
Marlenqa - cały czas 3mam kciuki i pamiętam Twoje historie z TW. Melba - za Ciebie też kciuki!
melba lubi tę wiadomość
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Cześć dziewczyny!
8 września byliśmy na pierwszym spotkaniu z instruktorką,kolejne mamy 6 października
Powiedzcie mi jak jest z obserwacjami po współżyciu? Instruktorka coś wspominała o eliminacji nasienia, ale nie bardzo pamiętam,dopytam dokładniej we wtorek. Chciałabym poznać Wasze sposoby
Ogólnie to chcielibyście już iść na wizytę do lekarza, porobić więcej badań. 17 października będziemy robić badanie nasienia. Mąż teraz bierze euthyrox,bo ma wysokie tshSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Rozpakowałyśmy się 😊 dziś o 3.30, 57 cm, 3400 g, 10 na 10 punktów, siły natury.
emdar, Niebieska Gwiazda, Kasiastaraczka, niutek87, Pia88, melba, aniołkowa_mama, Renia34 lubią tę wiadomość
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka