METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Doma, krzywą glukozową i insulinową na pewno możesz zrobić w każdym dniu cyklu. Natomiast testu obciążenia z prolaktyną - nie pamiętam.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Nie, ona i tak już coś wniesie do diagnostyki. Natomiast powinno się zrobić glukozę i insulinę, bo one dają pełny obraz gospodarki. Jak zrobisz krzywą insulinową innego dnia, to wynik będzie niemiarodajny - mogłaś coś innego wcześniej zjeść, mieć inny wysiłek fizyczny, mogłaś coś zjeść o innej porze. A w razie większej ilości pytań - poczekaj na wizytę u lekarza i dopytaj.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
1. ICSI - nieudane;
Renia34 wrote:jasna krew ale tylko takie ślady na papierze
a które gorzej wróży?Renia34 lubi tę wiadomość
35 l. starania od grudnia 2017 r.,
ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️ -
Syrena wrote:jak dzisiaj sytuacja z plamieniami? kiedy masz wizytę u ginekologa? jesteś w kontakcie z TW? Trzymam mocno kciuki 🍀 🙏
Dzięki Syrena.
Dzisiaj plamień nie ma. Leżę prawie cały czas i odpoczywam ( strasznie spać mi się chce)
Wizytę u gina mam w środę 22.07 Wcześniej nie ma sensu bo nie zobaczy pęcherzyka ( ja mam późno owulację ,w tym miesiącu 17d.c. więc to jest bardzo wczesna ciążą)
Do TW nie dzwonie bo i po co. Sam powiedział że ciąże mam prowadzić u siebie na miejscu. Zresztą ostatnio brałam leki i suple bardziej ze swojej inicjatywy niż to co on zalecał. Mieszkam daleko od Białegostoku więc nawet bym teraz nie ryzykowała podróży tam.
Czy on zaleca coś szczególnego w ciąży ? Któraś z Was wie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 12:22
8 lat starań
1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
H.pylori i Ureoplasma wyleczone
stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton -
Też bym do niego nie jechała. Tym bardziej że on chyba do tej ciąży srednio się przyczynil. Ja teraz też sama się lecze i nie zamierzam już do niego wracać. Jestem wściekła na niego2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
Ja też już jedną naprotechnolog z Wa-wy porzuciłam. Mam wrażenie że z czasem samem sobie więcej pomagamy przez wymianę wiedzy i doświadczeń. A już na pewno nie warto zdawać się tylko na jednego lekarza.
Krąsi, Renia34 lubią tę wiadomość
35 l. starania od grudnia 2017 r.,
ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️ -
Syrena wrote:A już na pewno nie warto zdawać się tylko na jednego lekarza.
Szczególnie w przypadku leczenia niepłodności!!! Święte słowa!Renia34, Syrena lubią tę wiadomość
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
1. ICSI - nieudane;
Renia34 wrote:Dzięki Syrena.
Dzisiaj plamień nie ma. Leżę prawie cały czas i odpoczywam ( strasznie spać mi się chce)
Wizytę u gina mam w środę 22.07 Wcześniej nie ma sensu bo nie zobaczy pęcherzyka ( ja mam późno owulację ,w tym miesiącu 17d.c. więc to jest bardzo wczesna ciążą)
Do TW nie dzwonie bo i po co. Sam powiedział że ciąże mam prowadzić u siebie na miejscu. Zresztą ostatnio brałam leki i suple bardziej ze swojej inicjatywy niż to co on zalecał. Mieszkam daleko od Białegostoku więc nawet bym teraz nie ryzykowała podróży tam.
Czy on zaleca coś szczególnego w ciąży ? Któraś z Was wie?
co do zaleceń TW w ciąży- ja miałam zalecone kwas foliowy, witaminę D3, naltrekson do końca 15 tc (chyba, dokładnie już nie pamiętam), utrzymanie diety do połowy ciąży, acard i heparynę
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
aniołkowa_mama wrote:ogólnie żywa krew jest zdecydowanie mniej optymistyczna (ale to nie na zasadzie brudzenia papieru, tylk regularne plamienie). w ciąży wszystko jest bardziej ukrwione więc może po prostu przy podcieraniu uszkodziłaś naczynko po prostu.
co do zaleceń TW w ciąży- ja miałam zalecone kwas foliowy, witaminę D3, naltrekson do końca 15 tc (chyba, dokładnie już nie pamiętam), utrzymanie diety do połowy ciąży, acard i heparynę
Czyli praktycznie wszystko co zaleca TW biorę oprócz naltreksonu bo go nie toleruję, trzy razy robiłam podejście do tego leku.
Jeśli chodzi o krwawienie to dzień po dodatnim teście zakrwawiłam raz tak że myślałam że to okres i po wszystkim ale później zamiast się rozkręcać to tylko przez około dobę plamiłam jasną krwią ( nie od podcierania ). Ale zaraz wdrożyłam leżing, luteinę, no-spę i magnez i od środy jest ok.Syrena lubi tę wiadomość
8 lat starań
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
Dzisiejsze wyniki:
beta-HCG 1063,00 mIU/ml (kolejny wzrost o 100%)
progesteron 29,10 ng/ml
Ale się cieszę !aniołkowa_mama, niutek87, Krąsi, Niebieska Gwiazda, Syrena, Kasiastaraczka, Aishha lubią tę wiadomość
8 lat starań
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
Renia34 wrote:Dzisiejsze wyniki:
beta-HCG 1063,00 mIU/ml (kolejny wzrost o 100%)
progesteron 29,10 ng/ml
Ale się cieszę !
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
Kasia, Ty chyba dziś miałaś wizytę? Jak tam?ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
1. ICSI - nieudane;
Krąsi wrote:Kasia, Ty chyba dziś miałaś wizytę? Jak tam?
Właśnie wróciłam... cała w skowronkach
Piękny pęcherzyk wewnątrz macicy, wszystko ok
Bardzo wczesna ciąża więc tylko pęcherzyk żółtkowy widać,
Za 2 tygodnie mam usg
Zwolnienie i oficjalny leżing
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 18:38
niutek87, Krąsi, Syrena, aniołkowa_mama, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
8 lat starań
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
Ale wiesz, że jest maciczna, a nie gdzieś w jajowodzie.
Super, gratulacje!!! Czekamy na info o serduszku pięknie bijącym 💗Renia34 lubi tę wiadomość
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
1. ICSI - nieudane;
Renia34 wrote:Właśnie wróciłam... cała w skowronkach
Piękny pęcherzyk wewnątrz macicy, wszystko ok
Bardzo wczesna ciąża więc tylko pęcherzyk żółtkowy widać,
Za 2 tygodnie mam usg
Zwolnienie i oficjalny leżingRenia34, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
Hej, jestem nowa. Moja dalsza rodzina podejrzewa, że mam problemy z zajściem w ciążę (w sumie to 14mcy) i mimochodem wspominają mi ciągle o naprotechnologi, że to taka super metoda (boją się, że wpadnę na pomysł in vitro!). Ktoś z Was może mi polecić sprawdzonych specjalistów z Warszawy lub Lublina?
-
M to Ja wrote:Hej, jestem nowa. Moja dalsza rodzina podejrzewa, że mam problemy z zajściem w ciążę (w sumie to 14mcy) i mimochodem wspominają mi ciągle o naprotechnologi, że to taka super metoda (boją się, że wpadnę na pomysł in vitro!). Ktoś z Was może mi polecić sprawdzonych specjalistów z Warszawy lub Lublina?
W Lublinie polecam przychodnię Macierzyństwo i Życie przy ul. Czechowskiej i dr Macieja Barczentewicza 😀♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀