Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • niutek87 Koleżanka
    Postów: 64 16

    Wysłany: 29 lipca, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    M to Ja wrote:
    Hej, jestem nowa. Moja dalsza rodzina podejrzewa, że mam problemy z zajściem w ciążę (w sumie to 14mcy) i mimochodem wspominają mi ciągle o naprotechnologi, że to taka super metoda (boją się, że wpadnę na pomysł in vitro!). Ktoś z Was może mi polecić sprawdzonych specjalistów z Warszawy lub Lublina?

    W Lublinie polecam przychodnię Macierzyństwo i Życie przy ul. Czechowskiej i dr Macieja Barczentewicza 😀

    1usa3e5e3qvfg5wo.png

    [*] Aniołek 7tc 08.2017

    Leczenie napro od 03.2017😀
  • M to Ja Nowa
    Postów: 4 0

    Wysłany: 29 lipca, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informacje🙂 czy dzięki tej metodzie Wam się udało? Widzę, że jest synek🙂

  • Syrena Przyjaciółka
    Postów: 122 44

    Wysłany: 29 lipca, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    M to Ja wrote:
    Hej, jestem nowa. Moja dalsza rodzina podejrzewa, że mam problemy z zajściem w ciążę (w sumie to 14mcy) i mimochodem wspominają mi ciągle o naprotechnologi, że to taka super metoda (boją się, że wpadnę na pomysł in vitro!). Ktoś z Was może mi polecić sprawdzonych specjalistów z Warszawy lub Lublina?
    w Warszawie polecam lekarzy z Instytutu Rodziny: dr Jankowską i dr Maksyma

    35 l. starania od grudnia 2017 r.,
    ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
    on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
  • niutek87 Koleżanka
    Postów: 64 16

    Wysłany: 1 sierpnia, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    M to Ja wrote:
    Dziękuję za informacje🙂 czy dzięki tej metodzie Wam się udało? Widzę, że jest synek🙂
    Pierwszy raz udało się po 6 cyklach w napro (po 4 latach starań),ale była strata. Druga ciąża po 18 cyklach i laparoskopii 😀 Co najlepsze laparoskopie miałam na nfz.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 13:00

    1usa3e5e3qvfg5wo.png

    [*] Aniołek 7tc 08.2017

    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Renia34 Ekspertka
    Postów: 192 102

    Wysłany: 4 sierpnia, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 1 cm człowieka z bijącym serduszkiem! W usg wszystko prawidłowo
    Bardzo mi ulżyło bo cały zeszły tydzień miałam silne bóle podbrzusza każdego wieczora

    niutek87, Kasiastaraczka, Niebieska Gwiazda, melba, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość

    8 lat starań
    f2w3s65ggpg5kd7e.png
    1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
    endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
    nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
    MTHFR C6777T homozygota
    kom NK 21% ; niska IL 10
    H.pylori i Ureoplasma wyleczone
    stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
    dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton
  • Renia34 Ekspertka
    Postów: 192 102

    Wysłany: 15 sierpnia, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tutaj tak cicho?
    aniołkowa mama powinna się już chyba chwalić dzidziusiem....

    8 lat starań
    f2w3s65ggpg5kd7e.png
    1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
    endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
    nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
    MTHFR C6777T homozygota
    kom NK 21% ; niska IL 10
    H.pylori i Ureoplasma wyleczone
    stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
    dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton
  • nalgenka Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 3 września, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Przeglądam forum i widzę, że większość z Was ma spore doświadczenie w modelu Creightona. Sama dopiero raczkuje w tym temacie, dziś pierwszy raz zaobserwowałam 10WL, rano przejrzysty, ale po południu pojawiła się w nim nitka krwi. Czy wiedzie jak to zapisać? (tą nitkę) Zastanawiam się nad określeniami 10 DL, SL i WL. Teoretycznie wiem co oznaczają, ale tak jak np w przypadku śluzów o niskiej jakości (2-4) nie mam problemu z jednoznaczym określeniem który dziś zaobserwowałam, to tak w tych 10+ mam już problem żeby je rozróżnić. Jakieś rady? Będę wdzięczna za każdą pomoc :)

  • niutek87 Koleżanka
    Postów: 64 16

    Wysłany: 3 września, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nalgenka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Przeglądam forum i widzę, że większość z Was ma spore doświadczenie w modelu Creightona. Sama dopiero raczkuje w tym temacie, dziś pierwszy raz zaobserwowałam 10WL, rano przejrzysty, ale po południu pojawiła się w nim nitka krwi. Czy wiedzie jak to zapisać? (tą nitkę) Zastanawiam się nad określeniami 10 DL, SL i WL. Teoretycznie wiem co oznaczają, ale tak jak np w przypadku śluzów o niskiej jakości (2-4) nie mam problemu z jednoznaczym określeniem który dziś zaobserwowałam, to tak w tych 10+ mam już problem żeby je rozróżnić. Jakieś rady? Będę wdzięczna za każdą pomoc :)

    Ja z nitką krwi zaznaczyłabym na czerwono jako nietypowe krwawienie,ale mogę się mylić,bo tylko raz mi się tak zdarzyło. Może Krąsi pomoże.

    1usa3e5e3qvfg5wo.png

    [*] Aniołek 7tc 08.2017

    Leczenie napro od 03.2017😀
  • nalgenka Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 3 września, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Ja z nitką krwi zaznaczyłabym na czerwono jako nietypowe krwawienie,ale mogę się mylić,bo tylko raz mi się tak zdarzyło. Może Krąsi pomoże.

    niutek87, tylko że samo takie zjawisko jest fizjologiczne i u mnie się powtarza w co którymś cyklu, więc czy może to podchodzić pod nietypowe krwawienie? No i pozostaje kwestia tych śluzów 10+, być może skleiłam to w jeden problem, ale jakby ktoś coś jeszcze coś wiedział to niejasności są dwie :D

  • niutek87 Koleżanka
    Postów: 64 16

    Wysłany: 3 września, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nalgenka wrote:
    niutek87, tylko że samo takie zjawisko jest fizjologiczne i u mnie się powtarza w co którymś cyklu, więc czy może to podchodzić pod nietypowe krwawienie? No i pozostaje kwestia tych śluzów 10+, być może skleiłam to w jeden problem, ale jakby ktoś coś jeszcze coś wiedział to niejasności są dwie :D

    Nietypowe to chodziło mi o takie w okolicach owulacji, nie miałam na myśli,że to coś źle jest 😀

    1usa3e5e3qvfg5wo.png

    [*] Aniołek 7tc 08.2017

    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Krąsi Autorytet
    Postów: 1265 777

    Wysłany: 4 września, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Niutka.

    Naklejka czerwona, a pod spodem Twój opis 10 i literki odpowiednie. Jak masz cokolwiek czerwonego danego dnia, to od razu idzie naklejka czerwona.

    P.S. Aniołkowa - gdzie Ty jesteś? Do tablicy proszę! Czy to już? 😊

    rfxggywlo00cjtpm.png

    ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

    on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

    1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI:
    17.04.2020 - Mały Człowiek ma 6,52 cm, serce jak dzwon - 156 uderzeń i jest prawdopodobnie Dziewczynką 🎀🍏💕
    19.05.2020 - Mały Człowiek ma 13,6 cm, 201 gram i jest prawdopodobnie Dziewczynką 🎀🍏💗
    23.06.2020 - Mały Człowiek ma 465 g i jest Dziewczynką 🎀🍏❤️️
  • aniołkowa_mama Autorytet
    Postów: 886 949

    Wysłany: 4 września, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgubił mi się wątek 😱

    od miesiąca jesteśmy w trójkę 😍 Mała jest kochana, daje rodzicom pospać w nocy ;)

    Syrena, Renia34, niutek87, Niebieska Gwiazda, Krąsi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość


    Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Renia34 Ekspertka
    Postów: 192 102

    Wysłany: 8 września, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa_mama wrote:
    od miesiąca jesteśmy w trójkę 😍 Mała jest kochana, daje rodzicom pospać w nocy ;)

    Gratuluję! Cieszcie Cie maleństwem. Dużo zdrówka dla Was

    aniołkowa_mama lubi tę wiadomość

    8 lat starań
    f2w3s65ggpg5kd7e.png
    1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
    endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
    nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
    MTHFR C6777T homozygota
    kom NK 21% ; niska IL 10
    H.pylori i Ureoplasma wyleczone
    stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
    dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton
  • Renia34 Ekspertka
    Postów: 192 102

    Wysłany: 11 września, 07:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się znowu pochwalę. Wczoraj miałam usg genetyczne. Wszystko bardzo dobrze. Dzidzia prześliczna i dość ruchliwa :-)

    niutek87, Krąsi, aniołkowa_mama, Kasiastaraczka, redka, Syrena lubią tę wiadomość

    8 lat starań
    f2w3s65ggpg5kd7e.png
    1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
    endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
    nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
    MTHFR C6777T homozygota
    kom NK 21% ; niska IL 10
    H.pylori i Ureoplasma wyleczone
    stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
    dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton
  • aniołkowa_mama Autorytet
    Postów: 886 949

    Wysłany: 11 września, 23:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia34 wrote:
    To ja się znowu pochwalę. Wczoraj miałam usg genetyczne. Wszystko bardzo dobrze. Dzidzia prześliczna i dość ruchliwa :-)
    nawet nie wiesz jak się cieszę,😍

    Renia34 lubi tę wiadomość


    Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • marlenqa31 Przyjaciółka
    Postów: 221 42

    Wysłany: 25 września, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję Wam z całego serca :)

    U mnie niestety bez dobrych informacji.
    Jak pamiętacie może porzuciłam klinikę i leczenie u TW.
    Na dwa miesiące zanikła mi miesiączka i ją wywołałam luttangenem, bo akurat miałam.

    Na tą chwilę biorę suplementy, inozytol, glucophage i od tego cyklu przez 3 miesiące piję zioła ojca sroki nr 3. Bardzo dużo czytałam o tych ziołach. Tak naprawdę nic nie tracę- także pozyjemy zobaczymy co z tego będzie.

    2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
    2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
    2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
    2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
    2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy
  • Krąsi Autorytet
    Postów: 1265 777

    Wysłany: 27 września, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenqa - cały czas 3mam kciuki i pamiętam Twoje historie z TW. Melba - za Ciebie też kciuki!

    melba lubi tę wiadomość

    rfxggywlo00cjtpm.png

    ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

    on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

    1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI:
    17.04.2020 - Mały Człowiek ma 6,52 cm, serce jak dzwon - 156 uderzeń i jest prawdopodobnie Dziewczynką 🎀🍏💕
    19.05.2020 - Mały Człowiek ma 13,6 cm, 201 gram i jest prawdopodobnie Dziewczynką 🎀🍏💗
    23.06.2020 - Mały Człowiek ma 465 g i jest Dziewczynką 🎀🍏❤️️
  • Kasiastaraczka Ekspertka
    Postów: 146 55

    Wysłany: 3 października, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    8 września byliśmy na pierwszym spotkaniu z instruktorką,kolejne mamy 6 października
    Powiedzcie mi jak jest z obserwacjami po współżyciu? Instruktorka coś wspominała o eliminacji nasienia, ale nie bardzo pamiętam,dopytam dokładniej we wtorek. Chciałabym poznać Wasze sposoby
    Ogólnie to chcielibyście już iść na wizytę do lekarza, porobić więcej badań. 17 października będziemy robić badanie nasienia. Mąż teraz bierze euthyrox,bo ma wysokie tsh

    Starania-14 cykl

    ja '88 + on '87
    Ja:
    11.2009r. Wyłuszczenie torbieli jajnika prawego
    wynik badania hist.pat.: Cystis endometrialis-picea ovarii dextri
    2014r zaburzenia miesiączkowania
    miesiączka unormowała się na początku 2017 r.
    kolejne problemy z miesiączką- początek 2020r.
    badania 03-2020r. 5dc:
    estradiol 41,10 (19,5-144,2)
    fsh 6,85 (2,5-10,2)
    prolaktyna 28,1 (2,8-29,3)
    amh 2,7 (0,71-7,59)

    03.2020 usg narządu rodnego(5 dc):
    endometrium 4,8 mm

    co biorę?
    Now foods:
    Methyl Folate 1000mcg
    Mega D3 & MK-7 5000IU
    DHA-500/EPA-250

    On:
    brak zrobionych badań nasienia
    co bierze?
    NOW Foods Men’s Extreme Sports Multi
    Zioła o.Sroki
    Olej z wiesiolka do owu

    zajadamy:
    kiełki, czarnuszka, pyłek pszczeli
‹‹ 437 438 439 440 441
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego