X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Doma Debiutantka

Wysłany: 15 lipca 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krąsi, nie zrobiłam jeszcze badań krzywy glukozowej i insulinowej bo praca mi nie pozwala (na 6.30 do pracy). Czy krzywe i obciążenie prolaktyną można robić podczas miesiączki? W następnym tygodniu jedziemy z mężem do doktora Wasilewskiego.

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma, krzywą glukozową i insulinową na pewno możesz zrobić w każdym dniu cyklu. Natomiast testu obciążenia z prolaktyną - nie pamiętam.

ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
  • Doma Debiutantka

Wysłany: 16 lipca 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może być sama krzywa cukrowa? W moim laboratorium tylko taką robią?

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ona i tak już coś wniesie do diagnostyki. Natomiast powinno się zrobić glukozę i insulinę, bo one dają pełny obraz gospodarki. Jak zrobisz krzywą insulinową innego dnia, to wynik będzie niemiarodajny - mogłaś coś innego wcześniej zjeść, mieć inny wysiłek fizyczny, mogłaś coś zjeść o innej porze. A w razie większej ilości pytań - poczekaj na wizytę u lekarza i dopytaj.

ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;

1. ICSI - nieudane;
  • Syrena Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia34 wrote:
    jasna krew ale tylko takie ślady na papierze
    a które gorzej wróży?
    jak dzisiaj sytuacja z plamieniami? kiedy masz wizytę u ginekologa? jesteś w kontakcie z TW? Trzymam mocno kciuki 🍀 🙏

Renia34 lubi tę wiadomość

35 l. starania od grudnia 2017 r.,
    ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
    on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
    01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
    05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️
  • Renia34 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrena wrote:
    jak dzisiaj sytuacja z plamieniami? kiedy masz wizytę u ginekologa? jesteś w kontakcie z TW? Trzymam mocno kciuki 🍀 🙏

Dzięki Syrena.
    Dzisiaj plamień nie ma. Leżę prawie cały czas i odpoczywam ( strasznie spać mi się chce)
    Wizytę u gina mam w środę 22.07 Wcześniej nie ma sensu bo nie zobaczy pęcherzyka ( ja mam późno owulację ,w tym miesiącu 17d.c. więc to jest bardzo wczesna ciążą)
    Do TW nie dzwonie bo i po co. Sam powiedział że ciąże mam prowadzić u siebie na miejscu. Zresztą ostatnio brałam leki i suple bardziej ze swojej inicjatywy niż to co on zalecał. Mieszkam daleko od Białegostoku więc nawet bym teraz nie ryzykowała podróży tam.
    Czy on zaleca coś szczególnego w ciąży ? Któraś z Was wie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 12:22

8 lat starań
    f2w3s65ggpg5kd7e.png
    1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
    endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
    nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
    MTHFR C6777T homozygota
    kom NK 21% ; niska IL 10
    H.pylori i Ureoplasma wyleczone
    stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
    dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton
  • marlenqa31 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym do niego nie jechała. Tym bardziej że on chyba do tej ciąży srednio się przyczynil. Ja teraz też sama się lecze i nie zamierzam już do niego wracać. Jestem wściekła na niego

2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
    2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
    2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
    2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
    2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy
  • Syrena Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jedną naprotechnolog z Wa-wy porzuciłam. Mam wrażenie że z czasem samem sobie więcej pomagamy przez wymianę wiedzy i doświadczeń. A już na pewno nie warto zdawać się tylko na jednego lekarza.

Krąsi, Renia34 lubią tę wiadomość

35 l. starania od grudnia 2017 r.,
    ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
    on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
    01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
    05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️
  • Krąsi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrena wrote:
    A już na pewno nie warto zdawać się tylko na jednego lekarza.

Szczególnie w przypadku leczenia niepłodności!!! Święte słowa!

Renia34, Syrena lubią tę wiadomość

1. ICSI - nieudane;
  • aniołkowa_mama Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia34 wrote:
    Dzięki Syrena.
    Dzisiaj plamień nie ma. Leżę prawie cały czas i odpoczywam ( strasznie spać mi się chce)
    Wizytę u gina mam w środę 22.07 Wcześniej nie ma sensu bo nie zobaczy pęcherzyka ( ja mam późno owulację ,w tym miesiącu 17d.c. więc to jest bardzo wczesna ciążą)
    Do TW nie dzwonie bo i po co. Sam powiedział że ciąże mam prowadzić u siebie na miejscu. Zresztą ostatnio brałam leki i suple bardziej ze swojej inicjatywy niż to co on zalecał. Mieszkam daleko od Białegostoku więc nawet bym teraz nie ryzykowała podróży tam.
    Czy on zaleca coś szczególnego w ciąży ? Któraś z Was wie?
    ogólnie żywa krew jest zdecydowanie mniej optymistyczna (ale to nie na zasadzie brudzenia papieru, tylk regularne plamienie). w ciąży wszystko jest bardziej ukrwione więc może po prostu przy podcieraniu uszkodziłaś naczynko po prostu.

co do zaleceń TW w ciąży- ja miałam zalecone kwas foliowy, witaminę D3, naltrekson do końca 15 tc (chyba, dokładnie już nie pamiętam), utrzymanie diety do połowy ciąży, acard i heparynę

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
    MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
    PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
    10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
    05.2019- laparoskopia+histeroskopia
    09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
    28.11.2019- bHCG- 422,1 <3
  • Renia34 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa_mama wrote:
    ogólnie żywa krew jest zdecydowanie mniej optymistyczna (ale to nie na zasadzie brudzenia papieru, tylk regularne plamienie). w ciąży wszystko jest bardziej ukrwione więc może po prostu przy podcieraniu uszkodziłaś naczynko po prostu.

co do zaleceń TW w ciąży- ja miałam zalecone kwas foliowy, witaminę D3, naltrekson do końca 15 tc (chyba, dokładnie już nie pamiętam), utrzymanie diety do połowy ciąży, acard i heparynę

Czyli praktycznie wszystko co zaleca TW biorę oprócz naltreksonu bo go nie toleruję, trzy razy robiłam podejście do tego leku.

Jeśli chodzi o krwawienie to dzień po dodatnim teście zakrwawiłam raz tak że myślałam że to okres i po wszystkim ale później zamiast się rozkręcać to tylko przez około dobę plamiłam jasną krwią ( nie od podcierania ). Ale zaraz wdrożyłam leżing, luteinę, no-spę i magnez i od środy jest ok.

Syrena lubi tę wiadomość

8 lat starań
    f2w3s65ggpg5kd7e.png
    MTHFR C6777T homozygota
    kom NK 21% ; niska IL 10
  • Renia34 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze wyniki:
    beta-HCG 1063,00 mIU/ml (kolejny wzrost o 100%)
    progesteron 29,10 ng/ml

Ale się cieszę !

aniołkowa_mama, niutek87, Krąsi, Niebieska Gwiazda, Syrena, Kasiastaraczka, Aishha lubią tę wiadomość

8 lat starań
    f2w3s65ggpg5kd7e.png
    MTHFR C6777T homozygota
    kom NK 21% ; niska IL 10

Wysłany: 17 lipca 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia34 wrote:
    Dzisiejsze wyniki:
    progesteron 29,10 ng/ml

Ale się cieszę !
    pięknie 😍

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
  • Krąsi Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, Ty chyba dziś miałaś wizytę? Jak tam?

1. ICSI - nieudane;
  • Renia34 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krąsi wrote:
    Kasia, Ty chyba dziś miałaś wizytę? Jak tam?

Właśnie wróciłam... cała w skowronkach
    Piękny pęcherzyk wewnątrz macicy, wszystko ok
    Bardzo wczesna ciąża więc tylko pęcherzyk żółtkowy widać,
    Za 2 tygodnie mam usg
    Zwolnienie i oficjalny leżing

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 18:38

niutek87, Krąsi, Syrena, aniołkowa_mama, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

8 lat starań
    f2w3s65ggpg5kd7e.png
    MTHFR C6777T homozygota
    kom NK 21% ; niska IL 10
  • Krąsi Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiesz, że jest maciczna, a nie gdzieś w jajowodzie.

Super, gratulacje!!! Czekamy na info o serduszku pięknie bijącym :) 💗

1. ICSI - nieudane;

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia34 wrote:
    Właśnie wróciłam... cała w skowronkach
    Piękny pęcherzyk wewnątrz macicy, wszystko ok
    Bardzo wczesna ciąża więc tylko pęcherzyk żółtkowy widać,
    Za 2 tygodnie mam usg
    Zwolnienie i oficjalny leżing
    super 😍 to teraz kciuki za serduszko ✊

Renia34, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

Moje Aniołki 4tc i 13tc
    Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia34 wrote:
    Dzisiejsze wyniki:
    progesteron 29,10 ng/ml

Ale się cieszę !
    Gratuluję!❤😊

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • M to Ja Nowa

Wysłany: 27 lipca 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem nowa. Moja dalsza rodzina podejrzewa, że mam problemy z zajściem w ciążę (w sumie to 14mcy) i mimochodem wspominają mi ciągle o naprotechnologi, że to taka super metoda (boją się, że wpadnę na pomysł in vitro!). Ktoś z Was może mi polecić sprawdzonych specjalistów z Warszawy lub Lublina?

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M to Ja wrote:
    Hej, jestem nowa. Moja dalsza rodzina podejrzewa, że mam problemy z zajściem w ciążę (w sumie to 14mcy) i mimochodem wspominają mi ciągle o naprotechnologi, że to taka super metoda (boją się, że wpadnę na pomysł in vitro!). Ktoś z Was może mi polecić sprawdzonych specjalistów z Warszawy lub Lublina?

W Lublinie polecam przychodnię Macierzyństwo i Życie przy ul. Czechowskiej i dr Macieja Barczentewicza 😀

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ